Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

В тому і справа, що треба шукати способи, щоб змінити своє бачення ГВ, тобто те, як ви його відчуваєте. Своє відношення. Та справа навіть не в ГВ - бувають періоди, коли дитина більш капризна, а в мами нерви здають і ГВ вже може не бути. Чомусь всі думають що з припиненням ГВ проблеми всі вирішуються самі собою. Якщо є проблеми в вихованні, в стосунках між батьками і дитиною, то вони просто так не пропадуть. Варто спочатку перепробувати усі "мирні" методи, а тоді вже думати чи відлучати, чи ні.

3. TASJA

TASJA Well-Known Member

Та не вирішуються, бо проблеми то, скоріш за все, не від ГВ. Взяти, наприклад, нічне годування. Знаю зі свого прикладу (і не тільки зі свого), що після припинення ГВ дитина все-одно встає вночі. Мій малий більше пів року після припинення ГВ прокидався і гамав кашу (і просто пиття не помагало), і зовсім недавно почав спати до ранку, але інколи все-одно може просити вночі "мама гам", якщо погано повечеряє, наприклад.

4. Natalya

Natalya Well-Known Member

Дякую. Значить, ми ще не припиняємо :), бо нічні пробудження то єдина проблема, яка, я думала, пов'язана з ГВ.

5. Анута

Анута Well-Known Member

коли я почала згортати наше ГВ в нас вже не було нічних годувань. Було лише на засинання і на прокидання, а ночі були спокійними :) Тому спішити не варто. Забереться ГВ доведеться чимось заміняти і невідомо де виграєте ;)

6. Златка

Златка Well-Known Member

То факт. Мене, коли розпитують-дивуються, що я ще досі Златика годую, то я для особливо "непонятливих" і далеких, аби не вступати в даремні дискусії, так і кажу "ага, буду я бігати ще 2-3 рази вночі Златусику кашу готувати, то коли ж я спати буду". І саме це для таких людей є суперпереконливим аргументом :girl_cool:

7. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дівчата, дякую усім за відповіді та підтримку!
    Я стала більше відпочивати і виснаження від годування ніби почала зникати.
    Так що мій малий продовжує бути грудничком.
    Сподіваюся, до двох років гамання циці буде нашим спільним задоволенням, а потмі почну поступово відлучати.

8. Jarina

Jarina Well-Known Member

в нас ситуація така - малій 1,8міс. З ГВ НІКОЛИ не було проблем, мала незнає і незнала що таке пляшечка, дурника кинула ще в 8міс., годуємсь біля циці лише на обідній сон і на ніч+нічні поцицювання.
    вирішила забрати денно-сонне годування. І в нас то досить серйозна проблема, з якою я не можу дати собі раду....
    мала засинає ВИКЛЮЧНО біля грудей. Жодні колискові, казочки не діють. В колисці не колишеться, погладжування також результату не дають. Вона і хоче спатки,але ніяк не може заснути....Беру на руки, видирається, починає битися, кричить диким криком....
    Зараз я вже починаю шкодувати, що не навчила її на бутилочки, бо в такому випадку цей процес проходив би значно спокійніше.......
    я в розгубленості, як я маю її вкласти спатки? От сьогодні вона не спала вдень. То ж не є добре, бо вона ще досить мала, аби не спати в обід.

9. mamaNata

mamaNata New Member

Ну чому ж шкодувати? НАвчили би бутилочки, не годували б так довго. Це по-перше, по-друге, ГВ - це не тільки ж потреба дитини у їжі, біля грудей дитина отримає задоволення своїх інших потреб, таких як заспокоєння, хадовільнення смоктального рефлексу, який доречі рідко зникає в вашому віці, емоційний, психолгічний комфорт. Все це є невідокремною частиною розвитку дитини. Нервова система на 80% дозріває ближче 3 років.
    Щодо засинання без груді, можливо ваша доця ше не готова до цього. Почекайте ще деякий час. Чому саме зараз ви вирішили це робити? Що такого сталося? Ще одне - дитина дуже відчуває настрій мами. Якщо ви через це дуже переживаєте, нервуєте, всіми способами намагаєтесь втілити в життя своє рішення (а малеча ще не готова), то вона всіма способами буде цьому протистояти. Відпустіть ситуацію, трохи розслабтесь з цього приводу. Орієнтуйтеся на свою дитинку, ви ж краще за всіх її розумієте.
    Трохи згодом, побачите, ваша доця заспокоється, трохи підросте, тоді в неї може получиться засинати з кимось з близьких (татом, бабусею). Мені здається, що їм буде легше це зробити, аніж вам. В нас все саме так і було. Десь в роки два, два з хвостиком, я залишала (коли треба було кудись відлучитись по справах) свою молодшу доцю з татом або зі старшими дітками на пару годин. Бувало, що вона так і не засинала з ними, але частіше всього спокійно під казочку, пісеньку, погладжування лягала спатки. Коли вона навчилася засинати без мене (коли мене не було), через пару місяців в мене самої виходило деколи її приспати без циці. Все має відбуватися поступово та індивідуально. Навіть зараз, коли моїй доці три на носі, вона деколи засинає з цицею, деколи ні.
    Оцініть свою ситуацію та не поспішайте з висновками. Прийде час, ваша малеча виросте і вже не буде так потребувати вас, тому зараз ви не просто годуєте її, ви вкладаєте в неї частинку себе, вкладаєте в майбутнє ваших взаємовідносин матері та доні, довіру до себе.

10. Jarina

Jarina Well-Known Member

та в принципі нічого такго не сталось. Я не відлучаю її зараз. просто вирішила той процес почати...здалеку, так сказати. Це ж колись має статись.
    От зараз вона заснула, я їй дала груди. Але таке відчуття, що її цікавлять виключно циці, а як додаток до них...мені якось так кепсько на душі, бо мала цілий день мене відштовхувала, не хотіла зі мною бавитись....
    я незнаю як тут мудро вчинити....

11. Galya

Galya Well-Known Member

Як здалеку - то заберіть поки проміжні годування, ні з чим не звязані. Потім ті, що після сну. І чекайте, коли доця зможе засинати сама. Пробуйте читати і все решта - ви самі побачите, коли вже дитина доросте до засипання без циці. Але якщо їй ще зарано - то вкладання без циці дадуть тільки купу переживань і вам і їй.
    Думаю настрій ваш ще й від весняного авітамінозу і одноманітності такий. Спробуйте піти кудись без дитини на пару годин і приємно провести час:)

12. Jarina

Jarina Well-Known Member

розумієте....в нас якраз проміжних годувань нема вже. Виключно на сон...ну і зранку, трохи досьомує.
    в нас такі "тортури" вже 5-й день. І я не можу на то все дивитись. чора якось чоловік вкоськав, позавчора від втоми вирубалась, але ж так не має бути!
    в дитини виробилась якась нездорова залежність від грудей. А що далі буде????
    я їй пояснила в перший день відлучки, що циця хвора, буде ввечері. Мала не вимагала, просто погладила і все! Тобто розуміє, прекрасно все розуміє..але чому не спить?????? просто не засинає???

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Jarina, дівчата пояснили, що доця ще певно не дозріла до засинання без циці. Це не її примха чи розбалуваність ЦЕ НОРМАЛЬНО :)

А далі вона ще трошки підросте, подорослішає і Ви побачите, що вона вже готова засинати без циці.

14. Nata

Nata Well-Known Member

Це точно. Я он шалено переживала, що буде коли мене в пологовий заберуть (Дмитро не засинав без грудей), а сьогодні... поки я тут сиджу дитина вмостилася на підлозі і солодко заснула. Доріс (тільки мені чомусь від того прикро :sad:)

15. mamaNata

mamaNata New Member

Чесно кажучи, щось не зрозуміла. Вас бентежить те, що вона цікавиться вашими грудьми, а не вами?

16. Jarina

Jarina Well-Known Member

та ні! ви мене не так зрозуміли. Просто я в неї виключно заради циці ніби виходить. Тобто вона задуже вже в мене цицькова чи що.....

17. mamaNata

mamaNata New Member

З ваших слів вона засипає під грудьми вдень, на ніч, і вночі пару разів. Так? Мені здається, що кількість прикладань відповідає її віку. Інші діти в такому віці можуть взагалі нікуда маму не відпускати. А те, що дівчинка займається своїми справами, самостійно вміє бавитись, зовсім не означає, що вона вас не потребує чи не любить. З одного боку ви говорите, що вона цицькова, і одночасно, що ніби не звертає на вас увагу. Ще раз нагадую, що дитина дуже відчуває маму і часто просто відповідає вашим очікуванням. Постарайтесь зайняти зараз вичікувальну позицію. Відкладіть спроби приспати без груді на пізніше. Преключіть свою увагу з переживань на насолодження процесом. Сприймайте прикладання дитини до грудей не тільки як поїсти, а як те, що дитина хоче з вами провести час, поніжитись, поспілкуватись, заспокоїтись.

18. Златка

Златка Well-Known Member

За це я теж переживаю... як то буде??? це ж мене не буде не один день, як вона засинати буде :confused:

До речі, про відлучення. Зібрався родинний консиліум і прийшов до єдиного висновку, що мені терміново треба відлучати Златку від грудей :girl_devil: І то треба було обов"язково робити до посту (я не знала, що то гріх: годувати дитину старшу, коли друге малятко в утробі). А які всі "знатоки"! Аргумент "дитина соки висмоктує від немовлятка, а після пологів - буде і від мене висмоктувати". Ото дерево проросло, соки бачте висмоктує. А після пологів - це взагалі версія вбивча: так ніби ніхто двійнь-трійнь не годує :girl_cool:
    Так їм і сказала, "боїтесь, хто-що говорить, то й кажіть всім цікавим воронам, що я вже відлучила".

Жити спокійно не дадуть, бо бачте, якщо ти така "молочна", то ще не означає, що то добре

19. Андріана

Андріана Well-Known Member

ну, от і я сюди пишу.
    ми закінчили ГВ, скільки я не вигадувала причин лишити цицю, Юля нічого не хотіла чути, значить не була готова. а цього разу, я сказала що молочко закінчилося і на диво повірила, тільки я переживала що буде з грудьми, на другу добу груди набрали , аж тріщало, то в сні трошки дала розсмоктати, щоб дискомфорт зняти, дуже мало за ті кілька днів пила, на третю добу теж трошки дала, але вже менше. Весь час по триста раз на день повторяла що молочко закінчилося, Юля теж всім то розказувала тільки тулилася до циці. На рахунок сну, то теж досить добре засинає, при чому що вона ніколи і ні з ким не засинала, тільки при циці, я їй шось тихенько розказую, а потім просто лежу біля неї і засинає. Молоко більше не прибуває, груди зменшилися до попереднього розміру:girl_in_dreams:.
    Годувалися 2 роки 4 місяці:girl_claping:

20. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

Дівчатонька, привіт!!!
    Пишу до вас з питанням!!! Я відлучаю донечку від грудей, вона вже 24 години без циці, але молоко прибуває!!! Чи ватра його цідити, чи воно якось само пропаде???

21. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

само не пропаде, дістанете лактостаз