Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Blondo4ka, 15 Серпень 2009.

1. SevenDays

SevenDays New Member

Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Багато всього вже написано, але ще напишу своє, бо лежить мені на душі/ Зустрічаємось ми вже 7 років і неодноразово обговорювали як будемо називати наших батьків. Мій каже, що і далі продовжуватиме кликати моїх батьків "цьоця Галя і вуйко Андрій" - каже бо так вже привик), але не виключає, що може і передумати, бо хороші склались відносини). А от що до мене, то мабуть язик не повернеться мені сказати на свекруху "мама" (його тата вже нема), бо стільки вже пережито і наслухано, що тепер тільки "Добрий день і Допобачення". А як щось треба то тільки "Ви...,Вам..., Вас... "

2. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

до батьків мого хлопця я звертаюся на Ви. Не пригадую, щоб я колись їх називала по імені. Чи буду називати "мама" "тато" не знаю. Не хочу говорити такі слова людям які за спиною обговорюють мене. А хлопець кличе моїх батьків "пані Іра, пан Ігор". Хоча любить пожартувати до мами - теща)))

3. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Свекр прям таки настоює щоб я їх тато\мамо називала, а я не хочу, в мене свої мамо\тато є, чого я маю їх називати так. Каже що я для них донечкою маю бути, з чого це взагалі.

4. daisygirl

daisygirl Member

Для мене оці мама/тато - совкові традиції. :) навіть язик не повертається свекрів так називати. Тому зву тьотя і дядя, видно їм не дуже до душі, то просили дідом і бабою звати. :girl_in_dreams:

5. Freitag

Freitag Active Member

Мова йде якраз про давню традицію звертання в українських родинах, що вкорінилася задовго до тих часів. Хай нині це особиста справа кожного, але плутати епохи навряд чи варто. А от звертання
    якраз породжене совком.

Останнє редагування: 31 Серпень 2014
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

отак мій чоловік ще з нашого весілля почав називати моїх батьків мама і тато на мій великий подив:). Я декілька місяців не могла себе налаштувати на те, щоб так само звертатись до його батьків, але пересилила себе і таки почала, бо свекри в мене такі, що цього заслуговують і за деякий час після одруження я таки зрозуміла, що маю й справді ще одну маму і тата.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  7. kawwa

kawwa Active Member

А я кажу " мама". І ніц мені від того не стаеться. І свекруха в мене не "подарок", але тим не менше це мама мого чоловіка. І в цьому украінському звичаі е щось таке правильне і програмуюче на добро. А МАМОЮ свекруха не стане ніколи, як іі не називай, і всі про це знають.

• Подобається Подобається x 1
  8. sonyafortuna

sonyafortuna Sonya Fortuna

Ох і начиталась тут, мабуть "мама" "тато" це правильно, традиційно, але повім так особисто сама до свекрухи звертаюсь імя і побатькові або бабуся, до свекра по імені або дідусь.(хоча пробувала "татати"- не пішло. Я з ними завжди відверта, тобто коли щось не так, я прямо кажу що не так. А ось моя родичка свекруху кличе мама і на ви, але в тому "мамо" стільки ненависті і отрути, що мені не пособі лише від того як згадую. Мій чоловік до моєї мали каже любима тьоща, а мама до нього синок (як сварюсь з чоловіком мама його жаліє:girl_haha:)
    В кожного своя історія і однозначним бути важко

9. magic

magic Well-Known Member

У нас в цьому питанні з чоловіком ідилія) і він і я називаємо батьків один одного по імені і побатькові. відразу в цьому плані ми зійшлися, ще до одруження. як би я не поважала батьків свого чоловіка, але сказати "мама", "тато" ніколи б не змогла, однозначно. добре, що вони це розуміють.

10. MamkaPamka

MamkaPamka New Member

До своїх свекрів я зверталась мама і тато одразу після весілля,а їм то не подобалось!Намікнули мені,що до них потрібно говорити по імені та по-батькові))))))А от в моєї коліжанки зі свекрухою такі класні дружні відносини,що вона деколи забувається і її просто по імені кличе-Ксюшка)))))))Такі собі дві подружки))

11. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

До свекрів я звертаюся на "Ви", без імені. Коли спілкуємось троє: я, чоловік і свекруха, то при ній, до чоловіка говорю "мама твоя то, сьо". Чоловік до батьків звертається на ім"я і по-батькові.

12. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Кхе, мені б язик не повернувся.. а якби так невісточка сказала... Краще вже пан ** і пані **, або просто через Ви на ім"я, якщо вже "на европейський лад"..

13. svoybox

svoybox Well-Known Member

В цьому плані я дуже заздрю свому чоловіку, бо мої батьки живуть за тисячу км і йому взагалі не приходиться з ними говорити. А от мої свекри живуть близько і бачимось ми часто. З чоловіковою мамою стосунки щось у мене не дуже склались, я до неї через Ви чуєте, а свекор ну дуже добрий, то він дід Петя, так його всі називають

14. ultra

ultra Well-Known Member

А ми зчоловіком наших батьків кличемо мама/тато, і якось так вже звиклося. В нас ва родині всі так кажуть, і це якось само собою сталося (правда якось мені було відразу незручно ще когось називати мамою).

• Подобається Подобається x 1
  15. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Поки що Ви та й Ви, без імен, по-батькові, мама_тато! Якось поки не було такої ситуації, щоб покликати, я б і називала, напевно мама_тато, то треба перший раз назвати, а там вже піде:girl_claping:
    Чоловік якось спочатку мою маму кликав мамою, але побачив, що я до його не звертаюсь, то тільки Ви-кає тепер!

16. Naikohanisha

Naikohanisha Member

ой, то складна тема, на Ви, але без імен і слова мама, тато...
    одним словом Мішина мама...Мішин тато...от так...навіть коли в них вдома...то кажу твоя мама...та усьо...

а хотілось би як не як, щоб вона була другою мамою...але то явно не про неї :)

17. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Батьки мого чоловіка стоашенно мене дратують і я до них на Ви звертаюсь, а вони завжди чоловіку на то жаліються, але по іншому я щось не можу до них звертатись..

18. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Маю тільки свекруху...і як в всіх украінських приказках..я ій як кістка в горлі,ну і вона мені не дуже ближча...на Ви,і все..

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

19. Gorda

Gorda Well-Known Member

Також на Ви, або Чуєте?! Без імені, мамо. :girl_wink:

20. Fast

Fast Well-Known Member

Ну а банально ім'я по батькові? Або пані ...... Що обов'язково мамо?
    Викати мені якось чи встидно, чи не приємно, не знаю. Але точно знаю, що я б не хотіла, щоб в далекому майбутньому до мене викали.
    Свекруху мамою не кличу (хоча б вона хотіла), а вона свою кликала баба (може то з часом уже), але то була свекруха ух, хоча про покійних поганого не говорять, але таких свекрушиних діянь ні від кого я ще не чула. Жили вони разом.
    Щось мене уже не туди понесло, я просто до того, може як не приємно їм то ваше виканя слухати, то може знайдіть якийсь інший варіант