Як відівчити дитину від звички смоктати палець

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем dusja, 16 Січень 2010.

1. LuBimaya

LuBimaya New Member

Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

Ось і ми вже доросли до "солодкого пальчика", а точніше до "солодких рук". Почала смоктати певно вже з тиждень. І так їй то діло подобається!!!! Але з пальцем в роті не спить ніколи. Смочке тільки тоді, коли гуляє. Спробувала дати соску - категорично не хоче. А кулачки дуже подобаються. Коли їсть, то дуже стискає соки, як вже наїдається. Це пройде само, чи треба щось робити? Питаю, бо старша мала соску і пальці не смоктала.

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дивіться по ситуації - якщо це просто вивчення себе, то воно пройде у свій час. Якщо ні, варто втрутитись.
    Ось, почитайте статтю - Пальчики в ротике

• Інформативно Інформативно x 1
  3. LuBimaya

LuBimaya New Member

О, дякую Вам дуже за цю статтю!!!!
    Тепер я розумію причину! В мене і справді дуже багато молока, і коли я даю груди, щоб мала заспокоїлася наприклад, молоко одразу прибуває. Щож, будемо терпіти.
    А ще мені здається, що в неї зубки на підході. Сьогодні дала їй прорізувач і вона гризла його із задоволенням, аж трусилася. Їй, певно, ясна сверблять.
    Дякую!

4. elzar

elzar New Member

І в мене смочке пальчик, але тільки коли засипає, засне - і сам його витягає, а так в день з соскою

5. Michela

Michela New Member

Може це не зовсім сюди...але може хтось підкаже, як відівчити - дитину смоктати сосю...Він без неї не може...коли бавиться, то забуває...але- спання, гуляння, плач- не може без сосі!!!

6. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

А я хотіла запитати чи є в когось досвід нічогонеробіння при смоктанні дитиною пальця? Ну от, смокче-смокче, а потім в 2, 3, 5 років перестає. Чи так не буває?
    Бо мій смокче з 4-х місяців і я раніше давала цицю, тепер частіше заміняю на забавку, але змін не бачу ніяких. І маю сумніви чи само пройде, чи все-таки напрягтися?

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Міняйте на цицю. Для задоволення смоктального рефлексу є циця.

8. orki

orki New Member

Для нас смоктання пальця - болюче місце. Малій 4,5 років. Пробували всі методи. Найбільш дієвий - зайняти чимось цікавим. Але постійно займати грою дитину просто нереально! Почали думати про "психологічні" причини, це нічого не дало, крім "самозгризання" .
    Порада тим, в кого маленькі дітки - найкращий спосів відівчити від смоктання пальця - ГВ. Користуйтеся ним!

9. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

міій малий почав смоктати не палиць, а цілий кулак на лівій руці. Запихає його майже повністю до рота. Як з тим боротися поки ще не придумала:girl_cray:

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та як ти будеш з тим боротися? То вікове. Мій свого часу тоже таке витворяв. Пройшло.:girl_yes:

11. iriwa

iriwa Особлива мама

Я знаю що смоктання пальця- це прояв якоїсь психологічної проблеми, недостатньої уваги або наслідок пережитого стресу котрий залишив свій відбиток на дитинці. Думаю до смоктання пальця треба підходити комплексно.

12. Іруня

Іруня Well-Known Member

В двохрічному віці - так. Але ж не в двохмісячному! Дитинка просто себе вивчає. Спочатку смокче руки, пальчики, що ближче знаходиться. Дальше прийде пора і для пальчиків на ножках :). Мені здається, що це всі дітки проходять. В такому ж віці мої теж таке робили.

13. iriwa

iriwa Особлива мама

Ну у мене син вийняток, він НІКОЛИ нічого до рота не сунув і не суне. Того й напевно маємо проблеми з їдлом :girl_cray:

14. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

у нас те саме! почалося трошки більше тижня. правда,залюбки смокче як ліву,так і праву руцю...
    почала давати груди частіше,проте не завжди хоче,так,десь через раз...
    а ще на фоні постійного тиску з боку мами-баби-подружок:"от бачиш,я казала давати дурачок! чого ти така вперта?! в тому нема нічого поганого,то ж не соска! а тепер маєш! потім пальці тонші будуть!(!)" і так далі,то було трохи важко...
    зізнаюся,вже ні-ні,та й подумувала про той дурачок...:sad:
    тепер прочитала статтю на попередній сторінці,все трохи прояснилося:)
    буду намагатися таки "побороти" пальчики цицею...

15. irabil

irabil Well-Known Member

Моя мала смокче дурачок з того часу як їй виповнився місяць. Мені треба було або цілий день біля неї лежати або дати дурачок. Малій вже 3 місяці і він мене досить таки рятує. Але мала кулаки до рота теж пхає.

16. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

В мене мала почала десь в місяць смоктати палець, а потім і цілу руку, але я з цим не дуже боролась бо дурника вона не ссала, зараз нам майже 7 місяців і вона це робить вкрай рідко, частіше для того щоб намацати зубки які прорізались...

17. squirrel

squirrel New Member

Моя мала десь в 2 місяці почала смоктати кулачки. Зараз вона і кофтинку може посмоктати і мою руку тягне до рота. Дурачок ми взагалі не смокчемо. На мою думку вона так пізнає цей світ.

18. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

А я вже й купила дурачок) То він його випльовує, а як запихаю починає кривитися і ричати. чого ти мені мама гадость пхаєш:girl_nea:
    Цицьку він з задоволенням бере, от так би лежала біля нього 24 год. з цицькою і він би був щаслививй) Мабуть смоктальний рефлекс в нього дуже загострений. Буває біля цицьки засне, я його лишу самого, то він починає через 5 хв. губками прицмакувати, а ще через 5 хв. будеться з криком "Де моя цицька! Є. Що робити незнаю.. не можу ж я йому свою цицьку цілі сутки давати((

19. arkka

arkka Well-Known Member

в нас аналогічна ситуація але я замітила, що вона смокче пальчики а деколи і цілу руку в рот запхає, коли хоче їсти, то я стараюсь просто частіше до грудей прикладати. Бо коли поїсть, про пальчики забуває :girl_in_dreams:

---------- Додано в 17:00 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

а баби зі своїми дурачками вже просто дістали, якби вони ще бачили, що вона пальчики в рот пхає і смокче.....добре, що живуть не з нами......

20. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Я вже просто не знаю,що з тим смоктанням робити... смокче не просто палець,а всі,і то намагається з обох рук одночасно!!! навіть у ванні час від часу пробує ручки в рот запхнути!
    зі статті виходить, що
    Але я ніколи не намагалася витримувати ніяких перерв,як тільки помічала якісь пошукові рухи,прикладала. Але малий не хоче і все! От руцю смокче,аж прицмокує,
    даю груди - плаче,свариться,виштовхує! і далі за своє...
    А буває навіть таке:тільки поїв зразу пальці в рот! ну що то таке? що робити?
    Збираємось найближчим часом до батьків... я в передчутті...