Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

1. боротись

60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

13 голосів
    17,8%
  1. MADLENKA

MADLENKA Well-Known Member

Відповідь: Як врятувати стосунки?

Нехай, егоїзм, але цього мене навчив чоловік своєю поведінкою. Життя теж навчило, що якщо не сам, то ніхто за тебе нічого не зробить і на блюдечку не принесе.

Для мене це не крайність, а спосіб мого теперішнього життя. І скажу Вам, важко рятувати стосунки, коли їх практично вже нема, коли кожного дня тобі засовують ножа в спину і то людина, з якою ти прожила 11 років і мріяла прожити ще з 20. Не хочу вдаватись в деталі, не хочу, щоб мені співчували, чи "лікували", я вже втомилась. Рік душевного неспокою мене виснажив настільки, що я вже не хочу нічого, крім того, щоб мої діти були здорові. Здоров*я - це ДАР ЗВЕРХУ, неоціненний, за який я буду дякувати безмежно.

• Подобається Подобається x 6
  2. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Я Вас розумію.

Коли ми одружувались з моїм вже тепер бувшим чоловіком, я казала йому:"Хочу з тобою постаріти". Так і сталось.

Тільки не так, як гадалось. Я постаріла, але не так, як мріяла. Декілька останніх років в мене взяли стільки сил і здоров"я, що під кінець спільного життя я відчувала себе на всі 60 - виснажена фізично і психічно.

Так відчуває себе підпільник на кінці війни, коли він воює сам, інколи сам проти собі - бо вже не довіряє тому, хто мав би бути спільником у боротьбі, у моєму випадку боротьбі за сім"ю.

Але я не жалкую. Я маю чисту совість, що боролась до останніх сил, і навіть більше. Навіть тоді, коли спостерігачі говорили, що війну програно.

Крапку у договорі про капітуляцію поставили діти. Якби не вони, не виключено, що я б боролась і до сих пір. Але коли вже діти тобі кажуть, що з татом не хочуть жити, коли з"ясовується, що вони, як і я, з напругою чекають повернення тата додому - підстав для продовження боротьби нема.

Як і нема універсального рецепту на врятування стосунків. Але спробувати треба все, враховуючи обставини і характери, не припускаючи власну безпомилковість.

• Подобається Подобається x 19
  3. RoksanaVW

RoksanaVW Well-Known Member

Вчора ходили гуляти з малям разом з чоловіком...сиділи розмовляли на лавочці ц парку...пахло шашликом...сонечко просвічувавося крісь дерева але так ледь ледь...малятко спало у колясочці...ми взялися заруки...і...і...за кілька хв...цілувалися....як колись...яколи ще тільки почали зустрічатися...коли я зрозуміла що це він...він моя половинка на все життя...нам було всерівно на те що люди ззираються....ми просто забулися...і я була Щаслива!!! :) Дівчата...я навіть не знаю що б було якби я не натрапила на цей форум...я багато чого зрозуміла...завдяки Вам дівчата....:))

• Подобається Подобається x 26
  4. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

Тішусь за Вас від щирого серця!
    Тепер двоє будете вже знати,яких помилок не робити.Час,досвід і бажання бути разом подолають всі перешкоди.

• Подобається Подобається x 5
  5. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Сто відсотків!!!

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Іноді таки корисно трохи дістати по дупці. :girl_haha: :girl_blum:
    Молодці! І все у вас буде добре... :girl_smile:

• Подобається Подобається x 2
  7. Натуля

Натуля Well-Known Member

Молодці!:y: І я так хоочууу:girl_in_dreams: На завтра обіцяють гарну погоду і я вже точно знаю куди ми підемо гуляти і чим будемо займатися:girl_in_love:.

8. Волошка

Волошка Well-Known Member

Кажуть, розбите блюдце не склеїш. Але стосунки двох людей - то набагато складніша річ. Якщо двоє насправді хочуть бути разом, вони подолають все - буденність, нестабільність, несхожість і т.д. Але якщо врятувати стосунки хоче хтось один - це пропаща справа.

• Подобається Подобається x 10
  9. malibu

malibu Well-Known Member

Я так за вас рада. Аж сльози (щастя) на ока повилазили. Будьте щасливі!!!:girl_in_love: :girl_in_love: :girl_in_love:

10. Olunja

Olunja Member

Порадьте, що робити з коханим??????

Кохана людина має великі неприємності і через них мене відштовхує від себе, нехоче моєї підтримки... говорить, що нехоче щоб у майбутньому це відбилось на мені.... порадьте, що робити в даній ситуації?:girl_sad:

11. martinkadp

martinkadp жаба-мандрівниця

у нас зара така ідіотська ситуація... коханий дослівно виганяє мене (ми живемо в хаті, яка належить його родині). каже що любить, але позаяк я погана хазяйка (ну... є трохи, не найкраща це точно), то своєю дружиною він мене не бачить і сім`ї в нас не вийде.
    чесно кажучи, не розумію такого підходу. ми прожили разом рік і 3 місяці, ніби все було добре, вже навіть родичам з обох сторін оголосили про одруження (з його знов-таки ініціативи), і тут раптом таке... невже побут важливіший за любов, за порозуміння, за спільні інтереси?.. невже для чоловіка може більше важити помита підлога, ніж, наприклад, те, що ця жінка тебе розуміє, підтримує твої захоплення? мовчу вже про кохання і про секс...
    до слова, готую я не так уже й погано ;)

12. Відповідь: Як врятувати стосунки?

Хто що думає підкажіть. Мій коханий не хоче йти зі мною на день народження, в гості до моїх друзів. Якщо до його ми ходимо постійно разом, то до своїх я одна. Коли його запитую чому - "просто" така змістовна відповідь, що я готова розійтися.

13. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

То йдіть! невже гордість дозволяє вам і досі жити в тій хаті?

14. Halina

Halina Well-Known Member

А скільки часу ви разом? Може йому незручно з вашими друзями.
    А може він не хоче щоб ваші друзі вас разом бачили, бо не має до вас серйозних намірів. То для чого разом в гості іти?
    А ви з ним до його ходите?

15. Відповідь: Як врятувати стосунки?

Разом близько 1,5 роки. Суть в тому що з моїми друзями гуляти ходимо, на природу їздили, а на день народження не хоче ходити. До його друзів ходимо. Я вже й сама думала, що серйозно мене не сприймає. А говорить, що любить.

16. Dolma

Dolma Well-Known Member

Читаю ваші історії, дівчата, згадую історіїї близьких, і якось сумно... Таке враження, що призвання жінки - терпіти чоловіка та його вибрики.
    Коли мені було вже під 30, і вся родина мене доймала заміжжям, я сказала, що бачу, як вони всі страждають, а я так не хочу. Моя хресна на це відповіла: "А ти чим краща? Всі мучаються, і ти будеш"... І таки да - без страждань не обходиться, нажаль. Але я вважаю, що терпіти повинні обоє, і не змогла б грати роль мовчазної жертви.
    Дівчата! Якщо можете і вам це не доставляє особливих страждань - терпіть, честь вам і хвала. Тільки не страждайте мовчки, не плачьте у кутку чи в подушку, ВОНИ мають все це знати й бачити, а головне - розуміти, в чому причина ваших сліз! Якщо немає порозуміння - то немає сенсу у таких стосунках, ІМХО.
    А тепер конкретніше :)
    martinkadp, ідіть і не озирайтесь! сам назад покличе, а як ні - то пробачте й відпустіть, не дозволяйте себе принижувати.
    чоколядка, ви таки добийтесь відповіді, може у нього таки є причина, а як ні - то подумайте, що вам важливіше... якщо це єдина ваша проблема, то і бог з нею.
    Це, звичайно, лише мої думки з приводу, а не інструкції...

• Подобається Подобається x 3
  17. Liliyah Romanova

Бути поруч, але нічого не розпитувати. Вистачить сказати "що би не було - я з тобою і зараз, і потім!"

Може, то в нього таке виховання? Або страх якийсь закрався... Найкраще не питати ні в кого поради щодо такого, тільки щиро про все поговорити й вияснити. Можна про якісь речі домовитися також. :)
    У нас таке майже завжди. До його - разом, до моїх - вибірково. Я колись за то пробувала сперечатися, а потому звикла. Ні, то й ні, але я піду сама тоді. А він най чекає.

Останнє редагування: 20 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 3
  18. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ой, на відміну від Лілі я не настільки вірю в шалене благородство чоловіків...
    По-моєму він просто хоче вас якось позбутися але боїться сказати прямо, того й шукає приводи, щоб ще й благородним таким виглядати.:girl_cool:

Точно. І в нас щось схоже. Хоч більшість друзів вже спільні але є такі випадки. Зате дуже зручно ходити на "дєвішніки"- не пхається:girl_haha:

• Подобається Подобається x 7
  19. martinkadp

martinkadp жаба-мандрівниця

не знаю шо то за таке. чомусь досі все влаштовувало, знов-таки ніхто його за язика не тягнув щодо одруження (моїм це було сказано півтора місяці тому, його - ще в червні).
    так і поговорити ж не виходить - він у Львові, я в Ковелі, по телефону теж не сильно побалакаєш... і домовлятись він не хоче, мовляв, не поможе. я тут собі на самоті вже стільки всього передумала, що вже й не знаю чого хочу - чи йти, чи залишатися... але от закралася така підозра, що причина якась зоооооовсім інша. деяким людям легше послати, ніж сказати в чому проблема насправді.
    маю дуже близьку подругу, професійного психолога. от вона мені якось так намагається помогти...

ех... мала б де жити - уже б до Львова перебралася сама. ні, не до нього. у Львові добре навіть самій.

Останнє редагування: 20 Жовтень 2009
  20. Liliyah Romanova

Притисніть до стіни й довідайтеся причину. :)