Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Відповідь: Як відлучити від грудей?

В мене синочок так само після стоматиту боявся прикладатися, а як минув страх, то також просто тримав цицю в роті і не смоктав, забув, як то цицятися .....

3. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Як виявилося, є:) Сама ще зовсім недавно почувалася так само, як описуєте, але от вже буквально місяць-півтора синок бере цицю тільки коли лягаємо спати. Триває то прикладання дуже недовго, декілька хвилин. Він би не проти і довше, але відпускає, коли скажу. Рідко, але буває, що і без засинає.
    Правда, я би хотіла, щоб і того вже не було, бо мені боляче, неприємно (ніколи не думала, що таке можливо :)), дратує те перебирання соском в роті... Але він так дуже-дуже просить цицю "ну цю-цють! ", що поки що я ще готова потерпіти тих пару хвилин.
    Ну і вдень він вже не дуже хоче спати, а я хочу дуже:), а оскільки, підозрюю, після повного відлучення приспати його буде ще важче, то й не наполягаю аж так сильно, щоб взагалі не рухав цицю.

4. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Моя перестала прикладатись вночі десь після 2 років, до того десь з 1.10 прикладалась під ранок. Зараз їсть цицю на денний і на нічний сон, тобто 2 рази на добу. Годування само по собі забиралось, донечка бувало прийде, погладить цицю і йшла бавитись. Буває що вилізе на руки, каже: "така циця, мягенька, солодка". Зараз зранку встає, пообнімаємся, погладить цицю і каже "нема молочка, циця зробить молочко". А коли лягаєм спати, то циця має бути обов"язково.

5. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Ось так - минуло чуть більше місяця від останнього мого допису тут, аж боюся накаркати, але я нарешті бачу світло в кінці тунелю:smile: Вже майже 3 тижні вночі ми не їмо, на денний сон - або на сон, або після, деколи вже й не спимо. На ніч можемо не їсти, без проблем домовляюся з нею, а часом вона сама каже, що не буде, бо вже велика. Лише годування вранці - обо'язкове. Часом думаю, що дитину мені підмінили)))
    Думаю, що ця зміна, пов'язана зі стрибком у розвитку, бо помітно, що після нашої відпустки вона подорослішала.

6. Галя Котис

Галя Котис New Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

моїй 1рік 3 міс як відівчити від циці, поділіться досвідом

7. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

По-перше, Вам не в цю тему. По-друге, для чого таку малу дитину відлучати?

8. Almariel

Almariel Well-Known Member

Юху, моя старша знову ість цицю! То мені вже в тему про тандем, але все-таки і тут напишу про "зміну статусу".

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Маю всі підстави вважати, що в нас уже відбулося самовідлучення.
    Тако намагаюся згадати, що саме повпливало, то найбільше вплинуло, що татко почав читати казочки наніч.
    У нас Мелася колись вкладалася так, що їла цицю, а тоді їй нікого не треба було, тому часто виходило, що я годувала її спершу, тоді вона собі відсувалася до татка й так засинала, а я в той час ішла годувати й прикладати Натуська.
    Коли Мелася почала засинати виключно зі мною, то був період, коли я прикладала її, а тоді йшла прикладати Натусика й то виходило дуже пізно. Циця в той час була на ніч, на ранок і часом на обід. Я пробувала часом присипляти без циці, але то було складно. Якщо перші пару вечорів то пройшло легко, то потім він дуже був перевтомлений і розстроєний, то я дала. Після того прикладати без циці вже було неможливо, бо як тільки я казала, що молока нема, він починав злитися й плакати. Тому якийсь час ми ще прикладалися наніч із цицею.
    Коли наш татко нарешті почав прикладати Натусика й читати йому казки на сон, то циця лишилася на ранок і на обідній сон, але він раптом почав прокидатися вночі й то мене дуже виснажувало. Тоді я вночі просто давала йому води попити й гладила по спині, поки не заснув. Якщо плакав і просив цицю - давала. Але зазвичай він без проблем засинав знову без циці, просто прокидався, бо треба було в туалет або попити.
    Далі в нас сам по собі відпав денний сон, відповідно циця лишилася лише на ранок. Але кілька місяців тому він раптом розівчився смоктати. Просто не текло з грудей і все. Хоча Мелася могла добути молоко в будь-який час. І Натусик почав приходити по цицю вранці все рідше, десь раз на три дні. А після того, як йому виповнилося чотири, було враження, що взагалі про цицю забув, про приходив раз на тиждень, прикладався, але нічого не текло, то казав, що нема й просто притулявся до мене.
    Тільки додам ще, що в 3,5 роки він сам переселився в іншу кімнату, до брата. Просто вирішив одного вечора, що буде там спати. Тиждень чи два пізніше ми купили йому постіль із тачками, коли переконалися, що він дійсно буде там спати. На півночі він часто приходив ще з нами досипати, а потім лише над ранок.
    Зараз спить часом цілу ніч, часом прокидається попити чи в туалет. Вранці буває, що приходить до мене, а буває, що спить міцно і вже я до нього приходжу. ;)

10. zetta

zetta Well-Known Member

В нас ніхто не відлучився і цицюку не проміняє ні нащо . Ночі давно спокійні , ранок і вечір мусить бути мама з повною пазухою цицьок . А які вона компліменти вміє робити тій частині тіла .. То хіба в перли .

11. Liliyah Romanova

У мене Мелася фактично цілковито на циці живе. Годується десь 6 разів на день, а ще вночі два рази. А Натусик виріс уже, мабуть. Цицяння замінив на притулясики. :)

12. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

а скільки вам? :)

13. zetta

zetta Well-Known Member

3 роки 4 міс і 2 дні . )

14. Kukoc

Kukoc ljutij

Може здатися дивним, але я вже впадаю в депресію з тими зубами і нічними годуваннями. Нам рік. До 6 м спали всю ніч, до 4 ранку, їли і далі спали. А після 6 м як переклинило, давай прокидатись по 8 разів за ніч, ревіти, що мало молока... От і подумала про відлучення, бо ще потрібно на роботу на пів дня йти. Вирішили купити ліжко окреме, і ви знаєте, перша пару ночей були з криками, а потім мала звикла, і перестала прокидатись. Але почала частіше вдень прокладати, і це допомогло... Може комусь знадобиться, аби повністю не відлучати, якщо впали у відчай.

15. Valkiriya

Valkiriya senior member

А я думала ми одні такі. Але скільки то хитрощів у дитини, щоб ту цицю виманити тепер.

Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2

16. Liliyah Romanova

Такі речі відбуваються не тому, що молока мало. Зазвичай це означає, що дитинка переживає щось серйозне, більше за неї. Відлучити - означає додати дитині ще додаткових проблем, бо їй і так погано й важко, а тут ще й найдорожче відібрали. То ж манюня дитинка ще, як вона пояснить, що її мучить?
    У такому віці Натуська я думала, що в нас циця буде до років 6-ти. Ще в травні до циці було маса сентиметів, а з приходом літа якось інтерес зменшився поступово. Я от лиш нині усвідомила, що він тепер може раз на тиждень-два прийти, але прикладатися явно розівчився. Я навіть не помітила, коли та зміна настала, бо ще не так давно були ранки, коли він сидів і чекав своєї черги після Меласі. )))

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Вирішила я малого відлучити...

На це є багато причин, але вирішальним є те що мені треба підлікувати деякі хронічні хвороби аби не допустити їх ускладнення, 1,5 місяці намагались лікувати щадящіми методами, але результат був з перемінним успіхом, надалі ковтати препарати і переживати що з цього щось перейде малому я не хочу.
    Малий на відміну від старшої ніколи не був зациклений на циці, тобто щоб мене постійно їли, такого вже давним давно немає, у нас переважно були прикладання на денний сон і на ніч, ну і вранці якщо він нічим іншим не відволікався.

Отже сьогодні 3-й повний день як малий без ГВ. Груди не повні, я би сказала нормалдьні, звичайні, немає затвердінь і т.д. Але молоко в грудях таки є.
    Питання - як довго воно ще буде якщо малий не прикладатиметься, і дивне питання, але, куди дінеться те що є зараз в грудях ( натискаю - бризкає) Його треба буде поступово зцідити?

У нас з Юлею просто молоко само по собі зійшло на ніц, але то вже час пройшлов і я точно не помню як все відбувалось. Памьятаю що раз пробувала воно пшикнуло, потім ще попробувала - воно вже капельками лише потекло, а потім спробувала через пару днів - вже не витискалось нічого. З малим по суті так само мало би бути?

18. Almariel

Almariel Well-Known Member

На ютубі є відео Ніни Зайченко про ГВ. Там є про відлучення. Гляньте. Молоко може бути в грудях ще кілька років (!). Якщо нема дискомфорту, то цідити не треба.

19. Talya

Talya Well-Known Member

в нас було самовідлучення, я через тиждень зрозуміла, що доня не прикладалася. молоко ще точно було півроку. навіть гінеколог жартував через 6 міс, що мене ще можна "розцідити". казав випити якісь таблетки, але я не вважала за потібне, бо груди і без них були м"якими, витікало потім кілька крапель молока при натисканні, але воно мене не турбувало, тому я не заморочувалась і після відлучення не підціджувала, оскільки і так було комфортно, хоча зразу молока було багато, але згодом його кількість зменшувалася

20. Mika Nika

Mika Nika New Member

Мені прийшлось відлучити в 1,5року,тому що мені потрібно було термінове лікування антибіотиком.Моя мала була страшним прихильником циці їла її і в день і в ночі годинами,постіно,цілу ніч її їла.А відівчили за один день я рпийшла додому намазала соски роздушеним часником,правда соски чуть не попалила дала малій понюхати і кажу"Циця заванялась їсти її не можна бо вона смирдить".Мала перед сном знов до циці я знов дала понюхати і повторила це саме.Після цього мала забула за цицю і більше не питала,в ночі нічого не їсть і не хоче.Лактація в мене була дуже хороша припиняла її "Бромкрептином",після першої таблетки втратила свідомість за годину часу,саме головне приймати його коли поїв,а не на голодний шлунок,я випила на голодний шлунок,тому і знепритомніла на декілька секунд,але потім не було побічних дій.

21. SoLana

SoLana Well-Known Member

:girl_haha: Ми вже півроку як не на ГВ, а компліменти і далі звучать і просто погладити поцьомати має, тільки як бачить їх "в натурі.