Вдихнути, видихнути, затримати дихання і відштовхуючись руками від стегон, розкрити грудну клітку Нічого навмисне втягувати не треба. То робиться через розкриття грудини.
якщо маєте якесь відео, будь ласка скиньте. Я за Анітою Луценко робила. Альбо лижі не їдуть, альбо...тойво Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
@Rona дякую. Завтра прослідкую за собою ретельно. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
може хтось порадить мені як усунути асиметрію гомілки у мене тільки біг, присяди, випади біг поки зменшила, виглядає що то він найбільше посприяв добавила присяди для лівої, але я ще той спортсмен, ненаприсідаю багато і правильно
Маю таке питання Почала активно робити вправи, присідання і т.д. Під вечір м"язи почали боліти (останньо таке було після сходження на Говерлу). Як по сходах йду болить, на крісло сісти болять ноги, хожу як можу. До того довго не тренувалась, напевно треба було по чуть-чуть починати, а не зразу таккими темпами. То розумію що це з непривички. Наскільки знаю то це молочна кислота в м"язах утворилась, так? А чи є методи як того болю позбутись? Чула колись що гаряча вання помагає, чи ще є якісь хитрощі? І ще - то перечекати щоб дискомфорт пройшов і тоді потрохи робити вправи, чи навіть через біль робити по трохи? І ще таке помітила - під час присідань трохи чула хрускіт в колінах, раніше такого не помічала це старість не за горами?))
перед вправами робити розминку....а після вправ обов*язково розтяжку кожної групи м*язів, які потренували і біль буде набагато менший. Але у Вашому випадку це все ж таки більше від не привички, потім буде легше)))
Моя порада така: перечекати трішки поки переболить, а потім обов’язково продовжувавати, тільки з поступовим збільшенням навантаженням.
Пе перше так, завжди розминку робити і розтяжку вкінці. Перечікувати не треба, навпаки, мязи розігріваються і не будуть боліти під час роботи. Якшо займатись систематично, то біль перейде з часом. В тренажерному залі біль з'являється тоді, коли міняєш навантаження наприклад, навіть якщо до того вже місяцями ходиш в зал. Я теж люблю відчувати свої мязи. Чути, що робота йде
а як присяди чи випади на гомілку впливають? асиметрія гомілки це що? одна більша за іншу чи на кожній м"яз росте не туди, куди ви хочете?
Я сьогодні зважилась. 60 кг. Де? Звідки? Як? Вага вроді справна була. Ну після басейну і сауни -- 59.4. Але потім я знову нажерлась і, либонь, далі за 60 перевалило. Ріст 169, грудей немає, тому та вся зайва вага десь в районі живота і дупи зібралась. Ну ніби так в дзеркалі і не скажеш, одяг не тисне, хоча більшість його у мене в обліпочку. То як мені повернутись до 56 кг? Якщо що -- то я ніколи в житті не худла, не тренувалась і не сиділа на дієті. Що зробити перш за все? На атицелюлітному масажі вже була. Займатись у залі -- то мені важко, у мене все болить (я після антицелютіного два дні конала, таблетки знеболюючі від крепатури пила). Може мені чогось проносного вдути?
Зараз велотранжер кожен другий вечір, 10 км. Чергую з йогою, бо спина бо бо. А до дитини знайшла свій вид спорту, на жаль зараз ніяк не можу повернутися - то альпінізм. Не гірський, у залі на стінці. Як же ж воно підтягувало всі мязи тіла одночасно. І ніби нічого не робиш, вилізеш на стінку, і відпочиваєш, чекаєш, коли страхувальники звільняться, а вага моментально вниз і тіло підтягувалося на раз. І таке відчуття в тілі готовності як перед стрибком, літати. Ох, як же ж мені його бракує.
ну і скільки то треба ті педалі крутити, щоб 4 кг скинути? --- дописи об"єднано, 12 Вересень 2016 --- бігати не буду -- не люблю. А ходити на біговій доріжці? А сенс? Я ітак багато хожу --- дописи об"єднано, 12 Вересень 2016 --- Ой, як же мені не хочеться стиль життя змінювати. Хлібчик, відбивні, бульба, майонез -- і то все ввечері і багато. І ніяких тренувань у спортзалі. Максимум -- то в сауні посидіти і 10 хв в басейні
не знаю, я не для ваги, а для самопочуття і здоровя ну і компенсувати ті шоколадки яких організм вимагає чомусь саме ввечері, а він ох і вимагає, прям за горло бере а взагалі, то ще Майя Плісецька казала - міцно взятися обома руками за стіл і відсунути його від себе але я такого не сповідую, для чого тоді жити особливо без хлібчика! з маслечком і трошки посолити. свіженького пухкого, або й чорного бородінського, як жеж мені його бракує ... ой я мабуть не в ту тему я спортом займаюся, щоб мати законне право зловживати
А мій шеф каже (не мені, я наразі ідеал і про зайві кг ніхто не здогадується), щоб схуднути треба жерти на відро менше. Але я не жру. Я не люблю цукерків, шоколадок, тортиків. Але я і не фруктоголік. У мене не здорове харчування: багато булок, канапок, відбивних, ковбаси, котлет, пельменів, картоплі, макаронів. Ну і до того ще якийсь салат із майонезом. Буває і перше -- борщ чи помідорова зупа (дітям варю овочеві -- їдять. Але того, що їдять діти я їсти не можу. Не люблю всього молочного, вареного, каш, кефірів, йогуртів....) Але їм не багато. Точніше багато, але не часто. Короче, все не правильно. І я знаю це. Але ж за 34 роки ніяких збоїв не було. Як то правильно -- хороший метаболізм? А тепер що? Старію?...
@Kandya по-перше, до 50 років в організмі проходять зміни (поступові звичайно)) і десь 5 кг м"язів замінюються на 5 кг жиру. уявіть собі, скільки це м"язів і скільки це жиру. а 5 кг м"язів для жінки то взаглі капець! м"язову масу жінкам набрати дуже важко. а жир легко))) так що відносно старію то та, є цей момент! при тій же вазі в 20 і в 50 якість і вигляд тіла дуже дуже різні, навіть якщо не брати до уваги шкіру. по друге, 4 кг то дуже мало скинути, при вашій вазі це нормально скинути їх за місяць-півтора інтенсиного скидання ну або за 2 неінтенсивного якщо ви справді не можете обмежити себе в їжі. Якщо за місяць скинути більше ніж 4 кг, то ви скинете не жир, а попри жир і потрібні тканини і будете схожі на замориша!!! по третє єдиним способом схуднути є дефіцит калорій! іншого способу нема і край! Якщо ви не хочете обмежуватись в їжі, то тоді вам треба значно підвищити розхід калорій! Якщо це велосипед (кардіо нагрузка) то тоді робити зранку на голодний шлунок. Тоді запас енергії в мязах малий і треба буде крутити педалі не годину а лише півгодини,щоб результативно спалити жир. Якщо протягом дня, то крутити не менше ніж 40 хвилин (але і не більше години), слідкувати за пульсом, не більше ніж 140 ударів, тоді буде палитись жир. але пам"ятайте, що організм в перчу чергу палить енергію з м"язів, а коли там вже дуже малі запаси, то він переходить на жир і тоді то вам стає важко, бо він не любить палити жир, тут головне добити. Тобто крутити велосипед 15 хв то нерезультативно для схуднення, зате можна трохи підтягнути мязи на ногах і сідниці. по четверте слухайте себе і своє тіло. якщо вам не подобається ранішнє кардіо, то не гвалтуйте себе. знайдіть спорт вам до душі. ну і по п"яте не нехтуйте харчуванням. 75% успіху це харчування. і справа не у вазі, а в якості тіла, шкіри, нігтів, волосся, самопочуття. ми є те що ми їмо, то є істина. Успіхів
Це я знаю. Але інша література каже (і то мені подобається), що вживати те, що не смакує -- ніякої користі не приносить. Я не кажу, що вже геть от нездорову їжу треба вживати, бо вона подобається. Але я не можу себе змусити з"їсти салат із олією. І тушені овочі не можу. Або майонез, або сметана, або вже просто із сіллю. Ну то таке. Йду я в сауну, може там трохи випарюсь. В зал би пішла педалі покрутила, але красовки на селі забула)