Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Ми довго зустрічалися з чоловіком і я добре вже знала його батьків і тоді думала, що коли одружимося то легенько зможу їх називати тато і мама, але чомусь і досі звертаюся на ви, хоч вони дуже добре до мене ставляться. Не знаю може тому, що мама і тато в кожного одні. Я думаю, що це застарілі принципи головне щоб відношення одне до одного було щире і по справжньому тепле !!! Бо дехто каже мамочка, а в душі...
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Як на мене, то все дитячі відмовки. Дорослі люди на ті всі речі дивляться інакше. Таки не в кожного. Деякі люди маму мамою назвати не хочуть, бо вона того сама не забажала, або так обставини склалися. Не можна поводитися, як маленькі капризні й невдячні діти. Ані пишатися таким мисленням теж не варто. Є винятки, але то лише винятки. А "дехто", "комусь" тощо - це не аргумент, це пошук відмовок та оправдання.
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Згідна З Лілею. Батьки мого чоловіки заслужили аби їх називали Татко та мама. В день, коли прийняли нашу заяву до загсу, по іншому я їх вже не називала. Можливо хтось образиться на слово "заслужити", але варто бути відвертими. Інколи чую такі історії про стосунки молодих сімей, тестів та свекрів, що яж волосся дибки стає. Кілька разів говорила "свекруха" лише для чужих людей, котрі близько не знайомі з родиною чоловіка аби довго не пояснювати. Мене філологи зрозуміють - саме слово "невістка" та "свекруха" - не люблю, мають не приємне "звучання". Також з їхньої сторони потрібно заслужити любов. Мого брата теща називає синок. Братова дружина мою маму називаю мамою. Мене чоловікова мама також лише на Ім'я, лагідно. Моя колишня начальниця скаржилася, що її невістка звертається на "Ви". Зізналася, що її це дуже ображає. Говорить, ніби і ні до кого не звертається. Нехай вже на ім'я та по-батькові звертається, все ж легше. Як говорять "Щоб тебе любила свекруха - люби її сина" а для свекрух "Щоб сину було добре, любіть невістку" ---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 10:32 ---------- Так, згідна повністю. ---------- Додано в 12:18 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ---------- Вважаю традиція давнини має значення лише як історична традиція. Головне виховання в традиції власної сім'ї, коли формуються погляди особистості. І, звісно, легке бажання називати "татом" і "мамою", що підкріплене повагою)) З повагою до ВІКІ
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? А у мене нема ні свекрухи, ні свекра, тому нема кого називати мама і тато, крім власнх батьків. Чоловіка виховувала його бабця, і для мене вона як бабця, дуже приємна і головне МУДРА Тому мені не знайома така проблема, не знаю тільки чи на щастя, чи на жаль
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Хоча з чоловіком до весілля зустрічалися 5 років, його батьків не можу назвати мама і тато. Я думаю, що назвала їх би так, коли б відчула, що до мене вони відносяться як до своєї дитини, а не як до невістки. Якби хоча б раз почула "до нас сьогодні прийдуть діти", тоді б назвала, а оскільки почула,що вони говорять "до нас прийде Юрчик і невістка", то мова про "мама і тато" відпадала зразу. Хоча стосунки зі свекрами у мене чудові (тьху, тьху)
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Повністю розділяю Вашу думку.Дуже поважаю чоловікових батьків.....Але досі звертаюсь просто на Ви , або "бабуся" та "Дідусь".
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Для мене ніколи не було проблемою назвати мамою і татом моїх свекрів, хоча вони ніколи б не зрівнялись з моїми батьками. Свекруха була чудовою людиною і я завжди буду їй вдячна за те, що виховала для мене доброго чоловіка, а моїй дитині найкращого тата. То чому було не називати її мамою коли їй було це приємно? І моїй мамі приємно коли до неї зять каже мамо, а батько мій коли ми тільки одружились взагалі сказав, що мріяв мати сина і тепер вже нарешті має...
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Свекра у мене немає, є лише свекруха, до якої я звертаюсь лише на ВИ, або "баба". По іншому, ніяк.
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? в мене свекруха вже похилого віку, мій чоловік наймолодший син, і тому ми (я, мій чоловік і син) звертаємось бабушка Надя. Мамою мені важко її назвати, хоч мій чоловік до моєї мами звертається "мама"
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? В нас зі свекрухою заплутані відносини, звертаюся до неї на Ви, тепер ще бабуся, бабця можу сказати (трохи бісить, коли вона себе бабкою називає, в мене так язик не дуже повертається). Не знаю, до чого тут відмовки, ми надто різні люди (іноді складається враження, що з різних планет), щоб називати її таким рідним словом "мама". Я вдячна їй за те, що народила мені майбутнього чоловіка, тому в розмові частіше називаю її чоловіковою мамою, ніж свекрухою. Але не більше. Та й з її боку ніякої теплоти не бачу, я для неї точно "невістка - чужа кістка".
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Я вже 6 років заміжня,але "мама" і "тато" сказати...,просто не вимовляється,говорю до них просто на "Ви".І взагалі не розумію цієї традиції.Мама і тато в мене одні-ті,які привели мене на світ і виховали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? А я кажу так мама-Наташа і тато-Коля, і всі задоволені
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? мені перед одруженням коліжанка сказала:"Ти,головне,спочатку щось придумай,а як будуть дітки,то вже буде "бабуся"і"дідусь":xaxa: якщо серйозно,то я не дуже замислювалася,як то воно буде - не до того було а тепер... бачимось ми нечасто,то якось без прямого звертання обходиться... не те,щоб я щось мала проти того,просто,напевно,ще не "дійшла" до того хоча в розмові з кимось не раз кажу"тато-мама"... може,просто задовго казати"ма-ма чо-ло-ві-ка?":confused:
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Так так, я так і говорю дідусь і бабуся, дуже зручно
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Я теж не можу "мама" і "тато" називати... Хоч і знаю, що свекрусі було б приємно, але якось язик не повертається... Може і не доросла ще, а може вже і не доросту.
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? а я спочатку після весілля назвала свекруху "мамою" (батьки мої наполягли), а чоловік не міг назвати так моїх батьків. Зі свекрухою я бачуся дуже рідко (вона за кордоном) і коли тепер вона приїжджає, то просто також "викаю", так на зло свому чоловіку, бо він не може назвати моїх батьків "татом і мамою" протягом вже 5 років, при тому бачачи їх набагато частіше....
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? І я на "Ви" і перепрошую. Бабуся і дідусь вже простіше
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? Не все так просто Свекруху назвати мамой не зможу ніколи, язик не повертається і не повернеться. Тому спочатки зверталась до неї "Ви" чи якось формулювала звернення щоб не треба було казати мама або по імені і побатькові. коли мала появилась, то я завжди до неї зверталась "Бабушка" і от недавно вона мені видала що вона не бабушка ( пєвно в неї комплекс на тій почві) і сказала називати її по імені і по батькові.... і там воно так звучить що язика зломиш. Свекра називаю "папанька" до нього чоловік також так звертається, і його я спокійно так називаю, бо дуже приємна людина і з ним легко спілкуватись, коли називаю "дедушка" він також нормально реагує..... і здається що якби я до ньго звернулась по імені і по батькові офіційно - навіть би образився
Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка? маму майбутнього чоловіка вже зараз називаю мамою (хоча поки що лише поза очі, бо ще ніби не маю права називати в очі), бо вона дуже класна людина. до тата викаю, і дуже навряд, що зможу називати його татом, може хіба тою фразою тато-ім’я. мені, здається, що він буде ображатися, що до нього так кажу, а до його жінки по інакшому.