Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Blondo4ka, 15 Серпень 2009.

1. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Після перегляду теми почала експерементувати:girl_yes:
    Із батьками чоловіка ми добре і давно знайомі, хоч одружилися відносно недавно (2 міс...майже)
    Живемо окремо. Обговорили все з чоловіком і до справи.
    Моя мама так радіє коли чоловік називає її мамою:girl_haha:, тому вирішила спробувати і я. Модель "мама/тато + ім'я" мене влаштовувала на 100%. Спробувала...ніби увійшла в холодну , ні КРИЖАНУ, воду. Знаєте відчуття мурашок?
    Свекрові super приємно, але ж він Мужчина - емоції не проявляються.
    Свекруха якось так підступно усміхалася, особливо коли забувалась і кликала по ІБ. Хотілося повернутись й піти.
    Але я вперто стою на своєму і далі пробуватиму:girl_yes:

2. GalkaSv

GalkaSv Active Member

Я батьків свого чоловіка називаю мама і тато та на Ви, бо мій чоловік у батьків пізня дитина, його батькові вже 75 скоро буде, мати трішки молодша, то я б навіть хотіла якось по другому називати, то виховання не дозволяє, різниця у віці майже 50 років. Ставлення з їхньої сторони до мене хороше, бачу я їх раз на рік, а то й рідше то мені зовсім не важко говорити ТАТО чи МАМА, а їм це дуже приємно.

3. perekotypole

perekotypole New Member

Дуже люблю чоловікових батьків за те, як вони мене прийняли, бачуся з ними набагато частіше, ніж зі своїми, вони ж далеко у мене, але сказати в очі МАМО чи ТАТУ... ну НЕ МОЖУ і капець... кожен раз перед тим, як поїхати до них в гості вже себе налаштовую на те і кожен раз відступаю... викати - то таки не вихід, особливо якщо в кімнаті є троха люду. то ж не тикати пальцем зі словами "а ви будете пити чай?" :shy:
    але останнім часом я вже прогресувала до того, що в розмові при комусь з батьків про іншого кажу "мама" чи "тато". певно, вже скоро :girl_flag_of_truce:

4. LinaD

LinaD Member

Ооо, цікава і болюча для мене тема.
    Я ніяк не можу назвати свекруху "мамою" ...хоча навіть моя мама про це просить)))) (в неї була суперова свекруха- моя бабця, і вона її відразу мамою називала).
    А от моя свекруха була проти мене і мого спільного життя з чоловіком (хоча мій чоловік переконував мене, що то така реакція була б на будь-яку невістку- а я перша, кого він привів в батьківський дім як свою дівчину...от і попала))))))))). Відразу після весілля почала всім жалітись , що не називаю її мамою. Всі мене замучили вже, просять....і тітки чоловіка.....Ну от як я можу її назвати "мама" , якщо вона не хотіла мене, а коли вже весілля відбулось - то відразу "мамою" називати?? Моя мама мене любить! А як назвати мамою, свекруху, яка мене не любить. А всі насідають на мене з його родини)))))))) ....бо вона розповідає всім. А от чоловіка ніхто не чіпає. Просто мої батьки тим не переймаються.

......почитала дописи і розумію, що мабуть рано чи пізно прийдеться.....))))))))))))

5. perekotypole

perekotypole New Member

моя свекруха була проти мене і мого спільного життя з чоловіком (хоча мій чоловік переконував мене, що то така реакція була б на будь-яку невістку- а я перша, кого він привів в батьківський дім як свою дівчину...от і попала))))))))). Відразу після весілля почала всім жалітись , що не називаю її мамою.

співчуваю... мабуть, така поведінка свекрухи викликає ще більший спротив проти слова "мама"...

А ваша свекруха називає вас донею? Звичайно, ми мали б говорити так з поваги, але коли людині не дали відчути себе дитиною у новій родині, то як можна такого вимагати?

6. LinaD

LinaD Member

Ні, донею вона мене не називає....в неї є своя доня))))
    Так, моя мама теж каже простити те, що вона була проти, і з поваги називати..але не можу я. І власне те, що буквально відразу після весілля вона почала всім говорити, що я її не називаю "мамою" мене ще більше відштовхуе. Це як примус.....
    І ще одне....свою свекруху вона "мамою" не називає....люто ненавидить її.

7. perekotypole

perekotypole New Member

Те, що вас не називають донею, і має бути головним аргументом надокучливим родичам - свекруха і не бере на себе ролі мами :girl_wink:

але то все пусте, якщо ви разом не живете, їй належить не така вже й значна роль у вашому житті =)

8. kostuk

kostuk New Member

А мені легше: я свекруху бачу один раз на рік, тому "викаю"....:girl_blush2:...Якось в мене по іншому не виходить...(свекра, нажаль, вже немає).
    А чоловік до моїх батьків звертається просто: тесть і тьоща...:girl_haha:
    Головне, що ніхто не ображається.

9. manka

manka Member

Я звертаюсь до свекрів по імені і по батькові, так і чоловік звертається до моїх батьків. Вирішили так обоє для себе ще до весілля не змовляючись. І всі нормально то сприймають. Не розумію людей, яким принципово залежить, щоб невістка (зять) кликали їх мама(тато). Хіба ЦЕ показник поваги?
    Я сама не хочу, щоб мої невістки майбутні кликали мене мама.Хіба як з роками впаду в маразм.:girl_haha:

10. Galicija

Galicija Well-Known Member

Після весілля я з власної волі, попри застереження подруг, які з цим мали невдалий досвід, почала називати чоловікових батьків мама-тато. Вони сприйняли це як належне. Ми жили тоді вже окремо, в принципі все всіх влаштовувало.... Аж поки не почали жити разом з ними після народження донечки і початку ремонту в нас.... Я стільки для себе нового відкрила у стосунках "невістка-свекри"!!!.... Тепер не можу взяти й припинити називати їх мама і тато, але й в ті слова почав вкладатись зоооовсім інший зміст:girl_cray:.... От такий тепер казус - зі свекором, виявилось, ми ніяк не можем порозумітись, свекруха теж хороший фрукт, а мені до них доводиться звертатись, як до найрідніших людей на світі....
    Дуже тішуся. якщо люди мають інший, приємніший досвід з цим. Але мені якби вдалося вернути час назад, я б кликала їх на імя та на Ви, вважаю, найбільш прийнятним варіантом- не дуже офіційно, але й не зовсім по-панібратськи....:d23:

---------- Додано в 23:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ----------

Виходячи з власного нефайного досвіду, насмілюся дати пораду:
    Дівчаточка, якщо не впевнені, що будете любити своїх свекорів як рідних батьків, виберіть іншу форму звертання.... Інакше ця данина традиції обернеться лицемірством....:girl_blush2:

Останнє редагування: 23 Грудень 2010
  11. Freetany

Freetany Member

Почала переглядати форум і натрапила на такі цікаві теми!
    Навіть не уявляла, що це така болюча тема для багатьох. Відчуваю щирі емоції і переживання, що не можуть назвати "мамою" свекруху. Я завжди кажу, що нема на тих свекрух такої невістки як я :girl_haha:.
    Дівчата не бійтеся сказати своє слово, якщо Вас щось не влаштовує. Перший раз не почують, другий, а після третього відстануть від вас (у мене було саме так, хоча у вас може бути інший досвід - я не провидець).

не прийдеться - це Ваше життя, живіть як Вам краще.

А зараз у нас синочку 4 роки, то у нас вже не кажуть "мама" і "тато", тепер є баба Леся, баба Соня :girl_haha:

12. Nivea

Nivea New Member

Я звертаюсь до батьків чоловіка - мама і тато! Причому зразу на другий день після весілля, коли прийшли на поправини. Я покликала свою маму, а прийшла свекруха. Тут всі гості почали говорити свекрусі, яка в неї гарна невісточка. Так і почала звертатись до неї МАМА. Хоча думала, що довгий час після весілля не називатиму свекрів мама і тато, а вийшло навпаки.

13. TUCR

TUCR Well-Known Member

я свекруху мамою неназиваю, на Ви, чи пані Надя може це неправильно, але мама в мене невиходить!!)):girl_in_dreams:

14. shchojno odrugena

shchojno odrugena New Member

теж деякий час мала з цим проблеми:girl_yes2:до весілля ще думала що варто б називати мама і тато бо пані чи тьотя то якось дивно, по імені по батькові теж в нас не прийнято....навіть важче було б так вимовити ніж мама. Але після весілля побачила що НЕ МОЖУ...ну так ніби: от зараз скажу....і слова в горлі застрягли....Коли зрозуміла що як ще от трошки потягну і вже точно не скажу ніколи, то спочатку подумки говорила, уявляла як я говорю, потім сказала, побачила як свекруха від несподіванки легенько здригнулася, але виду не подала:girl_blush2:Перші рази, скажу чесно було дуже не комфортно, а потім привикла:girl_claping:зате тепер бачу як свекруха і особливо свекор тішаться, то чому б не зробити людям приємно)))))))))))
    ПиСи А ще перед чоловіком було не зручно - він моїх батьків зразу почав кликати мама і тато, казав що йому від того язик не відпаде і нічого особливого тут нема:confused:

15. TUCR

TUCR Well-Known Member

А мій чоловік моїх також неназиває батьками пані Оля.......

16. goriwanka

goriwanka New Member

І я неможу свекруху мамою кликати-кажу на Ви чи бабуся Таня (як донечка). Незручно мені чогось...

17. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Чому прийдеться? Якщо серце не лежить, то й не треба. Це ваш вибір, а не всяких там родичів.

Мама і тато- єдині. А свекруху і свекра можна любити, можна поважати, можна дууууже любити, але навіщо ж їх називати МАМА і ТАТО?. Дурна якась традиція. В розвинутих країнах такого маразму немає. Я вважаю, що по-імені, по-батькові і на Ви- це цілком прийнятний варіант.

18. Лесик

Лесик Member

А мені в тому питанні поміг Чоловік, він сказав, що внього є лише одна мама. Тому і його маму називала по імені і батькові.
    Потім, під час вагітності, (стан напевно такий був- ніжності захотілось ) спробувала називати "мамою" - сил коштувало неймовірних, та й звучало неприродньо,нещиро.
    Але благо, то було недовго, люба свекруха так напаскудила, що все вернулось на свої місця. Тож тепер по імені і побатькові і на ви і назавжди!!!
    Бабцею теж якось язик не повертається назвати.
    Про напаскудила теж розкажу,поділюсь,може легше стане: Свекруха живуть в іншому місті.Коли я була вагітна десь на восьмому місяці вагітності, ми вирішили її провідати.Їхали десь години 4,приїзджаємо пізно ввечері заходимо в хату-сина зустрічають,цілують, на мене ноль уваги- ні тобі як доїхала,ні тобі як ся чуєш, ні тобі чаю, коротше ніц. Жерти хочу шалено - в холодильнику миш повісилась,
    "підемо завтра зранку все купимо"-відповідь свекрухи.Коротше тоді перший раз я поїла десь в обід на слідуючий день(сама приготувала ). Ті що були вагітні мене зрозуміють. Та й чисто по-людськи вона ж тоже жінка, тоже була вагітною -парадокс, або й... т.... МАТЬ. Причому стосунки у нас завжди були і є нормальними, може переклинило її тоді?.

19. EtenIren

EtenIren New Member

а я аналогічно як і Blondo4ka) ми вже 2 роки одружені а звертаюся поки на Ви)
    по батькові якось не хочеться, бо хороші люди і люблю їх, а мама та тато поки не смію.. от і поки на Ви)
    хоча попередню свекруху називала тільки імя по батькові, і це з першого погляду, та й не задумувала над тим) памятаю одну жінку, яка мене тоді спитала як я свекруху кличу.... а потім сказала, що мамою її вже точно не назву.. як в воду дивилася))))

20. Gazetka

Gazetka Загублений

я кажу просто дід сергій.