Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Blondo4ka, 15 Серпень 2009.

1. talja

talja Member

Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

Стосовно чоловіків, то чоловік моєї рідної сестри трошки морочився стосовно "мама" бо старший десь на 11 років від сестри, тому важкувато було називати мамою старшу на 10 років! Цікаво було спостерігати!
    А у мене мамою, свекруху називати не проблема, зважуючи що спілкуємось не так часто.
    Та і взагалі, не так суттєво як називають, а як відносяться!

2. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В мого чоловіка різниця з моєю мамою 14 років. Так от, він то нічого, відразу мамою почав називати. А от мама недавно (після майже 4-ох років мого заміжжя) призналася мені, що як почула перший раз від зятя оте "мамо", то була в "льогком нєдоумєніі":xaxa: Не тому, що неприємно, а просто не могла зрозуміти, чого то її дорослий чоловік мамою кличе. Шифрувалася, головне, від мене. Аж коли впевнилася, що відноситься до чоловіка, як до своєї дитини, то призналася:)

3. kozochka

kozochka Member

Викаю, або говорю баба і дідо, а мама і тато неможу себе пересилити.

4. allja

allja Well-Known Member

я так розумію,що при дітях? чи Ви саме до свекрухи і свекра, коли звертаєтесь кажете баба і дідо?

5. kozochka

kozochka Member

Ні,при дітях, а так прямо викаю, неможу їх називати мама і тато, тим більше що нервів мені добре тріпають, свекруха навіть декілька раз битися до мене лізла.

6. Raslanka

Raslanka New Member

Свекруху ще на весіллі назвала мамою, ну а його тата татом назвати не можу( мій тато помер і мені якось язик не повертається а він про це знає і не ображається).

7. Annabela

Annabela Happy Member

Не знаю навіть чи змогла би колись свекруху і свекра назвати мамою і татом. Викаю, або по імені і призвищу кличу. Хоча дуже часто бачимось, але щось не відчуваю їх дуже рідними. А просто так називати мамою і татом нічого при чому не відчуваючи якось не хочеться, не люблю симулянства. І чоловік моїх батьків на ім"я і призвище кличе, але це і зрозуміло, вони зустрічаються раз на рік. Живуть в іншому місті.

8. Відповідь: Як ви звертаєтеся до батьків чоловіка?

9. allja

allja Well-Known Member

10. Seredinka

Seredinka Member

А в мене якось все навпаки - до свекрухи кажу на ім’я і по-батькові, бо мама в мене жива (хвалити Бога), до речі, ми з нею живем, а тата нестало 2 роки тому, відтоді мені дуже хочеться чоловікового батька татом звати, але ж не можу я їх ніби в різні ранги ставити, буцімто "ви, свекрухо, мені не мати, а ось тата я визнаю". Дурна ситуація...

11. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

Чудово вас розумію! В мене таке саме!

12. Nimfeya

Nimfeya New Member

Привіт всім!
    Можу сказати зі свого досвіду (одружена вже більше шести років), що краще зразу після одруження визначитися як будете звертатися до свекра і свекрухи, бо пізніше може бути трохи ніяково вводити зміни. Особисто я приблизно через місяць після одруження перший раз сказала до свекрухи "Мамо", і до свекра "Тату". А до того також говорила "Ви", "Вам"... Маю коліжанку, яка вже одужена більше семи років, а за весь цей час так і не неважилася сказати до чоловікових батьків "Мамо" чи "Тату". Каже, що спочатку стидалася, а тепер вже якось і язик не повертається.

13. solomka

solomka Active Member

В мене така ж ситуація: одружена вже більше семи років, свекруху ніразу не назвала мамою (свекра немаю, бо помер ще до мого одруження). В моїй родині ніхто не називає свекрів/свекрух, тестів/тещ мамами чи татами. Так і звертаюсь просто "Ви", "Вам".

14. Каміла

Каміла New Member

ми одружені чотири роки, на початках зверталася до свекрів Мамо і Тато, а тепер щось не можу, і пояснити цього не можу..якось не пособі..я їх люблю і поважаю, бо вони хороші люди, а от зі звертанням тяжковато..

15. solomka

solomka Active Member

Зазвичай буває навпаки: спочатку не можуть, а з часом починають звертатись мама-тато.

16. Каміла

Каміла New Member

так, я з Вами згідна, але нічого зробити не можу..деколи видавлю, а переважно стараюсь звертатись "Ви", "Вам"..

17. Chydo

Chydo New Member

Я ніяк не звертаюсь , та і не хочу. Ну не тато він мені(((

18. Raven

Raven Мама малятка

Мене чоловік спитав після весілля, як я збираюся його батьків кликати, я сказала так як ти. Тепер в нас улюбленою фразою стало: скажи своїй мамі.....

19. Ksusha

Ksusha Well-Known Member

Мої свекор і свекруха живуть в селі - там так прийнято, що невістка кличе мамо і тато. Батьків в мене нема, тому я не уявляла як сторонніх людей буду кликати мамо і тато. Але ще під час підготовки до весілля мені було страшно ніяково, що я не знала, як до цих добрих людей звернутися і тоді вирішила: я буду кликати "мамо і тато". Важко було перший раз. (аж серце колотилося..) а зараз (на 9 році одруження) це якось стало настільки гармонійно, що інакше я і не уявляю. Мені це нічого не вартує, а свекрам приємно. До речі, я не вважаю, що це правильно, просто мені так зручніше. І ще часом думаю: А як би я хотіла, щоб кликали мене (потенційну тещу): ей Ви - ні, Оксана батьківна - теж не дуже, мамо - не хотіла б, от і не знаю. А як би ви хотіли, щоб ваші майбутні невістки , зяті кликали вас?

20. Delfy

Delfy Well-Known Member

я б не хотіла напевно мамо і тато, по батькові - це як на роботі але вдома. напевно, по -імені. я б постаралась бути для них не строгою тещею/свекрухою, а більше подругою, тому по-імені було б якраз саме те.:girl_yes2:.