Як Ваші діти до Вас звертаються - ти чи Ви?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем solomka, 8 Листопад 2010.

1. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Відповідь: Як Ваші діти до Вас звертаються - ти чи Ви?

я до батьків - на Ти, наша дитина (2роки 10міс) до нас теж на Ти (хоча це, звичайно ж, банальне наслідування - ми з чоловіком теж на Ти між собою. малий нас навіть по іменах часто називає, бо чує постійно таке звертання :girl_haha: ). щойно спробувала уявити, що синочок би сказав Ви - мені неприємно, якось відчужено і прохолодно...
    на 100% впевнена: спосіб звертання - на Ти чи на Ви - жодним чином не є мірилом поваги, любові, близькості.

2. vernata

vernata New Member

Погоджуюсь на всі 100. Я з батьками на ти, чоловік зі своїми також, діти теж будуть з нами на ти, звертання на ви я собі просто не уявляю, хоча у фільмах і книгах це виглядає гарно.

3. Pilipka

Pilipka Well-Known Member

Допис від HAPPY NATA Переглянути допис
    на 100% впевнена: спосіб звертання - на Ти чи на Ви - жодним чином не є мірилом поваги, любові, близькості

Карще не скажеш! Чудові слова! Цілком згідна!

4. Postonatika

Postonatika New Member

Можливо, що збоку воно саме так і виглядає, але хто дискримінований? Швидше всі задоволені:girl_smile:

5. SoLana

SoLana Well-Known Member

а взагалі, головне щоб була любов, розуміння і повага один до одного. В нас в сім'ї, і в родинах ( з обох сторін) всі "ТИкають", тому для мене звертання на "Ви", досить незвичне.

6. Postonatika

Postonatika New Member

Думаю, що в моєму випадку всі задоволені - і мама, і тато. Правда, якщо чесно, то мені ще ріже вухо, коли дитина каже татові на "Ви"... Я в своїй сім"ї звикла до звертання до обох батьків на "Ти".