Як ви ставитесь до брекетів?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем irinara, 16 Квітень 2007.

1. карапуз

карапуз Well-Known Member

Відповідь: Як ви ставитесь до брекетів?

Моя Юстя, вже більше року ,носить пластинку,бо має неправильний прикус.Перша пластинка коштувала 150 грн,але не так давно Юстя загубила пластинку і ми вирішили не тільки зробити нову,але й поміняти ортодонта.Не можу сказати,що наш лікар був поганий,але... Коли ти записаний на прийом на 8 ранку,приходиш в 7.40,а там ще шість чоловік,які теж записані на 8,то як на мене це трохи дратує :girl_crazy:.Особливо,якщо на 9 ти маєш інші плани.Правда,візити були безкоштовні.
    Зараз у нас лікар-ортодонт,прийом у котрого коштує 40 гривень,але усе чітко-записаний на 8.00,то на цю годину тебе і приймають.Якраз ,сьогодні ,Юсті зробили нову пластинку,кольорову :girl_smile:,яка коштує 600грн :girl_in_dreams:.

2. Chereshka

Chereshka New Member

я скажу так мала криві зуби носила пластинку в 7-8 років чудом вона поламалася ГГГГ))) зуби самі якось вирівнялись.
    тепер маю знайому в 23 роки поставила вона собі брикети, ну дуже страшна ситуація у неї була, три зуба на дному місці перекручені. тепер усмішка ви би бачили як в актриси якоїсь, всі рівненькі і гарненькі, за таке щастя завалила вона 8000 грн.

3. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Моїй сестрі минулого року ставили брекети. Коштувало то задоволення близько 700 дол. Причому оскільки замовляли ще по старому курсу, то так і оплачували. Десь три тижні тому їх зняли, зуби супер, рівненькі, гарні. Тепер тільки додатково оплатили зняття брекетів, капи і відбілювання зубів після брекетів. Краса! Шкода, що я свого часу мордувалася з пластинками, а результат трирічного носіння такий собі, не до порівняння з роком брекетів у сестри :sad:

4. Ольга

Ольга Well-Known Member

я носила в школі, вирівнялися сильно, але не ідеально... комплекси лишилися досі, то хочу на старості років поставити собі, аби на пенсії не лякати внуків кривими зубами :)
    тепер треба визначитися з лікарем...
    і що чути про ГВ і брекети?

5. seryj

seryj Member

Це як в анекдоті .Доктор Могила -лікую ГОРБАТИХ.

6. Orman

Orman Модератор-бомба

шукайте іншого лікаря

а що тут може бути чути? Це як кульчики металеві носити. Коли ставлять то теж жодної хімії не застосовують.

Чоловік ставив брекети на Пекарській - платив доларів 200 - все включено - ґумки, ставлення, знімання, підкручування, але це було майже три роки тому (поставили тоді)

7. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Нажаль, знайома ситуація. Якщо б я залишилась в першого ортодонта, якого знайшла, мене б теж прооперували, видалили б 2 "зайвих" зуба, потім носила б розширювач, а після того - брекети 3 роки мінімум. Хтіли за брекети 1500 доларів, за операцію та розширювач - 800 доларів, за кожен прийом - по 20.
    Якось все обійшлося лише 300 євро та кількома місяцями без операцій та видирання здорових зубів.
    Треба пошукати лікаря, походити на консультації, і обов'язково своєго знайдете)

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ну от і я там ставила.задоволена всім, лікаркою, брекетами і зубами! І ціною! Бачу в приватників це діло набагато дорожче коштує...

9. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

В мене теж нерівні нижні зуби. Коли говорю, верхні зуби повністю закриті верхньою губою, а видно саме нижні "во всей красе":girl_flag_of_truce:. Дуже хотіла б поставити брекети, але, можливо, у моєму віці "поїзд вже поїхав"... Та й про ціни почитала - налякалася...
    Малій 6-й рік. Коли виростуть постійні зуби, треба буде ставити брекет на верхню щелепу для виправлення саме прикуса. І на нижню б не завадило - проміжки в нас між всіма зубами... Цікаво, чи хтось ставив дітям брекети в медінституті на Пекарській і скільки б це коштувало?

10. NikaLovely

Син моєї співробітниці відносив брекети в 9-11 років, ставили саме на Пекарській на обидві щелепи. Всім задоволені і радили того лікаря, що їм ставив і мені. Коли ходила на консультацію (два роки тому), ціна на звичайні брекети була 200 у.о., з прозорими замочками - 250 у.о.

11. Vittoriya

А там не тільки дітям ставлять, я була в 10ому класі ,як ставила там і туди приходили такі жіночки десь під 40. Так що ніколи не буває пізно!Може просто довше треба буде носити, бо в дитини зубки легше напевно рухаються,хоч це все дуже індивідуально.Мені казала мінімум рік-півтора, а носила я 11 місяців, бо зуби швидко встали добре, а моя колєжанка носила 2 рази-в школі, потім вже в вузі, бо виросли зуби мудрості і все стислося і другий раз носила десь 2 роки.

12. Nadinka

Nadinka Well-Known Member

Носила брекети на 5му курсі універу....старалась не посміхатись, або так щоб не було їх замітно..)) друзі і одногрупники сприймали деколи з приколами але все, загалом, було гуд! В мене був інтузіазм, бо так хотіла мати гарну посмішку!!! :girl_haha::girl_in_dreams: тільки мені їх зняли, я не переставала шкіритись і посміхатись...всюди))) результат був вражаючий...в мене тепер нема такої фотки де б я не посміхалась)) а люди не вірять, що в мене колись були не зовсім рівні зубки...Є один нюансик, зуби чучуть повертаються на місце (брекети вирівнюють зуби з корінням, а пластини зубні ні і все наново стає(колись в школі носила і недоносила), но то взагалі не замітно- лише тобі) і трошки псуватись починають- карієс... Одним словом я би все носила, лиш би могла посміхатись гарно :girl_wink:

Ставили також на верхні і нижні зуби, в стомат. клініці в Дрогобичі...всім довольна і там постійний клієнт тепер.

13. Lorelei

Lorelei New Member

Порадьте, будь ласка, хорошого ортодонта у Львові.
    Ходила сьогодні до дентиста, а він назвав ціну у мінімум 14 тисяч. То був мій перший візит з такою ціллю. Може десь є дешевше і якісно водночас?
    Дякую

14. Yanachan

Yanachan New Member

я дуже рада що я відмучилась з тими брекетами.оточуючі сприймали цілком нормально. я вже через місяць зовсім не комплексувала. мені навіть їх знімати якось шкода вже було- так привикла))))було важко але воно того варте - зубки стали рівненькі! не уявляю як би я зараз ходила з кривими!!!! це задоволення не дешеве. вийшло в мене1000доларів а це було 5 років тому.робила в клініці естетичної стоматології на дорошенка - задоволена!але зараз мабуть в кілька разів дорожче((

15. Vittoriya

:eek::eek::eek: От в чому така суттєва різниця, що ціна тка захмарна?? В стоматологічній клініці 5 років тому було 250 ,чи 300 доларів і то це такі прозорі брекети.

16. Viktorina

Viktorina New Member

Незнаю,як-де і які ціни, але ми ставили брекити не у Львові ,і обійшлося нам у 2 тисячі гривень на верхній ряд зубів, і це 8 місяців тому.Звичайні брекити і дуже навіть незамітні дуже швидко звиклося до них. Платили відразу ,заключали договір і потім один раз в місяць-півтора треба їздити на підтягування їх.Та воно цього варте результат вже ,як кажуть росіяни- "На лицо":girl_wink:

17. Vittoriya

ну так це нормально!200 євро.це не 1000 у.о. 5 років тому.. Деруть іноді ті приватники.А за що? рівніші зуби будуть? не думаю, кращі матеріали? теж не думаю..

18. WildWind

WildWind Member

Почитала я тему, тому що в мене в подруги була і досі є така проблема, думала може їй щось корисне пораджу. Вона поставила брекети ще у школі, і вже 5 років як після школи, але щоразу як їй знімають брекети зуби потроху "злазять" на колишнє місце. Я Правда вже її давно не бачила, можливо щось змінилось. Так що з огляду на її досвід, я б радила дуже добре подумати і про ціну і про якість.

19. Vittoriya

ну по-перше, це особливість зубів, бо я такого ще не чула, а по-друге, після того як знімають, треба обов'язково ще якийсь час носити пластинку,щоб зуби закріпилися.

20. NikaLovely

Я так на консультацію до одного "світила" сходила, коли надумала брекети ставити. Він мені нарахував (три роки тому) по 750 у.о. на кожну щелепу, плюс по 20 у.о. за кожен візит до нього раз в місяць. Ще й лякав тим, що до нього всі ходять після інших ортодонтів виправляти те, що інщі наробили, бо тільки в нього 100% результат лікування.
    Вийшла від нього розгублена і розстроєна, зовсім не могла собі дозволити цю суму. І що зараз? Відносила брекети на 300 євро, не платила за жоден візит, отримала бажаний результат і не скаржуся)