Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

1. боротись

60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

13 голосів
    17,8%
  1. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Скажу банально: час притупляє, у випадку цьому. Це все одно буде стояти між вами. Все одно довіряти вже неможливо. Це природа людини. Просто з часом перестанеться так гостро реагувати на ці спогади. Але довіри вже не буде такої.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Довіряти - можливо
    Люди - міняються
    Все получиться, якщо йдеш у напрямку, який щиро вважаєш правильним.

Але - так, потрібен час.

• Оптимістично Оптимістично x 2
  3. Kandya

Kandya Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. cjomcjomka

@Kandya
    думаю, існують і такі, що не міняються. Напевно, Ви зробили висновок зі спостереження саме таких.
    Мій досвід показує, що міняються.

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Vinnytska

Vinnytska люблю....

Люди змінюються.Але,щоб пройти цей шлях,потрібно стільки мотивацій,сили,прагнень,що не кожному це вдається. Навіть, коли людина почала цей шлях, може звернути з нього назад. Змінюються сильні люди, змінюються не дуже сильні,це коли обставини "приперли" їх до стінки). Тоді так, інший спосіб реакції, інші думки, та ж сама мотивація.
    Але, якщо мова йде про те, чи можна змінити іншу людину, виправити її і прагнути зробити ідеальною для себе? Думаю, що ні. Або хочу почути реальні приклади з життя.
    Тобто, якщо людина хоче змінитись-забезпечити її підтримкою,вірою в неї,пройти поряд її шлях "оновлення".
    Якщо бажання відсутнє-ніяка вода камінь не підточить.
    І ще, умовно для себе відношу людей до певних категорій ризику. Тобто, наркоман,алкоголік може зірватись (я не вмію сказати правильно, але ця проблема закладена десь в їхньому мозку), людина, що зраджувала- може зрадити вдруге(не обов'язково фізична зрада, довіру теж можна розтоптати).
    А звички...Звички залишаються, просто доповнюються іншими, які можуть бути настільки хорошими, що можна закрити очі на ті, що є слабинками. Адже людина щосекунди розвивається.
    Якось так)

Останнє редагування: 31 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

От, власне, підтримую. Люди можуть змінитися. Але змінити їх неможливо.

Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
  7. cjomcjomka

а щось в житті взагалі дається ?
    Отак прокинувся - і щасливо одружений. Прокинувся - і кинув курити. Прокинулась схуднувшою на 10 кг.
    "бо тобі легко, бо в тебе сила волі ,бо ти талановитий" ?
    на шляху до змін буває потрібно майже в прямому сенсі здохнути і заново народитись. Причім без гарантій того повторного народження.
    --- дописи об"єднано, 31 Січень 2016 ---
    погоджуюсь

• Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  8. Vinnytska

Vinnytska люблю....

Виправила на "вдається". Хоча,зрозуміло, що не про манну небесну йшла мова.

9. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

10. kraplynka

kraplynka реалістка

Коли читаєш такі речі, то закрадається думка, що це якийсь невірний отаке сам пише, аби посприяти формуванню у жінок думки про нормальність такого стану речей. Хоча розумію, що таки реальність може бути жорстокішою, аніж здається, і такі речі може писати глибоко перелякана і невпевнена в собі жінка, якій легше "залишити все як є", бо інший варіант потребує багато зусиль. Хоча саме цей (останній) варіант є підтвердженням тієї задекларованої любові, яка сама собою передбачає багато праці над собою, стосунками, аби вона (любов) ставала ще міцнішою, глибиннішою, осмисленішою. А якщо той друг і справді з якихось причин обмовив чоловіка, і фактично форумлянка даремно мучиться - це взагалі абсурдно.
    Тут цілком погоджуюся з @cjomcjomka - змін можна досягнути лише з часом і здійснюючи дуже багато кроків. А можна покласти життя на муки в бездіяльності. Вибір є завжди. І "бо я його люблю" не є виправданням до бездіяльності, а злочином проти любові.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

та мені вже давно здається що деякі теми тут плацдарм для студентів-психологів.

• Подобається Подобається x 10
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  12. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

У неповаги до чоловіка висока ціна! не погана стаття, не зі всім згідна, але в більшості погоджуюсь. Можливо комусь стане корисною. З власного досвіду, інколи мама каже "давай я насварю твого чоловіка, там за щось", я роблю великі квадратні очі і даю відповідь "маєш свого, от його і свари, не маленька розберусь"

13. iragonzales

iragonzales В декреті

Думаю, коли би все було написано дзеркально, тоді б було недалеко до істини, а тут надихай, поважай, пилинки здувай, коли у відповідь на свої дії не будеш відчувати взаємодію, швидше рано чим пізно кобітка собі видихнеться.....

14. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

ПОгоджуюся більше з коментарем до статті, ніж зі самою статтею.))

Elena Gorbatuk
    "Якась однобока стаття. А якщо пройшло 5, 10 років сумісного життя, а чоловік, не зважаючи на підтримку, так і лишивсяневдахою? А якщо ще й пити почав, і гуляти? Все одно казати, що він найкращий і підтримувати до останнього, будучи сліпою та начхавши на своє щастя?
    "Ви повинні зрозуміти, що не в чоловіче завдання входить мінливість. Чоловік - не пластилін. Це жінка повинна змінюватися."
    - Це жарт такий? Цілісна і розвинута людина змінює себе постійно сама, незалежно від статі. А якщо чоловік в 20 і в 30 років на тому ж самому місці ( в першу чергу в плані розвитку), то він лінивий невдаха, з якого боку не подивись.

"Нам здається, що ми зможемо його змінити, і тоді відразу ж зміниться наше життя, і ми станемо доброю, люблячою, ніжною. Тільки нехай він спочатку перестане сидіти в комп'ютері, почне заробляти стільки, скільки я хочу, запросить куди-небудь, подарує що-небудь. Нехай зміниться."
    - Звісно ж зміниться! Якщо чоловік нікуди ніколи не запрошує, нічого не дарує, не заробляє грошей і сидить весь час в комп'ютері, то це якась амеба безініціативна. Не обов'язково ходити в дорогі ресторани і дарувати шуби. Головне, не належувати пролежні на дивані. Огорніть жінку дбайливим відношенням, приділяйте їй увагу, даруйте іноді квіти, і вона надихне вас на любі звершення.

Чоловік - не безхребетна дитина. Нема чому його жаліти, як маленьку дівчинку, бо це зробить з нього розлабленого невдаху. Треба йти з ним пліч-о-пліч і підтримувати в цілях, починаннях і під час важких періодів. Треба не клювати йому мозок без причини. От і все.

А якщо в нього постійно "все погано" і всі у цьому винні, то треба голосно сказати, хто він і піти своєю дорогою. Повторюсь - постійні зміни обов'язкові для тих людей, які не хочуть деградувати. Особливо для чоловіків, які наша опора. Стабільність - для мертвих.

Вибачаюсь, якщо когось образила своєю думкою. Просто побачила статтю в новинах ФБ і не зрозуміла, хто таке взагалі міг опублікувати на сайті... Хотілось би поспілкуватись з автором, якщо це дійсно його думка, а не бездумний рерайт. Бо саме через таких жінок чоловіки - ліниві сраки, а діти їх не пристосовані до життя.

Остання фраза просто вбила! Людина, яка не може виробляти щастя, ніколи нікого не зробить щасливим. Щастя у нас всередині. А якщо чоловік сам нічого не може і повністю залежить від любові і щастя жінки, то це просто тряпка, а не чоловік. І жоднв жінка з ним щаслива не буде. ""

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Завжди хтось перший має почати. Тут може бути три ситуації: жінка почала, чоловік підтягнувся; жінка почала, чоловік далі баран (можливі інші розвитки подій як штурхнути і пояснити або послати геть); жінка нічого не почала, чоловік нічого не почав, нічого не змінилось, але жінка, дідько, чекає коли чоловік почне першим, бо він так мусить першим на її погляд.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

значить їй так добре))

17. Orman

Orman Модератор-бомба

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  18. lika anhelika

lika anhelika Active Member

привіт дівчатонька...зараз так важко на душі що вирішила написати...почну з того шо в нас з чоловіком вже 3 роки не має дітей, я лікуюся та безрезультатно...останнім часом почала помічати як чоловік від мене віддаляється. Він мені нічого не каже на рахунок дітей, але весь час без настрою ... відчуваю що він вже їх дуже хоче...замість того щоб йти до дому до жінки він мусить зайти до брата у нього дитина народилася і там проводить свій час... а на рахунок мами я взагалі мовчу я вже не згадаю коли до мене він говорив любімая і дорога... а в розмові з нею весь час( знаю шо вона його настроює проти мене, дуже не хотіла щоб ми одружувалися) з нею годинами говорив би, а до мене за цілий день коли мене немає добре якшо позвонить....дуже боюся його втратити.....

19. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

А чоловіка перевіряли?
    Спробуйте поговорити з ним відверто. Але без претензій і звинувачень. Попросіть, щоб він говорив, щоб розказав що його турбує. І вислухайте.
    А ще, може таке бути, що саме Вас морально виснажило оте чекання і лікування, і саме Ваша поведінка змінилась. Можливо Ви зациклились. Проаналізуйте свою поведінку, погляньте зі сторони. Можливо це Вам допоможе щось прояснити

• Подобається Подобається x 5
  20. lika anhelika

lika anhelika Active Member

я теж постійно переживаю нервуюся...він мене завжди підтримував...але зараз я просто відчуваю шо він став якийсь інший... коли я з ним розмовляю він каже шо все добре...але я то відчуваю, як жінка що він якийсь холодний думаю може розлюбив мене(((( одне знаю точно що єдине що може нас врятувати це дитинка...бо він так любить дітей...але на жаль я йому того дати не можу...в мене думки проникають може розстатися хай собі знайде жінку яка йому народить...але мені здається що я жити без нього не зможу(((((