Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. AilataN

AilataN жива

Відповідь: Як відлучити від грудей?

в суботу мала розмову з родичкою. казала, що завершила ГВ. Дитині 2,3 .
    Годувала успішно, вседобре, але наступив момент коли мамі стало в тягість годувати.
    Але, я не знала як вона завершила то ГВ. Перетягування , компреси з камфорою, циця в зеленці, гормональні препарати. Молока- вагон. Перетягувалась довго і нудно.
    Зміст написати про нормальне відлучення не в тому, щоб "допомогти" всім мамам нєхарошим, які тільки но чекають вичитати спосіб як відлучити і одразу бігти його приміняти, а в тому, щоб все-таки допомогти це зробити з найменшим ризиком для мами. Якщо мама твердо вирішила вже, то її тільки бісити буде ГВ. І буде травмувати груди, бо незнає про наслідки. Таке ж масово відбувається.
    Виходить, що невільна. Бо методи є або ще бабцівські і травмуючі, або відповідь одна- годуйте поки не зійде само.

3. Yaremko

Для того мало би бути прикріплене перше повідомлення із статтями про відлучення. І тут, в цій темі, таких статей є багато.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

де така відповідь? я що маю кожну другу відповідь це писати #687

4. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Взаємно. Можете пояснити, де в моєму дописі перше і друге?
    А про статті, то дуже добре придумано. Прикріпіть, будь ласка, в перший допис. Буду давати бажаючим посилання на них, а не на цю дискусію.

5. Virginia

Virginia Well-Known Member

в нас так завжди було - спільний сон, дитина завжди біля мами, чує запах, від того і будиться постійно і просить цицю. Ви ж знаєте! Тут нічого дивного. Воно раніше мене не дратувало, хоча ми будились від 2 до -надцяти разів на ніч завжди. Тепер все змінилось. Я розумію що мені потрібно щось змінювати зараз, але як і що??? Мій організм вже такий виснажений:sad: Мені треба трохи подумати про себе, а я не знаю як....

6. Holly

Holly Moderator

подумай про себе на перед )))
    Я знаю як то тяжко - гв на фоні вагітності, я вже тисячу раз думала, ось це годування точно останнє. І коли дійшла до межі, припинила годування. Я не годувала рівно тиждень. Ніби файно було, але оті довгі засинання і істерики змусили змінити думку. Як уявила немовля котре плаче і Оленку, яку тре заспокоїти чи вкласти... Мені простіше зараз, зціпивши зуби, перетерпіти цю біль і годувати, щоб потім простіше було справлятись з двома. А в тебе ще й різниця менша буде між дітками,ніж в мене

7. Yaremko

я також вірю бо годування до 4 років також деколи було в напрях,
    але якщо в особи болить нога то їй лікар зразу не відрізує її а складає анамнез і назначає лікування. Так і тут часто почуєш фразу, що все скоро пройде ну тому що всі це проходили, але разом із тим є багато статей по правильному відлученю.
    я завжди даю посилання на статті, бо на форумі може хтось дати "гарну" інформацію

8. Leila

Leila Well-Known Member

Мені консультант по гв, яка спочатку дуже допомогла порадами і з першою дитиною, і з другою, сказала що дитина дуже маніпулює мамою, коли постійно вимагає груди. і що часом дитина більше готова до відлучення ніж мама. Я по словах Тані не дуже мудра, бо завагітніла під час ГВ, хоча тандему не робила. Я не мала ні терпіння, ні здоров"я тому відлучила малого, коли була на 3 місяці вагітності з малою. А потім малу в 2,4 роки, бо я і літом не хотіла відлучати, та й зимою теж. І може мої причини не були термінові, але я себе зле почувала, в мене дуже сильні проблеми зі спиною, кололи ліки, хоча вони теж не дуже допомогли, але хоча би я далі не витягувала кальцій з зубів і кісток. Чесно я стала висипатися більше, і дитина спокійніше стала спати вдень, а то весь час було так що годину спить, а потім зривається шукає маму. і кудись вийти в обід нереально, бо прокинеться мами немає, сплачеться і буде марудна. Відлучила як вміла, але істерик не було. іс все з часом звиклося. як моїй Лілі треба було потримати груди чи притулитися ніколи не забороняла.

9. Yaremko

Для чого ви перекручуєте слова?

10. Ная

Ная Well-Known Member

Подумалося, що я вже не пам"ятаю того як ми годувалися під час вагітності, навіть з півтора року тандемного годування пам"ятаю лише позитивні моменти, а позитиву було немало. То більше чоловікові запам"яталися мої страждання тоді, бо дуже переживав і намагався хоч якось допомогти. А щодо "подумати про себе" то справді ГВ нам було дуже помічним з двома маленькими дітьми.

Я деколи кладу подушку між собою і Таюсею і відсовуюсь подалі, буває, що так будиться вночі менше. А як спимо в обнімку, то циця без перестанку навіть в наші два з половиною роки.)

11. Leila

Leila Well-Known Member

я не перекручую, я просто кажу як люди сприймають те що ви пишете, але просто мовчать щоб не загострювати ситуацію. Я розумію що ви писали про те, що буває не планово. буває сюрпризом, але по ідеї мали б зробити все щоб сюрпризу не було, тобто подумати головою і правильно застерігатися.

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Оль, я впевнена що Таня мала на увазі що є різні ситуації....
    Одне діло завагітніти на фоні ГВ, коли дитині вже 2,5-3 і дитина в цілому готова до відлучення...
    Друге діло свідомо вагітніти коли дитина ще маленька і ГВ повним ходом і дитина явно не настроєна це ГВ припиняти...
    Є ще третя ситуація - коли завагітніли незаплановано і дитина маленька, але тут вже тоді треба правильно розставити пріоритети, але в кожного межі правильності різні, як і різні пріортети.

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Добре зважте, чого Ви хочете. Що змінити і що отримати в результаті. Прийміть до уваги і свої побажання, і причини з яких дитина так просипається (мамині думки ще перед довагітності, думки, коли взнали про вагітність, перебіг вагітності, перебіг пологів, мамин психологічний стан в перші місяці, і зараз теж).
    З огляду на свій досвід, я б рекомендувала поступово підключати інших родичів, щоб вони заздалегідь налагоджували стосунки і дитина прив*язувалась до них. І урізноманітнювати (але так, спокійно) щоденне життя - походи в гості, поїздки разом кудись, запрошуйте до себе. Знайдіть кілька годин хоча б на тиждень, коли Ви зможете зайнятись чимось для себе - випити чашку чаю, полежати в ванні, погуляти з коліжанкою ( а не мити посуд, прибирати чи ще щось т.п.). Чим мама спокійніша і щасливіша, тим спокійніша дитина. І наявність чи відсутність ГВ тут не основне. Але без ГВ мама втрачає ту чарівну паличку, яка посилює в рази зв*язок мама-дитина, яка швидко присипляє дитину, яка заспокоює істерику і повертає гарний настрій.

14. Yaremko

не зовсім
    саме так, до мене зверталися багато жінок які хотіли щоб у дітей була дуже маленька різниця. Не до кінця усвідомлюючи на який ризик вони йдуть і як важко ГВ при вагітності...

15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Мова йде про таку маму як я. Виявляється мудрості бракує, але Бог з ним. Коли Софійці виповнилось два ми зробили спробу вагітніти. Чому? Як з першою дитиною так і з другою прийшло до мене відчуття/враження/впевненість, що от треба спробувати зараз. Може так мені обидва рази дано згори чи як, не знаю. Обидві мої вагітності бажані, планові і абсолютно спонтанні. Обидва рази завагітніла з першої і єдиної спроби. Дуже хотіла мати діток з невеликою різницею в віці. Кримінал? Думаю ні.
    Чи задумувалась я тоді, що Софійка ще маленька? Звичайно. Не виключала тандему до останнього. Не мала фанатичного бажаня відлучати, але чому так сталось я писала вище. Після відлучення дитина досі має груди за найбільшу радість і ніколи не пропустить можливості притулитись і поцьомати "ньоні". Можливо так є через раннє відлучення, але вже як є. Якщо вона захоче з народженням сестрички прикластись, то я їй того не боронитиму.

П.С. Не завжди мета виправдовує засоби. Напевно варто про то пам"ятати не тільки мамам, але і консультантам чи порадникам. Не можна осуджувати людей, яких зовсім не знаєш. Пощо ранити? То комусь приносить радість?

16. Yaremko

не смішіть мене. Які два? а 6 місяців і менше не хочете?

17. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Suzi,

18. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Мабуть туплю. В шість місяців не хочу. Писала про себе, тому не зовсім зрозуміла коментар.
    Чому до двох років не робили спроб. Ну бо Софія була таки ще дуже замаленька і я не була готовою до другої дитини.

19. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Методів є купа. І нормальний консультант перш ніж
    проведе роз*яснювальну роботу з метою вияснити чи мама дійсно в курсі всіх плюсів тривалого ГВ, негативних наслідків передчасного припинення ГВ і розказати яким чином можна уникнути негативних вражень і відчуття втоми. Аж тоді , якщо рішення зважене і остаточне закінчувати ГВ відповідно до ситуації. Але чомусь, люди відразу сприймають це в штики і перекладають всю відповідальність на консультанта.

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я також завагітніла під час ГВ, але такого в дописі Тані не прочитала.
    Ні, ти власне кажеш, як люди перекручують слова. І треба задуматися про причини такого перекручення. І не в Таниному дописі, а в собі.

21. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

і ти ж розуміла що і Софійка тоді ще була неготова до відлучення, тому раніше і не вагітніла..
    Помоєму у вас все нормалньо відбулось.