Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Як відлучити від грудей?

задля інтересу хотіла спробувати забрати проміжні годування, залишити на сон, уві сні.
    просить дитина цицю, пропоную щось інше, їсти/пити/бавитись, нічого не підходить. кажу дам цицю, коли будемо спатки лягати, а зараз давай чимось іншим займемось. і що? моя артистка стала робити вигляд, що вона хоче спати щогодини, прямо стоячи засинає :), або в тій же секунді сильно болить животик, а циця рятує :girl_in_dreams:.
    як реагувати на такі викрутаси і хитрощі?

3. Orman

Orman Модератор-бомба

сміятися "ах ти моя вигадниця"... і я б дала цицю. Просто дати їй зрозуміти, що ти просікла її хитрощі. Але цицю тобі не жалко.

Я такий експеримент проводила по забиранню проміжних. Він типу вдався, бо мені вдалося відволікати, але мене це відволікання вимотувало сильніше ніж годування. Ну то я все вернула назад.

А вночі гарно забралося кілька годувань.

4. napoleona

napoleona Well-Known Member

а в нас зараз аврал, чи то мала відчуває наближення часу Х, чи що то таке я вже не знаю, але вона тепер просить цицю так часто як в 1р напевно і вночі останій місяць по 4-5разів просить, хоча до тепер було по 1-2р максимум?...

5. Corena

якось так і виходить :)
    бо так, як ти кажеш
    як в собі покопатись, то годування в принципі не заважає мені. але трохи став нервувати той перший момент прикладання, як в новонароджених - боляче присмоктується))).
    а ще вічно розтягнутий домашній одяг :girl_mad:

6. natorella

natorella Well-Known Member

а причини? може мені тоже треба?

7. Orman

Orman Модератор-бомба

я тебе прошу - які причини! Цікаво було на що воно подібне. Чисто науковий інтерес.

8. natorella

аааааааааааа, я думала шо то новий тренд і я не в моді
    всі шось там відміняють, а я навіть не рахую скільки разів їсть в день

9. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

значить воно тебе не дратує)

10. Corena

11. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

я приблизно зараз так само думаю))) а може нічні годування самі зникнуть? ага, щас)))

12. natorella

ну кагбе роздратування від частого прикладання відступає перед егоїстичною можливістю витратити менше зусиль на заспокоєння, присипляння тощо
    вже писала нині одній нашій дп-мамусі - певно знов буду найдовше годувати серед однолітків, бо багато хтовже закруглився, або планує до літа то зробити

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Та зникнуть вони самі, зникнуть.
    У нас же ж зникнули)). Самі по собі. В 2.9 точно вже цілу ніч спав. Причому він ще той мамин синочок.
    А зараз взагалі ляпота- малий тільки на сон собі прикладається.

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як на дзеркало. ))))
    Доня застосовує мамину тактику. ;)

15. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

16. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

запросто. В нас був просто капець перед народженням Вірусі. Їдження цілу ніч, без перебільшення. І я не знаю, як так могло статись, що буквально в тиждень сестрички Їжачок став спати всю ніч без годувань... я аж настрашилась, що зарано "самовідлучається", але за місяць він дав задній хід - і тепер вдень кілька разів нямцяє обовязково. І "грудний сніданок" у нас - обовязкова річ.

17. Orman

Orman Модератор-бомба

я прямо забрала кілька нічних годувань, і маю чисту годину. А денні мені не мішають. А то якось нелогічно виходить - забирати те що не мішає щоб відвалилось те що заважає.

18. Corena

мені себе вночі більше шкода, ніж вдень:girl_blush2:, і боротись з плачами крізь сон якось зовсім важко. ну але в нас ночі стали зараз набагато легші, от нині вперше в 5.20 прокинулась. звісно, раз на раз не приходиться, бо зараз активно лізуть 5-ки, то буває всяко. але є тенденція до кращого)).

19. Orman

Orman Модератор-бомба

нє, як такі плачі, що з ними треба боротись, то ну його ... але плачі в нас виглядали як 15 секунд ниття, і то такого що видно що дитина приймає ситуацію, але ж і понити треба. А як раз був дійсно плач, то я дитину (і себе) не мучила.

В нас десь 3-2 прикладання вночі є - мені підходить.

20. martarodionova

martarodionova New Member

Шукаю жінок, які годують своїх діточок (4 роки і старші) для участі в програмі!!! Маємо багато цікавих пропозицій! Можливо це ви, або ваші знайомі?!
    Будь ласка, пишіть мені на m.rodionova@hotmail.com або у приват!!!!

21. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Аналогічна ситуація :) Закриває очі і стоячи засинає
    В нас (малому 2 р. 8 м) вже давно зменшились нічні прикладання, самі собою, прокидається раз-два, вже під ранок (коли хворий, не рахую). На ніч і в обід - обов"язково, інакше не засне. Якщо мене нема в обід (це рідко буває), то треба заколисати на руках (так робить бабуся), заколисати на санках/машині)) так робить чоловік. Вдень прикладається деколи, деколи просить просто потримати груди рукою. Я б вже хотіла відлучати помалу, правда,ще ніяк п"ятірки не вилізуть верхні.
    Але не знаю, як це зробити, раз. Два - переживає, що пропаде обідній сон, а без нього важко

---------- Додано в 17:41 ---------- Попередній допис був написаний в 17:38 ----------

Ага. В мене малий ввечері питає "Ти ще не в піжамці?" І дуже не любить мої гольфи, важко пробитись)