Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. kolybeljka

kolybeljka New Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

Всі дивуються хто ще практикує туге перев'язування ? Моя родичка вирішила припинити гв і пішла на Мєчнікова до відомої напевнощо всім Ірини лактолога і та їй перев'язала груди і дала достінекс на три дні -добре що поки жодних ускладнень.

3. Mammy

Mammy Well-Known Member

Ну що ж... Я вже тут... Можливо, тимчасово, але... Скопіюю свій допис - "І я почала періодично зриватися, хоч по життю таке буває вкрай рідко... І, на жаль, те, що мене так виводить, що мною аж тіпає, називається... ГВ Я не знаю чому так, але кожен доторк малого мені настільки жахливо неприємний, що я просто почала активно його відлучати, а інакше... ((( Ми сидимо і дуетом ридаємо (він - хоче, а я не можу), плюс матка почала страшно тонусувати + я не можу більше 2 хв. витримати прикладання... Одним словом, поки ми не годуємось - я спокійна, як тільки малий починає смоктати - ВСЕ ((( Не знаю як буде, коли народиться мала, але зараз я не можу його годувати. Слава Богу, чоловік розуміє, і хоч був за тандем, зараз почав активно мені допомагати, вкладати малого спати і т.д. Давно хотіла написати, все якось стримувалась... Хоч і трохи не в тему, але... прорвало(( Не думала, що відлучатиму в кінці вагітності((( Годувала рік і сім місяців, а мріяла... "
    От так... Малий не істерить, дуже рідко плаче за грудьми... Вдається мені його вже вкласти спати, хоча складно... Скажу, що я зрозуміла - приймайте тверде рішення - відлучати або ні... Кілька разів я зривалась і знов прикладала після довшої відсутності годування, а потім знов розуміла, що не можу... А для дитини це було складно :sad: Ну і звичайно, відлучення було не за один день! В пришвидшеному темпі розтягнулось на кілька тижнів - спершу зменшилась кількість, потім тривалість, а потім - все(( Важко мені внутрішньо, але я стала спокійнішою, ми почали частіше обійматись, сидіти на ручках... Не знаю чи годуватиму далі, бо вже зарікалась, що не відлучатиму...

4. Virginia

Virginia Well-Known Member

5. Mammy

Mammy Well-Known Member

Virginia, ідентично(((

6. Vika

Vika Well-Known Member

а коли в Вас таке почалося? бо в нас ніби поки що все нормально. але я не хочу тандему. тому думаю що малого до 2 роки погодую. а там спробую відлучити. хоча шкода його, але все ж настроєна відлучити.

7. Mammy

Mammy Well-Known Member

Ну... на поч. вагітності все було ок, посередині :) боліло страшенно, але терпіти можна було, а от зараз, десь останні кілька тижнів - просто жах :sad:
    Одним словом, середина 3 триместру...

8. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

сьогодні вночі буде 2 тижні як Домінік не їсть циці, тому я сміло підтверджую, що ми відлучились ну і висловлюю своє здивування і радість бо все сталось просто і гарно для нас обох:girl_tender:
    почнемо з початку, я не уявляла як можна не годувати дитину, ніяк не уявляла бо то найприродніше, найсолодше, найпотрібніше і най-най-най, що може статися з жінкою і дитинкою після народження. Перші 6 місяців ми з синочком жили практично в тому самому режимі що і 9-ть місяців в животику, ми були нерозлийвода, з 7-ми місяців я почала давати його ще комусь на руки крім тата:girl_crazy: відсвяткували ми 1-ий рочок і в голові мигнуло "годувати до року" ну і само собою ця порада всіх доброзичливців відпала, я далі не розуміла ЯК МОЖНА НЕ ГОДУВАТИ ДИТИНКУ ГРУДЬМИ??? але водночас я не могла застосувати до нас годування після 3-х, оскільки я прагнула поступового відлучення, а перечитавши всіх можливі (ті що потрапяли на очі і які цільово шукала) статті я зрозуміла, що в нас цей процес буде дооовгим і в 1,5 роки я вирішила, що треба спробувати на практиці якусь з порад до самовідлучення це було-засинання на денний сон без циці, в нас то з нянею, ось був перший крок, ніяких більш обмежень не було, ми далі цицялись на вимогу і без вимоги, ну бо, що лукавити- ГВ дуже помічне якщо треба щось дочитати-дописати і на ДП в тому числі :girl_haha: додивитись фільм чи просто додрімати:girl_wink: був недовгий період коли мені здалось, що синочок готовий попрощатись з ГВ, значно скоротились денні і нічні прикладання, легко засинав без грудей, груди не набирали, але потім чи то ми кудись поїхали чи що, але прийшов період цицяння нон-стоп і все б нічого, бо ж присутні всі згаданівище бонуси:), але з"явилось оте жахливе закусування соска ( о, я тут плакалась не раз, принаймі двічі бррррр) тоді була спроба не дати груди вночі, але пронизливий плач моментально розбивав таку ідею вщент, ні я ні чоловік не могли того стерпіти ні хвилинки
    Наближалось 2 рочки і я далі розуміла, що ніхто з нас не готовий до відлучення, голОвно я до того не була готова, бо не уявляла як не зариватись в ковдри обнявшись і цицятись-цицятись, як не пригорнути, коли щось болить чи просто такий настрій (чи то в мене чи то в малявки:connie_pull-pigtail), як не дати груди, коли малюк просить і як не посміхатись мимоволі розуміючи скільки ніжності в тій ручці що тримає цицю:girl_tender: скільки любові-вдячності в тих оченятах, там більше всього світу разом, більше всіх галактик і всіх світів:girl_in_love:. Я не хотіла переживати/думати про те чим і як нагодувати дитину в авто-літаку-автобусі під час подорожі, бігти вранці до плити щоб варити славнозвісні кашки, головне я ніколи не хотіла пхати дитинці до рота незрозумілу гуму з кольоровими малюнками і незамінний атрибут свого дитинства манку в скляній пляшці з соскою (я пам"ятаю як плакала коли прийшов час щоб моя пляшечка "загубилась" ггг)
    Йшло 2,5 рочки я знов перечитала статті про користь ГВ і озброїлась агрументами для чого "щеее тааак дооовго годувати", найбільше мене тішив той, в якому говорилось про те якщо відлучення відбудеться після 4-х років то антитіла матері будуть ще 1,5 року підтримувати імунітет дитини від моменту останнього прикладання, якось так ггг
    все ж головним агрументом було- нам так добре:girl_tender:
    в той час синочок почав просити цицю (о, нарешті солодко, прижмуривши очка казати "маам, цііця") тільки на сон, бували ночі, що їв один раз бувало, що 5, і тоді мене дуже боліли груди, про що я казала малюку ( в якійсь статті це вважалось допустимим поясненням недавання грудей + в моєму випадку то була правда) і ми щоразу домовлялись, що їсти будемо недовго, бо мамі боляче. Тоді ж Домінік почав просити щоб його колисали перед нічним сном, довгі годуванні мені були болючі, тому трошки їли-трошки колисались-знов їли, а може він і хотів колисатись щоб не завдавати мені болю довгим нямканям:girl_in_dreams: Потім ми поїхали до Польщі, ключем в поїздці мабуть була присутність мого тата, найулюбленішого в світі дідуся:girl_tender: я на попередніх сторінках опусувала, що трапилось, Домчик практично забув про мене, було тільки несвідоме шукання циці вночі і тоді закралась думка про відлучення, така перша серйозна думка:girl_cool: а через пів місяця після поїздки в нас з чоловіком була нагода вперше залишити синочка самого на ніч і ми нею скористались, їхали ми недалеко-в Трускавець і сказали, що певернемось якщо в тому буде потреба, але батьки жодного разу не зателефонували! коли я ввечері подзвонила то лиш впевнилась в тому, що все гут, по приїзду тато розповів, що були два прокидання вночі (3-тя і 6-та год), шукав мене, плакав "йди" спершу обернувся і заснув, потім обняв дідуся і заснув, без істерики -ось це було воно-розуміння, що ЧАС Х настав! +бонусне підтвердження тим, що Домчик ствердно "такав" на питання чи залишиться ще ночувати з дідом:) за груди синочок згадав 3 години після зустрічі, ми якраз збирались їхати від батьків додому, вдягались-заговорилась- в авто малюк заснув, коли прокинувся пішов гуляти з чоловіком, в той вечір спати його вкладав чоловік, прокидався так само 2 рази в той самий час 3-тя і 6-та ранку, були кількахвилинні "мама", наступний день коли згадував про цицю я нагадувала,що вона болить і синочок розуміюче сумно схиляв голову і швидко переключався на щось інше, мені досі було незвично і дивно і ще хотілось дати груди. Про груди до речі, коли добігала кінця друга доба мені набрала одна грудь, яку я підцідила до комфортного стану, загалом було ще 2 підціджування, на 5-ий день зявилось кілька ущільнень, які я розмасувала легенько в душі.
    На третій день було одне прокидання, а 4-ий жодного:girl_dance: з того дня ми лягаємо спати разом, тобто втрьох + улюблена іграшка Бєєє
    про цицю практично не згадує, груди не набирають, на одній є потовщення, яке щойно знайшла бо щось я про них тепер зовсім забула, сподіваюсь воно розійдеться
    з плюсів (хоч то з якої сторони дивитись гг) Домінік почав краще їсти (о, тепер постійно чую -мааасо, а ввечері- боооощ), спить цілу ніч
    з мінусів - вкласти вдень мені покищо не вдається ( хіба в авто засинає, або з нянею), до казочок я мама-какашка непривчила тому і наніч вкладається довго, крутиться-вертиться-придумує щоб то собі з'їсти
    я рада, що ми відлучились, що сталось це в 2 рочки і майже 7 місяців (без одного тижня), але іноді сумую, що вже не годую свого солодкого хлопчика:girl_in_love:
    всьому свій час
    дякую тим хто дочитав

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

10. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

11. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

13. Neverland

Neverland Well-Known Member

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

І в мене ідентичні відчуття. Із малим. А з малою би цицялися й цицялися. Від чого то не знаю, але часом так дратує, що він висить на мені, що капут. Розумію, що через малу, але реально вже втікати хочеться кудись. І відволікти не дає себе. Іноді, але то дуже зрідка, погоджується на молоко зі шклянки (коров'яче, мигдалеве або рисове). Але про відлучення все одно не думаю. Вар'ятка. :girl_crazy::girl_crazy:

15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ліля, я не думаю що то через малу. То скоше фізіологія, гормони але не психологічно. Мене гв з Софією на фоні вагітності дратувало немилосердно. Мені було неприємно і боляче. А з Соломійкою зараз з точністю до навпаки. Я з страхом чекала початку гв з меншою.
    Думаю то так закладено природою, що хочеться вже старшу дитину відлучити. І з не відчуття при гв неприємні, а з молодшою навпаки приємні. Ну якось так мені подумалось, не знаю чи я права чи помиляюсь.

16. Liliyah Romanova

Думаю, що просто забагато того тоді, бо двоє, то таки не один. Якби він був один, мені би було байдуже. А так часом маю відчуття, що я - то лише дві руки і дві цицьки, і все. Одної ночі аж Романа розбудила, бо розревілася від безсилля. Тільки одне погодувала, вже друге прилізло. Хоча з іншого боку мала мені би не розмоктала лактостаз. Та й не уявляю навіть, як таке зацицяне відлучати. Муж дуже тисне в тому, бо малий погано їсть. А я не бачу в тому проблеми, аби лиш не так часто цицявся. Він зараз частіше за малу прикладається. У неї період активного пізнання світу. :)

17. irushka

irushka Well-Known Member

Я прийняла рішення про поступове відлучення ще в серпні, думала до Матвійкового 2-річчя відлучимось. Зараз майже 2,2, ми ніби на завершальному етапі, даю груди тільки на нічний сон і 1 раз вночі. Крім тих годувань Матвій ще двічі прокидається вночі і просить груди, але я тихенько кажу, що молочка зараз нема, він пару раз хникне, повертається і спить. Про те, що молочка вночі не буде я говорю йому перед сном, типу зараз ти молоко з`їсиш і вночі вже не буде, він погоджується. Вдень він вже звик, що засинає без циці, то навіть не просить. І вже ніби все вказує на те, що можна завершити зі всім, але я навіть не уявляла що буду з власної волі відкладати. А справа в тому, що малий від мене зараз не те, що віддалився, а таке враження, що взагалі не приймає, визнає тільки тата, мені не дає до нього ані доторкнутись, ні поцілувати, ні обійняти. Єдиний момент нашого єднання то і є це годування наніч. Я не знаю що це таке, може йому таки некомфортно зі мною бути, бо знає, що циці не отримає? Але в нас настільки плавно все відбувалось, що він навряд чи відчував якийсь стрес з того приводу. Чи то просто такий період, що татко вдома і дитина користає моментом, що і на маму не відволікаться? Як вам зі сторони це виглядає?

18. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

В нас взагалі таке не проходить,:girl_nea: я можу пояснювати, говорити, просити...зразу істерика, плач, і циця, циця, циця... Може ще не готова, не знаю, ну реально, в нас груди разів 7-8 на день плюс 3-4 рази вночі. Без грудей теж не засне ніяк, якось залишили на цілий день з мамою, то так і цілий день не спала, я приїхала, то циця і одна сек. і дитина спить:girl_yes: ну і груди дуже сильно ще набирають, так що будемо ще цицятися до двох рочків точно, а там час покаже:girl_yes:

19. irushka

irushka Well-Known Member

Не мені давати поради в такій ситуації, але дозволь свої думки вголос висловити. Довго думала над поняттям готовності дитини до відлучення і так і не розумію як той момент має виглядати (теоретично знаю, читала статті). Дитина ще не знає як то жити без циці, бо це її звична справа від перших хвилин життя, це те, що вона має кожного дня і в той момент коли захоче, тому навряд чи є якась дитина що покаже яскраво, що вона вже готова жити без цього. Але коли мама відчуває певну межу, то треба робити якісь кроки назустріч і може виявитись, що то якраз зовсім і не складно і дитина це приймає. Ну але я говорю ясне діло про дитину біля 2 років. Єдине правило, це поступовість, плавність, гнучкість, але і впевненість в своїх діях мами. Лілю, можна не відлучати повністю, але можна скоротити годування Натанчика, домовитись про певний час коли він має цицю, а в інший час ні, спочатку доведеться багато відволікати, а потім він звикне і тобі буде в рази легше. Тільки, будь ласка, ще раз прошу не сприймати як пораду чи настанову, а тільки як варіант, то я просто подумала що би робила в такій ситуації.

---------- Додано в 21:58 ---------- Попередній допис був написаний в 21:54 ----------

У вашому віці в нас була така сама реакція, я навіть не рипалась забирати нічні годування, ми починали з денних. Вдень таки можна було відволікти на книжку, іграшку, пропонувала пити, їсти, якось помалу навчились обходитись вдень зовсім, і потім десь місяць закріплювали результат :), а тільки тоді рухались далі - вчились засинати вдень без циці.

20. Virginia

Virginia Well-Known Member

а я таки надумала!
    Я ЗНАЮ, що вже пізно на такому терміні, що треба було думати раніше ітд... але, дівчата, (блін, пишу і плачу) я сьогодні зранку мусила втікати з хати, бо просто я не могла ні сісти, ні лягти, ні навіть бути біля дитини, в неї зразу починалась істерика "мама тіту!!!":sad: І я з 11 ранку лазила по базарах, добре, що було кому з малою бути.
    Вище писали, що відлучились і мама може спокійно обняти дитину, пригорнути, а я навіть сісти біля неї не можу... а серце розривається! А ще така слабка, вона плаче, я їй дам, тоді за хвилину розумію, що мене просто розриває від відчуттів і я починаю її відривати видумуючи всякі штуки, щоб її зацікавити і знову істерика. В мене в хаті вже всі ненавидять і я сама себе теж:sad:
    Скажіть, будь ласка, (можна в карму чи в пп), як мені відлучити??? Хоча б тимчасово, якщо так можливо. Бо я в розпачі і в глухому куті. Мазати зеленкою груди? Такого я не хочу робити. А як тоді???

---------- Додано в 22:56 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

От і я зараз настільки не переношу ГВ, що я вже починаю переживати, щоб в мене на психологічному рівні не пропало молоко.

21. Liliyah Romanova

Взагалі не дає доторкатися? А сам по обійми й притулялки приходить? А коли вдариться чи налякається чогось, то до кого біжить?
    Ой, та він у мене такий німець. Взагалі не говорить, тому й не уявляю, як домовлятися, бо бачу, що він ще не розуміє, чому не даю, якщо не даю. То якщо вдень пробую відволікти.