Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Натуля

Натуля Well-Known Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

Поклавши руку на серце скажу, що Антошик надовго зависав на циці коли мама зависала в інтернеті. Якщо мама (тобто я))) зараз теж зависне перед дітьми в неті то Діма спочатку зробить спроби забрати мої руки з комп"ютера, потім сам буде лупити по клавішам і виковирювати їх, а потім зависне на циці.

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Не дуже розумію, де тут проблема і що конкретно мається на увазі. Описане є нормальною поведінкою дитини вашого віку.

А на вулиці? Може йому просто нудно, або мамина увага десь далеко на інших речах сконцентрована. Бавтеся разом з ним. А якщо перевести увагу на щось інше, як реагує?

Ви то може і готові (хоча теж не факт), але якщо почнете той процес з таким настроєм в дитини, будете потім в інших темах шукати порад, як справитися з супутніми проблемами. Маєте можливість, то виходіть кудись без дитини на годину-дві, голову провітрити і відволіктися.

4. Gorgy

Gorgy New Member

Ви знаєте, я б залюбки цілий день носила би синочка на руках, читала би йому казки, поки він з цицьою в роті, бавилась би з ним м"ячем.., але в мене, нажаль, не має можливості мати хатню робітницю і куховарку... Я дитині приділяю достатньо уваги і в плані фізичного, і розумового розвитку, але, просто, малюк хоче більше... Я запиталась поради - "чи цей "синдром хвостика" зникне з відлученням, чи можливо зовсім не вцьому справа...", а те що Ви написали - люба здоровомисляча мама знає...

5. natorella

natorella Well-Known Member

підозрюю шо підсилиться, відлучення не панацея

6. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Моя скромна думка, що швидше посилиться.

Не ви одна така, нас тут багато :) Готуйте, коли маля спить, або ж із дитиною. Від того, що відлучите - часу у вас більше не стане на домашні справи.

Така поведінка мені нагадує, що дитині нудно. Нудно бавитися вдома. Чи і навулиці так само? Бо вдома моя 2-річна дитина може 20 раз на день прикластися, бо їй скучно. Навулиці, якщо весь день гуляємо, то тільки раз на обідній сон.

7. Златка

Златка Well-Known Member

НМСД, цей "синдром хвостика" криється в характері. Такий висновок зробила по своїх малятах: Юстя що на ГВ, що без нього - хвостик хвостиком :girl_haha:

8. Gorgy

Gorgy New Member

На вулиці бавиться гарно, але й не забуває про мамині лігуміни :girl_claping: То, все-таки, у нас такий тісний зв"язок :girl_yes2: Отже, цицю не забираємо, а тата відправляємо за новими забавками... :girl_dance:

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:28 ----------

На вулиці бавиться гарно, але й не забуває про мамині лігуміни :girl_claping: То, все-таки, у нас такий тісний зв"язок :girl_yes2: Отже, цицю не забираємо, а тата відправляємо за новими забавками... :girl_dance:

9. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Донечка на ГВ один рік і вісім місяців. Коли я на роботі, а вона з нянею - про цицю навіть не згадує, але якщо я біля неї (ввечері і на вихідних), то маленькі ручки постійно "в пазузі" і тільки й чути "дати тсисю".Теоретично хочу її відлучити від грудей, а практично - не знаю як) Чудово розумію, що є безліч способів, найпростіший - випити таблетки, але наскільки це безпечно/небезпечно? Поділіться думками...

10. irushka

irushka Well-Known Member

А ще краще витягнути старі і придумати якусь цікаву гру разом з дитиною. Я розумію, що 24 год. на добу бавитись активно разом дитиною нереально, але ми коли починали відлучення, то якраз замінювали ті денні непереривні годування активним і веселим бавленням, а потім намагалась сама запропонувати їсти чи пити малому перш ніж він попросить цицю. До сну дотягували без циці без проблем, а на сон годувались. Але ми ці годування зменшували дуже поступово і процес відлучення в нас тривав 6 місяців (від 1р.9 міс. до 2,3), все було легко і не травматично для нас обох.

11. Osya

Osya Active Member

В мене потрібно якось малу відлучити якраз на сон, хоча б обідній. Впродовж дня цицю не просить і не згадує. Як хто засинає без циці?

12. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

це не найпростіший, а найгірший спосіб, на мою думку. Це небезпечно.
    Найліпший спосіб - плавне поступове відлучення.

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ви хоч вік дитини напишіть, чи що. В якому режимі зараз годуєтесь.

14. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

на обідній сон Сергійко деколи сам проситься у візочок - повозитись. навіть просто поколисатись туди-сюди. Засинає - перекладаю сплячого в ліжко.
    а деколи засинає в слінгу за спиною. я собі займаюсь домашніми справами, йому затишно, і він засинає.

15. Женічка

Женічка Well-Known Member

І у нас заснути на обідній сон можливо без циці і мами, а от проспати звиклі дві години без дозаправки - нереально :). Зате я маю кожного дня обов'язкові дві години денного релаксу :). Один мінус - бік часом затікае :)

16. natorella

natorella Well-Known Member

в мене навпаки - заснути тільки з цицею
    без циці може і не спати і не буде марудитись
    а от спати може 2 години без підсосу (ТТТ)

17. Osya

Osya Active Member

Нам вже 2 роки, годуємось тільки на сон, і вночі.

18. oksanusyk

oksanusyk Well-Known Member

ми любили слухати казочки, то читали їх так, що в мене голос пропадав. А ще казала дитині, що ми не спати будемо, а просто лежати, щоб ручки-ножки відпочили. Ще, як варіант, присипляли ведмедика і самі засинали

---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:42 ----------

тепер про це так легко писати, а тоді (майже рік тому) все так складно здавалося. Я думала, як перестану давати цицю, то ми перестанемо спати на обід. Але набагато важче було відлучити до нічних прикладань, бо вночі ніякі відмовки не діяли

19. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Тоді вам підійдуть стандартні рекомендації - власне засинання вдень без прикладання до грудей є наступним етапом. Пробуйте, шукайте свій варіант - казочки, погладжування, пісеньки, полежати. Головне - мамин спокій і мамина впевненість в тому, що дитина засне без циці. Бо вона таки засне :)

20. Натуля

Натуля Well-Known Member

А ми ще і не думаємо про відлучення але Дімуліка дуже часто на день вкладає моя мама, навіть якщо я є вдома. В бабусі на руках за дві хвилі засипає. І він так з народження в неї швидко засипав. А сьогодні мене не було, а мама розповіла, що вона прилягла разом з ДІмою на наш диван де ми спимо і він собі покрутився-покрутився і заснув :)

21. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Дівчата, хто пробував припиняти лактацію народними методами? Я начиталась, що є трави (н-д шавлія лікарська, перцева м'ята), які поступово зупиняють цей процес.