Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

1. боротись

60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

13 голосів
    17,8%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Як врятувати стосунки?

Це ви до кого? Може, то в політику? Послання Юлії Тимошенко? :girl_wink:

• Подобається Подобається x 14
  2. Натуля

Натуля Well-Known Member

Напевно зараз вам потрібно активно залучити чоловіка до догляду за малятком і всіляко його підтримувати його в цьому. Розкажу про свій вже трохи набутий досвід. Я виходила заміж за чоловіка якого знала багато років. Рожевих окулярів не мала і вибір робила свідомо. Але лише після одруження виявилось, що мій чоловік "маминькин синочок". На цьому грунті в нас було страшенно багато конфліктів і скандалів. Я не раз хотіла послати його подалі і забратися до мами але почитавши на форумі різні історії зрозуміла, що в мене далеко не найгірший випадок і вирішила поборотись за сім”ю.Я змінила свою тактику поведінки.Це ДУЖЕ ВАЖКО, але зараз в нас все більш-менш налагодилось. Всі наші скандали співпали з моєю вагітністю і народженням сина і усе сприймалося відповідно набагато болісніше. Але, незважаючи на все я ледь не з першого дня вагітності розповідала чоловіку, про те, що дитинка все чує і розуміє. І кожен вечір наш тато слухав бульки в животі. І трошки навіть говорив до животика. І на пологах був зі мною. І з першої години від народження сина я постійно говорила чоловіку „він все розуміє, він знає, що ти його тато, він потребує тебе так само як і маму” і тому подібне. А ще я постійно в присутності чоловіка розказую синочку який в нього хороший тато. Мій чоловік приймає активну участь у житті сина. І ще я завжди за все хвалю і дякую свому чоловіку. А ще мій чоловік теж жадіна. Я і тут попрацювала і є свої результати. Правда на подарунки ДЛЯ МЕНЕ грошей не шкодував ніколи.Про поцілунки – вчора вечором сижу за компом, а він футбол одним оком дивиться і малого колише, я питаю „а чому це ти щось перестав мене просто так перший цілувати???” – в нього круглі очі „і справді, я щось теж про це задумався”. Завтра прийде з роботи - будем виправляти. І ще мій чоловік теж може чудити. Недавно витворив таке, що я думала, що приб”ю його. І при всій цій ситуації був присутній брат чоловіка, який розповідав потім, що я була абсолютно спокійна(насправді я просто кипіла від гніву). Оцей вдаваний спокій має набагато більшу силу ніж крики і нотації. А ще я завжди відпускаю його всюди куди він хоче піти:”так, так любий, іди. Але я так без тебе буду скучати.” Він завжди старається швидше повернутись. І ще я майже ніколи не дзвоню чоловіку. Зате він сам мені дзвонить і цікавиться як я, як дитина. Я часом нагадую чоловіку, що стосунки в сім”ї повинні будувати двоє. Але насправді напевно то така доля жінки – обставити в сім”ї все так, щоб чоловік хотів повертатись додому і відчувати себе бажаним і потрібним.Тоді і віддача буде. Ну і ми тоді будемо щасливі.

• Подобається Подобається x 15
  3. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

моя улюблена фраза

ніколи нікого не слухаю крім самої себе і свого серця. але люблю щось перечитати, про щось поговорити/обговорити, почути чиюсь думку/чийсь погляд на ситуацію...не завжди все супер подобається, з того, що почую, але... висновок завжди зроблю такий як мені пасує, бо це моє життя, моє рішення і мені з ним жити, нести за нього відповідальність.

Хто б що тут кому і коли не порадив, це добре, що є можливість поговорити/посперечатися... і, якщо б, всі дописи на б.-я. тему були позитивними, хіба це конструктивно?

однозначно! чоловік голова, а жінка шия, куди поверне, в той бік і дивляться:)

• Подобається Подобається x 9
  4. MADLENKA

MADLENKA Well-Known Member

Сорі, але мушу висказатись. Лілю, людина просто висказала те, що накипіло! Невже не можна підібрати інший відтінок спілкування? У людини проблема, яка її тривожить, ще й плюс вагітність і післяродовий депресняк даються взнаки, я так думаю (теж пережила ті зміни настроїв і плач від любого поперек сказаного слова). Направду, ми ж не знаємо всіх обставин ні з однієї, ні з іншої сторони. А ви так категорично кажете, що винна в усьому жінка! Мені дивно, направду.

Чоловік може уникати жінки, бо просто-напросто йому бракує свіжих відчуттів, свіжого "м*яса", як самі чоловіки люблять казати. І як би не мінялась жінка, вона все одно не буде його так цікавити, як, скажімо, сусідка чи дівчина в короткій спідниці, що просто проходить по вулиці. І нехай вона в сто разів страшніша від "рідної" жінки, але вона "чужа, недосяжна", а "запретный плод..." самі знаєте. Такі вони є - їм постійно потрібно самостверджуватись у такий спосіб. Але я не говорю за всіх чоловіків! В жодному разі! Але, як мені здається, тут саме такий тип! Йому просто набридає те, що він вже здобув. Воно стає йому нецікавим так, як, наприклад, іграшка, яку одна дитинка відбирає від іншої, а через деякий час, вона виявляється непотрібною, нікому. Так і тут. Чоловікові просто набридло. Може він ще замолодий, може просто його почуття згасли, може ще не готовий до відповідальності та сімейного життя? Тут багато таких "може", а не вина жінки.
    Roksana VW,пам*ятайте головне, як на мене, найголовніше в житті - це діти!!! Бережіть своє малятко і себе! Любіть себе і "маленького пухнастика-ангелика", якого ви пригортаєте до свого серця. Не витрачайте своє дорогоцінне здоров*я на чоловіка. Це боляче, вірю Вам, страшенно боляче бачити таке ставлення до себе і сім*ї, але він сам повинен зрозуміти, хто є цінним у його житті! Постарайтесь витримати цей важкий період. Якщо Ви дійсно хочете бути з цією людиною, просто перечекайте. Рано чи пізно все стане на свої місця.
    Якщо маєте терпіння - терпіть, але подумайте добре, яким Ви бачите своє майбутнє: вічне мовчання і терпіння його вибриків чи.... Вирішувати Вам. Ми лише стронні читачі. Тримайтеся! Налаштуйтесь на позитив і це обов*язково притягне до Вас все найкраще!

• Подобається Подобається x 5
  5. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Дивний підхід....
    Діти звісно це саме головне!!!!!!!Але...
    й про чоловіка забувати не варто....а для того щоб не витрачати дорогоцінні нерви достатньо вміти себе опановувати тоді й НА проблему дивитимешся новим поглядом.
    Наскільки я зрозуміла в них такий самий важкий період як і у всіх буває:не встигли добре притертись а вже й дитинка родилась а ще й зі здоровям негаразди.А жінки сильніші апріорі тому намагаються не падати духом а чоловіки так не вміють-їм потрібен час відчути себе чоловіком..татом..а тут такого часу було замало..але чоловік в неї хороший(судячи з пару попередній постів і вставав до мал. і допомагав..) тому все таки за такого боротися варто ..верніше їм треба трішки звикнути один до одного ..до дитини..а тоді і проблеми ділити на двох.Бо так в Роксани просто депресія сильна +постійні питання чи все з мал.буде добре.Їм просто треба зупинитись..поговорити...і почати ділити переживання навпіл..і тоді все буде добре..бо вона не почуватиметься самотньою а він відчуватиме що має обовязок і знов старатиметься бути потрібним.Але конфліктами і бзіками що :маєш дитину то про чоловіка забудь"нічого доброго не зробиш...
    ПЕРЕВІРЕНО!!!

• Подобається Подобається x 13
  6. MADLENKA

Я не кажу забути про чоловіка. На даний момент, з моєї точки зору, треба акцентувати увагу саме на дитині, не забувати ні про кого, лише дати час, ось і все.

• Подобається Подобається x 4
  7. Liliyah Romanova

Рада, що ви висловилися, адже теж могли вибрати інший тон, чи не так?
    Іноді, аби людина замислилася, її треба розбурхати, або як кажуть наші сусіди "взбудоражить". До прикладу, часом вистачить ковтнути таблетку, а часом - треба отримати заштрик чи навіть перейти операцію.
    Дуже часто в таких ситуаціях, коли жінка в кулко говорить те саме, а тут чітко було видно, що текст відпрацьований і прокручений у голові не раз, її треба вибити з того замкненого кола думок. І сюсюканням та "ой, який він козел, як ти його терпиш" цього не доб'єшся. А скажи їй "а ти на себе дивилася?" Так, вона обуриться, але потім і задумається, коли емоції пройдуть трохи.
    Якщо налагодити з чоловіком, то присвячувати час дитині удвох буде не лише краще для дитини, але й приємніше. Жінка, котра зосереджується на дитині, а не на сімейних відносинах, а особливо відносинах з чоловіком, буде в кінцевому результаті дуже нещасна, бо дитина виросте й піде в світи (правда, то буде дитина з-під маминої спідниці, а як часто тут саме на маминих синків жаліються?), а жінка залишиться із незнайомою їй людиною, бо свого часу вирішила "не тратити своє дорогоцінне здоров'я на чоловіка".
    Повірте, що для дитини краще, коли батьки є одним тілом, а не двома острівками: я собі з дитиною, а ти собі де хочеш. Що то взагалі за сім'я тоді? То вже не сім'я, і це в першу чергу відчує саме дитина!

• Подобається Подобається x 6
  8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Для дитини і для сімї то точно краще, але якщо одна половинка не хоче ліпитися, то що, жінка повинна всеодно вигинатись щоб підпасуватися?

• Подобається Подобається x 8
  9. MADLENKA

Вірю, але бувають випадки, коли батько не хоче приєднуватись до загального острівка! Не примушувати ж його! Вважаю, що примушувати батька бути батьком - це низько. Якщо він не хоче відчути радості батьківства - його проблеми. В такому випадку я вважаю краще насолоджуватись життям, материнством і любити себе.
    Може я не докінця висловила думку, бо маса емоцій переповнювала в той момент, але те, що я написала, що найголовніше у житті діти, це не означає, що викреслити всіх, поставити хрест на собі, на чоловікові, ні. Більше уваги дитині, самій паралеьно розвиватись і не падати духом! Так, важко з малою дитиною займатись самоосвітою і ходити туди, куди хочеться, але ж можна!
    Знаєте, я теж колись "боготворила"(не можу підібрати слово українською) свого чоловіка, казала, що я нічого без нього не варта і т.д., а життя повернулось іншою стороною. І тому я зробила для себе висновки, що варто розраховувати тільки на себе і любити себе і своїх дітей.
    Ще багато хочеться сказати, але мушу йти додому, до дітей.

• Подобається Подобається x 10
  10. Liliyah Romanova

Я так говорила? Най тоді виставляє за двері. Чи краще жити як двоє сусідів під одним дахом?
    А такі висновки - це не різновид егоїзму та самодостатності?
    Перший приклад - обожнювання чоловіка - недозрілість, але й висновки - лише на себе і дітей - друга крайність.

Останнє редагування: 20 Вересень 2009
  11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Це правда. Нікого обожнювати не можна ані себе ані чоловіка. Стає набагато легше коли сприймаєш іншу половинку як щось дуже індивідуальне, хоча часами незрозуміле і вар*ятське, але неповторне. І ще я читала в одній книзі, не можна сприймати людей довкола себе як належне. Завжди треба на них дивитись як на ДАР ЗВЕРХУ!

Ні не вигинатись а подивитись що може змінити вона від себе. Бо часами мої вчинки прямо-пропорційно впливають на поведінку мого чоловіка. І якщо я зможу змінити свої реакції, свою поведінку так щоб і мені було з тим добре, то може так статись що це змінить поведінку чоловіка. Але, знову ж таки, змінити іншу людину неможливо тому не варто підтасовуватись аби йому догодити.

Щераз скажу, щоб робити такі рішення і зміни треба спокійно і свідомо оцінити ситуацію в хаті і вирішити чого жінка хоче.

Дуже цікаву розмову я мала зі своїм чоловіком що до його страху бути окільцьованим. Він мені розказав що з дитинства ніколи не міг сидіти на одному місці, він постійно кудись гонив, все чогось шукав. І так і виріс дорослий неприкаяний. Ніяк не може заспокоїтись і знайти свого місця. Це його душа бідна так кидається. Він мені сам признався, що не має внутрішнього спокою тому так часто від мене втікає але повертається, бо йому зі мною дуже добре. Каже що у мене якась енергія є, що його заспокоює. До того часу, поки забагато грошей не потрачу.:girl_haha::girl_haha::girl_haha:

• Подобається Подобається x 10
  12. IceQueen

IceQueen Well-Known Member

Гадаю цей допис чоловікам на дзеркалі теж би не завадив... Адже справді сім*я це двоє, і часом виходить, що робота над собою ні до чого не призводить, якщо іншій стороні байдуже.

• Подобається Подобається x 8
  13. Liliyah Romanova

Чоловікам теж треба працювати, правда. Тільки от жінці чекати на імпульс зі сторони чоловіка не варто ніколи.
    У книжці "чоловіки з Марса, жінки з Венери" пише, що чоловік радше реагує. Тобто якщо жінка ним буде опікуватися, покаже, що він єдиний, хто їй потрібен, то вона матиме тоді помічника й захопленого закоханого.
    Отака наша тяжка доля. :confused:

14. IceQueen

IceQueen Well-Known Member

Нажаль не з усіма чоловіками така стратегія спрацьовує, інакше не було б так само багато порад часом бути стервом.:girl_haha:

• Подобається Подобається x 2
  15. Liona

Liona Well-Known Member

а от мені взагалі не пішла та книжка... Тобто дещо, звичайно, для себе звідти взяла, але в більшості випадків усі варіанти вирішення проблем особисто мені не підійшли - і за темпераментом, і за життєвою позицією, за баченням сім"ї як такої :girl_in_dreams:

16. Яруська

Яруська Well-Known Member

На мого таке не впливає...звичайно то все прекрасно, йому подобається, але ненадовго. От любить чувак, щоб його в тонусі тримали, щоб думав, що в якийсь момент його люба жінка може щось встругнути і він її знайде на чоловічому стриптизі з коліжанками. О тоді палка закоханість місяць гарантована:dance::D

17. Despina

Despina Well-Known Member

Ви так легко то пишете, ніби виставити чоловіка за двері, то так просто, як в фільмах - спакувала валізи і виставила за двері. Але ж в житті все зовсім інакше. Варіант перший: закриваєш двері - починається стукання і скандал, а в хаті маленька дитина і не хочеться, щоб вона то чула. Варіант другий: хата взагалі його, а до батьків йти нема куди. Та багато ще варіантів може бути. Не вірю я, що так дуже легко виставити чоловіка за двері.

• Подобається Подобається x 7
  18. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

в нас колись була криза в стосунках.... вирішили, попри любов, розійтися, бо сили терпіти не було та й розуміли, що майбутня сімя не може триматися на одній любові...
    Розходилися важко - депресії, ненависть, я взагалі була як зомбі, ледве сесію здала...істерики.. він теж важко переносив розлуку...
    Сталось так, що через 2 місяці після розлуки я поїхала в США, він - в Італію. Обоє змінили обстановку, нові враження і емоції, відпочили і мали час все обдумати. Я приїхала взагалі новою людиною - веселою, безтурботною, незалежною.. Зрозуміла, кого і чого хочу в житті. Він теж зрозумів багато чого. В результаті, за півроку ми зійшлися знову і щасливі. Звичайно, бувають якісь непорозуміння, але загалом сварок практично нема!
    До чого я веду і що я раджу коліжанкам зі схожими проблемами - розійтися. Не маю на увазі кинути і все. Зробити перерву. Не місяць, не два... В будь-якому випадку це піде на користь, адже 1. або зійдетеся і будете разом на новому рівні стосунків, або не зійдетеся і не будете все життя мучитись і терпіти одне одного. Одна коліжанка боїться, що хлопець зразу найде іншу.. Ну то успіхів, навіщо ж тобі такий, який одразу тебе може замінити? він піде рано чи пізно, якщо зараз може... Рятувати нічого не варто, якщо воно не справжнє. Треба будувати нове, а для цього треба працювати в першу чергу над собою.

• Подобається Подобається x 24
  19. Liliyah Romanova

Ну так. Але ж саме ЧАСОМ, а не постійно. Чи на постійно?
    Та, ми теж багато нового не почули (слухали разом аудіо-книгу), але дещо цілком для нас було.
    Дівки, ви кого там уявили під мїми словами "опікуватися, єдиний"? Якесь зачухане нещастя? :xaxa:
    Ні, не просто. А піти від нього просто?
    І що тоді? Просто сидіти з ним під одним дахом і вдавати, що все ок? Жити за звичкою з чужою людиною?
    Іноді треба піти з хати фізично, іноді вистачає піти внутрішньо. Але відстань таки допомагає...

• Подобається Подобається x 5
  20. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

ну от і я про це. Так лише один одному калічите життя, і дітям від того краще не буде, вони ж як ніхто відчувають нещирість

• Подобається Подобається x 3