Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. LuBimaya

LuBimaya New Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

ну так я і не кажу, що то 100% так. Але маю не приємний досвід, і з меншою вже так не робимо. Зубки ттт чудові.
    Не думаю, що дитина щось втратить, якщо їй дати попити простої води, якщо то дійсно жага, а не голод. Коли дитина просто хоче пити вночі, їй достатньо зробити декілька ковтків, а не випивати цілу пляшку.

3. natorella

natorella Well-Known Member

у вас як і у вірджінії дуже мала дитина
    то не 2 чи 3 річна
    такій малій дитині казки про колобка розказувати який вкрав цицю - нема смислу
    та й відлучати не варто
    бо то ше не той вік

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Не факт. У мене теж був безмолочний період, а потім було тільки молозиво. Малий перечекав.
    Файно вам. Мій малий ні з ким не засинав нормально, крім мене. (((
    Воно так усю вагітність буде, швидше за все.

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

У мене з наближенням місячних груди стають дуже чутливими і годування перетворюється на катування. :sad: А 9 місяців? уууу

6. natorella

ну, дівки
    та ж не ріжуть вас
    направду я навіть не пам*ятаю чи боліло чи ні. ну був дискомфорт, коли молока не було і саша цьмакав пустоту
    але то забулось
    тараканів вигнати і годувати

7. Virginia

Virginia Well-Known Member

одним словом, відлучити я не можу, бо обставини в нас такі (не уявляю, як ми переживемо період після операції без циці), але якщо б все було по іншому, то я б відлучила, тим більше, що годуванням я не можу назвати оті нервування. Щ не кажіть, але сам організм так каже.

8. Mammy

Mammy Well-Known Member

))) та воно нічого й не дасть... :p

Такої мети в мене і нема, хоча протягом вагітності не раз про це думала... Трохи страшить мене тандем, але тепер планую вирішувати проблеми по мірі їх поступлення:connie::connie:

Я теж так думаю, але витримала стільки, то вже 3 з пол. місяці теж витримаю...:smile:

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

Та не ріжуть, але дуже наближено:cry: і то не якийсь період, а постійно...
    Я вже психологічно перед годуванням зуби зціплюю, щоб мовчати, і то не завжди вдається:shutup:

9. Virginia

10. natorella

дивне якесь взивання до організму

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

я ж годувала також всю вагітність, тому знаю шо кажу
    головне відволіктись самій
    я читала

11. loreniya

loreniya Well-Known Member

то напевно дуже індивідуально як і роди - я б 10 раз родила замість першого місяця годування, боліло так ніби припікали вогнем, думаю то мої "плоскі" соски винуваті були, але я це веду до того що навіть як би джеймс бонд бігав довкола ліжка то це б мене в ті моменти не відволікло... я чула як то молоко іде аж десь з під рук, чула як воно там робиться всередині як вибухи якісь в грудях і на кінці ще пройти через соски які тесками зжимав малий... він тягнув як пилосос... такий вакуум!!! зато потім не боліло і молока було море... цікаво чи з другою дитиною теж так буде спочатку...
    кожному Бог дає стільки скільки він може витримати - як чуєте що можете Mammy то ще терпіть, бо дитинка ще мала не уявляю як таку відлучити - і колобок не поможе - бо вже само може провірити що циця є там де їй і положено.

12. Virginia

переважно в таких жінок є якісь медичні проблеми, які лікуються.
    А вагітність і зникнення молока це зовсім інше.
    Чому тоді зникає молоко??? Щоб випробувати терпіння дитини, чи як?

13. natorella

оль, міняється гормональний фон
    тому кількість пролактину зменшується і молоко пропадає

14. Virginia

не знаю, може то в мене вагітні мультики в голові... може забагато думаю на ту тему довгими безсонними ночами, але якщо молока нема - то дитина не має смоктати груди в пусту, ну хіба не логічно, не природно???
    ( я все рівно не відлучаю, однозначно! Просто розсуждаю на тему...)

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У нас то було смоктання не заради поїсти, а заради побути коло мами поближче.

16. natorella

логічно

не завжди. є пари, котрі здорові-здоровісінькі, але олт не виходить і все

17. Virginia

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

ГВ це не тільки їжа. Дитина нервується, бо мама нервується. Виключіть мультики, насолоджуйтесь вагітністю, поясніть собі і дитині, що зараз організм готує молочко і коли народиться маленька ляля молочка буде багато-багато. А зараз треба дати їсти дитинці в животику, щоб вона виросла і народилась здоровенька. Дитина може і не захоче розуміти, що через чогось, кого вона навіть не бачить (!) їй зараз молока не дають. Але мамин спокій і впевненість утому, що все буде добре однозначно з часом заспокоять її.

19. kljysochka

kljysochka New Member

от неповірите:) але ми вже відлучені місяці 2,5-3 , а мала досі майже кожен день питає, чи ще циці болять і чи є вже молочко:girl_crazy: і чекає коли то буде! циця викликає бурю ніжності і емоцій! гладить її, цьомає, тулится, а як бавится в лікаря і мене лікує, то по прийомі мною лікарств завжди спитає : " ну шо, циці вже не боять?" :) правда ми доросліші, але теж були явно недуже готові до відлучення.

20. Lozanna

Lozanna Well-Known Member

Мені здається, що мами довго годують груддю часто тому, що бояться почати болісний процес відлучання. Я б сама годувала б і два і більше років, бо малий цицю гриз безкінечно, якби не випадковий збіг обставин.
    Я годувала 1.3 роки, і правда все скінчилось за дві ночі. Я ще з квітня нила, що в серпні, коли чоловік піде у відпустку, я поставлю цицю на замок. Думки матеріалізуються! Правда чоловік тому не зарадив. Зате, зарадила сусідка. Я дньом вже не давала цицю, малий спав один раз на день, і оскільки було літо, я гуляли з ним коляскою поки не засне. А в ночі починався жах, в мене і так груди не великі, і щоб цілу ніч дитина не кричала, приходилось викручуватись і так в одній позі цілу ніч лежати, по 6-7 разів, його прикладати. І коли приходив вечір, якось зайшла сусідка, послухала мої нарікання, взяла малого, поклала на ліжко, вклала в рот пляшку з кашою (до того він її в рот брати не хотів) на фекала, на фукала, на бекала на мою цицю, сказала .що то бека, і там тепер бека ( аж мені самій було не приємно самій про себе таке чути) і малого як відрізало. В ночі правда три-чотири рази будився, ми ішли до дверей, дивились, чи тьотя та не прийшла, чи не буде сватири, пару раз дала кашку і ми засинали. З того дня ми про цицю забули на завжди. Правда по ночах ми далі їмо, але кашу, і багато, може і дві пляшки за ніч (за три рази). Але пляшку тримає сам, я лише і ручки дам, і далі спати лягаю. Кашу готую завчасно, коли спати влягаюсь. Тому серед ночі на кухню не повзу. Я дуже рада, що вдалось відлучити різко, а не розтягувати на тижні, а то і місяці.
    Тепер віллучаю від каші. О 05 ранку стараюсь заговорити, якщо порснеться, і кашу не дати...

21. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

от прочитала і якось аж не по собі від такого... маю таку саму малявку і не уявляю, як то ми без циці і
    тут зовсім ні до чого.
    доня цицю любить, цьомає, обнімає, а розказати, що то тепер бека - :shutup:.

а який був сенс відлучення? ви для себе вважаєте природною ту ситуацію ,що описали?