Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. kljysochka

kljysochka New Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

підтримую на 100%!!! я так побивалась тандемом,ггг та де там ! мене так боліло і починало нудити, шо я не витримала.. ридала, то так, бо мріяла до 3-х годувати, і не скажу, шо мала дуже плавно відлучилась, хоча смоктала тільки на ніч. не годуємось тижні 2, але ще досі часом згадає і попросить. було, що так просила, як була сонна, шо терпіла і давала, але то дуже стало неприємно... а сумно:sad: до-речі, молока нема:girl_sad: ше як смоктала, то ковтала хіба раз на 10 хв., і то, певне, слюнку свою:girl_crazy: навіть крапельки не витисну. такшо то справді дуже складно то перебути, Лілю тобі уклін! Ти така молодець! Дуже тебе поважаю за твою позицію і попри все- багате особисте життя! сил тобі і любов,і і вернется вам з дітками сторицею! побільше б нам таких прикладів - складних, але оптимістичних і повних любові і розуміння ситуації, впевненості у своїх діях! Браво! звиняйте за офф, але мусілам сказати:)

3. Virginia

Virginia Well-Known Member

Читаю і плачу... сльози течуть:sad:
    Так мені важко дається зараз те годування, особливо вночі, коли дитина цілу ніч тримає цицю в роті. Я не сплю, вона тримає сосок зубами, бо спить і не смокче постійно. Я тепер, як один комок нервів.
    Відлучати я дуже не хочу, але, реально, переживаю за свій психічний стан. Думаю, що на вагітність він не дуже позитивно впливає. :sad::sad::sad:

4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Цілком можливо, що зараз в неї ікла лізуть - вони болючі. Цілком можливо, що скоро стане легше. Не у всіх так болить всю вагітність. Спробуйте м*яко перевести годування в такий вигляд, щоб було комфортніше вам.

5. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Ех, а я 10 років тому і не чула про тандем :sad:

Дарці я докорм вводила класично, то ж до року, коли я завагітніла знову, вона вже повноцінно їла. А поскільки СС в нас не було, то засинала завжди без грудей нормально. Тому відлучення пройшло поступово і безболісно. Хоча могла ще годувати - годувала перші три місяці вагітності (щоб не відлучати на літо - побутує така думка, що не варто) зовсім без зусиль.

ГВ з Орисею відбувалося приблизно так само. Те ж "на вимогу, але не частіше", хоча з нею частіше б і не було - на диво організована дитина від народження, за її сном і "голодна" можна було робити еталон точного часу. На півтора року вона їла дорослу їжу і запивала всі денні годування грудним молоком. Плюс вночі прокидалася один раз - груди або чайок. На той час вона спокійно на одну ніч лишалася в мами. І ми вирішили з чоловіком сходити в гори. Мене не було три ночі, а після повернення вона груди брати відмовилася :sad:

Це був негативний досвід.

А от Ліда - з нею я пережила всю повноту усвідомленого ГВ, купу проблем і купу задоволення. На той час був вже Інтернет, консультанти, інформація і власний досвід.
    Не буду розказувати, як я, маючи третю дитину і двох майже успішно вигодуваних, ледь не загробила ГВ в 5-6 місяців, як ламала стереотипи про СС і носіння на руках, і як завдяки консультантам таки впоралася з цими проблемами - то буде тут офтопом.

В 2 з половиною Лідка вже була з нянею, і коли приходила з прогулянки, вмощувалася на коліна і смоктала груди.
    На той час я вирішила згортати поволі ГВ, бо планували віддавати в садок. Але дитина надзвичайно ласкава і потребувала грудей. То ж, щоб не відмовлятися від садка (нянею я була незадоволена, шукати знову не мала вже ні сили, ні бажання), ми вирішили вивести ГВ зі щоденних рутин. Тобто не прив'язувати його ні до сну, ні до їди.
    Засинала вдень колисанням під колискову з нянею.
    На літо ми поїхали в Рожнятів, там всі були в одній кімнаті, але в неї було вже окреме ліжечко. Я спершу давала їй груди, а потім клала в ліжечко і вона засинала під колискову. Але я сиділа поруч. Через 2-3 місяці ми повернулися до Львова, і її ліжечко виявилося в дитячій - так ми безболісно припинили СС. Але до сих пір (їй вже 6,5) вранці вона залізає до мене під ковдру "коськатися".
    На той час вона тим не менше була цілковитим мамсиком, про те, щоб залишитися без мене в бабусі навіть не йшла мова. І садок нам давався тяжко. Вона була з тих дітей, що йшли туди зі сльозами, і звідти зі сльозами. Знову ж рятувало, якщо заводив і забирав тато. Якщо ж це була я, то було стандартом "цицяння" на лавочці в коридорі перед тим, як іти в групу.
    І в маршрутці вона норовила тихенько залізти в пазуху - поки не позимніло і я не пояснила, що мені холодно.
    Десь на 3 з половиною годування було лише вранці під час "коськання", а якщо проспали і спішили, то й без нього. Отак поволі ми ГВ практично згорнули і я думала, що шлюс.
    А десь через три місяці без ГВ виліз гнійний отит. Уколи, чистки, болючі процедури. І я сама їй дала груди, щоб заспокоїти після уколу. Два дні - і ГВ ми відновили ледь не в повному обсязі - уколи тричі на добу, і ГВ принаймні тричі на добу - так і не припиняли майже до 5. Але вже не було залежності - просто один із способів ласки чи заспокоєння. А потім на літо поїхала з моєю мамою в село і ГВ саме собою згорнулося.

Отакий от досвід. Власне зараз, поки згадувала деталі, щоб описати, сама зауважила оцей один етап, який для мене став запорукою успішного і безболісного відлучення, хоча тоді було зовсім інтуїтивно - розділити ГВ і щоденні рутини, ритуали. У немовлят це все пов'язано, а в старших дітей уже можна розділити. І тоді згортання проходить набагато легше.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ото в мене таке саме було. Нервова була страшно. Останній триместр найгірше. Часом просто втікала спати на канапу, а малий солодко спав коло татка. Я ще й працювала під час перших двох триместрів.
    Але то не було весь час, а періодами. Було таке, що тиждень-два взагалі ніякого дискомфорту. Головне не думати, що то буде так зле й болітиме довго-довго. З тим важко жити.
    Я переживала, чи дитина не буде нервовою, плаксивою, бо я часто зривалася і на плачі, і на крики... Ні, все гаразд. Усміхатися почала дуже рано, ще місяця не мала. І щодня дуже багато усміхається. А ґуґукає як солодко. Дуже любить порозмовляти. Побачить, що я на неї дивлюся, лишає цицю і давай усміхатися й розмовляти зі мною. :girl_tender: І вже може полежати побалакати із забавками на килимку.

Ми перейшли на лежаче годування майже на 100%. Так боліло найменше.

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

:girl_cray:В нас було аналогічно. Тільки крім того, що я була нервова, страшенно нервовою була Софійка. Вона розуміла, що робить мені боляче. Але циці дуже хотіла. І то виглядало в дитини як ломка, бо вона ж то не хотіла робити мені боляче. Так ми промучились 4 місяці. Спочатку все йшло досить гладко. Забрали майже всі годування. А потім пішло щось не так і пішов зворотній процес. Істерики були невиносимі. Чесно кажучи вже не стільки з того дискомфорту, як з шкодування нервів всіх довкола і в першу чергу малої ми таки вирішили ставити крапку в гв. От таке.
    З грудьми проблем не мала жодних, бо то не був процес одного дня. Лактація згасала поступово.

8. Alexx

Alexx New Member

Наше ГВ напевно вже таки згорнулось.... Вчора ввечері малий йшов з татком купатися і каже мені "Мама, па-па і цьом на добраніч", я його поцьомала і вони пішли у ванну. Покупались, чую малий каже "Татко, цицю даш?" чоловік звісно каже що не дасть )))), більше розмов про циці не було :girl_sad: Так і пішли спатки.... Може ще згадає згодом.... Такий цицьоман був, що капець....

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Опишу наше.
    То шо сильно не хотіла "піднімати" Віка виглядало так.
    В 1,4 роки я могла Софію спокійно відлучати. Запросто. Вона не дуже добре їла дорослу їжу, але і груди просила так якось через раз, тобто якщо би задатись ціллю, ми б до двох місяців відлучились. Але я не була до такого готова то раз, ми їхали на море якраз і я навіть не уявляла як то можна вліті при спеці зробити, ну і на мій власний погляд, дитина була замала.
    В 1,8 років в Софії почали дуже інтенсивно лізти котрісь (вже не пам'ятаю) зуби, і ми ночами годувались-годувались-годувались, вона висіла на грудях і якби не деякі форумлянки і жж-френдеси з тим "скоро буде легше, всі цей етап переходять" і мій чоловік з тим, шо Софія часто кашляє, то я б може здалась в цей час. Так, Віка КвВітка абсолютно права, в той час, я злилась, теж мені здавалось шо консультанти ні фіга мудрого не можуть порадити і все то, на що 95% годуючих мам в такі періоди нарікають в нас було. Далі десь в рік і 10 місяців трохи спали такі жахливі нічні годування, і я подумала шо дитина подорослішала. Але то було тільки місяць - півтора такого затишшя. В майже 2 роки Софія як почала вночі висіти на грудях, то десь тільки маючи 2 роки і 4 чи 4,5 місяці то почало поступово припинятись.
    Як було в такий період? Було тяжко. Дуже. Була невиспана, була нервова, кілька разів казала чоловікові, все, завтра йду спати в іншу кімнату, двічі за той час затримувалась в товаришок на уродинах, але коли б не прийшла, наприклад перша година ночі з 30-річчя куми, Софія мене сиділа і чекала, татко дрімав-підсипляв, Софія коло нього сиділа і бавились, вона "чекала мамині ціці" (с Софія). Денні годування, крім 4-х годин на які приходила няня, у нас виглядали так, як пише Зануда, всі сидять - я стою, тільки сяду, Софія вже тут як тут, я навіть в гостях завжди настоячи їла, хоча денні годування мене не так мучили.
    Десь в районі 2,2 років денні годування збільшувались в кількості на періоди хворіб, зменшувались між ними, перед поїздкою на море в 2 роки і 4 місяці денних годувань лишилось тільки 2 вранці і на обідній сон. Пробували пару раз "покласти спати няньою" - не йшло. Вранці в цей час було так: якщо я встала раніше ніж Софія, то ми обходились тільки кашкою. Вряди-годи кашку ше просила "закусити грудьми", встала Софія раніше мами, ну то ше до кашки ми їли. В принципі, якщо я була вдома, і на вулиці наприклад була погана погода, то Софія теж просила груди ще в обід, в часі їди і по вечорах, але то вже були випадки, а не постійне явище.
    З 1 року і 7 місяців у нас няня. Ті 4 години, коли няня була з Софією, і Софія була здорова, вона до мене не лізла на руки годуватись, коли була хворенька, то принаймні в хаті крім моїх рук, була ще одна пара рук і це дуже виручало. Але в такі періоди, я її носила-годувала, няня мені могла їсти загріти в той час, вийти в аптеку за лікарством при потребі, взяти Софію на руки, коли мені чаю б попити, чи в туалет сходити, платіжку провести тощо, але в принципі то були тяжкі дні.
    З 2 років і 5 місяців стало годувати легко. З Софією вже про все можна було домовитись, годувань залишалось якось все менше і менше. В 2,6 років ми поїхали в Карпати на День Незалежності на 4 дні і там взагалі вдень не було спогадів, що їй треба груди, вночі було 1 годування, і на нічний сон ще. Приїхали до Львова, ще часом згадувала вранці і через раз на нічний сон, але, якщо мене не було вдома, то засинала чудесно з нянею сама. Я вже не змучувалась від ГВ, але і згортати не спішила, десь в той час Ніколь написала, шо в неї почався період нормалізації їх з Юлькою ГВ і я пам'ятаю її фразу "так можна ше годувати і годувати", от і в нас так було на момент 2 років і 6-7 місяців.
    Тоді у нас з'явилась ідея поїхати на НР на три дні в Краків без Софії, якщо вдасться за осінь безболісно відлучити і навчити спати в бабусі. Якшо з першим ми почали справлятись, то спати в бабусі не йшло взагалі ніяк. Дві спроби закінчились тим, шо орієнтовно в 9-й вечора моя мама дзвонила і казала, шо Софія вже готується вдягатися, бо десь татко з мамою за нею прийдуть, бо ж за вікном нічка. І ми подумали шо Краків поки рано планувати.
    Шо ми робили для забирання тих годувань, які ше залишились (а їх на той час було тільки на обідній сон, якшо мама вдома, і то не завжди, на вечірній сон і деколи вночі): читати на ніч в нас не йшло, бо Софія дуже уважно слухає чи то вірш чи казка, навіть якшо читати монотонним голосом. Вже ніби зовсім заснула, а тут питання, ну шо там далі... тому ми припинили читати на ніч, і просто її почав вкладати спати на 80% тато. Потім був тест на вагітнсть, в 2 роки і 8 місяців, і до 2 років і 10 місяців у нас ГВ завершилось. Завершилось розмовою з Софією, шо мамі некомфортно. На останок тижнів зо 2 Софія засинала коло мене і цьомала на ніч циці.
    Ще нам дуже допомогло завершити ГВ "пересорт" нас на ліжку. Ми давно спимо так: ліжко з матрацом шириною 160см + дитяче ліжечко шириною 60см без бокової спинки впритул до нашого ліжка (висота ліжка і ліжечка одинакові), в ліжечку Софія чітко спить з 2,5 років, до того, це збільшувало просто спальню поверхню, часто ми з Софією спали перепендикулярно чи по діагоналі до тата, і відповідно моя голова спала в дитячому ліжечку:) А от коли Софія почала засинати чітко в дитячому ліжечку, ми спали так: Софія, я, чоловік, в часі, коли перший триместр моєї другої вагітності добігав кінця, ми з чоловіком помінялись місцями.
    Після завершення ГВ жодного разу груди не набирали.
    Ну і ще вже десь в останні 2-3 тижні Софійка двічі мені сказала, коли брала груди, що вони якісь гіркі, напевно молоко чи залишки молока трохи змінили смакові властивості, тому завершили ми ГВ дуже якось плавно.

Мій висновок з моєї ж історії для мене такий, якби треба було пройти весь цей шлях ще раз, я б це не задумуючись зробила. Бо я вже це пройшла і знаю, що станом на сьогодні я вже не дуже пам'ятаю ті нон-стоп-ГВ-періоди, як шось тяжке і жахливе, бо це справді періоди. В кожного різні, різної тривалості, з "своїми" особливостями. Але вони не вічні.

10. Holly

Holly Moderator

така думка мене зараз конкретно рятує. Болі надалі шалені, як приходить час годування (а годуємось ми тільки на обідній і нічний сон), то мене аж трусить. І годую тільки однією груддю, іншу навіть помити не можу настільки болючі відчуття. Але попри це я не готова відлучити і Оленка теж. Та й плачі легше заспокоїти грудьми, а враховуючи, що зовсім скоро буде ще маля і заспокоїти 2 на раз буде важко, тому я поки що за ГВ

11. Talya

Talya Well-Known Member

І моя доня вирішила відлучитися. я думала, що годуватиму довше 2, а не тут то було. поїхали на відпочинок, нікого їй не треба було крім татка - татко купає, татко вкладає на обідній і на нічний сон, татко годує, з татком гуляєм. ми вже до того часу їли цицю лише зранку і після обіднього сну. засинали без ГВ вже 2 місяці (доня так вирішила, заколихувалася на фітболі). вночі не прокидалася, хоча спимо разом. для мене все минуло без набряків, затвердінь і підціджувань. я не думала, що так швидко закінчиться наше ГВ, але за цицю доня навіть не згадує. якось мені так шкода, але вже як є

Останнє редагування: 31 Серпень 2012
  12. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Богданко, дякую за неодноразове посилання на мене, як така жара і вже всьооо так файно, то розповім як сприйняла тоді твої ниття і розповіді я, годуюча мама першої дитинки:) а виглядало то як порада, що поки не пізно то припиняй годувати, бо далі тільки гірше, цитую:"шкодую, що не відлучила в 1,5рочки" то добре, що сьогодні ти ділишся досвідом вже переживши ті періоди і дозволяєш собі нападати на мам, які відлучили в інший спосіб зважаючи на якісь свої особисті обставини, а більше року тому я, вражена твоїми словами, на щастя, не задумувалась про те коли ми будемо відлучатись відразу після 1,5 рочків чи пізніше:) а судячи з логіки багатьох форумлянок, які вважають, що "варварські" історіі не мають право на існування, мала б зробити саме так. Повторюсь, я вважаю, що кожен має свою голову і хто хоче той знайде потрібну інформацію, а хто не хоче- то хоч закидайте правильними історіями- толку не буде. тобто я далі вважала і вважаю, що гв залежить від конкретної мами і її бажання годувати чи ні+якісь особисті чинники, які в кожного різні
    А гОловне я за толерантність і повагу до людей, а не клювання, будемо терпиміші:)
    Щодо мене, то, дякувати Богу, від третього дня ( а саме тоді мені вперше принесли синочка) проблем з годуванням в нас не було, до 8-ми місяців ми їли практично тільки цицю, ми постійно всюди ходимо і їздимо і я не уявляю нашого життя без гв, єдина причина чому я вже рік думаю про природнє плавне відлучення це бажання знов завагітніти, бо категорично не хочу вагітності на фоні гв і тим більше тандему. Чому вже рік? Тому що прочитавши купу статей я зрозуміла що процес насправді тривалий, весною Домінік вже був готовий до відлучення, мій організм також, зараз все трохи змінилось, можливо через поіздку на море. В нашому годуванні мене турбують тільки ті нічні укуси, на які я ніяк не можу вплинути

Останнє редагування: 31 Серпень 2012
  13. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ну якщо так виглядало, значить я то дійсно дуже емоційно переживала, не мала такого на увазі, але не сперачаюсь, бо було важко, Софія завжди була дууууже грудна дитина
    мене дуже підтримала пару разів наторелла, неодноразово вона мені казала, шо якщо я її відлучу, мені легше не стане, бо Софія не готова і вона була права 100%, цікаво, шо невідомо хто з нас був більше неготовий
    воно то так, але є купа але
    в моєму оточенні десяток товаришок - мам вже не одної дитини. Чисте ГВ було тільки у мене і вже двічі в куми (puha). Все. І то недобре не критикувати агресивно неправильні методи/підходи у маргінальних питаннях (ГВ, щеплення тощо). Чому? Та тому, що читання ДП НЕ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ 10-ма чи 20-ма форумлянками. І я от не раз від своїх товаришок чую: "а ти почитай, не всі такі як ти, навіть на твому улюбленому форумі, там і "нормальні" є. То стосується і ГВ, і збивання температури вже при 38, і підгузків в 3 роки і всім-всім дуже потрібного ортопедичного взуття в рочок. Зараз на пару зі мною цього літа народило ще 4 мої товаришки, тільки одна годує, решта всьо 50/50, тобто чи дотягне до року... навряд. Суміші вже є у всіх трьох, а наші діти плюс/мінус одного віку. Тому, я вважаю, що треба писати достатньо агресивно, що грудне вигодовування то не є просто, не є легко, часто і налагодити - треба попрацювати і завершити, натомість користь для дитини неоціненна. І не можна вважати, що годував, але завершив вже як вдалось, то ти всеодно герой. Молодець звичайно, але не герой це точно. Добре Ліля написала, завжди легко перевірити чи файний спосіб - подумати чи хотів би ти, щоб так зробили з тобою.

Ну і якщо бути чесним, то хтось зрозумів потребу, в прикладі з якого почався шкандаль, в такому радикальному відлученні вже і негайно? З наведених "середньостатистичних" причин всі екстеренні, правда?;)

думаю, що це нормально цілком. Хоч в нас з кумцьою власне вагітність стала причиною завершення ГВ зі старшими дітьми. Але і діти були більші від Ліліного Натана чи Пупсикової Софійки. Моя дитина мала 2 роки 9 місяців на момент завершення, Дорко форумлянки puha 2,7 років чи 2,8 років. В два роки Софії ми вирішили, що вже могли б бути вагітні, раніше я теж не хотіла вагітності на фоні ГВ, а інтенсивніше почали робити спроби завагітніти десь з початку літа минулого року, Софії було 2,3 роки.

14. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

То власне, що агресією створюється враження ненормальності і це більшість людей відвертає, а не привертає до тих же дп. Якщо хочете категоричністі то нехай вона буде адекватна, а не істерична і оклична. Як добре казала одна форумлянка про ситуацію з інформацією про гв- мені подобається зміст, але не подобається форма. Бо якраз такі нападки сприйме менше людей а не більше, а сприймуть власне ті, які всеодно налаштовані на годування. Для мене питання годування навіть не стояло, я відчувала що так має бути, достатньо начиталась щоб не робити помилок, тому суджу по собі. В нас були періоди постійного висіння, але якою б вимученою не була я жодній знайомій навіть не натякнула про те що я шкодую, що годую, тому, що я ніколи ще не шкодувала:)

15. Yaremko

не мудний її би хотів. Мудрий би трохи відклав вагітність до нормального віку відлучення де готові і дитина і мама.
    Але Тандем є і має бути бо не у всі виходить те що вони планують і вагітність часто несподівана. Ось тоді тандем потрібний, щоб не було ревності у старшої дитини яка потім перейде у підсвідомість.

16. Virginia

Virginia Well-Known Member

ну от і ще одна моя безсонна ніч... дитина без циці в роті просто не спить! а якщо так буде продовжуватись і тоді, коли буде ще одна дитина???
    Я кожної ночі думаю про відлучення, але як? :sad::sad::sad:

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Спробуйте проаналізувати.
    Чому дитина спить з цицею?
    Зуби? Відчуває нову вагітність? Дзеркалить мамин страх і невпевненість?
    Що можна зробити, щоб полегшити собі життя?
    Спати разом вдень? Вночі обкладатись подушками, під ноги, під спину, щоб було зручніше? Поспілкуйтесь на з жінками в кого була подібна ситуація.
    Можливі є не лише 2 варіанти - годувати як є , і відлучати. Можна знайти свій проміжний варіант.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

19. Mammy

Mammy Well-Known Member

Який? Підкажіть, хто знаходив, а то я бачу лише
    А так би хотілось проміжного:girl_in_love:

20. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Так і є, на жаль.
    Просто є жінки, які впевнені в собі і своїй дитині, і вони не звітуються тут про тривалість свого ГВ, бо не вважають за потрібне. А є жінки, яких коментарі, як ото на останніх сторінках, ранять до глибини душі. Метод батога не всім підходить, далеко не всім.
    Недавно гуляли в парку ще з двома форумлянками (захочуть, то відпишуться), підійшла до нас мама дівчинки 1 рочку і 7(?) місяців і запитала: "От ви такі мами, що годуєте за сучасними правилами. а як радять відлучати за тими правилами?" В неї третя дитина, і вона стикнулася з тою ситуацією, бо старші двоє в 1,5 року нормально (за її словами) пережили відлучення. А молодша так не хоче. От та мама розказує, що вона груди гірчицею мазає, мала витерає і їсть далі. Ми їй, звичайно ж, почали про користь довгого ГВ, про поступові забирання годувань, про психологічний аспект. Каже, що не знає, як забирати, оскільки мала висить на циці ледь не постійно. І тут наша форумлянка каже: "А хіба в нас на форумі нема теми про відлучення? Може там почитати?" Але щось не наважилися рекомендувати цю тему. Тому що її причини для відлучення тут будуть вважати несерйозними, дурними, маму за таку, якій дитина заважає і всяке таке. А я вірю в бажання висипатися, коли дитині поза рік. І в потреби виходити на роботу, і в інші неважливі речі. Моя дитина за ніч може раз чи два по 5 хвилин посмоктати і спати собі на іншому кінці ліжка далі, але після ночей, коли вона "зависає" на всю ніч, я реально готова прибити всіх через недосип, нерви і головний біль. Я не розумію, чому то все сприймається як належне (ситуації, коли дитина хвора не враховуємо) і мама роками має спати підперта подушками, бо інакше вона не надто добра мама.
    Люблю наше ГВ, люблю свою дитину, але коли б ми не відлучалися - в 2 чи в 4 чи ще колись - не думаю, що схочу тут писати. Не люблю батогів, я з цукру зроблена.

21. Yaremko

"охота" /мотивація або є або немає. А ось тоді коли виникають трудності проявляється чи є мотивація і які пріоритети. І тиск який на маму падає з оточення і лікарів є значно більший як тут. Чого варте "та відлучай та скільки вже будеш годувати..." і таких висловів є так багато і на мій погляд ще це значно більшій тиск оскільки такі вислови на кожному кроці
    я не люблю якщо мішають "горох з капустою", що ви зараз і зробили.
    Особа є вільна вибирати методи і вік які вона вважає за доцільні для відлучення. Але коли вона розповідь виставляє на загал потрібно розуміти, що думки будуть дуже різні. І це не тільки у ГВ темах і про пологи.......
    А на загал мені все одно яка причина відлучення, але я не люблю якщо особа сама собі часто не признається у правдивій причині, а на публіку виставляє і близько не основні причини, але дуже "гарно розмальовані".
    Це діло за жінкою яка причина, можна взагалі її не писати (це на мій погляд краще).