Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Як відлучити від грудей?

на мою думку, до САМОвідлучення вам ще рано.
    у вашому віці я ні про яке відлучення ще не думала, хоч теж з тими ночами був повний аут.
    нам за пару днів 3 роки. вночі прокидається 1-2 рази, можна один раз водою здурити, але коли хоче цицю, то буде боротись за неї всією силою).
    в обід не спить без грудей, вже й з грудьми часто не засинає.

3. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Та і я не збираюсь насильно відлучати. ,,Добиває,, циця нон-стоп вночі. Задурити не виходить.

4. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

о в мене таке ж було, і в такому ж віці.
    Стосовно самовідлучення, не знаю, не уявляю, якби мала раптом сама сказала, що вже не хоче цицю.
    Вона досі засинає, просить хоть потриматися.

5. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Пару тижнів тому зломала ногу. У зв'язку з сильними болями, перших пару ночей доця спала в іншій кімнаті з татом. До того вночі цицялася по 3-5 рази, а деколи і більше ( нам майже 2 рочки). Яке було наше здивування, що з татком спить усю ніч спокійно.
    Чоловік вирішив дати мені трохи нічного часу для відпочинку.
    Протягом першого тижня цицю їла 1-2 рази в день, потім через день і тільки вчора я зрозуміла, що вона не мала циці вже 5 діб. Вона не просила, а я й не давала.
    Груди зовсім не набирають, дискомфорту жодного не відчуваю.
    Це в нас вийшло примусове самовідлучення чи як?

6. Натуля

Натуля Well-Known Member

Ну так якщо спокійно і без істерик, і дитина грудей не просить - чи вартує хвилюватись? В мене є дві знайомі мами, в яких дітки не фанати циці були (без використання дурників) і з легкістю відлучились.
    Мене наше гв вже напрягає потрохи. Груди стали такі, що без сліз не глянеш. Вже не набирають і чую, що Дімулік їх майже впусту смокче. Насмоктує так, що груди болять і чухаються неприємно. Найбільше мене дратує те, що малий рукою лізе до іншої груді. Мене аж підкидує від цього. Я забираю руку, сварюся, а він все рівно знову і знову це робить:girl_devil: Це як коли немовля народжується - то чоловіку до грудей доступ заборонений, так тепер навпаки. Зі старшим в мене така перебудова була і з меншим тепер теж.
    Правда останні кілька ночей спить до самого ранку. Побачим як далі буде. Насильно відлучати точно не буду.

7. Corena

кх-кх, м"ягко сказано, що напрягає))

для мене це найнеприємніше відчуття, порожні груди, кілька крапель може за пару хвилин виділяється... тепер постійно згадую Росинку і її важкі підранішні годування, в нас те саме, залишились тільки нічні прикладання і вдень на сон, але частіше вже тепер не спить, то й не даю. так от під ранок як присмокчеться, то таке враження, що жили з мене тягне. я вже прошу, пояснюю, але де там... я нині з того всього просто втікла в 4 год на інший диван, бо вже не могла терпіти. і що ви думаєте, вона навіть не сплакнула, тільки спитала "де мама" і заснула до 8 ранку. нині маю план лягти спати окремо, вже запасусь подушкою і накривачкою, а не так як нині на плюшевому ведмеді довелось досипати)).

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

це у вас вийшло нормально...

У нас приблизно подібна історія чимось.
    З народження малий спав зі мною і відповідно вночі прикладався коли частіше, коли рідше, але разів 3-4 за ніч завжди.
    Недавно на відпочинку, у нас в спальні поряд з нашим ліжком стояло розкладне ліжечко-манеж, і малому сподобалось там спати. Він всі ночі і обідній сон спав там. Прикладався до грудей тільки перед засинанням ( і то лише вечірнім) і спав всю ніж аж до ранку. В обід він взагалі засинав у мене на плечі, я його злегка підкачувала і теж дрих 3 години. А після просинання чи вдень чи зранку у нього завжди стільки справ і цікавого навколо що він часом і забуває про груди.
    І от зараз ми вже 2-й тиждень вдома, розклали йому таке саме ліжечко-манеж і він у ньому чудово спить постійно. А груди - не набирають, не важкі, але через те що малий досить мало прикладається взагалі і недовго смокче, я відчуваю що відлучення не за горами. Він навіть немає бажання довго там смоктати, прикладеться, а молоко вже так не тече само як колись, ну він там 2-3 рази посмокче і каже що нічого немає ( хоча наразі ще є, бо як натисну то бризгає фонтаном)

9. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Ми теж відлучились в 2 і 10 місяців за маминою ініціативою)) чесно? набридло вже, хоч я вже старалась рідше давати + над ранком ще смоктав... але якось легко то відбулось, я на кілька днів поїхала курси і його питали за цей час чи хоче цицю, то казав що циця кака, не плакав взагалі, почав спати без пробуджень і цілу ніч. Груди не набирають, але при натисканні ще є молоко.

10. Corena

заглянула нині Катруся мені за пазуху і сказала, що вона цицю їсти не буде, бо вона маленька, а коли знов циця буде велика, то вона буде їсти :girl_crazy:
    востаннє прикладалась в понеділок вранці.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Щось мені нині сумно зробилося, бо годувати Натуська доводиться часом раз на день, а часом і то не виходить. Ще як на обід ляже спати, то тільки з цицею, часом рано прийде, але рано Мелася цицяється, тому йому дістаються лише обійми та ніжності, замість циці. А ввечері вже давно не годую, бо чоловік читає йому казочки й так присипляю. Ото думаю, чи довго ще для нього ГВ триватиме... Засумувала.

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

в мене старша відлучилась. я коли то зрозуміла, то теж ледве не розплакалась. під час вагітності груди були дуже чутливі ввечері і вночі, то я просила, щоб доня не їла, а вдень дозволяла їсти, бо було нормально. але вона все менше і менше просила вдень, а потім залишилось лише на обідній сон і я не помітила, що вона насправді не їсть, а просто тримає ротиком груди. після пологів знову захотіла цицю, але вже не знала, що з нею робити - просто тримає ротиком і все((
    з іншого боку, я думаю, що може воно і на краще, може я би не справилась з тандемом. хоча на випадок хвороби циця то така незамінна річ.

13. Liliyah Romanova

Нашому тандему вже два роки минуло. І я свідома того, що він швидше відлучиться, ніж Мелася, але просто незвично. Росте моє хлопченя. :)

14. lforum

lforum New Member

Нічого собі, то малому вже більше 3 рочків а все мамину цицю дмудлить? ОТо хитрун))) повезло йому, що молодша сестричка родилася - попри неї і малому циця перепадає)))

15. Liliyah Romanova

Йому за місяць 4 буде. ;)

16. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Ану, дівчата-мамусі, якусь статистику мені розкажіть: коли ваші діти самостійно перестали їсти під час сну, а спали безпробудно всю ніч? Бо в мене враження, що кінця-краю не бути тому нам. За останній рік ситуація не змінилася - на сон циця, під час (денного - 1-2, нічного - 3-4), після сну. Задурити посеред ночі виходить вкрай рідко. Здається, це ніколи не скінчиться...

17. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Скінчиться. Ще сумувати за тим будете.
    Я так довго звикала до того що Ромчик вже не цицяється. Напевне мені психологічно було навіть важче ніж йому.
    Став засинати сам в 2 рочки і 10 місяців. Тоді і почало згортатись наше ГВ.

18. Corena

після повного відлучення))

щось поки не сумую))). правда перший тиждень не знала, що маю вночі робити, бо дитя спить, а я за звичкою прокидалась :).

до речі такого в мене взагалі нема. ніякої ломки, чи відчуття провини, чи відчуття втрати, чи ще якогось пост-відчуття. і Катруся дуже легко і плавно то прийняла.
    мабуть настав свій час для цього, ми обоє були готові, тому так. натомість зараз маю лагідну дитину:girl_tender:, спокійні ночі, правда, інколи зранку прокидається дуууже голодна, а то буває і в 6.30 :connie_pull-pigtail, перекусить і далі спить :).

19. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Ну є ж діти, які ще час від часу прикладаються на сон і після, але вже не прокидаються вночі. Я ще готова терпіти прикладання на сон чи після (і то лиш кілька хвилин), але вже не під час сну. Відчуваю себе не мамою, яка годує, а коровою, яку доять, до того ж боляче (вибачте за порівняння). Мені вже зовсім не шкода згорнути ГВ, але поки всі мої намагання хоч трішки десь забрати якесь годування - розбиваються об стіну потреб дитини. Ну, я все чекаю, чекаю того самовідлучення... Довго ще? Я морально і фізично не маю сил в такому ж тепмі годувати ще хоча б півроку. Може, як обороти зменшаться, то моїх сил і стане і до 4-х років, але поки картина для мене плачевна.

20. Corena

теоретично є))
    практично, я ініціювала відлучення саме по вищеописаних Вами причинах.
    на останньому етапі доня сама вже відмовилась від всіх прикладань, окрім нічних.

21. Муська

Муська Well-Known Member

Є, трохи цицяємось перед сном, "решту молочка залишаємо на завтра", далі просто лежимо і малий засинає. Вночі вже не їсть. Так спимо буквально місяць-два. Зранку переважно вже і не просить, часом просить, але якщо бачить,що я не спішу давати "ам", то розвертається і йде робити свої справи.
    Ой, дочитала дописи, то в мене не самовідлучення, то поступово ініціювалось мною.