Як відівчити дитину від звички смоктати палець

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем dusja, 16 Січень 2010.

1. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

він не смачніший, просто доня ваша не їсти хоче, а смоктати
    мій Богдан пальця не смокче, тільки пробує кулачок, але думаю, це лише питання часу
    коли пропоную в такий момент груди, то брати не відмовляється, але цмокне трошки тільки до моменту приливу. Як тільки молоко само потече в рот, то випускає цицю і може плакати.

2. Arika

Arika Well-Known Member

А я чекаю, коли доні виповниться 7 місяців,бо маю надію,що вона перестане смоктати пальчика :girl_in_dreams: Ми смокчемо великий пальчик на правій руці десь з 1,5 місяця, практично постійно засинаємо з пальчиком (або хіба деколи біля грудей).Пустушку не сприймає категорично. Якщо сама не перестане смоктати,то буду десь після року боротися з цим!

3. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

І в нас тепер пальчик постійно в ротику. Дуже вже смачний напевно.

4. ulcha

ulcha New Member

нам вже 7 м

---------- Додано в 09:15 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

7 міс і ми смокчимо 2 пальчика:вказівний і середній. але не постійно

5. MASLINKA

MASLINKA New Member

Двоєрідної сестри доця смокче пальчик вже 6 рік. Цього року йде в школу, а вони ще не взмозі її від того відівчити. Шо вони тільки вже не придумували, а толку нуль. Наш малий тоже смоктав пальчик, але я постійно його забирала з рота і він відвик від цього. Бажано відівчати ше поки в дитини в мозку не заклалась звичка шо то так має бути, бо потім вже і напевно не відівчиться

6. Alonka

Alonka New Member

Відповідь: Дурник, пляшка - давати чи ні?

Дівчата, а як ви боретесь зі смоктанням пальця? Ми на ГВ, і без сосок, пляшок... ну і з врахуванням всіх проблем, ми тільки десь 1,5 міс тому навчились тягнути свідомо руки в рот. Смоктання пальця це не голод, і не зуби. Ми можено нагаматись і тудже рука тянеться в рот... Я забираю легенько, а тут інша... даю цицю, а ми "агу" і в сторону дурачитись. Але я не можу 24 години руки з рота виймати. Щастя коли помагає іграшка, але тут теж сміх... ми іграшку в рот, і не попали...а тут палець чи кулак смачніший. І картина така: іграшка в руці, а палець в роті! Як з цим боротись? І як не допустити звикання ?

7. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Мій малий теж смоктав пальчик з 3 місяців,але то скоріш було пізнання себе і ще помітила що пальчик смоктав коли хотів їсти чи просто не мав чим зайнятись-то я в той момент або прикладала до грудей або ми починали гратись разом і про пальчик забувалось:girl_tender:Тепер нам 5 місяців і цей період ми успішно подолали.А скільки було "добрих"порад від рідних що дитина хоче смоктати і їй треба дати дурника,але ми успішно вистояли(ми тільки ГВ:girl_in_love:)

8. Levchik

Levchik New Member

Як мені пояснював педіатр і я сама за освітою знайома з цим - смокчуть діти пальчики і то є необхідність - на протязі першої стадії психосексального розвитку -оральної. їм це необхідно, бо так вони отримують задоволення, заспокоюються. тому я свому не виймаю поки що, йому тіки 2 місяці і нікому но дозволяю (бо мати моя постійно намагалася прибрати пальці з рота), бо то є норма. А вже коли дітки навчються самостійно контролювати процс дефекації - то наступна стадія анальна, от тоді же буду пальця з рота прибирати.

9. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

З цього місця детальніше, бо щось не в курсі про оральну і анальну стадії психосексального розвитку.

Останнє редагування: 24 Серпень 2010
  10. Levchik

Levchik New Member

я за фахом психолог, тож трохи вивчали про розвиток дитини свого часу. є псхоаналітична теорія розвитку дитини, там здається мені три основні стадії: оральна, анальна і генітальна (це вже підлітковий вік). так ось для кожного з них є характерними деякі особливості поведінки дитини. в інтернеті повно інформації. Але вважаю що головне - це природність поведінки мами при задовольнянні потреб дитини. і що овсім непотрібно - так це гримати на дитину, бо не розуміє мале - за що??

11. Kosmichna

Kosmichna New Member

Моя манюня теж смокче цілий кулачок і то з таким азартом аж прицямкує:girl_crazy:. Це почалось десь із двох місяців, зараз вже 2,5 міс і я помітила, що дитинка почала гірше брати груди і відповідно гірше набирати вагу(іноді за тиждень може набрати 10-20 гр). Даю цицю, а вона кривиться і знову за кулачок, тільки після декількох спроб починає трохи цямкати. Не знаю в чому проблема.....Може хтось знає чи може смоктання кулачка якось впливати на процес ГВ? Бо ніякого дурника не даю( та вона і брати не хоче), ніякого догодовуваня із пляшечки, допоювання і т.д

12. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Може впливати. Треба слідкувати, щоб смоктання кулачків, пальців не переходило за межу вивчення себе. Треба заміняти кулачок на груди, щоб дитинка чітко розуміла, що треба смоктати :)

13. tania

tania Well-Known Member

Привіт. Моя маленька смокче великий пальчик коли тулиться до свого улюбленого коцика. Вона без коцика нікуди. Спати без нього небуде, а якщо і засне то пробудиться і з криком його шукає. Я не проти цього бо вона заспокоюється і гарно спокійно засинає, але вже більшенька і лікарі сваряться, бо велика ймовірність глистів. Може хтось стикався з таким, і підкаже що можна зробити. Наразі мені здається що без коцика ми не зможемо. А де коцик там і пальчик в роті.

14. DarkNess

DarkNess New Member

Мій малий почав смоктати пальчик десь 2 тижні тому. І ця привичка тільки наростає. З таким азартом смокче великого пальчика, ніби він з медом. Я стараюсь виймати і даю груди, але після того як поїсть всеодно суне пальця до рота. І без того не засинає. Все б іще нічого, але останнім часом я замітила, що почав дуже сильно стискати грудь (сосок) коли їсть. Думаю, що смоктання пальчика відіграє в цьому першочергову роль. Мені це дуже боляче. Не знаю, шо з цим робити. І не дуже віриться, що само собою пройде.

15. Korona

Korona New Member

Моєму синочку 11 місяців, а смокче пальчик з 3,5 місяців. Ще коли соску смоктав, то було простіше, але настав день, коли викинув і все. І тоді почав гамцяти солодкий пальчик. Не засне без пальчика в ротику.

16. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

А моїй "Мурашці" 1 рік і 2 міс. Гризе руки повністю. Зуби тут ні до чого, бо вже має 12, а така звичка проявилася тільки тепер. Ходить і однією рукою себе за вушко тримає, а друга в роті. І то не просто смокче, а гризе так, що шрами лишаються. Не можу дати раду! Сварю, навіть деколи легенько б"ю по руках, чесно признатися - перцем притрясала один раз...Марно! Жувала руці і з перцем!
    Жаль мені її...Але хіба її не болить? Так сильно раз вчепилася, що коли я нарешті добула пальчики - на них відбилися сліди зубів, які ще було вилно на наступний день...
    Що б Ви порадили в тій ситуації?

17. Ailenka

Ailenka Member

а наша дівчинка чомусь пальчик смокче коли її купаєш. покладеш у ванночку на підставці, вона ручку у воду занурить, витягне і давай соковиті руки-пальчики смоктати, якщо забрати ручку, то друга одразу її зміняє. і цей процес як коло, поки обидві руки у воду не опустиш)))

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я б раила звернути увагу на психологічний комфорт дитини і ситуацію в сім*ї. Відносини батьків, відносини з батьками - діти дууже чутливі до найменших негараздів.

19. suhajka

suhajka New Member

Ооооо, я пам"ятаю свій солоденький великий правий пальчик,яка то насолода і смакота була:girl_tender:........смоктала певно до класу 2 :girl_yes:.Пам"ятаю ляжу на ліву руку на парту, від всіх закриюсь і товчу той палець як ненормальна, посмокчу трохи, і далі за науку.Але так мене до нього тягнуло!!!!Хоч мама і сварила за ті справи, то я все одно ховалась,а вона думала, що я вже не мордую пальця.
    Ніц мене не лякало, ні гірчиця, ні зеленка, ні перець, просто потім вже сама усвідомлювала, що то не гарно, і встидалась....так і полишила ту справу.
    Певно треба намагатись слідкувати щоб дітки не привчались до смокання пальчиків...Я свою доню на рахунок того добре пильувала щоб історія не повторилась...І не знаю чи то звичка, чи мо дійсно якісь психологічні негаразди на то впливають...Та зрештою нічого страшного зі мною не сталось від смоктання пальця,хіба що моїм батькам приносило то якісь етичні незручності .....

20. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

В нас була така проблема десь з 3-х місяців. Але ближче до 7-ми місяців доця сама перестала смоктати пальчик.