Як ви ставитесь до брекетів?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем irinara, 16 Квітень 2007.

1. Андріана

Андріана Well-Known Member

Відповідь: Як ви ставитесь до брекетів?

ну якщо в вас вибір 2 здорових зуби чи рівненькі всі і гарна усмішка, то це ваш вибір та й вибір кожного;), але загалом це не так вже й старашно і красива усмішка того вартує:)

2. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Мій одногрупник проносив ті брекети всі 5 курсів, які ми разом вчилися. Недавно його зустріла, а він вже без них, а зубки після їх зняття повернулися у свій старий стан, ну трішки краще звичайно. Одним словом йому то ніц не помогло. Я вже дуже не розпитувала його, але шкода, стільки часу і коштів витратив. То напевно ще від стану щелепи алежить, чи може вона зафіксувати нове положення зубів чи ні.

3. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

оооо та сама історія те ж треба було рвати два здорових зуба, а мені сказав чоловік шо він мене і таку любить :xaxa: та й сама я сіла і подумала, хто його зна зара здорові повириваю .а потім навіть коронку не буде нашо вчепити :ninja: плюнула, живу так.
    Як мені тоді в поліклініці казали, головне шоб це не впливало на пережовування їжі, тоді рекомендують вирівнювати :confused:

• Подобається Подобається x 2
  4. Багіра

Багіра Well-Known Member

дівчата, дуже треба - порадьте хорошого ортодонта, такого, щоб якісно працював на результат, а не на витягування грошей.. ціна не дуже важлива (бо мене просто вже так вимахали ті лікарі, що...)
    брекети ставити непотрібно, потрібен кваліфікований нагляд в період "після" зняття брекетів, виручіть хтось, пліз!!!

5. Kasia

Kasia Well-Known Member

клініка КЕСБІ ( чи щось таке, назва складна ) навпроти Левонії, приват. район Спартака. знаю усіх особисто. дорого і дуже якісно. є ортодонт.

• Подобається Подобається x 1
  6. kizynia

kizynia New Member

в мене теж були криві зуби і я носила брекети,але моя проблема в тому шо самі зуби великі а щелепа мала і мені радили видаляти 1-2зуба,я звичайно категорично проти,але після того як зробили рентген виявилось що зуби "мудрості" ростуть під корінь іншим і їх полюбому треба буде видаляти..поставили брекети і я проходила з ними десь до 2років і вони мені навіть подобались,головне підтримувати гігієну(бо в одного мого знайомого 3зуба спортилось,по його ж вині)..потім коли зняли то було дуууже не звично без них,я була задоволена страшно бо ті криві зуби були моїм комплексом номер1 шо навіть посміхатись не могла..так от!зуби мудрості мені тоді не вирвали бо вони ше навіть не прорізались,а зараз на протязі 2років проростають періодично і болять страшно,і я помітила шо починае кривитись те шо рівняла..так боюсь рвати зуби!!!може знаете хорошого лікаря шоб звернутись за порадою?

7. kizynia

kizynia New Member

а ще одне!коли носила брекети то після кожного прийому їжі доводилось читити зуби,зараз вже десь 3 роки чи більше як їх зняли і для мене є звичним ділом після того як встала зза столу піти і почистити зуби!ну бо якось не так якшо не почищу:haha:хііі

8. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

У моєї коліжанки (однієї на весь клас) були брекети. Як же ж вони мені подобалися! А такі класні були - з кольоровими гумочками, суперові, то, певно, бабця постаралася - вона стоматолог :) Я навіть, було, і сама такі хотіла :haha: Зараз мій малий пальчик смокче, і прикус змінився в нього - зубки пішли вперед. То я думала - нічо, поставимо брекети, буде в мене моднячий пацан з брекетами. А тут, виявляється, не все так просто, судячи з дописів форумлянок :sad: (що треба рвати зуби, і потім знову можуть викривитися :sad:

9. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

Рвати треба не всім. Брекети ставлять лише на постійні зуби. Вашому хлочику скільки? Спочатку консультація - однозначно.
    Все далеко не просто, але все поправимо.
    Виправити зубки можна а протязі всього життя, якщо хвісно є що виправляти. Шкодую, що не зробила цього раніше.
    Але раніше фінансово не могла собі дозволити.:girl_haha:

10. kohanka

kohanka Well-Known Member

Я носила брекети трохи більше року коли мені було 16. В мене ніяких з вищеперелічених жахів не було. Тоді в мому містечку (провінція) про таке ніхто навіть не чув і не бачив,:eek: то до мене на вулиці люди підходили і питали що то таке в мене на зубах (більшість чомусь думала що то такі прикраси :girl_crazy:). А я страшно тим гордилася і сушила зуби на ліво і на право :xaxa:sad:в мене зуби крупні і тому на них брекети здаються меншими і не так загромаджують, ну і звичайно ті класні гумочки...). Результат суперовий! Вже сім років пройшло, і всі ці роки я завжди з упевненістю посміхаюсь (самооцінка виросла в 100 разів), так і чоловіка свого теперішнього приворожила!:girl_curtsey:він навіть не уявляє мене кривозубою (а який комплекс був!!!). В мене дуже багато знайомих носило і зараз носять брекети і все супер! Подружка навпаки носила щоб полікувати зуби, бо неможливо було "добратися" до зіпсутого місця - один зуб "наїхав" на другий і між ними псувалось. Так зубки вирівнялись, полікували і на свому весілля коліжанка просто сяяла "новозпеченою" посмішкою!:girl_in_dreams:

11. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Малому 3 роки 4 міс, ще постійних, звичайно, нема. Виростуть - будемо дивитися. Але одна стоматолог казала, що молочні криві, то не означає, що постійні будуть теж такими :) Дуже віримо, що так і буде :)))

12. Зануда

Зануда Well-Known Member

А у моїх дітей молочні зубчики ідеальні. І я навпаки хвилююсь, чи такими ж рівненькими виростуть і постійні?
    Сама дуже вагаюсь щодо брекетів. Бо хотілось би вирівняти нижні зубчики, але в мої-то літа...та й ціна питання?:girl_in_dreams:

13. katrinka

katrinka Well-Known Member

на Шептицьких є приватний кабінет, там операції по видаленню і таке різне проводить такий старий дядько, який все життя тим займається, Мигович, от тільки ім"я не пам"ятаю. Всі його хвалять дуже і я два роки тому в нього рвала зуб мудрості, який ще не прорізався, бо в корінь ріс. добре мені це зробив

14. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

Я також не вірила, що мої кривулі можна виправити, друге питання в грошах. Якщо потрібно скину вам тел. орта в пп.
    Я спочатку виправила доньці, а потім лікар і мене вмовила. Там і ціни прийнятні, якщо порівнювати з ін. лікарями.
    Вік не головне, а от гроші - згодна:girl_spruce_up:

15. Bride

Bride Well-Known Member

в мене проблема з прикусом років так з 10, коли зуби почали нормально рости. Теж хотіли ставити брекети (як альтернативу операції) але я не погодилась, чи батьки заборонили, казали, що і так красива. Тепер от жалкую...
    Хоча десь вичитала, що неправильний прикус то генетичне...А що, як моїм діткам передасться? боюсь((((( сама не знаю звідки то в мене)((((

16. Kapitulinka

Kapitulinka Well-Known Member

я колись носила пластинку і на тім обійшлося)))
    тепер маю рівні зуби:girl_crazy:
    але якби потрібно були б ставити,то я б погодилась)))
    краще поносити те трішки...потерпіти..
    зате потім може світу показати свої чарівні зубки..
    а не якісь кривулі)))))
    :girl_in_dreams:
    в мене багато друзів таке носили,хоча знаю,що є і дорослі жінки які таке носять))))
    і нічого)))
    хто розуміє,той сприйматиме нормально)
    )а хто боїться зубних чи просто грошей зажав,ну або вважає що оті кривулі можна зубами заховати...то звичайно
    кзавтимуть що брекети
    це фуу)))

17. Sokolova

Sokolova Well-Known Member

Я носила брекити, коли мені було 20 років і до речі, не тому, шо зуби криві, а от якраз привкус був не правильним. Пояснюю чому так пізно. Моя мама каже, шо основа здоров"я - це стабільна нервова система. Вона переживала, що коли мені то чудо приклеють, я буду нервуватись, комплексувати і т.д. і тому постійно мене питала чи я готова чи може я ше подумаю?! І так в один день я сама зібралась і пішла до лікаря. Відносила їх 10 міс., час пролетів, а я вже й забула, на пам"ять маю рівненькі зубки. Якщо в моєї дитини виникне така ситуація, я теж буду відкладати брекети на пізніше, бо по-перше до такої справи тре бути психологічно готовим, а по-друге в дуже ранньому віці (10-13 років) теж не дуже є сенс їх ставити, так як потім виростуть зуби мудрості і зубки можуть знову викривитись. До речі, брекити в мене були керамічні, тобто практично прозорі, їх лише зблизька було видно.

18. coolbabka

coolbabka Member

Класно!!!Вони напевно набагато дрожчі!!!!Я от наприклад також відтягувала,і зараз дуже жалію,що непоставила їх швидше,так зараз нарожу і поставлю!!!Також хочу прозорі!!!:girl_spruce_up:

19. Orman

Orman Модератор-бомба

Мій чоловік почав носити брекети в 27 чи 28 років. Виривали 2 зуби. В нього були проблеми з пережовуванням і ще щось. Зуби були в два ряди :girl_crazy:

Що було "до" і "після" - не порівняти.

Сама носила пластинку в третьому класі.

20. Shalena

Shalena миється в бані

я в дининстві носила брекети! Мені тобі було десь 14-15років. Зараз зубки білі і рівні! Мені допомогли...Але було важко бо якраз такий вік був, коли і хлопчик перший сподобався...До того ж мене часто дражнили(
    Але результат того вартий!