Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Кольорова, 6 Жовтень 2009.

1. Alexx

Alexx New Member

Відповідь: Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

В нас є славний крикун )))) і все точно так як ви описали. Публіку любить, дуже ))). Деколи вийде на балкон і починає всіх окликати кого бачить ))). Переважно я не реагую, але коли бачу що когось це напрягає або мене голова болить, то починаю розповідати якусь історію, яка вимагає його участі, або питаю якого кольору машина стоїть, або кажу послухай, як щось там співає/грає/гарчить.... або кажу щоб не кричав бо сусіди відпочивають, сплять чи ще там щось вигадую. Ще бачу що його від цих криків, риків, вересків можна тільки інакшим звуком відволікти. Мій малий з самого раннього дитинства дуже класно звуки імітує то я його переключаю на якісь шиплячі звуки )))) і отак собі шипимо )))). Маю віршик для вивчення букви "Ш" на рос. мові про змію яка шипить, то він дуже його любить. І я той віршик починаю майже пошепки розказувати, а закінчення він вже знає тому і переключається і ми закінчення разом розказуємо. Просто казати не кричи, нам не поможе ніколи в світі, навпаки ще додасть обертів ))). Якщо на вулиці дуже розійдеться, то допомагають "оті коменти добрих людей" одразу бачить в людині "жертву поговорити" )))) і розказує що сьогодні з ним трапилось.

2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

інтуїтивно мусите знайти підхід виходу з Вашої ситуації з Вашим сином.

В нас щойно була істерика на тему "хочу".
    Софійка встала, коли тато йшов на роботу, ми з Мартою ще спали, попросила включити їй мультик, чоловік включив. Їй 3 роки і майже 7 місяців. Подивилась. Десь перед дев'ятою той мультик з лунтіком закінчився, як і кожного дня і Софія прийшла сказати, шо їй хочеться ще мультик дивитись. Я півсонна запитала, чи вона вже дивилась, сказала шо дивилась, але хочеться ще. Я подзвонила до чоловіка, бо ми мультики обмежуємо в часі в день, оскільки вважаємо що надмір телевізору викликає агресію в дитини. Кажу, донечка, ти вже подивилась вранці мультик, ідем митись, чистити зубки і снідати. Почала на мене кричати, що їй ж то хочеться, я пішла в ванну, поки її чекала, і вона там вперто з повними сліз очима в кімнаті тупала ногою, почистила зуби, помилась, питаю, чи мені вже йти в душ, чи вона йде до мене. Сказала, шо чекає на няню. Ну то ок. Я пішла зробити чай. Прийшла няня. Софія помила з нянею личко і почала вимагати, шо вона хоче їсти кашку, шоб няня її годувала, а я сиділа і дивилась, як вона ту кашку буде їсти. Кажу, що йду Марту годувати і починається істерика на тему "хочу і буду мати, бо я так хочу". Почекала поки трошки заспокоїться, поговорили, ніби пішла їсти, раптом в кухні почала кричати, шо вона все ж хоче їсти і мультик дивитись. Я сказала, шо мультик може дивитись чемна дитина, і що мультик Софійка вже сьогодні дивилась, і якщо вона буде чемна, то можливо ввечері ще подивиться мультик... Словом ми зараз вчимося розуміти і переводити "я хочу" в "мама, можна?" і знати шо на "можна?" є дві відповіді, а не одна "можна". То вже триває майже місяць. І всеодно ще два -три рази на тиждень випробовування "голосом і всім-всім-всім" продовжуються.
    Одного дня почнеться якась інша маніпуляція, ну то будем думати, як з нею боротись, але то все є маніпуляції дитини мамою/татом/нянею/бабусею.

3. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Так, маніпуляція на ліцо. Але... дитина робить це не зі зла, вона хоче любові. І не знає як ще її в тебе випросити. Не пропустіть перших дзвіночків ревнощів.
    Часом коли дитина ну дуже чогось хоче, з того що вона робить як правило і це дуже любить робити, вона насправді хоче відчути чи її люблять і прохання дати їй "ще" - це як прохання дати ще порцію любові. Дисципліна то добре, але в випадку з появою меншої і кризою чотирьох треба бути на боці дитини, щоб не спричинити травми і озлоблення на весь світ.

---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

напевно краще на досвідченіші.
    Ми коли мали поїздки в місто в транспорті, то я завжди наперед розказували куди ми їдемо, брали з собою улюблену іграшку, одну і ще якусь книжечку або блокнотик де малювали дорогу, і все що за вікном. Мама має думати на перед а не по ходу жалітись на ситуації що склалися і тонути у власній безпорадності. Авось пронесе - не буде. Буде добре, якщо мама подумає і організує наперед. Мама для того і є мама, щоб вести за собою а не стояти над дитиною і плакати над нею.

4. Bogdanka

тут ні при чому
    ту мультик при всьому
    бо це зараз повторилось, вже так було ще до Марти, ніби припинилось
    в нас Софія не знає міри мультам, але їх не може бути завжди не можна. Тому колись навчиться шо якщо дозволено 3 лунтіки, то це не 6 і точно не 10
    Ревність в нас виявляється в іншому - взяти на руки, почитати, коли Марту годую і таке всяке, і ми це робимо, по хаті носимо всіх, на вулиці інакше, але здебільшого всі її нявканя задовільняються, ну і вони дуже мінімальні, а от що стосується мультфільімв, особливо клубу Мікі мауса і Лунтіка то жах. Дівчата, там реально напевно зашиті якісь 25 чи 28 кадри, бо хоч то дійсно добрі і неагресивні передачі, але з ними наша дитина не може ніколи зупинитись. Ще таке є зі спонж бобом.
    Бо є речі, які чітко привязані до ревності, і це точно у нас не мультики.

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не одна Софія така.
    Я прийшла до висновку, що краще взагалі без мультиків. Раз сказала, ні, 2,3, дитина попросила, поплакала і все. Що саме цікаве було для мене, за півгодини після мого ні, він вже так зацікавлено бавиться, що мені треба докласти зусиль, щоб переконати його лишити гру і піти погуляти.
    А коли то включають, то не включають, дитина нервується. Не можу стверджувати, але підозрюю, що це зумовлено нерво-психічним розвитком. А в ситуації, коли йде адаптація після народження меншої дитинки в сім*ї стабільність і передбачуваність дуже важлива для спокою дитини.

6. Bogdanka

чомусь думаю, що ми теж будем таке рішення приймати, бо мультфільми якось дійсно не регулюються в кількості і часі. Ми вже так робили, а потім чоловік вирішив, що може дитина трошки підросла вже і все буде інакше. Було більш-менш перших 5 днів, потім всьо як півроку тому, коли було взагалі несказанно скандально при кожному дивленні і ми перестали включати мульти взагалі. Ну от, мабуть достатньо в гостях і в Антошці під час стрижки, бо реально виглядає як шкода дитині.

7. dieSonne

тоді все ок, молодці. В нас з задоволенням без шкоди для психіки зараз йде fireman Sam, Postman Pat, Caillou (Каю). Дивимось здебільшого англійською або німецькою. Часом по 3-4 серії. Вони коротенькі до 10 хв. Мультфільм сюжетний, мораль нормальна, після перегляду дитина не перезбуджена, часом навіть навпаки сумна і сповнена певних переживань за герея, є що обговорити і на чому провести життєвий урок. Мультфільми бувають різні. Я думаю, що ретельно підібраний мамою і улюблений мультфільм шкоди не принесе. В Олежика в віці 4 років улюбленим мультом була діснеївська білосніжка. В нас тоді більше ніяких і не було, не було телевізора, нету.
    Я сама з задоволенням часом дивлюся мультфільми, особливо повнометражні. super RTL по п'ятницях такі класні Діснеївські пускає про мишенят, котів, навіть назв не знаю, часом самій сльози на очі навертаються. Але то старі мультфільми, мультфільми 70-80 років. Реально добрі. Вони пізно йдуть і ми після них як після казки засинаємо. А оті спонджбоби, мікі мауси, лунтіки, маша, воно ніби добре але якась така дурка для мене.

8. Bogdanka

точно
    і викликає істерики дійсно не в одної дитини, недавно про то з сусідськими мамами говорили, то клуб мікі-мауса - споч дитина підтанцьовує, вивчає героїв, а потім, незадовго, починає зовсім не вміти зупинитись, коли ти виключаєш мульт. То якось зовсім недобре.
    Між іншим найгарніший мультфільм з тих, що останньо нормально нам пішов то все-таки була трилогія про фею дінь-дінь. З нею ніколи не було непорозуміння, ну закінчився і закінчився. Ще гарно Софія дивиться декілька старих мультиків, про Петрика Пяточкіна, про всіх-всіх-всіх, хто є на землі (там де песик сказав, шо кішка не потрібна), старого мауглі, хоч спершу, старі мультфільми нам не пішли, бо в них нема такої шаленої шкідливої яскравості, і тих жахливих озвучувальних голосів:)
    Ну от якось так, змішано про мультфільми і дитячі сльози.
    Одним словом, при мультфільмах і вимаганнях я категорична, чоловік не зовсім, бо Софія дуууууже погано їсть загалом і під мультфільм він її годує. Я це не вважаю добрим, ну але в нас така дитина. Вона дуже погано їсть і часом тато думає, що це вихід з ситуації. Одним словом, зі сльозами, їжею і рештою всього всі діти індивідуальні і до кожної дитини інший підхід.

9. Ная

Ная Well-Known Member

Наша Софія з того всього лише пару разів лунтіка дивилася і то він її не надто зацікавив.
    Щодо сліз за мультиками, то ми то пережили, навіть не знаю за якої причини але тепер вимагання мультиків нема, навіть коли включаю то дивиться хіба дійсно цікаві, ті шо по телевізору, то вона сама тепер може виключити. Думаю, що нам допомогло не так обмеження як вибір мультфільмів для перегляду дитиною, дивимся не ті що популярні, а ті що справді цікаві. Найулюбленішим в нас був "Братик ведмедик".
    І ще я помітила, що найкраще наша дитина сприймає мультфільми коли дивитися разом з нею, особливо нові , і коментувати те,що їй може бути незрозуміле, обгворювати події в мультику. Я як маю можливість дивитися разом, то для Софії ціле свято ).

10. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

В нас теж епоха мультиків зараз, том і джері англійською, для малого то виглядає так: " мууу, няв, ам" що в перекладі означає під мультик про котика буду їсти і таки він сідає і ість, але то триває 30 хв, і так вже 3 дні 3 рази вдень по 30 хв, мене рятує бо в той час роблю їсти собі і бабці, або щось помию- поскладаю- почитаю, але коли я кажу що час на двір то дитина вимагає з криком ще "ди" що означає ще один, в результаті після кількох "д" сам закриває ноут, але ці три ночі ми жахливо спимо і дитина більш капризна, таки треба ту схему ідження під мультик припиняти. Як? Чи перечекати ще пару днів, бо вдома в нас мультики є, але не так часто, бо " не має світла" гггг а зараз в селі їх вже надміру

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я в темі про телевізор давала підбірку. Там немало аргументів сюжету не стосуються. Тому вирішила, що буду намагатись по максимуму їх вилучати з нашого життя. Бажання позбутись телефізора зріє :)

Я після того як вдень написала про мультики, потім мила посуд - в мене це час коли найкраще думається :), і ось прийшла мені така аналогія. З курінням. Мультки це все-таки залежність. Принаймі для малих дітей 2-3 років.
    В мене є тільки одна знайома, яка курить час від часу. Решта або курять, або ні. І більшість з тих , хто курить, курять досить багато. Тобто таких, хто курить 1-2 цигарки в день не знаю. І дивною мабуть буде ситуація, якщо мама дозволяє курити, але тільки 1 цигарку вдень. Логічно ж, або куріння шкодить, або не шкодить. Або курим, скільки влізе, або не курим. (Уявіть собі підлітка на місці дитини, я не пропоную уявити дозволяння курити 2-3 річним дітям якщо що :))
    Коли я для себе визначила і визнала, що ми не курим вважаю мультики шкодою дитині, не зважаючи на кількість і доброту, а в принципі, тоді і дитина буквально за кілька раз заспокоїлась і перестала піднімати цю тему. Раніше ще тато міг включити на вихідних. Траплялось раз на кілька тижнів. Тіді знов починалось ниття і випрошування мультиків.
    А зараз ми зупинились на меншому злі - аудіоказки. Планую сама кілька записів начитати, нехай краще мій голос слухає.

12. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

В нас часом теж мультико-істерики проскакують, але я принципово мультики вмикаю дуже рідко, а якщо й вмикаю, то старі радянські (що дивно: малий їх відразу сприйняв краще за сучасні і дивиться з набагато більшою охотою).Зрідка дозволюя подивитись ще один як попросить, але волію таки перемкнути його увагу на щось інше. Мене наразі більше хвилюють його істерики перед сном, коли "хочу те, не знаю що, але спати не ляжу", часом чесно відповідає, що хоче поплакати, а в такі моменти достукатись до нього важко, мусить поридати, а тоді сам каже "Мама, йдем спатки", або просить , щоб я його поносила, коли вже дуже розстроєний.

13. dieSonne

14. Fast

Fast Well-Known Member

Я не знаю, як мені реагувати і що казати Мійці, і взагалі чому вона зі сльозами питається мене чи їй ще нема трьох рочків. Вона не хоче щоб їй було 3 !!!
    Коли ходила в садок їй дуже подобалось, дні народження і іменинники роздають сочки. Потім з поламаною рукою майже місяць були дома і на днях в неї оце почалось, що нехоче щоб їй було три рочки, не хоче дня народження, не хоче подарків і не хоче роздавати сочки. В садочок пішли тільки вчора, але до обіду забрала, бо вихователька подзвонила, що Мія плаче, що хоче маму і додому. Я забрала. Сьогодні сказала, що піде в садок зі своїм зайцем і плакати не буде. Я повела в садочок. Поки дзвінка від виховательки не було. Я не розумію, що то її так заклинило, але плач, що в неї буде день народження, мене якось лякає.

15. dieSonne

думаю, це пов'язано з якимось інцидентом при роздаванні сочків на дні народженні у інших дітей. Треба якось ту травму зняти. Може вони не поділили по смаках і виник якийсь конфлікт, от вона собі і взяла це близько до душі. Нехай зайчик маминим голосом "поговорить" з нею про це і вона розкаже про все, тоді зразу може зайчик її заспокоїти і запропонувати не лякатися роздачі сочків, чи чого там, що випливе в процесі розмови. Успіхів.

16. Златка

Златка Well-Known Member

От в Златки теж "вікові" плачі, але іншого характеру: "коли я вже виросту?", "коли мені буде 18?" (то вже мультяшне, бо її улюблена Рапунсель має 18 років). І то сльози горохом, бо вона ще маленька і ніяк не росте. Раз-два в тиждень вона питає, чи вона виросла, скільки їй років і далі сльози :girl_in_dreams:

17. Fast

Fast Well-Known Member

Якось це більш звичніше.
    Мамі розповіла про Мійку, то вона сказала, що я казала, що не хочу бути дорослою. Сімейне, чи то мене діставали, що я доросла, бо з мамою вже була поскандалила, що Мії завжди (це при кожному пуку) каже, що доросла. Мійка пішла відкривати сама двері і на моє - ти що незнаєш, що самій не можна бо тра ля ля, вона мені заявила, що їй можна бо вона доросла.

18. Zaichiha

Zaichiha New Member

Fast, я би певний час взагалі уникала теми Дня народження (судячи з лінійки у вас ще є місяць часу), а якщо реакція Мії не зміниться, проігнорувала би ті всі сочки, пояснивши все вихователю, адже День народження - це її свято, не хоче сочків - не треба. До речі, моя доця має 3,5 роки останнє, що вона придумала, що хоче заміж за тата, а мої пояснення щодо того, що це нереально викликає плач, ми лишилися того ровера, от і все.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У мене теж був у дитинстві період "таткоманії". Я теж хотіла за нього заміж. Все, що я мала, то було "татко купив", "татко зробив", "татко зв'язав" і т.д. То перейшло саме. Мені то розказували, як анекдот уже в дорослому віці. ))
    Колись вичитала, що в діток після трьох іде певного роду асиміляції з татом, то є частина розвитку. Дівчатка від тата вчаться, що таке протилежна стать і як з нею поводитися, а хлопчики вчаться бути представниками власної статі.

20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Моя наймолодша навпаки впала в дитинство. Чим більше її всі переконують, що вона вже велика, вона починає говорити як дитина і перекручує слова.

А он старші дівки, то вони не можуть дочекатись коли вже стануть дорослими. Вчора чуть очі одна одній не повибирали за станик. Знайшла Юліана такий станик, що одягають на початках, і давай, що в неї вже є ті на що їх одягати. А Анна давай доказувати, що в неї більші. В неї й справді більші, але головне щоб не віддати або відібрати.