Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

це з тої опери ЧОГО ВЗАГАЛІ РОБИТИ НЕ ВАРТО !!!!!!!!!
    А ще таке радити((((((((( :girl_feminist::khomyak::khomyak::khomyak:

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

вибачте. я під столом!!! це ж треба так знущатись з себе і дитини....

4. napoleona

napoleona Well-Known Member

омг, яке садомазо....брак слів

5. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Клас! Одні перли. Мало не спалила соски, знепритомніла... але це - досвід, яким варто поділитись.... Дівчата, хто це читав, запам*ятайте
    ще лише бракувало перев*язатись і чухнути десь далеко на тиждень від дитини

6. Mika Nika

Mika Nika New Member

В мене був вибір або відлучення,або не лікуватись і попасти в лікарню,для малої це взагалі не була травма тому, що мала не плакала не нила а подивилась і забула,а соски я після того як мала їх понюхала зразу ж змила,такщо садомазом над собою і дитиною я не займайлася.А часником скористалась бо знала,що мая мала не любить його запаху.Я не перевязувалась ні разу і від дитини нікуди не їхала вона була завжди біля мене.

7. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

В мене теж була така потреба. Правда, потреба в лікуванні в мене не була аж така нагальна, а малятку вже два минуло. Можна було трошечки почекати, чим я і скористалася. Процес відлучення розтягнули на кілька тижнів. Робила все поступово, забирала по черзі годування, багато розповідала, пояснювала. Молоко теж поступово зникало. Обійшлися без таблеток, перевязувань та інших подібних заходів.

8. Megan

Megan Well-Known Member

Так, не знаю чи сюди. Або порадьте щось, або поставте мені мізки на місце. Не даю ради. Вже більше місяця синок смокче немилосердно боляче. Мала укус синій недавно, тріщину. Тепер відчуття таке наче насосом викачує. Починаю ненавидіти годування. Неприємно, викручує мене всю, не можу лежати на одному місці поки він їсть. Що зі мною? Чи що відбувається з дитиною? Думки про відлучення мене не покидають. Як це зробити зараз, це взагалі реально? Бо я просто зриваюся через кожне його бажання прикластися...

9. Amilada

Amilada Well-Known Member

Megan - пмс може?

10. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

В мене таке було якраз приблизно на такому терміні, але я була якраз вагітна молодшою.

11. glasses

glasses Member

Меган, вагітність?

12. napoleona

napoleona Well-Known Member

Вагітність?

13. Orman

Orman Модератор-бомба

та таке просто буває в р-ні дитинячих 2-ох років. Проходить.

14. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

То ти правду кажеш, проходить, в 95% випадків разом з ГВ:connie_pull-pigtail
    А що в вас з циклом? В мене під час овуляції і перед місячними такі відчуття бє-бє-бє. В вагітність були такі ж. Ваш хлопчик ще маленький, може то просто сигнал, що треба потрохи впорядкувати ГВ, але згортати я би не радила.

15. Megan

Megan Well-Known Member

Нєєєє. Шо то всі як зговорились? Нє, не вагітність і не пмс. Таке триває вже більше місяця. От не можу як він прикладається, агресивно тягне, а з мене ніби соки хто п'є.

Дякую на доброму слові. Коли проходить ще скажіть, плз..

Що маєте на увазі впорядкувати?

Я не думала відлучати, але при такому розклАді думки про відлучення не покидають.
    Ну і цицяння вночі кожних 1,5-2год. Люди, та він маленьким так не смоктав як тепер.

16. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

в мене старший перед кожним новим зубчиком вночі прокидався кожні 30-40хв (без перебільшення!). А хіба кожні 2год то аж так часто?.. Особито для мене, якщо вночі дитині треба просто дати груди, без вставання/носіння/колисання(на руках) - то ще досить нормальний варіант. Хоча, вірю, що для мами то не є повноцінний сон/відпочинок.

17. Megan

Megan Well-Known Member

Та згідна, що вставати/носити було б важче. Просто наклалось все одне на друге, вічно невиспана, вічно з дітьми сама, якась зацофана стаю. Ну а люди добрі підказують, що без гв буде краще. Отак жужать над вухом, я думаю може і справлі буде легше, а ше ото все болить і спина, і груди. Короч я думала, що то має йти до легшого.
    Але чесно, уявляла собі отой процес відлучення і шота не можу я уявити як би то зробити зараз. Нє, варіант як з дієтою, від нині і кінець може і є, але боюсь дитя того не зрозуміє. Я не зможу серед ночі слухати крик. Поїхати кудись без нього - нє, назад пішки прийду. Та й не маю на кого лишити. А є якісь цивілізовані способи?
    Отак роздумую і сама себе питаю - чого я в ту тему прийшла?
    То що скажете щодо впорядкування гв?

18. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ну то скажіть добрим людям, що будуть по черзі приходити колисати вам дитину вночі.
    Взагалі ви намішали все до купи. Якщо ви втомлена від перебування з дітьми вдома - відлучення не поможе. Якщо ви втомлена фізично - теж не поможе.

Нічого нового. Вдень розібратися для себе, коли дитина просить цицю за потребою - їсти, пити, заспокоїтися, а коли від нудьги. В останньому випадку даєте не цицю, а шукаєте, чим дитину зайняти. Стараєтеся не допускати істерик на грунті "ааа, мені не дали цицю". Бачите, що таки потребує - даєте.
    Вночі попробуйте з'їхати. Запропонуйте попити (але не перетворіть то в звичку, бо я зі старшою догралася, що вона і досі просить вночі пити), обійняти, можна просто почекати пару хвилин і подивитися, що буде. Може він покрутиться і буде далі спати. А малий пісяє вночі? Може він елементарно пісяти хоче, а ви думаєте, що до циці. Якщо то не зуби і його не мучить щось конкретно, поступово нічні годування можна дуже вдало зменшити. Я старшу від року і семи місяців вночі не годувала (але я то через вагітність робила), а загалом вона була на ГВ до двох і 8 місяців. Якщо то таки зуби, то треба потерпіти.
    Вводьте правило, що циця мамина. Пояснюйте потрошки, що маму болить, якщо таки болить. Кажіть, що от зараз треба відпустити цицю, ми побавимося і т.п., а потім дам знов. Почитайте про інволюцію. Підійть кудись розвійтеся.

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я про відлучення не думаю, але ЯК Я ВАС РОЗУМІЮ!
    Сергійко і їсть акуратно, і ГВ впорядковане, і вагітності нема, і ЛА триває, я аж в ендокринолога обстежилась, такі вже неприємні відчуття були. Нудота - ледь не рвала; часом - можна терпіти, але часом - просто жах. Я не знаю, чому. Причому, коли їсть Вірунчик, то неприємних відчуттів нема, а принцеса може і смикнути мене часом. Сподіваюсь, неприємність їжачих годувань мине...
    варіант, що я не люблю Ї, шкодую молока і т.д. - відпадає

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Оце проходить )))
    Відпочиньте трохи, зробіть собі щось приємне, побалуйте.
    Запросіть добрих людей посидіти з дітьми, а самі погуляйте трохи, спокійно і з ззадоволенням. З коліжанкою на каву. В басейн. Просто по вулиці САМА )))

21. Megan

Megan Well-Known Member

Оце мені дуже потрібно, дуже. Та нажаль... Я сама, зовсім. Мама ні (відносини надскладні), свекруха з зламаною рукою просто не дасть ради... Все, коліжанки виявились зовсім не коліжанками після недавніх подій(

Але дякую за поради, спробую. Мо няню якусь знайду.

Дякую, що ви є)))))))