Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

Постою, послухаю... Нам 2.11, але оту пустуту в грудях відчуваю вже з півроку, навіть якщо вдень не годувати, то груди вже не набирають навіть трішки. Але малявка тягне, як насосом(( І хоч їмо ми теж тільки навколо сну тих півроку, зменшити годування під час сну навіть не дуже вдається. Деколи кажу, що ти щойно поїла дві циці і нема, буде потім, то обернеться далі спати. Але зазвичай дууже протестує і я теж здаюся(
    З чоловіком вкладатися спати сама не буде, хіба мені з дому піти, щоб вибору не було:) І годування приносить такий дискомфорт... Надіюся на літо - багато свіжого повітря, дорослішання - може сама відмовиться, хз. Ще плануємо ліжко їй купити і поставити біля нашого, може, це теж допоможе.

3. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

В мене вже давно ненабираються, але десь місяць тому мала таку ситуацію: в мене в суботу з самого ранку був екзамен, відповідно ранкового цицяня небуло. В обід приїхала з навчання і почали збиратись на пік-нік, відповідно дитина була заклопотана і про цицю не згадувала. Цілий день були на вулиці, купа люду, всі з нею бавились. В вечері приїхала я додому з двома твердими і страшенно болючими штуками((( Ледь впросила малу то все повиїдати. Боліло-капець(((

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

А ми з Святиком були так і спекались денних снів, коли я вирішила забрати ще одне годування, якраз те, яке припадало на обідній сон. І так до тепер на обід не вкладеш.

---------- Додано в 16:31 ---------- Попередній допис був написаний в 16:25 ----------

У мене оте відчуття ніби малий жили тягне появилось десь в його 2 роки, але я подумала шо то щось заскоро і мужньо боролась сама з собою і продовжувала гв.:)
    Мені цікаво чи то справді оті відчуття можуть бути так рано?

5. Bree van deKamp

В мене десь біля двох почалось. Таке враження ніби те молоко з п"ятки тягне.

6. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

То якщо в дитини немає проблем зі сном. Тим, у кого є, з того, що я чула\бачила- денний сон накривається в 90% випадків:girl_cray:.

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

8. malicious

malicious Member

Підтримую.В нас таке було і тоді, коли годування на денний сон були присутні.

9. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

Дівчатка фахівці - консультанти
    думаю відлучати своє Сонечко від ГВ
    рішення мені далось не легко та годувати двох діток я не відчуваю моральної сили
    Будь ласка, напишіть як працює імунна система дитини після відлучення від циці, як вона перелаштовується, скільки триває перехідний період?
    можливо питання дурнувате (знаю, що мін шість місяців мають зберігатися імуноглобуліни після останнього ГВ) та напишіть детальніше
    бо два роки підряд у нас в бабусь влітку "приходила" кишкова інфекція, маємо поля котрі обсипають
    трохи хвилююсь чи буде цього літа, як ми будем без молочка)) допоможіть розібратись
    дякуюВам за відповідь )

10. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

отже, я вже як 3 тижні забрала годування на нічний сон - то, мабуть, було найлегше зі всього, що я могла зробити. вкладається дитина під казку мами чи тата, засинає дуже швидко, навіть швидше, ніж раніше було з грудьми. спить спокійніше, може не прокидатись вночі взагалі, може під ранок вже попросити цицю. при тому, самі собою абсолютно пропали ці проміжні годування вдень, навіть не нагадується, просить лише на обідній сон-після сну.
    цього тижня я вже налаштувалась ті обідні годування забирати. доня абсолютно спокійно то переносить, але не спить :). ми лягаємо, читаємо казочки, співаю пісеньку, просто лежимо в тиші, після чого вона каже " я вже прокинулась" :) і йде гратись повна сил і енергії. а мені так треба ще того її сну, бо я не витримую фізично весь день в "активному" стані :). і я щось застопорилась на тому етапі, не знаю, як далі бути.

11. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

не знаю, чи потішу вас, але у нас дуже подібна ситуація. з різницею лиш в тім, що відлучились ми вже більше як 2 місяці, тобто до циці це немає відношення. влягаємось на обідній сон, зазвичай, включаю музику, деколи підколисую, розказую казку. І от я там розпинаюся, розказуючи 3-тю казку, а він встає і каже "я вже виспався":) і йде собі далі бавитись, їсти і т.п. (вже було таких 2 дні, що він взагалі не влігся на обідній сон, товкся до вечора). як то пояснити, поки не знаю. теж дуже хочеться, аби він хоча б годинку вдень спав.

12. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

І я так хочу ! Таки не треба тих хлопчиків так довго годувати... :) (жартую, якщо що,ховайте тапки;))
    В нас капець. Тобто капець моїм намірам відлучитися хоч трохи. Десь з середини зими малий почав їсти дуууже інтенсивно, я подумала: "Ну все, наближаємось до фінішу, наїдається на завершення." Ага :) Це продовжується досі. Він їсть на сон вдень і ввечері, іноді під час денного сну може перекусити, бо спить довго, ну і найгірше - ранок. Кожнісінького ранку прикладається як востаннє, по силі, і по тривалості.
    Відмовитися від сну вдень я не готова, і не скоро буду, і йому ще це потрібно, то хай буде. Ну а от наніч і зранку... Як то зробити? Вже й просила, і розказувала, і казка, і колискова - все добре, але циця мусить бути. Домовляємось, що от ще сьогодні, а завтра просто притулимось і будем спатки, добре? Добре. Приходить завтра, аргумент : "Але то ше не завтра!" :), істерика, плач, злість, а потім просто благає, отак сльози течуть, а він вмовляє:sad: ніколи ні про що мене дитина ТАК не просила... Тут, може, й треба би вечір - другий сказати твердо, але... ну не можу я слухати те лебедіння...
    Скажіть щось...

13. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

В нас чуть прогрес пішов з вкладанням на ніч. Цицю стараюся дати ще до того, як вкладемося в ліжко, десь в іншій кімнаті, при тому кажу, що от зараз поїмо, а вже як підемо в ліжко, то цицю більше не дам. Вона завжди погоджується і зазвичай в ліжку вже не даю, читаю казки, вірші, вона може ще потовктися і засинає. Але таке не проходить на денний сон, там циця мусить бути від і до: перед засинаннмя, під час кілька разів (спить десь 3 години) і після. Вночі прикладається разок точно, часом більше. А зранку

І оте ранкове прикладання мене з розуму зводить, хоч бери і вставай раніше, аби лиш не годувати. І відчуття такі неприємні. Не знаю, коли то вона вже залишить мене в спокої:)

14. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

моя доня преспокійно може пережити день без сну, і то бувало в нас і раніше, але мені таке не підходить. з грудьми таки засинала досить швидко.
    таки власна впевненість тут ключова. і важко лише перший раз, ну то з власного досвіду. навіть не так вже й важко, а просто не поступатись сумнівам.
    в нас не було ніяких сліз, хникнула два рази для проформи, тулилась, крутилась, але не катастрофічно. я й сама не сподівалась, що так вийде. але видно було, що в неї аж ломка за цицями). за 2-3 дні преспокійно вже засинала з татом, йому до слова то швидше і легше вдавалось, ніж мені.

15. Almariel

Almariel Well-Known Member

я теж казала, що циця болить, бо вона влягалася на цицю і так засинала. то звичайно, не дуже зручно мені. плачів не було.
    а пожертвувати денним сном не можу, бо тоді дуже важко до вечора дожити.
    до речі, я зараз вперше у відрядженні від народження доці - дитина на ніч засинає з татом значно швидше, ніж зі мною. про денний сон нічого не можу сказати, бо вдень вона спить в няні.
    от і думаю, чи то вже завершувати з ГВ після повернення, чи ні? не хочеться жертвувати денним сном. мабуть, таки лише на ніч цицю заберу і вночі.

16. Wildcat

Wildcat Well-Known Member

У нас теж постало питання про відлучення, годування вдень я припинила десь в 1,4 місяці, було тяжко бо сильно просив на сон але я вдягала гольф і колисала на руках, вимушена була на таке піти бо 2 тижні синочок буквально сидів у мене на руках цілодобово, нічого зробити не могла, навіть у туалет піти, як тільки мене бачив зразу циця ( хоч до того такого не було, причини поведінки я не розуміла), ну от після цього маю вдень чистий спокій моя дитина навітть не просить цицю і зазвичай засинає швидко на руках, інколи як вимучений сильно то і сам засинає вдень. Прроблема є з засинанням на ніч і особливо зранку, наніч ще сяк-так, вже кілька раз засинав сам без грудей, або трошки поссе і просить щоб його в ліжечку колисали, а от зранку десь з 6-ої може і 3 години підряд висіти на грудях, я так розумію то тому що він голодний, бо інколи кажу що принесу йому бублик чи сухарик і він радо цицю пускає. Але от якщо йому відмовити у циці то маємо страшні істерики і що з тим робити я не знаю... треба якось різко забрати і все але до 2 років ще точно годуватиму, хоч молока вже дуже мало, вночі він вже не їсть і вдень також, по-суті тільки зранку годинку зазвичай, хоча буває якщо зранку встаю швидше ніж він то вже і не просить теж циці.

17. Rosynka

Розумію це, але от якби це виглядало більш-менш так:
    то впевненості, звичайно, було би більше. А так, якось не може моє "некомфортно, не хочу"чи ще якісь особисті відчуття переважити його благання, бо насправді, так ридає, що видно, яким горем це для нього є.
    Те, що болить - для нього не аргумент, молочка нема - "а ось дивись, є":)
    Поки що єдиним "здобутком", та й то таким досить непевним, є те, що домовились, що він трошки їсть (виходить як коли, коли справді трошки, коли більше), потім відпускає і так засинає, бо інакше не дам зовсім. Засинання таке займає набагато більше часу, але хоч вже не тягає мене.

18. Wildcat

Wildcat Well-Known Member

Rosynka, ну у вас вже досить величенький синочок, за три роки, не боїтесь що так вас довго шантажуватиме? бо я от бачу що мій сам не покине, тільки якщо забрати... і жалко звичайно, але в тому не бачу вже для нього змісту бо молокам майже нема і мені сильний дискомфорт і він злиться що нічого нема...

19. Bree van deKamp

Всмислі не покине? Ніколи чи що?)))

20. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Я вас певно розчарую:girl_haha:.
    Покидають. Самі. Як не дивно.
    P.S.:у нас самовідлучення повним ходом:girl_yes2:.

---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:49 ----------

Значить він ще не готовий- то раз.
    Ну і він нюхом чує ваше бажання звернути то ГВ- два.

---------- Додано в 23:53 ---------- Попередній допис був написаний в 23:50 ----------

В такі моменти я своєму кажу, що болить. І забираю. Або він починає легше смоктати чи просто потримає цицю в роті трохи і відпускає.
    Та він вже старший і може це зрозуміти.

21. Rosynka

Та ні, не боюсь:) не бачу в тому шантажу, він коли маніпулювати намагається, то інакше виглядає.
    Та мабуть що не готовий, так собі думаю - ціле своє маленьке життя їв цицю, а тут не буде?? То ж, напевно, для нього виглядає катастрофою світового масштабу!
    Нюхом чує - та ясно, тут і нюхати не треба, якщо мама прямим текстом каже, що не треба вже циці їсти.
    Я чогось собі думала, що після трьох він вже потроху сам буде відлучатися, але десь тут читала, що самовідлучення і в 6 років може початися, то я якби трохи не готова до такого :)

---------- Додано в 10:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

Ще мені цікаво : от якщо ввечері ще можна домовитися, що робити зранку, коли починається оте найважче прикладання? То ж дитина спить, не переконаєш...