Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Кольорова, 6 Жовтень 2009.

1. iragonzales

iragonzales В декреті

@Akina моя мала про електричні резетки і вайфай роутор завжди пам'ятає)))), знає що сто процентів заберуть лізе забирають - змирилася, без істерик....

2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

:girl_crazy:Ага, я взагалі мачуха бо думаю що не варто бігти на кожен крик 2-річної дитини і втішати її. Більшість його проблем усішно і без шкоди для дитячої психіки вирішуються і без моєї участі. Ви читали про що я писала? Коли хоче - обніму і втішу, але іноді навіть в 2 роки хочеться побути самому :)

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. iragonzales

iragonzales В декреті

Ви питаєте дитину чи хоче він бути сам?
    Коли Вам подобається результат, я не буду переконувати Вас...Ви маєте право на отаку думку...
    Я мрію досягти інший резутьтат, мій результат також мені подобається на разі, а та людина яка питала пораду нехай визначається сама, як визначилися ми))).

4. Lasti

Lasti Well-Known Member

малюк буде рости і маленькі капризи зміняться на терор...
    Інколи діти плачуть, бо просто капризують. Так буває. Якщо дитина тут хоче їсти, а тут вже нє і при тому їй сумно, то, перепрошую, розважатися за рахунок мами це не добре. І щоб малюк зрозумів, що це не добре - він має це побачити. Підлаштовуватися до малька стільцями, стравами, компанією за столом можна, але з часом то набере таких обертів, що мало не видасться. Виховання дити не полягає тільки в співчутті, часом дитина потребує жорстких засобів. Інакше виросте людина, яка буде вважати, що їй всі винні - добрий настрій, підходящі страви і т.п.
    Саме так.
    А я згідна. Бо маю шалений досвід. Пережила зі старшою кризи - і в 3, і в 6, і підлітковий. Треба розрізняти - де виховання в доброті, а де в попустительстві. Бо останнє є каліченням психіки дитини.
    Моїй в 1,5 р. приманки вже до лампочки.
    --- дописи об"єднано, 24 Квітень 2016 ---
    а ще й корисно)))

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  5. Akina

Не повірите, але він уже багато чого хоче робити сам :) - і носа сякати, і одягатися, і гратися іноді, і плакати в т.ч. І то нормально - він вже не кенгурятко в сумці у мами, а самостійна особистість. Іноді навіть просто іде собі на кухню і сидить сам з собою розмовляє, думає щось (і то не тоді коли на нього накричали чи насварили, а просто так - має настрій пофілософствувати наодинці) - і ще й протестує "мама, іди, іди в кімнату, я тут посиджу", потім сам приходить і бавиться далі. І коли плаче завжди чітко дає зрозуміти чи хоче він щоб його втішали, чи ні.
    Вам зараз важко то уявити - Ваша дитина просто набагато менша + навпевно, різні темпераменти різних дітей - мій завжди був дуже самостійним і впертим хлопцем, який на все має свою тверду думку :) І досить врівноважений насправді - істерики з качанням по підлозі і биттям головою дійсно в нас досить рідкісне явище, він швидше хитрістю візьме (ой, ну так, при правильному вихованні і коли мама любить дитину а не мучить, то вона НІКОЛИ не буде валятися на підлозі :girl_crazy:).

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Lasti

Lasti Well-Known Member

Мусите проявити твердість. Бо, якщо дитина здорова і не втомлена, такі капризи є ознакою поганого виховання. Виховати стриману дитину, яка розуміє, що можна, що ні - ваш прямий обов"язок.

Останнє редагування: 24 Квітень 2016
  7. iragonzales

iragonzales В декреті

@Akina вибачте, я щось вже заплуталася в Ваших думках, який є Ваш малий))))).
    Вірю, що добрий і милий, мені важко з Вами дискутувати чесно, бо мені виглядає, що Ви пишите взаємосуперечлиі речі, що виходить, щой дискутувати нема про що)))).

Єдине , що напишу Вам і Ласті, як Ви знаєте, що з дитини виросте Богзнащо, коли практикуєте зовсім іншу мотеду виховання - залишати самому, не виховання тільки в співчутті, і т.д......як там Ви писали))). Ви лякаєте резутьтатом, який є теорією і для Вас.....Тому теоретик не тільки я)))), ба більше в мене аж на рік більше досвіду такого виховання чим у Вас, як буде далі обов'язково напишу чесно, без фальші, бо самій цікаво яку Людину можна буде виховати.....Ласті могла би розказати яку Людину виховала по своїй методі, дитина повнолітня, але ми мали вже неприємну дискусію, не хочу питати, бо знову щось не таке станеться.....Тому якось порівняємо з Акіною, до речі моя мала думаю по темпераменту дуже схожа на вашого малого))) по моїй суб'єктивеій думці))).

8. Akina

Не впадайте в крайнощі :) - ніхто дітей в клітки не закриває і не лишає плакати з ранку до ночі, але рамки і правила мають бути завжди. І особистий простір теж має бути навіть в дитини. А взагалі Вам в "позитивне батьківство" :girl_wink:Ну і цікаво буде почитати про Ваш особистий практичний досвід через 2 роки :)

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Akina

А взагалі я не про те хочу сказати - коли дитині 1 рік - Ви насправді ще навіть не знаєте що таке дитяча істерика.:pardon: А вони все одно будуть у будь-якому випадку (то етап дорослішання), і дитина інакша буде через 2 роки, і печенька вже не діятимуть і "дивись пташечка" та інше відволікання теж. Тому Ваші слова я б сприймала інакше, якби Ви писали що "ми через таке пройшли так-то і так-то", а не чисто теоретично. Без образ :)

• Подобається Подобається x 4
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. Lasti

Lasti Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  11. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

Можливо трішки не в цю тему, але така ситуація: Ідемо гуляємо з друзями, відповідно ми, або ввони ідуть додому.. Я кажу- сину, прощайся(сину, давай па-па), на що він не реагує, або відвертається і принципово не прощається. Коли друзі ідуть( заходять в під"їзд) починається істерика, бо він не дав па-па. Це відбувається вже протягом 2-х місяців. Жодні пояснення після закінчення істрики, що треба було прощатись, коли йому казали, не діють(( Що порадите?

12. Lasti

Lasti Well-Known Member

Не просити давати па-па. І не наголошувати на темі прощання. Або спитати "па-па давати будеш чи маєш бажання поплакати?"

Останнє редагування: 25 Квітень 2016
  13. vakyolka

Сам факт в тому, що він потім сам згадує і плаче, що не дав па-па. Тому коли нагадую, є варіант, що буде в доброму настрої і дасть)

14. Lasti

Lasti Well-Known Member

Останнє редагування модератором: 25 Квітень 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Akina

Без істерик не вийде. Істерика - то нормально насправді, то ознака що дитина дорослішає. На них просто треба грамотно реагувати. Про що і писали, Ви ж пробуєте чисто теоретично довести що їх можна оминути і істерика=дитину не люблять, тому і хочу почути про Ваш практичний досвід у майбутньому.

А перед прощанням нагадуєте що хлопчик потім піде, пам"ятаєш ти минулого разу плакав бо не встиг папа сказати? Кажи швиденько поки хлопчик не пішов.

• Подобається Подобається x 2
  16. vakyolka

будем пробувати.:girl_yes:

17. iragonzales

iragonzales В декреті

Мій практичниц досвід, істерика триває лічені секунди коли дитина відчуває, що її люблять і співчувають.....все що я хотіла сказати.

18. Akina

істерика в 1 річної дитини триває лічені секунди (все що я хотіла уточнити)

19. Lasti

Lasti Well-Known Member

Маю практичний досвід, коли дитині фіолетово, що її люблять і співчувають, коли їй приспічило взяти ооон той крем до взуття.
    Навіть мій чоловік на днях помітив, що на малу вже не діють ті ж прийоми відволікання уваги, що діяли місяців два тому. Тепер істерика до "побєдного" - або дали, або ревіти набридло і ведеться вже на будь-шо. Варіант "дали" - шлях до наступних істерик, тому в нас вдома не практикується. І хай мала собі скільки хоче думає, що її не люблять і не співчувають її бажанню мати саме цю захцянку.

20. Lasti

Lasti Well-Known Member

Якщо перекласти цю цитату на людську мову (у всіх розуміннях, ага) і вникнути в суть, відкинувши всякі айайай-буде-психологічна-травма, то це хороша рекомендація для батьків діток, яким бажається одного, а через секунду іншого, і зовсім не бажається, щоб було не по-їхньому.

Останнє редагування: 25 Квітень 2016