Як відівчити дитину їсти вночі?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем irushka, 25 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

А ви пробували статті читати, на які перед вами Yaremko давала посилання? Годування груддю вночі є нормальним, тим більше у вашому віці. Не треба ніякої водички вночі, бо дитина ж не тільки їсти-пити хоче, а з мамою побути, заспокоїтись, перевірити чи мама поряд. Все це вона отримує при прикладанні до грудей. Можливо дискомфорт від зубів заставляє прокидатись і прикладатись частіше, але це ж не для того, щоб маму помучити, а просто так зараз дитині необхідно. І ви як мама маєте це розуміти і підтримати дитину в непростий час.

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ----------

Ви спите разом? Подумайте, як краще організувати ваш сон, щоб всі висипались. Не чекайте, коли припиняться нічні годування, а зробіть їх максимально простими, щоб не заважали вашому сну і всі будуть щасливі.
    Ще можливі частіші просинання, якщо вдень ви пробуєте обмежувати чи уникати годувань, тоді вночі дитина надолужує. Або якщо вводите прикорм занадто активно і заміняєте годування груддю дорослою їжею, так само тоді вночі надолужує.

2. DarkNess

DarkNess New Member

А що заважає вам спати рівно тоді, коли спить ваша дитина?

Вам ще повезло, порівняно зі мною. В мене дітьо , починаючи з 3 ночі просинається кожну годину-півтори, а в 7-ій плюс-мінус 10 хв остаточний підйом:8: - перевертається на живіт, починає рачкувати, при цьому приспівуючи, і ніякі прикладання-пригортання не вгамовують його (бо наїджений з ночі). В мене навіть очі не розплющуються, так спати хочеться, але що поробити, як писала Galya, раз дитині так треба - значить треба перетерпіти. Хоча я теж вже більш ніж півроку мрію про безперервний 8-год сон.

3. VERO

VERO Well-Known Member

І я пригадала нашу історію з пляшкою. Коли в синочка була важка ангіна з високою температурою (а ГВ ми вже завершили), я намагалась побільше дитину поїти і вночі допоювала з пляшки. З того часу, він почав будитися вночі з криком "хочу пити". Так тривало кілька місяців. Під час перегляду "супер няні" наш синок побачив, що дітки викинули пляшки у смітник. Так няня відівчала їх від пляшки. І наш малюк теж добровільно вирішив викинути в смітник. Ми зразу сміття винесли, а пляшечку заховали, на всякий випадок. Коли вночі знову почули "пити", пояснили, що сам викинув і пляшки нема. Пити дали з чашки. Трохи понив і заснув. Наступної ночі - знову чашка, ті самі пояснення, але без ниття. А потім взагалі перестав будитися. Так ми без жодних проблем і назавжди попрощалися з пляшкою.

4. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

У мене така ситуація цілу ніч (відколи піде спати - може і частіше, ніж кожної години прокидатися). Інколи встаю по 10 разів на ніч.

5. Alexx

Alexx New Member

В мене така ж ситуація )))). Та ще й безсоння добавилось.... маля заснуло, а я лежу з закритими очима, а сон не йде.... хоча спати дуже хочу.... Педіатр казала пити валерянку, не знаю.... не хочу дитині нашкодити, надіюсь, що минеться.
    Думала, що то тільки в нас така ситуація з таким частим просинанням, бо кого не спитаю з коліжанок то всі кажуть, що діти прекрасно сплять цілу ніч, ну максимум один раз годують.... а тут читаю що багато хто з цим зіткнувся....

6. Bondiana

Bondiana New Member

я малу годувала до 1,5року спочатку відівчила вдень засинати без грудей(правда прийшлось носити на руках поки незасне),а потім вночі відівчала десь зо 3 ночі поплакала і все спала спокійно.

7. natorella

natorella Well-Known Member

взагалі то дитині важливі нічні годування
    в нас буквально донедавна було по 3-4 прикладання
    а останні пару тижнів саша все частіше спить з бабусею - то не їсть вночі
    ну але йому 3 роки а 6 місяців)))

8. mamaNata

mamaNata New Member

а коліжанки на виключно ГВ, без пляшок і дураків, сплять разом з дитиною, діти такого ж віку, як ваша. Та й думаю, що коліжанки можуть і не все розказати, що як діти їх при цьому поводяться (скоріше всього самі мами приклали всі зусилля, щоб навчити спати всю ніч, звичайно, що діти приймають ті умови, які мама ставить, і дитина їх приймає, як належне, бо саме через маму поки що дитина сприймає цей світ)

9. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Оті в мене так останні кілька днів. Ми і раніше їли за ніч 3-4 рази. А тепер я хіба груди міняю з одної на другу. Годувань виходить певно з 10 або одне велике тривалістю в цілу ніч. Ходжу вже як поламана, все думаю що то його так зубки турбують, які планують вилізти.

10. veronka

veronka зла друзя

я щось переживаю: Маргошка тільки двічі протягом ночі прикладається (о 3 і 7 ранку), то щось дивне:girl_impossible: чи то так має бути?

11. mamaNata

mamaNata New Member

розслабтесь, один період змінюється іншим, так що якщо в вас зараз такий спокійний період, то насолоджуйтеся цим, ви ж спите разом (я так припускаю), то ж мама під боком, все в нормі, якщо щось буде турбувати - мама знов під боком, то прикладеться.

12. Ная

Ная Well-Known Member

В нас з Таюсею так постійно,з народження може було з десяток ночей спокійнішого сну,а може і ні. Я вже звикла і умудряюся виспатися.То нормально,шо дитина їсть вночі,а те шо так часто-значить так їй потрібно,не роблю собі з того проблеми,бо знаю,шо так все не буде. Софійка теж раніше часто будилася вночі,а от вже більше року часу як спить всю ніч і їсти/пити не просить).

13. sensual

sensual New Member

А ми просинаємесь через кожних дві години і просимо цицю, пробувала молочко в пляшечці давати, та де там:girl_impossible: а тааааак хочеться виспатись хоч одну ніченьку, щоб не просинаючись

14. Azza

Azza Member

А я встаю як на автоматі. далацицю і сама засинаю, він посмокче і відвертається до тата, а я лежу постійно на одній стороні і даю і одну і потім другу цицю. Хоча колись трохи намордувалась, а тепер зробила як мені добре і малий нагодований.До місяця давала суміші з пляшки то більше не висипалась, а тепер нормально коли лише на ГВ.

15. Alexx

Alexx New Member

Дівчата, а ні в кого нема безсоння на базі нічних годувань? Бо я погодую малого, він засне, а я лежу і не можу заснути.... якось підсвідомо чекаю коли знову прокинеться..... сама себе заспокоюю, намагаюсь думати про щось добре і хороше, а заснути не можу. Не раз до 6 ранку так лежу.... Що робити? Хтось стикався з таким? Лікарка каже пити валерянку.... поки не пила. Що порадите?

16. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Ну я в таких випадках вишиваю :girl_yes2: А шо дурно не спати?

17. kljysochka

kljysochka New Member

в мене інакше-неможу заснути,коли мала не смокче!!!!!!!!можу довго крутитись,думати,перебирати події дня в голові...а як замуркоче моя доня-цицю дам і вирубуюсь зразу!!!!!!:morning1:вже самій смішно:girl_crazy:

18. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Може трохи не в тему, але...
    Малий, коли в день спати лягає, закусує цицю і мене не відпускає. Не можу нічого зробити, мушу весь час біля нього лежати + боляче для грудей. Не знаю як від того відівчити, та і взагалі як відівчити засинати лише з грудьми?
    Ну а ніч в нас само собою як одне суцільне годування з маленькими перервами... Вже так хочеться виспатись...

19. iriwa

iriwa Особлива мама

А в мене свій прикол, відівчаю малого від грудей, а вночі ну ніяк не вдається мені його задурити, хоче груди і все! Виходить що вночі приблизно 2 рази даю груди, а вдень спокійно обходжуся нормальною їжею. Засипаємо теж без грудей. Що робити? Вночі пити водичку не хоче, верещить несвоїм голосом...

20. Galya

Galya Well-Known Member

А ви пробували трохи раніше "відповзти"? коли бачите, що дитина вже спить і тільки посмоктує через сон, не чекаючи, коли отак боляче закусить, пробуйте витягти груди або навіть пропхати мізинець між ясна і тоді витягати груди. Якщо дитина міцно спить, то від такого не збудиться.

---------- Додано в 17:08 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ----------

Рано значить ще забирати нічні годування. Ви дуже поспішаєте. Є для того вагомі причини?