Як відлучити від грудей?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 4 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Запис вебінару "Завершення грудного вигодовування"

Тут вже давалися посилання на статті але я вирішила ще раз їх подати і додати нові

Как долго кормить грудью?
    Как долго кормить: ответы сомневающимся
    Время отлучения ребенка от груди. Когда оно наступит? (часть 1)
    Время отлучения от груди (часть 2)
    Отлучение от груди. Готов ли малыш?
    ТЕСТ: Готов ли Ваш малыш к отлучению от груди?
    Отлучение
    Отлучение от груди (По срочной необходимости, Ребенок младше года, Возраст ребенка от года до двух, Ребенок старше двух лет)
    Отлучение от груди (Что это, когда, как, воздействие на мать, экстренное отлучение)
    Отлучение от груди. Спроси меня, как.
    Когда наступит инволюция?

Как научить малыша засыпать без груди?

і ще

Мастит. Причины и ведение

ДЕПАРТАМЕНТ ЗДОРОВЬЯ И РАЗВИТИЯ РЕБЕНКА И ПОДРОСТКА.
    Всемирная Организация Здравоохранения.
    Женева. 2000

Приложение 3. Подавление лактации
    В прошлом подавление лактации часто было включено в ведение нагрубания груди и мастита. В настоящее время предпочтение отдается поддержанию лактации. В случае возникновения необходимости прекращения грудного вскармливания, действительным рекомендуемым методом является физиологический, а использование фармакологических методов подавления
    лактации больше не рекомендуется.

Физиологические методы
    Такие методы заключаются в поддержке груди с помощью удобного бюстгальтера или корсета и сцеживание достаточного объема молока для поддержания груди в комфортабельном и здоровом состоянии по мере того, как происходит естественный процесс инволюции. Женщина может испытывать боль, и ей следует давать болеутоляющие средства.

Фармакологические методы
    Ранее использовались следующие медицинские препараты, однако, они больше не является рекомендуемым видом лечения.

�� Стилбоэстрол.
    Побочные эффекты включают повторные приступы нагрубания груди и кровотечение после прекращения лечения, тромбоэмболию, а также аномалии развития плода, если женщина беременна.

�� Эстроген, один или в комбинации с тестостероном Этот вид лечения не является очень эффективным и связан с повышенным риском тромбоэмболии (85; 173). После прекращения приема данного препарата боль и нагрубание
    груди могут возобновиться.

�� Бромокриптин.
    Бромокриптин игибирует секрецию пролактина и может быть эффективным, если дается на ранней стадии лактации, пока уровень пролактина в крови высокий. Однако, этот препарат может быть менее эффективным через несколько недель, когда уровень пролактина будет низкий. Этот препарат был снят с применения по данному показанию в нескольких странах вследствие риска инфаркта миокарда, повышенного давления, судорог или припадков. Другие побочные эффекты включают тошноту, головокружение, пониженное давление и
    сильная головная боль (57; 85).

�� Каберголин.
    Каберголин по действию подобен бромокриптину и так же ингибирует секрецию
    пролактина. Действие этого препарата более продолжительное. При использовании данного препарата могут быть такие же незначительные побочные эффекты, включая головную боль, головокружение, пониженное давление и носовые кровотечения,
    однако, этот препарат считается менее опасным (57).

Модераторське:
    Якщо посилання не працюють:
    а) натисніть кнопку "Поскаржитись" під відповідним постом і там опишіть що саме не працює
    б) Статтю можна почитати через гугл - в полі пошуку напишіть назву статті, натисніть на стрілочку біля лінку, і читайте збережену версію.

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Улік

Улік Well-Known Member

Відповідь: Як відлучити від грудей?

І ми вже 5 днів зовсім без циці... Дуже переживала як пройде в нас процес відлучення, бо чула розповіді про дипресії в мам і істерики в дітей. Але дякувати Богу все не так страшно. Синочку 1рік і 10 міс., вже десь 5 останніх місяців їли цицю тільки на засинання і вночі, а в день - чомусь встидався. Але поступово перестав їсти на обідній сон (просто обіймалися і засинали) і вночі прокидався 1 раз. Ну і відповідно молока вже стало набагато менше, а десь місяць - то взагалі їв лише з однієї циці (їв це звичайно голосно сказано - 5-6 разів потягнув і все). Тепер коли вночі прокидається - даю пити і він засинає далі. Найважче було з нічним сном, але коли просив цицю - я його просто заговорювала і він забував. Можливо я б ще не припиняла, бо була налаштована годувати скільки захоче, але молока вже практично нема і коли синочок смокче - то таке відчуття, що циця пуста, а він всі жилки витягує..... тому вирішила, що це напевно фініш... Сумно звичайно, але в кожного це все індивідуально, напевно ми вже подорослішали....
    п.с. і щодо прикладу з відерком в пісочниці - в нас аналогічно - за руку і мама там!

3. Yaremko

тему потрібно читати (!) допис #145

4. Galya

Galya Well-Known Member

Якщо ви так вірите всьому, що пишуть, то почитайте і інші аналогічні сайти - цифри можуть убти зовсім різні, я би не керувалась в стосунках з дитиною нічиїми цифрами.
    Я так зрозуміла, що Юкола пробувала інші способи, тому й написала в цю тему, бо варіанти в неї закінчились. Насправді, виховання дитини (а ГВ важлива його частина, ніхто не сперечається, що не треба пускати все "на самотьок") дуже непроста справа (як казала моя прабаба "легше камінь на дорозі лупати, ніж дитину бавити") і якби був простий рецепт як уникнути проблем, то не було б стільки тем на цьому форумі.
    Ви мені нагадали Комаровського:) Відколи то в сімї головний тато? Має бути насправді всім добре, а не в першу чергу татові, хай що би треба було мамі і дитині. Якщо тато "ображається", то це в першу чергу проблеми в тата. Він мав би зрозуміти, що поки дитина маленька і поки вона цілими днями лише з мамою, то й розраду має в мамі. Я всім кажу - почекайте, дитина підросте, все може дуже змінитися. І тато ше буде просити дитину залишити його хоч деколи в спокої:) Мені подобається думка Рожани на цю тему - в хаті мама головна і вирішує все мама (коли є питання - тато питається мами, як робити, що робити. Коли дитина брудна - переодягає мама, коли дитина плаче, втішає мама). А поза хатою - головний тато і все вирішує тато. Логічно, якщо згадати, як колись жили наші предки, поза вогнищем тато охороняв всю сімю від звірів і т.д. Цілком логічно, ІМНО. Але ніхто ж не забороняє татові бавитись з дитиною, займатись тільки їхніми особливими справами. Чи то так важливо хто має саме заспокоювати дитину в разі потреби? Сімя - це суцільні компроміси, підлаштовування одне під одного.
    По-перше, такої задачі в нас нема:) По-друге, є таке неписане правило: коли людина питає, як відлучити від грудей в першу чергу випитуємо чому? які причини? Дуже дивує вся ця довга дискусія на тему проблем Юколи. Коли вона ще ні разу не відписала... Мені б хотілось все ж таки з нею обговорювати її ситуацію. Свою відповідь на її допис я написала в надії прочитати згодом і її відповідь.

Не знаю, про яких це дітей написано - моя би про конфлікт точно не забула! Але дозволяти дітям вирішувати такі конфлікти самостійно можна лише тоді, коли їх хтось цьому навчив. А хто це має бути, як не мама? такі ситуації з малими дітьми мають вирішувати матері, а діти спостерігають і дуже швидко вчаться. І дитина виросте самостійною, впевненою в собі, бо впевнена, що мама її підтримає, мама на їґї боці і допоможе, якщо треба буде. Не треба спішити з річних дітей робити самостійних, бо це ще зовсім не той вік, коли та самостійність їм потрібна.
    +100!

5. Yaremko

6. Galya

Galya Well-Known Member

7. Orman

Orman Модератор-бомба

ви серйозно? Хіба це нормальна сім"я? В нас що первіснообщинний лад? А що церква про це каже?

Дуже ви мене здивували. Не може такого бути в нормальних стосунках, що хтось постійно (в даному випадку - тато вдома) на другому місці. Не вийде з цього нічого доброго ні в стосунках батько-дитина, ні чоловік-дружина.

8. Galya

Galya Well-Known Member

Я ж написала, що це думка Рожани і вона стосується тільки дитини (принаймні я так зрозуміла), тобто все стосовно дитини вдома вирішує мама. На мою думку досить правильно є розставити все на свої місця і щоб кожен знав свої обовязки і права. Якщо домовитись, що тато відповідає за одне, а мама за інше, то всім буде легше, дитині в першу чергу, бо діти люблять порядок і щоб нічого кардинально не мінялось. Не хочеться сперечатись на цю тему, бо і сама не на 100% в це вірю, просто хотіла показати, що буває кардинально інша думка.

9. Yaremko

я взагалі дискусію про тата "не в'їжджаю" тато це тато! він має ще із переших місяців вагітності дбати про дитину! для мене дивно що можуть бути проблеми із татом. Це зрозуміло що не завжди тато може забавити дитину, для чого такі проблеми робити? та не завжди мама так легко може заспокоїти дитину, але на загал тато має має розуміти що один раз дитина хоче мами а інших тата. Ніколи не забуду коли мій чоловік приходив з роботи скільки це було радості що тато прийшов, малий навіть роздітися не давав бо хотів щоб тато вже був з ним

10. Tina

Tina New Member

Зараз знову отримаю повідомлення про те, що порушую правила форуму.:girl_tender: Ну скажіть, чому сайту, з якого тут так часто дають посилання, я повинна довіряти менше, ніж вам? Тут лише гілка у відповідній темі, а там - форум, присвячений підтримці ГВ, Чи думки одних консультанів- правильні. а інших - хибні. Як знайти того, що правий?

То не моє переконання, це пише психолог, до думки я так само можу прислухатись чи ні, як і до вашої. Мені, в конкретно моїй ситуації, те, що вона пише про пісочницю, дуже відповідає. Я так розумію (з інших дописів), що є мами, які теж саме з цією думкою з наведеної статті, погоджуються.

Ну і про тата. Хто писав про те, що він - головний. Чому не можна бути на рівні? Чому тата,якого ми водимо з собою на всі УЗД, якого вчимо любити дитинку ще в утробі, ми так лекго просимо "побути збоку" після його народження? Без мого чоловіка мені було б дуже важко. З першого дня появи на світ нашого малюка - він поруч у всьому. Чому тоді він, на вашу думку, повинен чекати, поки син подорослішає, щоб проявити свої почуття до нього?

11. Galya

Galya Well-Known Member

Хто таке казав?
    Є купа речечй, які тато може робити з дитиною! ну чому все так впирається в заспокоєння дитини саме татом? Впевнена, що не раз і тато зможе забавити, заспокоїти. але якщо якогось разу не виходить без мами, то чому робити зразу трагедію? Наприклад, в нас є багато речей, які дитина робить тільки з татом - і всім так добре, в тому числі і мені:)

12. Tina

Tina New Member

Мабуть, знову щось не так зрозуміла...:girl_smile:

13. Galya

Galya Well-Known Member

То я трохи не те мала на увазі:) Недавно моєму чоловікові бідкався друг, що його 3-місячна дитина вимагає багато уваги, треба її забавляти... На що мій чоловік відповів "почекай, підросте, прибіжить зі словами "тато, тато", от тоді вже буде дійсно вимагати:) Це я про що - поки дитина маленька, їй більше треба мами, а тато вже не може дочекатись, коли вона вже і його буде так само сильно потребувати. А коли підросте, приносить книжку і каже "тато, читай", тут вже без варіантів:) В нас наприклад, вихідні, то взагалі татові дні, мами їй дуже і не треба - я видно за 5 днів набридаю:)

14. Natalya

Natalya Well-Known Member

А в нас дідові :). Вже спокійно може провести цілу неділю з бабусями, дідусем та дядьками, нормально поспати вдень і не дуже то поспішати до мами.

15. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Скажу за свою дитину, у нас успішне ГВ, дитина в пісочниці відвоює все що хоче, мені не зручно, я намагаюся навчити, що так не можна. не дуже допомагає. Ніколи не прибігає жалітися. а тато може заспокоїти донечку, якщо вона вдарилася поцілувавши місце удару, і помахавши наприклад на холодильник пальцем:), то помагає за цицю краще. Висновок, якщо дитина і батько хочуть поспілкуватися, то жодне ГВ не стане на заваді. А якщо не можуть знайти спільну мову, то списуєють на те що найвигідніше їм.

16. natorella

natorella Well-Known Member

я думаю - ЯКШО БАТЬКО захоче поспілкуватись, бо діти наївні - вони зі всіма хочуть спілкуватись.
    якшо тато хоче бути з дитиною - то які претензії? йди - завойовуй довіру і увагу. вперед. а не виставляй мамі якісь звинувачення

а от відлучати , бо мама змучилась - то дійсно як писала таня - болить палець -відріжте руку. я кажу - натер мешт - відріжте ногу.
    зв*язку ніякого.

а взяти татові маму з дитиною і піти на прогулянку, в парк, в кафе-морозиво? діти зазвичай в таких випадках переключаються. мама би відпочила.

мамі також потрібно самій *почистити* свої думки, розставити пріоритети.

17. Tina

Tina New Member

Юколо, я хочу вибачитись перед вами. Я вас зовсім не знаю, побачила допис - хотіла просто, по-людськи, підтримати, розрадити. А спричинила якийсь дивний словесний пінг-понг. Щиро бажаю вам, щоб у вас все було гаразд. Слухайте своє материнське серце - тільки воно підкаже правильне рішення. Гарного вам настрою і всього доброго!

18. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Ох... Вчора тричі починала писати сюди, але потім витирала повідомлення...
    Так от, в мене теж були моменти, коли хотілося припинити ГВ. Іноді просто з ніг валилася, але після думок про припинення ГВ приходила більш мудра думка - відпочити, відкласти всі справи. Допомагало. Ще допомагала підтримка чоловіка.

ще невдано в нашій сім"ї був період, коли чоловік пізно повертався з роботи, втомлений. Христинка вже або спала, або вкладалася. Таким чином вони трохи віддалилися. Прикро було бачити, що чоловік трохи ображався, коли Христинка йшла до мене на руки, а йому навіть цьом не хотіла давати. Але такі були обставини. Тепер потрошки в їхніх стосунках відбувається потепління: вони дуріють разом, гуляємо у вихідні ми втрьох, але можу і їх вдвох відправити на прогулянку, читають разом книжки і малюють. Це зближення відбувається поступово, але так приємно це бачити

19. natorella

natorella Well-Known Member

але ж ви не планували відлучати від грудей шоб дитина йшла до тата частіше

20. Анута

Анута Well-Known Member

21. Tina

Tina New Member

Natorello, на основі чого ви формуєте таке своє твердження? На основі особистих переконань? Ось, знайшла, що з цього приводу пишуть Сірзи (думаю, ви не будете заперучвати, що вони щось та й тямлять у ГВ і дитячих потребах:

ПРОСТО СКАЗАТЬ: НЕТ

"Я стараюсь отучить нашу дочь, которой 18 месяцев, от ночных кормлений, потому что устала. Но она этого не понимает, а я не хочу быть великомученицей".

Эта девочка словно старшая сестра предыдущего малыша. Как мы говорили
    раньше, дети привыкли брать, а родители .давать; это в полной мере от-
    носится и к ночным кормлениям.
    Но и здесь, как во всей родительской заботе, должно быть некое равно-
    весие. Иначе дети становятся "сверхпотребителями". Некоторые мамы из-за
    своей чуткости и доброты позволяют ребенку сосать из себя все соки, пока
    совсем не зачахнут. Стиль сближения учит не этому. К счастью, похоже,
    вы-то осознаете, сколько способны отдать и где нужно остановиться. Это
    часть взросления заботливого родителя.
    Для решения проблемы есть два пути.
    Один .продолжать на том же уровне самоотдачи, который вы уже слишком ненавидите
    и от которого слишком устали. Это глупо.
    Вы перенесете свою озлобленность - и свою усталость – на дневное общение со своим ребенком и супругом.
    Страдает вся семья.
    Другой путь .вы можете сказать: нет.
    Когда ребенок усторит прелюдию к ночному кормлению, просто ус
    покаивайте его, но не кормите (см. предыдущую ситуацию). В 18 месяцев вы должны
    дать ребенку понять, что это исключено, какой-нибудь простой фразой
    ("сися пошла бай-бай"). Иногда вы можете пойти на компромисс.