Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

1. боротись

60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

13 голосів
    17,8%
  1. RoksanaVW

RoksanaVW Well-Known Member

Відповідь: Як врятувати стосунки?

хм...як це Ви змогли визначити тональність...? тон це звук....
    а підхід у мене зрозумілий..адже не з добром до мене...а зі злобою...

Останнє редагування: 18 Вересень 2009
  2. Morena

Morena Well-Known Member

Дорогенька malibu,

В мого батька, дочка теж одна, я.
    але він собі дозволяв мене називати су..ю

• Подобається Подобається x 2
  3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Легко прощати того, кого вже не бачиш щодень і з ким не мусиш більше жити (мучитися). Можна навіть любити, і молитися можна, і добра бажати.. тільки щоб - здалеку.
    можна пожартувати? не ображайтеся, я Вас дуже розумію. Просто в цій ситуації згадався Задорнов: "родствеников нужно любить издалека. И чем дальше - тем больше любить".
    :)

• Подобається Подобається x 5
  4. RoksanaVW

Одружені всього рік...одружилися 6 вересня....завагітніла в жовтні...
    Маляті сьгодні два місяці...
    А одружувалися по великому коханні...

Можливо я й справді занадто вимоглива до чоловік...може просто перестати на нього увагу звертати...адже тепер я й так немаю на нього часу...адже у мене маленька дитинка...
    Крім того що в мене явна післяпологова депресія...адже постійні слози не з добра..

чомусь відчуваю себе страшно безпомічною....закидайте мене камінням я знов щось не так сказала....

Останнє редагування модератором: 18 Вересень 2009
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Якщо одружувалися з кохання, то зосереджуватися на дитині не варто. Коли повернетеся до чоловіка після виховання дитини - не впізнаєте взагалі.
    От тут з вами цілковито згідна. Може, вам звернутися по допомогу спеціялістів?

• Подобається Подобається x 1
  6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ну перестати увагу звертати це останнє діло...а можливо з того і варто починати, що у вас на нього немає часу. Знаходьте час, бо потім не надолужиш втраченого і кризи пов"язані з народженням дитини ще ніхто не відміняв.
    А з приводу депресії-не думаю, що то депресія. Стрес, втома, хандра-це все так, а депресія набагато страшніше і рідкісніше явище. А сльози геть-бо ні вам, ні чоловікові ні тим більше маленькій лялі вона не потрібні, а тільки шкодять.

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

В одного психолога прочитала, що якщо чоловік підтримує дружину в післяпологовому періоді, то вона це цінуватиме все життя. І саме ці моменти переважать багато різних мінусів і проблем. Чоловікові це сторицею окупиться пізніш. А якщо ні.. відповідно навпаки.
    Видко, це тваринне таке... інстинктивно - дуже ранить відсутність почуття "мужнього плеча" в перші тижні після пологів. І потім не раз доведеться відганяти ту хмаринку з пам"яті..
    Легко сказати - не плач тим, кого після пологів пригортали і хоч мінімально підтримували чи жаліли. Я не знаю як було у Роксани.. але повірте, післяпологове життя з чоловіком який звик що тільки його люблять, тільки у нього проблеми (33 неастя), і тільки йому важко.. це не цукор. І бути сильною за трьох - не так просто зробити як порадити.

Роксано, якщо маєте бажання щось змінити, то не можна "не звертати уваги", Ви що..
    Спробуйте долюбити себе саму замість нього, якщо Вам бракує його виявів уваги, близькості чи ніжності, наскільки це можливо. Робіть собі приємності сама, любіть себе.. І паралельно шукайте, вгадуйте інтуїтивно способи залагодити ті пункти, на яких є проблеми. Окрім Вас ніхто не знає краще Вашого чоловіка.. Але у тих пошуках не забувайте і про свої інтереси, і спокійно відстоюйте коли треба.

• Подобається Подобається x 10
  8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Все зрозуміло. В вас і в вашого чоловіка зараз тяжкий період коли треба переглянути своє життя. Ви, так би мовити, не встигли насолодитись один одним а тут щей додаткові обов*язки і ще одне життя за яке ви обоє відповідальні. Мужчинам це дуже на голову б*є, хоча вони дітей дуже люблять але відповідальність їх лякає.

Доречі, а ви самі живете чи з батьками.

Поведінка вашого чоловіка дуже нагадує мого. Єдине чим можу його брати це ласкою. Він робить все аби вивести мене з себе і щоб я на нього кричала і сварилась, а я бачу то і стараюсь як тільки можу тримати себе в руках. Зриваюсь нераз і слівце погане злетить з вуст, але тутже беру себе в руки і замовкаю, і починаю молитись. Він мовчить і я мовчу, молюсь. А коли відчуваю що вже є спокій в душі, тоді просто лагідно до нього звертаюсь з проханням. Він на мене гарчить, а я лагідна. Спрацьовує. Але це не за один день починає працювати, якщо так робити то треба хоча б місяць щоб побачити результат.

В чому вона проявляється? Ви не хочете бути з дитиною? Ви почуваєтесь ніби вас закрили вдома?

Останнє редагування: 18 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  9. Liliyah Romanova

Ніхто до вас зі злобою не писав.
    Просто треба бути обережною, коли тебе жаліють у віртуалі.
    Були вже у нас випадки. Пише дівчина, що жити набридло, покінчить нині життя самогубством - а їй бац! і 50 дякую за той допис. :girl_crazy: :suicide:

• Подобається Подобається x 3
  10. RoksanaVW

Нажаль немаю на то часу...адже маю хвореньку дитинку...саме тому у мене посилилася депесія...бо нічого йому не допомагає...одні ліки навіть шкодять не те що допомагати-симптоматика все нова й нова,але лікарі запевняли що допоможе, була навіть в кількох лікарів...і навіть у заступника головного дитячого лікаря області...і кажуть якщо нічого не робити то буде ше гірше...ми вже навіть пішли на крайній випадок...поїхали до цілительки...та щось і це нам не допомогло...не можу сказати що страшно переймаюся чоловіком...хоча насправді мене це страшно турбувало ....бо маю іншу гризу...Моє маленьке янголятко...якби не його хворобка...я б тільки раділа...і раділа...йому раділа..адже він у мене таке сонечко, мій миленький ...обожнюю моє маленьке кошеня...боюся щоб не пропало молочко...бо він у мене тільки на ГВ...сьогодні були в педіатра...назначили нові ліки...отак цілодобово даю йому ліки...добре що не колять і не капають....хоча і це ми вже пройшли...за 2 місяці життя...моє бідненьке сонечко...плпчу разом з ним...

Можливо Ви й праві...от подумала-є щось у Ваших словах....
    До речі прошу вибачення за свої слова адресовані Вам...
    А на рахунок психологічної допомоги ....Ви праві ...мабуть потрібно...алеж нічого приймати не можу...бо моя дитинка на ГВ...
    Пю пацифлору, валеріану, заспокійливи збір...нічого не допомагає...але тільки це можна при ГВ..

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Тоді - інша справа.
    Тоді просто не маєте морального права бути слабкою.. Ви ж самі відчуваєте що у Вас із дитинкою дуже сильний зв'язок.. значить, шукайте в собі резерви (навіть без емоційної підтримки чоловіка, якщо її не стало тимчасово) зберігати внутрішню рівновагу і станьте опорою своїй дитині, коли нас хтось потребує (нашого спокою, впевненості у виздоровленні) - звідки і беруться сили.
    І спробуйте звернутися в охматдит якщо є можливість. Там дуже гарні дитячі лікарі як правило.. є таке правило у важких ситуаціях: співставити три діагнози різних незалежних лікарів і тільки тоді приймати рішення про лікування.
    Удачі Вам, все буде добре.
    І з чоловіком повинно теж з часом все налагодитися, особливо якщо разом будете долати ті проблеми з лікарями і іншим.. просто надто багато всього одразу після одруження на Вас і на нього "звалилося".

• Подобається Подобається x 3
  12. RoksanaVW

Ви не уявляєте як я намагаюся бути сильною....адже це що я тримаюся...це для нього, і через нього...бо інакше я б із свого розпачу...краще промовчу...
    Тримаюся щоб він мав молочко мамине...бережу як можу...стараюся із повних сил...

Сьогодні педіатр насварила не мене...каже "Що це ви до 10-лікарів ходите...втиберіть собі якогось одного, бо інакше ще білше заплутаєтеся і толку не буде..."
    А ми навіть із іншого міста невропатолга запрошували.....
    А де той Охматид знаходиться у Франківську?

13. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

RoksanaVW, подумайте, що Ваш психологічний стан напряму впливає на дитину, тим більше через ГВ, а вона ще й так натерпілася. Хоча б заради цього мусите взяти себе в руки!
    А щодо чоловіка, то я розумію і Вас і його. Як бачите, діти у нас приблизно одного віку. Звичайно, тепер приділяю чоловікові трошки менше часу, але все ж... Робимо так: він дитину бавить, а я за той час йому щось смачненьке готую, або масаж... Вбиваємо так два зайці: і дитина з татком, і татко увагою мами не обділений)))
    Знаю, що зддоров"я дитинки то є найголовніше, бо також після народження були певні проблеми, але мусите зрозуміти, що разом їх здолати легше.
    А коли чоловік каже, або робить щось таке, що мене ображає, мовчу, а потім, коли "страсті стихнуть" спокійно пояснюю йому що саме мене образило. Не повірите, але частіше він навіть не уявляв, що його слова мене ранять. Тому обговорюйте свої проблеми не лише на форумі, а й з чоловіком.)))

14. Liliyah Romanova

Та дякую. Не мусите.
    Я вже колись казала. Коли мені до людини байдуже, я її просто оминаю, як відомо-що. А як не байдуже, то напишу, що бачу. Ну відрізняється моя думка, від загальної, і пишу я емоційно, нема на то ради.
    Але ви точно зосереджуєтеся на негативі більше, ніж на позитиві. Ви позитив бачите? Подивіться на все через любов, через посмішку дитини. І не треба на чоловіка наговорювати.
    Такого теж багато є. Прийдуть, понаписують усілякого різного в емоціях, а через місяць просять витерти. Ну, бо так воно є в житті. Особливо в жіночому.
    І я переконана, що вашого чоловіка нема за що забивати. Просто вам треба інакше на нього подивитися. Тільки перше дійсно зверніться по допомогу до спеціяліста. Зрештою, навіть до священика на сповідь піти, то теж допоможе.

До речі, крім заспокійливих зборів - слухайте заспокійливу музику й моліться.

• Подобається Подобається x 7
  15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Відповіла у ПП.

16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

У нас тут для дітей в школі роблять тиждень контролю над насиллям. Кожен день дуже цікаво розписаний.

Перший день - обніми мяку іграшку, вона допомагає почуватись захищеним.
    Другий день - котролюй свою злість усмішкою або жартом.
    Третій день - дивись на улюблений колір.
    Четвертий день - розпатланий день. Кожен робить собі вар*ятську зачіску аби зрозуміти що всі люди різні і ми повинні це вітати.
    П*ятий день - Thinking cap! Тобто думай перед тим як маєш щось сказати.

Ось якби ми всі застосовували ці принципи в наших відносинах з чоловіками, особливо коли назріває сварка, то б і проблем мали менше. Бо не варто спішитись обвинувачувати, треба думати спочатку і тішитись з того що він інший від мене, бо якби був такий самий як я то життя б було нудним!!!

Це 100%. Мій чоловік зі своєю проблемою ходив до великої кількості лікарів і тільки собі нашкодив, бо затягнув процес одужання. А як залишився лише з одним той лікування пішло швидше. Дуже цінна порада!

• Подобається Подобається x 5
  17. RoksanaVW

я от думаю..не тільки ж мені зараз погано....він теж хвилюється, теж непереливки...переживає за дитятко...
    Якщо так подумати....він так мені допомагав під час пологів (у нас були сімейні пологи) в мене вони були такі важкі маля шло личком і через те не міг пройти родові шляхи, та він вистояв....і хвилювався за мене бо коли я тужилася у мене червоніло лице і він боявся щоб у мене не було крововиливів...але нажаль до кінця пологів він недобув бо лікар його вигнала, бо він біняжка переплутав казати "Коли мені тужитися а коли дихати" ...в той момент мені було шкода його більше ніж себе під час пологів хоча я вже була почала втрачати свідомість...Тоді я незнала що малятко потрібно було жаліти...бо народився він недихав...натиснуло йому шийку дуже....
    А потім я після пологів була дуже хвора мала довгі шви (лікар розрізала так щоб руками вивернути йому голівку у правильне положення) не могла ходити щей матка не закривалася...боліла...а він весь час з малям був і переодягав і встава до нього і колисав...до поки я не окрепла...ще можна пригадати багато хорошого та я впишу це в іншу тему...за що я його люблю....

• Подобається Подобається x 14
  18. Liliyah Romanova

Отак і продовжуйте.
    До речі, якщо дитина хвора, а чоловік від вас віддалився, то це від відчуття його безсилля щось змінити. Вони такі є, сильні, але безпорадні, коли не можуть змінити те, що би хотіли.
    Колись ми пережили жахливу ніч. І мій чоловік мені не допоміг тоді. Я носилася з дитиною по хаті, плакала разом з мацьопою, а він просто втік від того. Але це не була втеча від обов*язків, просто йому дуже боляче було чути той розпачливий дитячий плач. І він таки був поруч у думках, а за фізичну відсутність його мучила совість, але нічого зробити він з тим не міг, саме в той момент не міг.
    Тому отут ви маєте цілковиту рацію:

• Подобається Подобається x 8
  19. Галченя

Галченя Well-Known Member

Не даром говорять, що від ненависті до любові лише один крок.:girl_smile:
    Добре що ви розібрались в собі.
    У вас в тому плані просто чудовий чоловік:girl_smile:

• Подобається Подобається x 4
  20. Sunnygirl

Sunnygirl New Member

думаю, тре тобі другого хлопа шукати. Бо з таким Україну не розбудуєш.