Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. бетменша

бетменша Well-Known Member

Ви ніби писали, що працюєте і дитина з мамою лишається і засинає з нею теж.. чи то я вас з кимось плутаю

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

в рік засинала і то бувало кілька разів, зараз ні, та й я не пробую, мені так підходить, я приходжу з роботи і вкладаю іі на денний сон.
    Я в цьому проблеми чесно кажучи не бачу. Неможливість ввечір затриматись. А дуже часто треба? Все таки ж так чи інакше мама ж має вкладати дитину до сну, а якщо вже там раз колись затриматись, то вже пл ситуації дивитись. Я місяць тоиу по роботі іздила а інше місто(200км), повернулась вночі, дитина спала. Так, заснула пізніше, ніж все, але таки сон переміг. На щодень я ітак ніде не затримуюсь ввечір, тому що у мене мала дитина :)

• Подобається Подобається x 1
  4. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

@Vittoriya а коли ви плануєте відлучати? Чи то має бути самовідлучення? Питаю, бо нас діти майже одинакові по віку. Я планую десь на червень, але щось собі навіть не уявляю як то має бути. Поки малий в мене ще такий цицюн, не тільки на сон, а і сто пітсот разів на день просить.

5. Vittoriya

@KAPUCHINKA я взагалі не планую до самовідлучення, бо то так можна і до 5 ти дотянути, а я нє, не хочу, але наразі шось не думаю про відлучення, бо не напрягає гв. Чекаю :)

6. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

а ви даєте?

7. Vittoriya

а чого не давати?
    Моя теж ше цицюнка огого, їсть погано, зато циця цілий час. Але я шось їй не вмвю відмовити, а може й не хочу хех.

8. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

моя також, я теж не відмовляла, але це переросло в таке, що тільки я присіла мала коло циці. вона не стільки її хотіла, скільки якась звичка виробилась цілодобова. я почала пропонувати замість циці бавитись, чи піти водички попити, чи навіть просто вставала і мала без проблем переключалась. зараз їй вже 2,5 р, я би вже хотіла завершувати гв, але на сон і вночі ще не вдається відвернути увагу)))

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Almariel

Almariel Well-Known Member

Головне - комфортно організувати ГВ. Молодшій вже майже 2,6 , ГВ наніч, вночі і на денний сон на вихідних. Мене не напрягає в надзвичайно зручно при хворобі! При цьому я залишала вже кілька разів дитину на тиждень з чоловіком. Вважаю ГВ дуже корисним в такому старшому віці, тому відлучати не планую.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

10. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Даю. Трохи стараюся відволікати, але даю.

11. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Все, ми остаточно відлучились) останній раз прикладався 31,12,16)) Не можу то назвати чистим самовідлученням, але так трохи з моєї ініціативи, трохи від малого і попрощались з цицею.

• Подобається Подобається x 7
  12. zkate

zkate Well-Known Member

Порадьте, як зменшити денні прикладання. Дитині 1рік і місяць. Груди на вимогу. Прикорм є. Але від грудей ніколи не відмовляється. Вночі дуже багато їсть. Я хочу плавно скоротити денні, але ні як не виходить це організувати. От поїсть зранку наприклад сир чи кашу і звичайно до обіду буде голодний, то давати перекуси? Які? Зранку ситно нагодувати важко, бо під ранок висить на грудях і мабуть не дуже голодний.

13. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

Ми трохи молодші. Годуємось після обіду і всю ніч. З ранку, після пробудження, даю спочатку попити чайок і десь за 1.5-2 години у нас сніданок, отак зразу теж не виходило нагодувати дитину.

Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk

14. zkate

zkate Well-Known Member

Я теж не зразу даю, а десь через годину після сну. Але в нас зараз режим зовсім збився і виходить раз так, раз так. Сьогодні взагалі прокинувся о 6.20 і от зараз заснув. То весь ранок висів на грудях.

15. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Нам рік і 4
    Також тільки присяду, біжить до мене і зразу циця. Ні забавити, ні відволікти неможливо, добирається зі всіх сил. Останній місяць десятки разів прикладається.
    Не голодний бо їсть добре 4 рази на день. Настрій і здоров,я також прекрасні.

Але трохи вже перебор...
    І вночі кожні 2 години циця

16. Melian

Melian Well-Known Member

@zkate, в нас зараз ті ж приколи. До того, ти знаєш, в нас було на денний сон і більше ввечері і вночі. А зараз полізли ікла і при тому всі разом. І, як результат, мала не їсть твердої їжі зовсім. Тільки пару ложок каші зранку і все. Навіть з почищеної від плівки мандаринки сік зубами вижме, а решту все виплюне. Тому продовжую активне гв до виросту всіх зубів

Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  17. zkate

zkate Well-Known Member

@Melian у тебе хоч ясно чого так. А у мене точне не на зуби. То звичка. Але я боюся літа, що буде лізти під футболку. Тому і хочу трохи скоротити ті годування

18. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

в однорічної дитини)) не смішіть) то базова потреба в мамі. дитина перевіряє, чи мама на місці, чи все добре.
    як Ви поставите так і буде. циця мамина і все. мама розпоряджається коли дати . ну і ви не рівняйте зараз, коли майже весь час вдома один на один і коли буде тепліше, більше на дворі, більше всього нового , майданчики, діти, бігати, спати на дворі. ті годування самі зменшаться, відпадуть .

• Подобається Подобається x 9
  19. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

особливо, зважаючи на те, що якраз в рік перша криза сепарації від мами. Часто якраз в цьому віці дітки стають такими цицяними, як в немовлячому віці. Але це мине, і тим легше, чим менше Ви намагатиметесь цьому протистояти. До літа ще все може десять разів поміняється, і зараз про це переживати не варто - тим паче, як дитині трохи мине цей кризовий період, Вам буде нескладно привчити до певних правил, що груди лише вдома, під футболку не ліземо і т.п. Якщо ж дитина радо погоджується на інше часопроведення взамін грудей, тоді інша справа, це звикло для дитини таким чином просити уваги - груди як синонім маминої уваги і участі, тоді можна й скоротити, але основне, щоб це підходило дитині.

• Подобається Подобається x 4
  20. zkate

zkate Well-Known Member

От в нас не мамина. Не дати неможливо. А що ще мене бентежить, що він бабусі під футболку лізе. Чого так?

21. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

))))
    А чия, татова? Циця на мамі, значить циця мамина. Крапка ;)

Почитайте статті за лінками з першого допису теми про поведінку біля грудей.
    І цю.

Останнє редагування: 24 Січень 2017