Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Кольорова, 6 Жовтень 2009.

1. MADLENKA

MADLENKA Well-Known Member

Відповідь: Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

А моя дівчина любить на пустому місці закатати такий "шкандаль", що то просто жах! Прихожу в садочок:"Мама, що ти мені купила?" я кажу:"Нічого", то вона відразу починає ревіти і то так голосно!!!! Йдемо додому і вона всю дорогу так кричить. Прошу її спокійно пояснити, чому плаче, а вона ще голосніше!!! І жодні слова не доходять. В такому стані вона не чує нікого і не реагує ні на що! Ось так і йдемо вулицею, а всі перехожі оглядаються, що то таке робиться. І так вона реагує на все, що діється не так, як вона хоче. Не знаю, може, це дійсно криза трьох років? Коли воно вже перейде, не знаю.:girl_in_dreams: То закатає істерику, бо перезувне не те в садочку, що ті балетки їй не підходять, треба інші, то ляльку їй купи за шалені гроші, то просто мама не так її взяла за руку...:girl_cray:

2. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

До нас вчора приходили гості, і коли всі рідні порозходилися, приїхала моя хресна з дочкою і чоловіком, то малий як їх побачив, в нього не те, шо істерика почалася, він так плакав, що ним аж кидало, трусило, в нас однокімнатна квартира, тому ми пішли з ним до ванної, думали перейде, але доти, доки з хати не пішли гості, він не затихав. Я розумію, що він дужеее боїться лікарів і лікарень, так як місяців 3 тому лежали в лікарні, причому викликали швидку, приїзжали вони і забрали нас.....І він думав, що знов хочуть його кудась забрати, пояснення не допомагали, при першому слові починалися істерики далі....Але я просто розгубилася і не знаю як реагувати, на дворі не боїться нікого, тікає, таке і в магазині чи в гостях, а от тільки як хтось незнайомий зайде до хати, страх)))))

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Гм-м-м...
    І що за вражина її цьому навчила..?
    Сверуха? (женіть її нафік)

Досвідом!
    Раз "пошукає" маму - вибрики згаснуть.

4. MADLENKA

MADLENKA Well-Known Member

Скоріше за все, ця вражина - я :girl_crazy::shy::bad: Бо дитина основну частину часу проводить зі мною. Інколи з*являється бабуся і ото-то вже починається справжнє "катування" і випробовування нас на витривалість:girl_crazy: І тоді я розумію, що коли вона лише зі мною, то це ще "цвіточки"! Але що мене найбільше дивує, що нібито і не вчу таких капризуль, а воно звідкись береться. :confused:Я б сказала, що я скоріше строга мама, ніж "добренька"

5. dudja

dudja New Member

Моя доня також щодня проявляє свій характер. Якщо щось не по її- зразу плач, з вулиці неможливо додому йти- йде і ниє, я стараюсь чимось відволікти увагу, розказую якісь історії про котиків, песиків і т.д....., на пташок дивимося, даю щось до рук, тільки щоб не закатала істерики на вулиці. Бо потім спинити неможливо. Взагалі не подобається мені коли діти плачуть-вередують на дворі, а збоку йде мама ніби нічого не помічає. Знаю з власного досвіду, що треба якось до дитини ключик знаходити, але не таким методом. Я всеж таки прихильник розмов- краще пояснити дитині 2,3,10 разів, думаю буде більше користі. От зі старшим в мене таких проблем не було. Він послушна дитина- завжди можна було домовитись. А з донькою не так. Виховуємо одна одну.

6. TASJA

TASJA Well-Known Member

А в нас нова проблема! Наш Святославчик став хлопчиком-ні. Перша відповідь у нього "ні", усе в нього "не так" (крісло стоїть не так - треба посунути, іграшку не так - треба поправити, руку дала не так мама і т.д.). І що це - такий характер, щось вікове, чи щось упущене батьками?
    І ще одне. Коли ми вдвох (або з татом), то з ним ніяких проблем нема взагалі. Слухняний, спокійний, розуміючий. А от коли є вже хтось посторонній, то починається ниття (бо все хоче з мамою, хоча звичайно грається сам, якщо потрібно). Може це ревність, бо мама приділяє ще комусь увагу, або йому некомфортно, якщо є постронні - не знаю.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Думаю, що вікове. Мій Дарко мав прізвисько "no-baby" довший час. Тепер ті дівчата, які його так називали, самі просять його сказати "ні", а він соромиться й мовчить. :xaxa:

Тут може бути і те, і те. Може, звик, що ви завжди ним займаєтеся, а може просто некомфортно почуватися при чужих.

8. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

І в нас істерики регулярно. Останні перли то тоді, коли я приходжу за нею в садок і вона не хоче йти додому, плачі ше ті. А ті дами в садочку стоять і дивляться на то все і думають, що ж вона їй там на тій своїй мові балакає, а то нічого не дає.

9. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

я думаю теж що вікове, у анс в малої теж таке було, чесно кажучи, злило мене таке.. але пройшло..
    тут я думаю, що він починає добиватись уваги від вас, бо звик бути в центрі уваги, тому треба відразу навчити, що коли мама говорить з кимось або по телефону в розмову втручатись неможна.це, звісно, не відразу все буде, бо діткам треба вчитись мати терпіння, але часто треба дитині на цьомунаголошувати. у всіх діток таке буває, тому головне то не упустити.

10. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

І у нас з двох років почалися істерики на пустому місці.
    Напевно вікове.....................
    Тільки трошки щось не так як йому хочеться і зразу починає пищати.

11. mysika82

mysika82 миється в бані

а у нас така справа вже зараз.... намагаюсь не реагувати, але не витримую довго.... незнаю як бути...

12. Provizor

Provizor Well-Known Member

Моя дитина навчилась, як щось не так падати на землю і валятись:) Ляже на спину, ноги і руки задерті (як дохлий жучок) і краєм ока дивиться, чи мама бачить той концерт.

13. Diana

Diana мрійниця

А у нас кричить " нефоцу-нефоцу" і так довго можуть бути крики -плачі, вчора навіть у ві сні так кричала.:girl_cray:

14. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Моє чудо теж таке робило. Навіть не знаю, де вона таке побачила. Хоча, здається, ми таку картину бачили раз в Антошці. Правда, Христинки лягала не в магазині, а лише вдома, коли я щось не давала чи не робила того, що вона хотіла. Я просто не реагувала, казала: "Що втомилася? То полежи трішки...","Відпочинь, а коли встанеш, то приходь бавитися"... робила вигляд, ніби я не розумію, чому вона лягла... У нас все минулося.

15. Provizor

Provizor Well-Known Member

А наша на вулиці полюбляє, де побільше пилюки. Думаю, вона сама собі таке придумала.

16. Олька

Олька Well-Known Member

Я вчора переглядала відео, де моїй Каті десь 2 роки і вона також от так лягала як ви кажете. Але я на це увагу не звертала, лежи собі, покричи, а мій чоловік то тихенько все знімав, то вона лежала і тихенько собі поплакувала, щось розглядала, а коли його засікла, то такий крик був. Ото я насмілась, бо вже забула як то було. А коли їй то включила, то їй тааааааак смішно було і мене питає: мама, а чого я так робила? може то не я?

17. Зануда

Зануда Well-Known Member

Страшний час...Навіть не знаю - ніби діти вже виросли, ніби вже розуміти мають, коли їм пояснюєш, а всеодно...Розуміти-розуміють, але не погоджуються - висувають свої умови і плачами вимагають їхнього виконання.
    Вчора так мене вимотали діленням роликів - думала в самої істерика почнеться. Аргументів здорового глузду ніхто не сприйняв - все базувалось на одному істеричному "я хочуууууууууууууу". Закінчилось все тим, що поки тато не купить другу пару роликів - кататись не буде жодна. Питання в тому, чому я відразу так не зробила, а понадіялась на те, що зможу їх переконати без плачів кататись по черзі?

18. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Моя племінниця (Тоня) зараз ввійшла в таку стадію Найбільше то стосується одягання. І ми по-трохи входимо, от недавно - йдем по Антошці - проходили близько коло біло - рожевого джеокс-кросівка дівочого 25-го розміру при нашому 18-му, вхопила в руку і я ледве видерла. Покричала і заспокоїлась... Коли кажете то переходить +/-?

19. taso

taso New Member

Думаю, що то не переходить і в 16 років - хочу цю сукенку на випускний і то ваша справа як то буде........))) -і то залежить тільки від батьків чи вони йдуть на поводу в дитини чи не. Якщо не реагувати на істерики дитини: хочу цю шоколадку, іграшку і т.д... то воно проходить само собою, бо дитина знає, що істерика не поможе....... Принаймі так є у мене....... Правда бувають інколи конфузи і знову істерика, але все-одно не йду в малого на поводу(йому 3 роки)......

20. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

А у нас було затишно десь із рік (з 3 до 4років). Тепер істерики почали набирати нових форм і виявів. Якщо раніше ми плакали і кричали, лягали на підлогу чи ще щось подібне, то тепер ми коли щось вимагаємо - дозволяємо собі вдарити маму, копнути щось, щипнути меншу сестричку, кинути те що є в руці і ще й образитись на весь світ. Причому, якщо раніше - це мало хоть якісь розумні форми, то тепер на будь-що, що не так як хочеться. Навіть йти не по одній стороні дороги а по іншій.
    Якщо раніше - емоція просто виходила, то тепер додалась ще й агресивність у поведінці. Дуже важко сприймати це все із розумом та спокоєм - особливо коли менше вже того набирається. А оте неаргументоване хочуууууу - так і залишилось.
    А коли щось пробуєш пояснити - "закриваємо ручками вуха і не слухаємо".
    Спокійно реагувати вже не можу - ані я ані чоловік - зриваємось на крик за часту.
    Може хтось порадить - як краще із таких ситуацій виходити і чому така агресивність зявилась.?