Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Як відлучити від грудей?

3. natorella

natorella Well-Known Member

я про то шо дітей ПРИВЧАЮТЬ, а не шо вони самі лягають
    а так - да, пішла і вбилась від завісті, мої то встають майже в 11

4. Orman

Orman Модератор-бомба

5. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

6. Orman

Orman Модератор-бомба

7. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

8. Osya

Osya Active Member

Підкажіть, що робити коли вже завершили годування, але в одній циці періодично зявляється гулька, тоді потрібно трішки сціджувати? Чи що робити? І скільки часу ще буде прибувати молоко?

9. silvia

silvia Well-Known Member

Дуже потребую поради.
    Останні місяці ( та що місяці, ост. півроку) в нас ніч перетворилась на пекло. Малий просинається до грудей кожної години ( спить зі мною), поїсть і може довго крутитись і хникати,поплакувати, може проситись в ліжечко погойдатись і там хникає. Про сон який був раніше забула вже давно ( просинався кожних 3 години ). Мене це дуже виснажує, ходжу як зомбі.
    Чесно кажучи думаю вже над тим, щоб завершити таке виснажливе ГВ ( їмо лише в обід на сон і цілу ніч). Чоловік каже "роби щось", бо теж не спить + цілий день на роботі. Знайомі, що відлучили зараз мають спокій - дитина спить всю ніч, хоч перед тим теж часто просиналась.
    Ось така ситуація. Як можна вирівняти ситуацію з нічними годуваннями і частими вставаннями? Чи реально залишити обідні годування забравши нічні? Годувати вночі кашею хоч через раз? Ікла у нас уже вилізли, не знаю чи можна списувати це на зуби..
    Повірте я ЗА ГВ але перетворююсь вже на якусь неврастенічку зазомбовану.

10. Osya

Osya Active Member

А навіщо вчоні годувати?
    В нас теж був такий період, а потім відлучила на обід, а десь за 2-3 місяці повністю відлучились.

11. napoleona

napoleona Well-Known Member

так ви якраз цей час і відлучаєте дитину від грудей, тому така поведінка вночі, недоотримав вдень, доїдає вночі
    а вони ще у Вас є? бо я здається читала інакше...

12. silvia

silvia Well-Known Member

так є обідні годування на сон і всю ніч на грудях, якби то поївши спав - питань б не було, а то хниче між тим, вертиться....

13. napoleona

napoleona Well-Known Member

цілих півроку? може лізуть останні зубки? вони теж важко переносяться, принаймні у нас, але у нас тижнями така поведінка

14. Yaremko

silvia як правило перед відповіддю на такі запитання я завжди читаю попередні дописи у інших гілка бо у 99% не є написана вся інформація яка може пролити світло на цю ситуацію із всіх боків. ГВ це не харчування, це не тільки їжа, а тим більше у вашому віці.

пів року це дуже довго для вашого віку. Вам потрібно ґрунтовно "на холодну голову" розібратися на що так реагує ваша дитина. бо безпричинно так не відбувається. У дитини зараз важкий період і вона як ніколи потребує саме вашої уваги і ласки. Вона не робить це вам на зло. Що відбулося? у сім'ї виникли конфлікти? якісь недомовки і ви переживаєте? чи щось змінилося у житті дитини? можливо ви вирішили вже закруглятися із ГВ а дитина ще до цього явно не готова і тому всі денні прикладання компенсує собі в ночі ..... (на жаль я не психолог а варіантів чому так є, є достатньо, можливо вартує вам проаналізувати це із психологом якщо ви не зможете знайти відповідь самостійно бо діти у яких немає емоційних проблем так не поводяться)

Я вас тут про виснаження дуже добре розумію хоч не є у вашій ситуації і питання відлучення і близько не стоїть (перші пів року дитина не спала від 12 до 5год ранку під кінець до 3 год. ранку. я спала тільки по 3-4 год в добу бо є старша дитина яка також потребує уваги бо була тоді у 1 класі) а тепер вже 3 добу менший малий набрався від хворого старшого і вночі кожну годину просинається із плачем і його важко заспокоїти. Але я як мантру повторюю, все так не буде, якщо це мені дано значить я це витримаю, є значно гірші ситуації яких би я заламалася і не витримала.

Відповідно попробуйте пошукати в день час коли ви можете відпочити. (як правило можна організувати день так щоб домашні справи робити із дитиною, а коли дитина спить щоб ви той час залишили собі для відпочинку)

15. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

В нас щось подібне, як в silvia. В день цицю неїмо (я пропоную, а дитина відмовляється), циця тільки на сон, і вночі-нонстоп.

16. silvia

silvia Well-Known Member

конфліктів нема, сварок теж, все як завжди. Ввечері перед сном бавиться завжди з татком, "перший захід" спить до 3-х годин без проблем а потім вже починається хникання і часті вставання. Може й справді надолужує денні годування вночі, бо планувала на осінь зупинити ГВ, але була не готова....але з іншої сторони і з нічним ГВ теж не справляюсь.Чому дітки відлучені від грудей так добре сплять вночі? ну може раз проснуться попити водички. Маю купу таких знайомих і друзів..

17. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Silvia а скільки часу займає у вас денний і нічний сон? У мене з малою після року був непростий період, коли вона спала два рази по 2-3 години вдень, потім звечора гарно засинала на 2-3 години, а тоді просиналася і більше не могла заснути, спить зі мною, я світло не вмикала, не розмовляла з нею, просто підставляла груди і дитина не мала іншого виходу як до ранку безперестанно прикладатися до груді. Коли скоротили денний сон до 1-1,5год то маю зараз більш-менш спокійні ночі з перервами 3-4 години між годуваннями, бо мала виснажуються за день і довше спить вночі

18. Yaremko

на жаль в мене інша статистика, всі мої знайомі штучники і всі просинаються по ночам кожні 3-4 год. до 2 років.

19. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Сільвіє! Думаю, гв тут ні при чому... Дитина щось переживає (це ж такий вік - активне пізнання світу, багато нових емоцій назбирується за день) чи має якийсь дискомфорт (зубчики, можливо) і шукає заспокоєння у вас. Не думаю, що відлучення буде мати позитивний вплив на ситуацію... Але це вам вирішувати. Розумію,як вам важко і фізично, і психологічно.
    Мій старший десь до 2,5 років прокидався щогодини, а в період зубчиків - кожні півгодини. Потім сон нормалізувався, хоча були на гв до 3,5...
    Подумайте добре, перш ніж приймати рішення про відлучення. Де гарантія, що сон покращиться?

20. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

в мене спання закінчилось, коли вилізли перші 4 зуби - рівно в рік. тепер нічний сон виглядає, як дрібні перебіжки. прикладається дуууже часто, або під ранок безперервно. може в місяць є пару ночей, коли прокидається тричі і спить більш міцно. обідній сон не краще виглядає - першу годину спить міцно, другу лише на мені.
    денних прикладань є багато, не обмежені. при тому ще й мало їсть дорослої їжі, інколи взагалі відмовляється.
    ніяких потрясінь емоційно-психологічних не було. все стабільно і добре. день проходить достатньо активно, щоб втомитись і міцно спати. ну малеча спить, але в той час активно смокче. а я при тому, як вдасться.
    змучена, що казати, прокидаюсь вранці нервовою, в обід відпочиваю, але аналогічно до ночі - з дитиною на мені. важко... чекаю...

21. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Ну ми відлучилися , Сільвіє, у вашому віці (я завагітніла, груди чутливі, годувати не можу, нервуюся і тд...), годування вже були лише нічні, навіть не годування, а просто смоктання циці крізь сон. І я вирішила відлучати (може якби не вагітність, то не відлучала би ще, але...). Відлучилися ми дуже швидко і легко, без від"їжджань мами з дому надовго, без пляшечок, просто я її вкладала і пояснювала, що молочка більше немає і ми будемо засинати просто під розмову з мамою..Дитина швидко звикла і не плакала, короче я думала, що буде дуже важко, а вийшло навпаки...І з цього часу дитина спокійно спить всю ніч без прокидань...Але підкреслюю, у нас не було і нема ніяких пляшечок, їмо самостійно ложкою-виделкою, пємо теж самостійно з чашки, вночі пити не прокидаємося, на апетит ніяк не вплинуло...От так, в кожного індивідуально.