Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Blondo4ka, 15 Серпень 2009.

1. DarkNess

DarkNess New Member

Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

В мене, напевно, найпростіша ситуація вийшла з усіх, хто тут писав і не тільки...Вийнятковий випадок. Хоча багато хто, можливо, й не зрозуміє. З чоловіком перед весіллям обоє одноголосно погодили, що ніяких 'тато і мама' з обох сторін і бути не може. Звертались на "ви" та імені і побатькові він до моїх, я до його. Він зразу привик, а в мене із свекрухою відносини часами складались кращі ніж з чоловіком:girl_crazy: (така собі коаліція), тому мені більше виходило на Ви, по імені-батькові було якось занадто. А десь через тиждень-другий після весілля свекруха мені каже: "говори мені на ТИ і це навіть не будем обговорювати, мені так буде набагато приємніше":confused: В мене, по суті, не залишилось вибору, бо відносини в нас були й справді чудові. Так от з того часу, вже майже 5 років ми з нею на ТИ:girl_crazy:, і при потребі звертаюсь до неї по імені. Коли виходимо з нею кудась 'в люди', то всі кажуть, шо я її дочка, коли чують як ми спілкуємось. Моя мама, як ото почула, то навіть почала мене ревнувати до свекрухи. А коли мама розказує своїм подругам, то вони роблять отаааакенні очі :eek:, бо переважно всі ненавидять своїх невісток, мол: як, шоб та шмарчачка називала мене на ТИ - неподобство!!!
    От такі-то справи. При тому, що чоловік до моїх батьків продовжує звертатись по імені-батькові, бо так і не зміг з ними 'породичатися'. Якось несиметрично вийшло.

2. jamochka

jamochka New Member

Я теж спочатку не могла звикнути до "Мама", "Тато" ( хоч свекруха і не наполягала на такому),і казала - "Чуєте?":shy:sad:розумію що не гарно, але інакше не виходило) А одного разу треба було покликати її через вікно, то ж не буду я на всю вулицю кричати "Чуєте?":girl_haha:, от і переборола себе, і не жалію, бо свекруха у мене хороша людина!!!

3. Akita

Akita New Member

А я ніяк не звертаюсь. Бо свекруха в мене- відірви і викинь, а свекор принципово сказав називати його по імені і по-батькові. Во! Так що мені легше взагалі до них не звертатись, тим паче, що бачу я їх дуууууууууже рідко, тільки при нагальній потребі. Навіть до внука на день народження не приходять.

4. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Ніяк не звертаюсь. На "Ви" і крапка. А коли про них говорю, то - дідо і баба. Щоб називати їх мамою і татом- і мови не може бути. Це звання треба заслужити. Мама і тато в мене одні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Мені щось оте "мама","тато" не вдається. За 5 років лише декілька разів назвала так. Хоча, коли про них розповідаю, то називаю їх мама і тато. А в очі так сказати не можу. Точніше, лише декілька разів змогла. Намагаюся якось уникати, шукати заміну цим словам у спілкуванні. Трохи винна сама свекруха. Коли після весілля я її вперше назвала мамою, то вона зробила з того концерт: відразу побігла хвалитися свекрові, моєму чоловікові, коробку цукерок відкрила,щоб відсвяткувати. Мені це було неприємно.
    Чоловік, коли говорить по мою маму, то називає її "кохана тьоща"(не теща). Але він це говорить з повагою, любов"ю (не можу підібрати відповідного слова), одним словом - без образ. І моя мама не ображається. Каже, що можна "мама" сказати так, ніби тебе нудить від самого слова, а можна сказати "тьоща" - і серце розтане :) Хоча я чоловіка сварю, коли називає мою маму тещою в присутності чужих людей.

6. DoroshLida

DoroshLida New Member

Я теж звертаюсь просто на "Ви",бо інакше не получається....І взагалі,в нас стосунки не складаються...Натяжно...

7. Sanka

Sanka Active Member

спочатку зверталась на Ви, але це тривало один-два дні.
    звертаюся на "Ти" і на ім'я.

на ім'я мені важко... стараюся цього уникати... хоча відносини у нас чудові.
    навіть не знаю, чи можна закордоном свекруху мамою назвати :confused:

8. puma

puma Well-Known Member

Мамою і татом не називала ніколи, бо це менібуло якось дико,а тим більше,що стосунки у нас натягнуті ,то звертаюсь по імені і побатькові і на ви.

9. IvannaSS

IvannaSS New Member

Ми до весілля називали батьків по імені і по-батькові, а після офіційного одруження - "мамо-тату", хоча спочатку здавалось, що ніяк не зможу називати свекрів так, але після весілля стосунки стали дуже хороші, і ставлення таке ж, тому називаю так батьків з легкістю. Чоловік до моїх теж каже "мамо-тату", але набагато рідше, бо мої далеко і спілкуємось більше по телефону, ніж так... На жаль...

10. l_treasure

l_treasure Member

А як я можу назвати свекруху мамою, якщо вона мене не привітала з днем народження?:girl_cray:Якось воно так противно на душі після того

11. Virunya

Virunya Well-Known Member

ОООООО, Як я вас розумію:girl_sad: - неприємно звичайно, але мою свекруху не зміниш, тому нервуватися - собі дорожче....хай то буде наї ї совісті...а свекор мене, взагалі, інакше як невістка не називає....., хоч би раз по імені назвав:girl_devil:....Тому й мені називати їх мамою і татом язик не повертається...., тому покищо на Ви..та ім'я по-батькові....

12. Milashechka

Milashechka New Member

я говорю им "мама", "папа", через Вы, но это только из вежливости

13. Редвумен

Редвумен Active Member

Мені здається, що звертатись до свекрухи чи свекра як мама і тато - то неповага до наших рідних батьків. Скільки віршів, пісень, написано про одну-єдину неповторну рідну маму! то навіщо розкидатись таким дорогим словом до фактично чужої людини. Я так не можу. І мені буде неприємно, коли моя дитина буде когось, крім мене називати мамою. І буде дико, коли чужа дитина (то вже буде доросла людина) буде кликати мене мамою.

14. Anaid

Anaid New Member

В мене було аж 2 свекрухі,та жодної так і не змогла назвати мамою.Та я і взагалі не знаю як то їх називати:girl_sad:Перша за свого онука згадує раз на 3-4 роки,друга(теперішня) 2 рази на рік.:girl_mad:

15. Orman

Orman Модератор-бомба

ну і добре, насправді більшого ніхто не вимагає, але повірте, це спрощує життя дуже часто :)

16. kolibri

kolibri Well-Known Member

до одруження - імя побатькові, після ми з чоловіком порадились і вирішили що обоє будемо говрити мамо-тато. Якихось конфліктів через це не було, бо і мої і його батьки ніколи про нас не забувають і чим можуть тим допомагають.В наше життя не втручаються (при можливості певно могли б, але ми такої можливості не даємо) Я не відразу змогла сказати мамо чи тату, спочатку казала "чуєте" -десь пару місяців...А тепер із цим проблеми нема - всі вже звикли до мама-тато

17. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Я чоловікових батьків називаю на ВИ. Може я мамою свекруху б називала. Якби відповідно вона ставилась до мене, як до дочки. А то, як зла мачуха до падчериці. При чоловікові гарна та добра. А потім, як щось їй покажеться та ще додумає і все буде посміхатись при мені, а потім каже Вові всякі "гарні речі". Правду кажуть люди - "Невістка - чужа кістка". Один раз навіть висказала все, що думає про мене. Прийшлось їхати на моторолері додому в 22.00, (а це 40 км). Я ж їй і слова не сказала. Тільки слухала. Вова то бачив і казав, що все побачив хто до кого чіпається. Така безтямна материнська любов.

18. Dolche

Dolche Well-Known Member

Я також підтримую тих дівчат, які НЕ називають батьків "мамою" і "татом". Адже всі ми маємо своїх батьків. Нехай ті священні слова для кожної людини не втрачають своєї сутності через "добреньких" свекрух та свекрів. Краще називати по імені по-батькові і з повагою, ніж мамо чи тато з думкою "бодай би ти ...". Думаю, не варто називати мамою-татом навіть через те, щоб не втрачати відношення до таких рідних з дитинства слів.

19. Полковник

Полковник миється в бані

А у меня данного пытання нет.
    Батькив нет.
    Значит и звертатысь не к кому.

20. Dolche

Dolche Well-Known Member

Тут дуже індивідуально. Якщо батьки вашої обраниці дійсно заслуговують того, щоб їх так називати своїм відношенням до вас, то чому б і ні?! Я до того веду, що не потрібно називати батьків своєї дружини (чоловіка) для того "бо так треба чи так всі роблять", а так щоб воно йшло від душі ...