Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

в нас все аналогічно. Теж думала, що невдасться ніколи, бо як це бути біля циці і не взяти її. Але як бачиш ;)
    Відлучення починала з нічного сну, а денний вже пішов певною мірою по аналогії.
    Може комусь і наявність вкладаючого татка полегшив справу, але в нас в більшості випадків були такі гвалти, що я не витримувала і сама йшла до них.
    Я почала з того, що почала пропонувати пити замість циці. Згодом пити почало сприйматись навіть краще, ми і зараз п"ємо водичку перед сном. Але як попив і все ж таки попросив груди - я давала. Іноді супроводжувала все фразою "Зараз вже в циці стало мало молочка і якщо ти хочеш попити, то тобі не хватить, В такому разі краще попий водички". А далі вже малий визначав експериментальним методом. Іноді попив водички. приклався до грудей і миттєво в аут :)
    Спочатку нехай це буде одне вкладання "без" через 5 "з", потім буде одне через 3, потім одне через одне, а потім взагалі відійде.
    І ще: кожна дитинка індивідуальна. Може у вас спочатку заберуться денні годування. Тут вже мамуська сама бачить по малявці ;)
    Успіхів!

• Подобається Подобається x 12
  3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Боже, яка сьогодні жахлива ніч!
    Малий півночі колисався на руках і дико кричав.
    Я була готова не то що груди йому дати, а все на світі. Але як раз дала, то плакали обоє...Щось ніяк не заживе...
    Як шкода малятко!!!

• Подобається Подобається x 6
  4. natorella

natorella Well-Known Member

то може краще левка годувати?
    мені так його шкода як уявлю
    я не розумію шо то за причини - шось зі здоров*ям? (т-т-т)

5. vanilia

vanilia Miracles are real

Ніяк не можу процитувати. Ну працює та опція раз через два! Уууууууууух!

Аня, дякую за поради, зараз вони нам дуже важливі і потрібні.
    Пити я вже досить давно даю доці перед сном, але до циці все одно горнеться. І пояснювала, що молочка мало... На неї це не діє, - зразу ображається. Буду сьогодні пробувати перед самісіньким сном, може так вдасться. Ань, а коли ти пропонувала водичку замість циці, то як Павлусик засинав? Просто лягала біля нього і так засинав?
    Вчора пробувала по-всякому вкласти і не вдалося, аж прийшов наш тато біля першої ночі і він пробував доцю вкладати спати. Читав казочки. Хватило на одну, другу вона вже не хотіла і почала істерити, що хоче циці, так що я здалася і прийшла. Видно, не готова вона ще до цього...
    Нічне і ранішнє кормління нам вдалося забрати і без таких істерик. Не легко було, але таких плачів не було теж. А денні прикладання вже досить давно забрали. Залишається тільки одне годування на денний сон і одне на нічний сон. Я вже так думаю, може, почекати з пару тижнів? Дівчатка-консультанти, порадьте.

• Подобається Подобається x 3
  6. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Може поки що не спішіть з відлученням? Принаймні інтенсивним

7. Galya

Galya Well-Known Member

vanilia, може дійсно поки не спішіть. Через тижнів 2-3 спробуйте знову під казочку. Мені ше помогло розказувати казку спеціальну - про одну дівчинку, яка так само не могла сама заснути, але потім в процесі казки знаходиться просте рішення. Або дівчинка не могла ніяке вирости(або придумайте свій варіант, який буде найкращим стимулом для вашої дитини), а коли почала сама засинати, то дуже швидко виросла і стала велика-велика:) Коротче, так шоб в казці герой мав такі ж проблеми, як і дитина і вони легко вирішувалися,підказували вихід для неї самої, обовязково хепі-енд.
    Ше є варіант домовитись, що спочатку казка, а потім циця. А з часом може дит ина засне раніше, ніж дойде до циці:)

8. vanilia

vanilia Miracles are real

Дякую, Галя! :) Будемо і таке пробувати!
    І, може, дійсно не буду так спішити... Всьому свій час.

9. Анута

Анута Well-Known Member

Оля, Галя вже гарно порадила. Плюс може дійсно на пару тижнів відкласти, щоб в Катрусі не виникло відчуття, що щось її примушують, дорогоцінне відбирають і не було психологічної травми.
    В загальному, одне із правил (напевно) вміло заговорювати зуби :haha:))))))))))))))))
    пам"ятаю раз вкладала: вже таке гнала, сама майже спала, а малий ще ні, і я йому таке вже розповідала ))))))))))))
    Плюс, Олюнь, якщо малий ніяк не хотів відмовитись я спокійно давала, не розвиваючи конфлікту. Пробувала на наступний день.

Успіхів вам!!!

10. natka75

natka75 Well-Known Member

в мене то саме було, такі аж струпи поробилися, не встигали присихати і заживати, як малий брав цицю, розсмоктував і знов здиралося, кровило....ак 2-3 міс.воно не заживало ніяк,я помало почала відлучати, він я так бачила хотів їсти більше, а в мене молока ставало все менше, то ми спочатку відмовилися від дообідніх годувань, потім коли пішла на роботу від післяобідніх, а вже коли працювала повний день - то без ГВ був весь день, тільки вночі, а далі і нічні годування замінила на компот з сушки.

11. Зорянівонька

Я ж написала - не можу навіть доторкнутися до сосків - болить нестерпно... А малий як присмокчеться, то ой-ой-ой... (ябиз радістю давала і відлучала поступовояк планувала, а мушу різко)
    (чим можнагрудизмазуватищоб заживало швидше? )

12. Galya

Galya Well-Known Member

Пурилан, бепантен, солкосерил гель, обліпіхова олія, мазь мірамістин, ланолін, грудне молоко, повітряні ванни, суха білизна.

• Подобається Подобається x 10
  13. natka75

natka75 Well-Known Member

я мастила кремом,назви на жаль не пригадаю, манюній такий тюбик, його ще в пологовому радять...ну не згадаю, бо я не медик і далека від назв...може в аптеці підкажуть, він коштував 2,5 роки тому десь 75грн.

14. Анута

Анута Well-Known Member

Зорянко, думаю варто розібратись із-за чого то все виникло. Бо просто чимось намазати аби мазати.... Треба шукати причину, тоді і розібратись легше. Радься з консультантами

15. Зорянівонька

Та я знаю - поки були на селі в малого лізли зуби, він 2 ночі з грудей не злазив і на ранок там не було живого місця...

16. Анута

Анута Well-Known Member

скільки ми не "висіли" на циці але такого не було. Видно було або погане прикладання в ті ночі, або вкусив. Навіть від довготривалого прикладення ран не повинно бути. може в тебе на додаток молочниця і звідси незаживаючі рани?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Lastivka_Rivne

Lastivka_Rivne Well-Known Member

А я зараз відлучаю від грудей свою крихітку :girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray: Важко, але не синочку (швидко забувається і навіть якщо згадує і просить - пояснюю і він за секунду вже концентрує увагу на іншому), а мені морально:girl_cray::girl_cray::girl_cray:. Я планувала ще мінімум рік годувати, але за станом здоров’я лікарі рекомендували :girl_mad::girl_mad:терміново припинити ГВ і йти на діагностику і лікування. Сумно, здається, що позбавляю його частинки своєї опіки.

18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а я знову зі своїми книжечками! маю файну книжку про кормління грудьми і відлучення,про те,як визначити коли саме відлучати і чому.
    скидайте в ПП мейладреси свої,кого цікавить,перешлю:)

19. карапуз

карапуз Well-Known Member

Мені дуже допомогла ця стаття http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=411510&postcount=64 ,яку подавала Ная . Дозволю собі про неї нагадати ,дуже , в ній , усе доступно та гарно розписано.:girl_smile:

20. Зорянівонька

Вже більше місяця як ми не гамаємо. Я певно то пережила важче ніж малий. Він тільки спочатку ставав їсти вночі. В мене надлишку молока не було, не перевязувала. Якось саме закінчилось. Але тепер як бачу, що хтось годує дитину, то аж сльози виходять... А малий і далі біля грудей заспокоюється, обнімає, говорить щось, але їсти і не пробує.

• Подобається Подобається x 11
  21. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Зорянівонька. прочитала ваш допис, глянула на лінієчку і подумала "о-го, 4 роки 11 місяців 11 днів годувати".
    Добре, що маля легко переніс.
    Я собі поки що не уявляю, що ми відлучаємося.
    У планах годувати до 2. Хоча не знаю, чи зможу.

• Подобається Подобається x 1