та це зрозуміло, але я подумала - о, щоб схуднути, потрібно їсти продукти з низьким ГІ! а не так се просто)
Еххх...дідуся вже немає давно. А мед беремо в колеги,який тримає пасіку не для продажу меду. Каже,що не годує бджіл цукром. У вас порівняння в калорійності чи в безкорисності?))Якщо хтось і підгодовував взимку цукром,то з ним може бути тільки перша викачка (квітковий весняний)
Ну він не зовсім безкорисний, але шкода є в ньому та ж що й в цукрі. Наскільки я знаю, всі мої знайомі що мають бджіл дають їм цукор. Навіть якщо роблять мед "для себе", не бачать в тому нічого поганого. Тому я меду просто не їм. І потрібно пам"ятати про нагрівання-нагрівати мід не можна. Ну але то думаю ітак всі знають.
Ще раз)Бджолам дають цукор (не всі пасічники)тільки! для того,щоб вони успішно перезимували.Ті,хто не використовують цукор - залишають залишки меду,тобто,не вигрібають від комашок "під чисту". Цукор виходить повністю із першим весняним медом. Тому я мед просто їм. Ложками. Сотами. Все своє свідоме життя. Аналіз крові здаю 3-4 рази на рік (для себе)
Потрібен час і терпіння. Головне систематично і комплексно займатись спортом і дотримуватись правильного харчування. Зразу не варто надто навантажувати організм, бо можна невитримати і перегоріти. Збільшуйте навантаження поступово, прислуховуючись до свого тіла.
@Demetra, так, але поступовість, це певний розпорядок, тобто мав би бути комплекс вправ, а я поки не можу сама собі правильно підібрати вправи, тому прийшла питати пораду..
Скільки часу ви займаєтесь. Бо я чомусь подумала, що не довго. Тому від того відштовхувалась пишучи допис. Ви пишете, що вже займаєтесь з Джиліан Майклс( це і є комплекс вправ і це достатнє навантаження для новачка на кожен день, сама займалась), робите планку, багато рухаєтесь... Позаймайтесь місяць( але систематично без пропуску), а потім поміняєте программу на важчу чи знайдете інший вид спорту. Зі спортом треба налаштуватися на те, що результат не буде миттєвим. Більше приділяйте уваги харчуванню.
@Demetra Займаюсь інтенсивно близько 3 тижнів..Вага повільно сунеться, хотіла б швидших результатів. Знаю , що треба налаштуватись на довгу працю в цьому напрямку..
тренуйтеся так, щоб пульс був в межах 130-150 уд в хвилину. Він може падати, а потім зростати, але вцілому пульс має бути в таких межах впродовж 30 хв. Що ви будете робити не суть важливо.
Можливо трохи жорстко, але те що напишу правда. От, скільки часу ви наїдали лишні кілограми? Напевно, що довше ніж три тижні! Тому і втратити їх за такий короткий термін неможливо. Чисто фізично можливо, але тоді привіт обвисла шкіра, розтяжки, і виснажений організм! І то не факт, що кг не повернуться назад, коли збавите темп, а ще й нові можуть нарости. А ви його збавите, бо скакати, як суперкролик з екстремальними навантаженнями не зможете. М'язи за три тижні теж не виростають. Тому прийдеться налаштуватися на певний час і систематичність! Я не хочу вас залякати, результат обов'язково буде! Просто треба трохи терпіння і настирливості. Займаєтесь в зручному для вас темпі, привикайте до нового рухливого способу життя і харчування, і ,головне, любіть те, що робите! Інакше ця боротьба вам дуже скоро надоїсть і руки опустяться. Ви вже молодець, бо зробили перший крок. Тепер, не спішіть, і просто крок за кроком ідіть до своєї мети!
Хочу поділити з вами власним досвідом щодо термінів схуднення. Якщо ви тренуєтеся регулярно і максимальна перерва між тренуваннями у вас 1 день, а саме тренування займає +-30-40 хв і воно досить інтенсивне (пульс 130-160), то перший місяць ви будете тільки адаптовуватися. Скоріше за все ви наберете ще 2 кг. Наступний місяць відновлення пришвидшиться і вода почне сходити. Ви втратите тих 2 кг які добавилися. І тут важлива зміна навантажень, почерговість виконання вправ і все таке. І от цей другий місяць якраз запускає процес спалення жиру, і ви почнете втрачати по 400-800гр в тиждень. Важливо щоб тренування постійно змінювалося. Ви не повинні висіти на одній програмці більше тижня. А щодо мязів.. вони ростуть дууууже повільно тому краще за все приділяти увагу не тій частині де ви бачите проблему (сідниці талія) а тій яка відстає (руки, спина). Проте памятайте, що ноги і сідниці - це найбільші мязі в тілі людини і споживають вони найбільше енергії, і якщо вони вас не болять(після тренування) то ви профілонили... Я почала 11 січня свої тренування. До лютого набрала 3 кг. В березні втратила 1,5 і позначка на вазі стала, проте візуально картинка вже змінилася. За весь цей час я експериментувала з кардіо. Ставила його в кінці по пів години, всередині вставляла, ділила, перед тренуванням і після і це практично нічого не змінювало. Зараз я поставила 30 хв інтервального бігу перед тренуванням (зробив діло гуляй сміло) і спокійно тренуюся далі вже розігріта як має бути. По суті, кардіо спалює всі ті ж 150-170 кКал, що і раніше, але на цьому тижні я вже маю -800гр а тиждень ще не закінчився. Це не є чистий жир, тут є і вода в більшій кількості, але обмін значно прискорився. Перший місяць тренувань - це завжди адаптація. Час коли ви вчитеся слухати своє тіло, розуміти як воно працює. Далі коли ви адаптувалися, ви почнете експериментувати. Візьміть за звичку починати з того, що вам дається найважче, і що ви робите не дуже любите. Приділіть увагу техніці, щоб зрозуміти механіку вправи - це допоможе вам осилити її і відчути що ВИ МОЖЕТЕ. А можете ви всі значно більше ніж уявляєте.
займаюсь десь 2 тижні лише по троху кожен день для того, щоб трохи привести в тонус свої м"язи і, можливо, позбавитись трохи лишньої ваги. (кожен день: скачу на скакалці 300-400 раз, кручу металевий обруч 12-20 хв, тримаю планку десь 3 підходи в день, правда поки лише по хв..)Так от сьогодні встала на вагу, а там +1кг , хоча підсвідомо розумію, що таке може бути, але розчарована якось....
@Мія, @Demetra, дякую Вам за роз, яснення і підтримку.... Ще мене цікавить питання наступне - чи має значення час, пора доби, в який тренуватись? В мене це зазвичай 10 год вечора....
Потребую поради: маю зайву вагу і таку тілобудову, що верхня частина (плечі, груди, руки) більш масивні ніж нижня. Якщо орієнтуватися по одягу, то верх (кофтинки, куртки) на 1-2 розміри більший, ніж низ (штани, спідниці). Хочу схуднути, але разом з тим ще 1-2 роки змушена виконувати вправи для реабілітації руки і плеча. Частина вправ з гантелями, вимагають повільного виконання і великої кількості повторів і, наскільки розумію, сприяють нарощуванню м'язів. Чи реально і схуднути, і руку реабілітувати, і щоб фігура не перетворилася в ще більший перевернутий трикутник?
Тренуйтеся тоді, коли вам найзручніше. І зранку добре і ввечері по своєму. --- дописи об"єднано, Mar 24, 2016 --- Велика кількість повторів не веде до збільшення мязів, а "помпує кров" стимулюючи процес витрати енергії. Щоб схуднути потрібно кардіо, щоб наростити вправи до 10 повторів з вагою, де останні повтори будуть важко даватися в 3-4 підходи. Вам потрібно комплексно підійти. Тренування мають бути на все тіло без виділення якоїсь зони, і коли ви почнете тренуватися, то відчуєте яка частина найслабкіша, і відповідно будете її доганяти.
В чоловіка після занять спортом (не силові з гантелями, звичайна активна зарядка протягом 30 хв) болять очі. Особливо після пресу чи відтискань від підлоги. З чим це може бути пов'язано? Я припускаю, що це через неправильне дихання і що він при виконанні вправ дуже напружує очі (якщо так можна сказати). Чи це щось інше? Хтось з подібним стикався? п.с. Забула: очний тиск перевіряли, все в нормі. п.п.с. Якщо не в тій темі спитала, то перенесіть, будь ласка, а то не знаю куди краще писати.