Думаю тут причина здебільшого в тому що у людей цивільний шлюб. якщо мужик не одружився на жінці, навіть після того як вона народила йому дитину,то він в ній не впевнений, не впевнений в своїх почуттях, і живе з нею до пори до часу, поки велика любов не нагряне...( говоріть що хочете що штамп в паспорті нічого не міняє і т.д., я просто висловила свою думку) Відповідно жінка , розуміючи позицію чоловіка, в таких відносинах не почуває себе комфортно, не впевнена в завтрішньому дні, от і зривається на всьому... Звичайно що рутина, побут і цілодобовий догляд за дитиною теж відіграє свою не позитивну роль в психо-емоційному стані жінки, але все ж причина на мою думку перша
А я таки думаю що то побут, відсутність спілкування з друзями, цілодобовий догляд за дитиною. То дуже морально виснажує, ще й отой вік 3 рочки. Дитина починає показувати власне Я. А що робить дружина поки ви з малюком проводите час? Варить, парить, миє, прибирає? Має хоч трошки просто лежати чи робити що ій хочеться і щоб іі той час ніхто не рухав, взагалі. Я на 90 % впевнена що це втома, при чому така, що вже і нічого не хочнться. І не треба ій ніяких психологів. Потрібна рлзрядка і побільше спілкування, і з вами і з іншими людьми. Плюс ще зараз пора така трохи депресивна, мало сонечка, сумно якось. Прийде весна стане легше.
До речі, дійсно. В людини банально може бути просто депресія. Але тут дійсно допомога психолога потрібна.
Просто депресія не буває. Депресія це хвороба, яка вимагає лікування і медикаментозного в тому числі. Нє, то не депресія. Але робити щось треба, бо дійсно може нею закінчитися.
Ну, як знати...насправді психолог це не щось таке "едаке", куди звертаються вже як людина зовсім неадекват, це такий же лікар, тільки для душі, як лікарі для всього решти - ми ж пильнуєм свої кашлі-тиски, то чому ж психологічний стан так занедбувати? І нехай це "просто" хандра, рутина, втома, мала дитина, відсутність інтересу до життя - це реально псує людям життя, і те, що для Вас чи, може, для мене це - "ну таке, треба дочекатися весни, переживем", для когось ті самі обставини можуть проживатися зовсім інакше, всі ми маємо різну стресостійкість, різний ресурс долати труднощі, то я вже не кажу про те,що об'єктивні обставини не відомі, і то дійсно виходить, що кожен щось радить зі своєї дзвіниці - одружуватись, на роботу йти, і т.д., але це як радити комусь ліки без діагнозу, бо чиїсь симптоми трошки нагадали мені мої, чи в подружки так було... @Volodiya, дуже підтримую Ваше намірення звернутись до психолога, напишу в пп одну рекомендацію.
А якщо людина не хоче до психолога? Проти і все. То як краще далі переконувати, чи таки спробувати ще варіанти? Я вважаю ще не варто тиснути.
такий "чудовий" соловік і сварлива жінка. я б з радісттю почитала якби вона написала свою точку зору. і так , не зрозуміла реація на питання про одруження .
можна звернутись до священника, равина, імама, список можна продовжувати. Бувають моменти коли людина сама не може зрозуміти чому їй погано, чому вона відчуває якусь пустку в собі. І кожен заповнює її по своєму- подорожі, курси англійської, випікання тортів, перегляд серіалів, алкоголь...Але направду без сторонньої допомоги інколи важко розібратися в собі. І не завжди близька людина може допомогти в цьому.
Дякую вже списались , та домовився про зустріч з психологом , нажаль піду один бо друга половина на відріз відмовилась, з словами: "Тобі треба от іди ! " ага,каже що кричить бо я не чую, хоч маю музичний слух та граю на фортепіано А ще буде кричати щоб було як вона скаже. --- дописи об"єднано, Jan 26, 2017 --- Все просто вона хоче сидіти вдома , народжувати ще дітей. Та як мені здаеться вона психічно виснажена і не готова до такого , їй треба в коллектив або на курси або куди завгодно хоч на кілька годин в день а з малюком я побуду (разом народжували , пуповинку різав та все решта) --- дописи об"єднано, Jan 26, 2017 --- Я пропонував почитати форум про подібні сімейні проблеми що пишуть , на що відповідь була : "Нащо ті баби мені треба я сама все знаю "
Замкнутий круг ... --- дописи об"єднано, Jan 26, 2017 --- Боюсь що буде страшний скандал ... я вже натякав про це але реакція була жорсткою. Звонив до її батька щоб він поговорив з нею , та вона не хоче навіть мову вести.
Вона ж це не в буквальному розумінні говорить. Мається на увазі, що Ви слухаєте, але не чуєте. Ось бачите, Ви дійсно її не чуєте ))) Вона Вам говорить одне, а Вам "здається" інше )) Вона говорить, що хоче сидіти вдома і виховувати дітей, а Ви їй "йди на роботу, йди в спортзал, йди на шопінг" )
Ось тому я й тут , коли людина хвора психічно то вважае себе найздоровішою а навколо одні психі ... класика
Може вже й пропонували, але я пропустила, тому ще раз напишу. @Volodiya, а чому б вам разом з дружиною і дитиною не поїхати десь? ну або без дитини (якщо є можливість залишити дитину на батьків) в гори, на море ,на якусь екскурсію чи в тур. або просто піти в кіно, в ресторан, на ковзанку, чи що там ще вам обом цікаво. запросіть її на побачення, згадайте ті часи, як ви тільки починали зустрічатися, як будували стосунки. подаруйте квіти, купіть квитки на концерт, зробіть якийсь романтичний жест. не просіть, щоб вона сама йшла на курси, в спортзал, чи куди ви її відправляли, а підіть з нею! бо може їй потрібно більше уваги від вас (фінансове забезпечення, яке ви даєте це звісно добре), але і для спільне проведення часу просто необхідне.
@Volodiya , в тому нічого поганого нема що хоче бути дома. є ще варіант запросити психолога додому , але так щоб вона не знала хто то , просто товариш давній ( чи щось таке). в мене знайома так зробила . ну і як варіант трохи лишити іі в спокоі , пожити окремо але не покинути а почати з нею заново зустрічатись , запропонувати заміж, весілля хочаб на 20 чоловік . можливо іі криє дуже сильно і вона сама того не розуміє, ну то будьте поруч і допоможіть людині яку любите.
Як на мене, все зрозуміло. Топікстартер дійсно чує лише себе і далі свого носа не бачить (чи свідомо не хоче бачити). З прочитаного склалося враження, що нас хочуть підвести до висновку: він такий весь чудовий (розхвалює себе на ліво і право) а жінка - псіхована. @Volodiya трохи приструніть своє его і навчіться слухати, власне слухати, а не чути, я й сама з музичною освітою, і це ні вам ні мені честі не робить. Якщо ж ви прийшли сюди за порадою, а не черговою порцією задоволення власного его, і дійсно хочете розібратися в ситуації, то відповідайте на всі запитання, що вам задають, а не лише ті, що зручні для вас.