Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Blondo4ka, 15 Серпень 2009.

1. Alicia

Alicia Well-Known Member

Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

У мене якось так виходить, що коли кажу "мама", то маю на увазі "мама коханого", просто не кажу вголос. Так само і до його тата. Справа в тім, що я свого тата ніколи татом і не кличу..тільки папа, папчік (папа может! - наша пісня...:girl_cool:), А з батьками нареченого якось мені так легко то пішло...Не постійно так називаю, але буває все частіше...і то не звучить натягнуто, я навіть не помічаю, як кажу "мама" чи "тато". Рада, що у мене саме так все є. :girl_in_love:

2. Ehmeja

Ehmeja New Member

Живемо майже 5 років з батьками чоловіка, та легше від того не є. Звертаюсь на ВИ, але в більшості випадків уникаю звертань. Кілька разів пробувала "мамо" "тату", то ледве видавила з горла. Хоча сказати "тато" чомусь легше, може Він людина приємніша, щиріша, а може тому, що мій рідний помер, як мала 8 років. Не знаю. Але я й не намагаюсь говорити по іншому. А поза очі кажу ім"я+по-батькові, чоловікові батьки. Чогось не подобаються мені слова "свекор", "свекруха" ("невістка" також погане слово, яке я при малознайомих людях чую від чоловікової мами:girl_emo:, а от батько завжди усміхається й каже - дочка:girl_tender: )

3. light

light New Member

Так сталось, що ще до одруження чоловік вже був тісно знайомий з моїми батьками і я з його мамою (ми д-о-в-г-о-о-о зустрічались, точніше жили разом) і тоді ще не випадало казати "мамо" "тато", а потім вже було пізно... Чоловік тепер звертається "теща" і "тесть", хоча мені це дуже "ріже вухо", та й думаю моїм батькам не дуже приємно, знаю, що б вони зраділи якби сказав "мамо", я казала чоловікові, щоб спробував, але не наполягаю, бо сама досі на його маму кажу Ви, або "чуєте" :), і не збираюсь навіть пробувати назвати її мамою, не вийде це у мене, найперше через те, що я не сприймаю її як маму, я з нею у хороших стосунках, вона до мене дуже добре ставиться але моя мама ЗОВСІМ

---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:21 ----------

інша, його маму я сприймаю швидше як подругу

4. natscorp

natscorp Well-Known Member

Мама завжди одна-єдина і якщо казати до свекрухи "мамо", то це означає фальшивити-підлещуватись НА МОЮ ДУМКУ. Кажу свекрусі "ви", про неї говорячи кажу "бабця" - в нас стосунки нормальні, розуміємо одна одну з пів-слова. Чоловік з моїми батьками не спілкується:sad:

5. ylisovych

ylisovych миється в бані

Всі ми знаємо і розуміємо-що мама і тато-одні, але такі традиції...В мене брат принципово не каже до тещі і тестя мама і тато просто "ВИКАЄ"..але це трохи не правильно ніяк людину не називати, обідно якось...а його жінка говорить мама і тато...Ясно що її мамі неприємно,тим більше живуть в неї, в хаті вже конфлікт, через слово "мама" і "тато"...тим паче самій людині не зручно-як треба покликати,приходиться підходити ближче, не крикнеш "Гей чуєте"??????????

6. byrymm

byrymm New Member

Звертаюсь мама і тато. Перші 6 міс. взагалі ніяк не могла, а потім втянулась)). І от тих півроку коли не могла всі мені притикали з чоловікової сторони: "як ти не говориш, а чому, а ти маєш так говорити". І шоб не створювати лишніх проблем в родині, прийшлось переступити через себе і таки навчитись казати тато і мама.Хоча моя мама моєму чоловікові інколи ше досі говорить, мол якщо тобі тяжко казати мама - мож не говорити, я розумію, що це важко. Ось так. Зате в родині чоловіка по відношенню до мене панує мир і тепло))

7. ylisovych

ylisovych миється в бані

треба починати говорити зразу..це не привично, але я почала з першого дня...то ж привикати не доводилося, якось це було не важко...
    мій знайомий коли одружувався,то його жінка попередила,що говорити МАМО не буде(батько помер), він спочатку не вірив, але вона свого слова дотримала....то й він живучи з її мамою, також до неї МАМО не звертається, а просто ВИ,,,,особисто мені б було не приємно, як би до мене просто ТИКАЛИ чи ВИКАЛИ, неповага....

8. Wonder

Wonder New Member

а не пробує по імені нд
    ну от я до чоловіка батьків кажу мама і тато, коли напряму звертаюсь
    а в розмові з іншими людьми, коли говоримо про батьків чоловіка, то називаю по імені

9. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Мої перші спроби називати батьків чоловіка "мамо-тату" були дуже тихими, мабуть їх крім мене ніхто не почук :) а зараз стараюсь звертатись мамо, тату, тільки у чоловіка у уточнила, чи він не проти :)
    Батько чоловіка мене називає "доцьою" вже давно і мені з того дуже приємно, тож думаю, їм теж буде приємно, якщо звертатимусь відновідно до них.

10. byrymm

byrymm New Member

це точно. Я тепер, зараз навіть не уявляю собі як би я їх по-іншому називала (тьотя Галя, Галина Василівна). Мама чоловіка для мене стільки всього зробила за такий короткий проміжок часу, що язик би не повернувся. Та й взагалі після того як починаєш вірити, що вона таки мама(нехай і не рідна), а не просто слово, яке треба вставити, щоб ніхто не обідився, мама починає ставитись до тебе як до своєї дитини. Принаймні так в мене було ну і є:girl_yes2:.

11. ylisovych

ylisovych миється в бані

ні, по імені не наважується.. Він просто думав, що цього ніхто не замітить, але коли я прийшла в гості, то це кидається в очі, та й не тільки мені...Він так старається не починати до них розмову першим...не знаю, що з ним сталося...хотів схалявити, а зараз всі напрягають його за це...жінці не приємно, та й мама вже починає пиляти її за це....

Взагалі добре,як пари самі домовляються і кличуть одинаково...це справедливо, нікому не обідно....

12. byrymm

byrymm New Member

Я вчилась говорити мама по телефону. Тоді не видно емоцій і глуповатого виразу обличчя:girl_blush2:

13. ylisovych

ylisovych миється в бані

це також прикольно..тільки він до неї не дзвонить, бо живуть разом, а якщо щось треба до хати, то до жінки дзвонить, бо вона не працює...але якщо треба буде то скористаюся і комусь пораджу...

14. Peppy

Peppy New Member

А я до мами хлопця говорю Галина Сергеевна (тато помер)! він сам деколи її так називає. але "мама" я б їй не казала! Мама в мене є, а вона має імя-по-батькові. Він пробував до моєї казати Тьотя Ліда, так я йому так тьотьнула!)) Вона в мене вчитель, завуч! Яка тут тьотя може бути?! Тепер говорить лише Ліда Йосипівна:girl_wink: Я вважаю, що це правильно. Якщо дійсно відчуваєш потребу казати чужій людині "мамо", то кажи. Я такої потреби не маю.

15. ylisovych

ylisovych миється в бані

може тому що вона ще не свекруха, а там може все поміняється?

16. Alma

Alma New Member

Мені дуже пощастило із свекрухою-вдячна за це Богові! Мама моя померла більше 10 років тому і я не могла собі навіть уявити, що колись когось назву мамою. Переживала перед весіллям як називатиму батьків чоловіка. Звичайно, спершу було важко звикнути, але потім якось само природньо вийшло...Свекруха мені справді як мама (хоч ми і живемо далеко одні від одних) : дуже дбайлива, завжди готова допомогти, онучку любить...та й завдяки їй (великою мірою) я успішно закінчила навчання у Вузі (бабуся бавила донечку, і я могла спокійно залишати малечу із нею), тож мені не важко казати їй "мама". Звичайно, матір у кожного одна на усе життя, але мені пощастило мати ще одну людину, для якої я наче дочка. Тепер не уявляю як могла б по-іншому її називати...

17. Peppy

Peppy New Member

е ні! не той випадок! Росіянка до лівого мозоля на правому пальці, вона живе з молодшим від неї розлученим мужем і всіх називає "Зайка моя хорошая":girl_crazy:
    Ні, вона не захоче. крім того, старша невістка до неї ващє Серге"вна каже! так що не той варіант! І хай так буде:girl_blum:

18. sun flower

sun flower New Member

В основному тільки на Ви. Хоч у нас і добрі стосунки, та все ж мамою не назву.

19. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

ой мені теж то було дууже тяжко...Дійсно - практично незнайому людину найближчим словом називати...ІЗ ситуації вийшли так: кличемо мамів "мама+Ім"я". Виходить нормально:) В кожного є "мама" і "мама+Ім"я" - ніби і мами, але є різниця

---------- Додано в 08:49 ---------- Попередній допис був написаний в 08:49 ----------

:girl_haha:

20. kyharochka

kyharochka Member

Мені також, бо я для неї наче рідна дочка (бо має одного сина). Відразу після весілля почала їх називати мамою і татом, привикали по-трохи та й звикли. І чоловік моїх батьків також називає мамою та татом, для нього це було набагато легше та й мої батьки відразу привикли.:girl_smile: