Як відівчити дитину від звички смоктати палець

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем dusja, 16 Січень 2010.

1. Roxie

Roxie Галицька панянка

Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

моя соску випльовує дальше ніж бачить (хоча недавно смоктала) і пхає пальці
    аналогічно!! даю цицю завжди коли бачу що пальці смокче, але їсть тільки як голодна, а як сита то цицю не хоче.. пальчики більше смакують..

2. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

можливо не по темі,але як відучити гризти нігті?В знайомої доця гризе,ніякі умовляня не допомагають.

3. slobodianka

slobodianka Member

Мій малюк теж свого часу смоктав і пальчики і ручки і все разом, я з цього приводу особливо не переживала-переживали бабусі з дідусями, чому він смокче пальчики а не дурника? Зараз малявка не смокче. На всі протести з боку батьків, щодо смоктання пальчиків-говорила, що ми дозволяємо!!! і "никаких гвоздей"!!!

4. Roxie

Roxie Галицька панянка

і я не переживаю, але наші бабусі-дідусі теж не переживають, кажуть що ніц страшного в тому немає

5. kati

kati Well-Known Member

В мене малий вже з тиждень як почав смоктати пальчик, зазвичай великиц..іноді і весь кулак запхає до рота.... і ніби розумію, що він маленький ще, але все ж переживаю, за старшим такого не пригадую.. От наговорили мені сьогоді дурниць-що буде потім до 3 років соктати, до ран на пальчику((
    Смокче зазвичай якраз після годування, вже як засинає...а потім витягує. Підсовую йому груди, не хоче, а пальчик всерівно тягнне до ротика.

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я скажу з свого особистого досвіду, що чим більше будете на це акцентуваті дитині тим довше буде ссати. Так вилядає, що у вас почався період коли все буде йти до рота, і першим пішов пальчик. Якщо він сам вміє від нього відмовитись, бо витягає то я б дуже не стресувала. Так довго, як він не буде його смоктати постійно і замість циці.

Наразі раджу не переживати, а просто прослідкувати за поведінкою малого.

7. Рибка

Рибка Well-Known Member

О, в мене малий теж десь в 3,5 місяці почав смоктати пальчик, весь кулак всуне, інколи аж причмокує.. За старшими теж не пригадую такого. Та й слюнки капають, прям течуть.. тоже такого ніби не було..
    Спочатку трохи дивно було, з непривички, зараз вже не так звертаю увагу. Руку витягну, а малий далі суне... то вже й не заморочуюсь. Ну не прив"язати ж, нє...

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

І моя починає. спочатку неусвідомлена попадала кулачком по ротику і з великим здивуванням на лиці смоктала. а тепер сама тягне деколи.і смокче голосно-голосно. цицю пропоную, випихає язичком. але поки нема істерик як забираю.

9. neznajko

neznajko New Member

в мене малий смоктав дурника, а потім десь в півтора року відучили, то він почав смоктати пальчик...то була катастрофа...ніщо не помагало...вже йшов в садочок, а пальчик смоктав. Купляли всякі мазюкалки гіркі...а йому всерівно, витре і знову смокче. Потім мені прийшла ідея замотати пластир і сказала, що так лікарка сказала, а якщо знімемо, то треба укол в пальчик робити...ходив з тими пластирами десь місяць...і УРА:girl_dance: помогло. Правда всі запитували що в дитини з пальцями, але то пусте...ось так:girl_wink:

10. kati

kati Well-Known Member

:8::cesored::suicide:

11. Аделя

Аделя Active Member

Моя донечка почала смоктати пальчик з 4-ох місяців, тоді я цим абсолютно не переймалась, не думала, що це проблема...але ця звичка, нажаль, не минулась :girl_mad:. Зараз їй 2р. 4 міс. і палець смокче дуже часто, особливо під час засинання. "Шо я только не пробовала"(пластир не пробувала :connie_pull-pigtail) - все марно. Набагато простіше її вдалось відлучити від ГВ... Незнаю, може в меншому віці з тим легше боротись, багато інформації прочитала і незнаю вже що робити...

12. iriwa

iriwa Особлива мама

А в мене син самовідлучився 2 тижніц тому....в 1 рік і 11 міс... Сумую за тим цицьканням...

13. LadyLand

LadyLand New Member

А в мене обоє маляток смокчуть пальчики і кулачки. Коли голодні - то ледь не кусають себе, а решта часу так бавляться - посмоктують. Синочка іноді вдається задурити і підсунути дурника, а донечку не проведеш. Сподіваюсь перейде скоро :)

14. mysha

mysha New Member

Старший цмоктав дурника :connie:, та у віці приблизно 2-х років, коли ми поїхали в Карпати, десь загубили дурника. Малому сказали, що собаки забрали... Він повірив і більше про нього не згадував.
    З меншим складніше, він не хотів дурника. І призвичаївся цмоктати великий палець на лівий руці. Спочатку, коли засинав, потім, коли просто валявся в ліжку, потім ще й коли дивився мультики. Пробували відмовити, відволікти - діяло тимчасово. Дратувало не саме цмоктання, а те, що може він може почати його цмоктати у будь-який момент (навіть брудний).
    Відівчила за тиждень. Без пластиря і гірчиці не обійшлось:girl_crazy:. Правда, гірчиця була лише раз, потім було достатньо про неї нагадати... Пластирь він також зразу навчився знімати самостійно. Помогло, що старшого забрала на 2 тижня на море моя мама. І з меншим ми з чоловіком знаходились весь час поруч. Контролювали його, поки він дивився мультики та коли засинав. На ніч "улюблений" палець все рівно заклеювала лейкопластирем, бо міг прокинутись і знову цмоктати.
    Вже пів року про палець не згадує, а я навіть трошки сумую за тим часом. Він мав дуже солоденький вигляд з тим пальчиком...:smile:

15. Kurylychyn

Kurylychyn New Member

Моя мала почала смоктати палиць в 4 місяці і покинула соску і смоктала до 1.5 місяці поки мені не підсказали що в аптеці продається лак від того щоб не гристи нігті. Я купила помастилі , мала попробувала гірку покривилась 1 раз навіть вирвала, а потім все в неї в головві відложилось що він гіркий і все.

16. Vika

Vika Well-Known Member

ну і методи
    :khomyak::suicide:

17. Virginia

Virginia Well-Known Member

Моя мала три тому умудрилас запхати пальчика в рот...... і тепер я в розпачі! По-перше, пролема то ж, що і з дурником була, неправильно бере сосок, а по-друге, вона взагалі його не хоче:sad: Сьогодні вночі, проснуламь, я даю їй цицю, а пона відвертається з плачами до пальця і заспокоюється:sad: Що робити? І в період з 3 до 8 ні разу не брала цицю, починаю переживати за молоко.

18. nattsol

nattsol Well-Known Member

Вірджиніє, я можу помилятись, але це може бути т.зв. криза 3-х місяців. У віці 3 - 4 місяців діти можуть відмовлятись від грудей. Намагайтесь якомога більше носити доню на руках, бажано з контактом шкіра до шкіри і частіше пропонувати груди. Почитайте ще тему про відмову від грудей (posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=48473). Головне не здавайтесь :)

19. Virginia

Virginia Well-Known Member

так, я знаю, про цю кризу, але хіба це не брак молока, через інтенсивний ріст дитини? В мене молоко є, але якщо мала буде надавати перевагу пальчику, а не циці, то може бути проблема. В мене була та криза в 6 тижнів, то мала буда увесь час неспокійна і постійно висіла на циці, зараз такого нема, дитини щаслива.

20. Dolche

Dolche Well-Known Member

І моя мала смокче пальчики, коли їсти хоче. І то навіть схоже буває як пише Вірджінія пхає пальці в ротик разом із цицьою. Дурачка не беруть обоє, хоча я б хотіла привчити до них, щоб легше було заспокоїти одного, коли одночасно плачуть.