Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Кольорова, 6 Жовтень 2009.

1. Fast

Fast Well-Known Member

Відповідь: Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

В садочку не відмінють дні народження інших дітей. А в вересні ще декілька будуть.
    Вже зійшлися на тому, що сочки вона роздавати не буде. Думаю, все заспокоїлась, але подумала, подумала і каже мені - але навіть якщо я сочки роздавати не буду мені всерівно виповниться 3 рочки? Кажу, що так. А в неї сльози на очах і нехооочу! Ну ж як то подекілька разів на день за те день народження!?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А якщо розповісти їй якісь історії з вашого життя, коли вам було три рочки?
    Почати з того, що було в 4-5, а тоді "а як мені було три рочки, то ... І то було так чудово!!"

А що каже дитина, коли питаєте, чого не хоче?

3. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

я колись читала, що саме цього слід уникати, це ніби казати дитині не будь дитиною, якщо наголошувати на її дорослішанні. Можна робити акценти на вміннях, яких не мають молодші, хвалити досягнення.

Я, при всіляких дитячих дурощах, практикую: спокійно пояснити ситуацію, не подіяло - повний ігнор при повторенні, так ніби не чую, + переключення уваги на щось цікаве. ДУмаю ваша доця таким чином хоче привернути увагу, їй це поки гарно вдається, але швидко пройде;)

4. Fast

Fast Well-Known Member

Бо не хочу.
    І ще, що сочки не хоче роздавати діткам.

5. veronka

veronka зла друзя

коли в нас подібна халепа була, то я з ноута батарею витягнула)) довелось дурити, що він заламався, довго пояснювати, що його ремонтувати треба, нести дядькові і т.д. І ці кілька днів я його включала лише вночі жеби попрацювати

6. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

підпишусь під кожним словом:d7:

Мої хлопці регулярно випробовують межі допустимого, делікатно так, а раптом...:girl_haha: і як тільки мама втомлена, зайнята =непослідовна/голос не впевнений, результат не бариться:girl_flag_of_truce:. пильне око піратів все січе. Такі скарби як тиша, спокій, порядок в хаті -крадуться на раз/два:girl_haha:

7. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Колись мама розповідала, що зі мною було таке ж, правда в 6 рочків. Бо знала, що скоро до школи.
    Владнали все тим, що стали більше звертати увагу на плюси дня народження. Свято, подарунки, дітки будуть вітати....
    Можливо, якщо часто розмовляти на ту тему, при тому звертаючи увагу саме на плюси, воно перейде?

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я б лишила її в спокої на день. А перед сном розказати казочку, як дівчинка чомусь не хотіла дня народження. І спитати спокійно чи не знає чому. Або з зайчиком пограти, як die-Sonne пропонувала.
    Краще ніж доня Вам ніхто пояснить, що з нею відбувається.

9. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Ой, а у нас почалося.... Значить тільки щось чуть не так, чи не можна, чи щось не по її, відразу крик такий що ого, ножками тупає - просто жах! І ще одним оком підглядає на реакцію. Чесно я вже не знаю як реагувати, стараюся відволікати, зацікавити чимось, але це може початися з нічого. Розумію що це випробування на стійкість, але сусіди мабудь вже задумуються що я там роблю з дитиною. Правда поки що то в нас такі концерти тільки вдома, і на тому дякую.

10. kljysochka

kljysochka New Member

100% я би в першу чергу вияснила в дитини ЧОМУ вона того не хоче,і до чого тут соки?!

11. Fast

Fast Well-Known Member

І так, дякую за поради, щодо нашого дня народження. Мія уже перестала плакати, що їй буде 3 рочки. Хоче щоб діти прийшли її вітати. Хоче торт, задувати свічечку, і перечислює, хто до неї прийде на свято. В садочок в той дей не хоче іти і не хоче щоб їй в садочку співали "коровай". Я їй це пообіцяла.
    Питаюсь, може пісенька не подобається? Каже що подобається, і буде співати хлопчику і дівчинці, але не хоче щоб їй співали.
    Коли бавиться ляльками, то зараз в неї нова гра - в ляльки Софійки день народження і вона роздає сочки і печенька і ляльки співають, танцюють, святкують.
    Але Мійка для себе так не хоче.

12. МаленькаКотя

МаленькаКотя Well-Known Member

В нас вже годину майже нервовий припадок у всій красі- з валянням на підлозі, диким криком і биттям руками-ногами. Я просто в шоці, в нас таке вперше, і то на рівному місці- йшли з садочку, купили чоколядку, був задоволений і щасливий, щебетав про садочок, а на порозі як переклинило...На розмови не реагує, на руки не йде. Що робити?:girl_cray:

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Водою вмийте.
    Почекайте поки заспокоїться.

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мого так клинить, коли він до хати іти не хоче. Може ваш так само гуляти ще хотів?
    Ми після садочка гуляємо ще довго на вулиці, а спробуй но зайти додому щось взяти, чи віднести, крик, істерика, навіть мене не чує що кажу що зараз знову підемо. І все це в мить проходить коли ми знову виходимо на вулицю. Але я стараюся нічого не забувати, бо знаю що таке є. Сьогодні забула ключі взяти, а чоловік мав іти на роботу, тому прийшлось зайти забрати щоб потім не кукати під хатою, так от на порозі відразу поза лЬОжа і істерика світового рівня. Чоловік до нього- істерика ще більша. Ідея пошукати ключики удвох щоб потім пошвидше вийти на прогулянку не пройшла. Так і кричав несамовито поки я не взяла ключі і не пішли ми на двір.)

15. Iwka

Iwka Well-Known Member

В нас було схоже коли Гриць не хотів йти до дому з прогулянки, або на прогулянці щось було не так як він хотів...
    Після того як ми через цілий парк цілеспрямовано пішли додому і по ходу пояснила що ми йдемо додому бо Гриць плаче - бачу що кількість істерик значно зменшилась. Головне не пропускати моменту коли дитина втомлюється, або голодна - кількість істерик пропорційно росте.

16. Katrine

Katrine Member

мій перший дебют в цій темці ггг. вчора в мене склалася думка, що я трохи слабонєрвна, бо така була на Маркіяна зла, що в мене аж руки трусилися. прийшли ми на майданчик в парк Франка, дитина витягла свої машинки, і поки я розвернулась, він вже лежав в калюжі і їздив тою машиною по болоті:girl_cray:. всі мої намагання його забрати, перевести увагу на щось інше або пояснити, що так робити не можна закінчувались криком. врезультаті мокрі і з крокодилячими сльозами ми звідти пішли, але така знервована я ще не була. як в такому випадку повестися? дозволити я не можу, бо реально холодно, забрати силою - стрес для мене і для дитини, пояснити трудно... якесь замкнене коло:8:

17. Latane

Latane Well-Known Member

Придбати мембранні штани/куртку(або такі прорезинені) і гумачки і буде всім щастя!
    Можливо дивно, але своїй дитині дозволяю порпатися в калюжах)))

18. Katrine

Katrine Member

порпатись я дозволяю, лопаткою в болоті хлюпати теж, але коли дитина лежить в болоті то трохи реакція інша...

19. DarkNess

DarkNess New Member

Мій теж страшенно любить калюжі. Жив би в них. Але в такому випадку, коли переходить границі розумного, і не чує що так не можна, кажу, що вже йду, давай мені па-па, розвертаюсь і йду, за пару секунд біжить за мною і чемно дає руку. З моїм таке проходить.

20. olerusya

olerusya sweet candy ;)

що мається на увазі "порпатись"? лежати чи сидіти в калюжі?
    моя дитина теж любить лопаткою набирати воду в відерко з калюжі, але йдеться про ситуацію коли
    я не вважаю що якісь штани після такого врятують дитину від холоду, мокрих трусів і всього решта.