Як Ваші діти до Вас звертаються - ти чи Ви?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем solomka, 8 Листопад 2010.

1. puha

puha New Member

Відповідь: Як Ваші діти до Вас звертаються - ти чи Ви?

малому 4 роки і я йому ше не казала казати до нікого на "ви", перед іменем наших друзів казати "тьотя" або "дядя".

шосьь не подобається і все.
    до всіх на "ти".

2. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Я до своїх батьків звертаюсь на Ти, і нізащо б не хотіла, щоб моя дитина мені казала на Ви. На мою думку в стосунках "батьки-діти" таке звертання віддаляє, ставить бар"єр між двома найріднішими, найближчими людьми.

3. марі177

марі177 Well-Known Member

я вважаю що повага і відношення не вимірюються в звертанні "ти" чи "ви". тому вчила свою дитину звертатися до мене на "ти",хоча мені не раз робили зауваження що це не правильно.Але це в нашій країні таке уявлення про життя.(Якщо дитина до батьків звертається на "ти"значить батьків не поважає).

4. Soneliya

Soneliya New Member

Згідна з цією думкою. Повага до батьків буде в дитини залежно від того як ми її виховаємо, які принципи вкладемо в серце, а не від зовнішніх проявів - "ти", "ви"...

5. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Однозначно тільки "ти". А от тато до мами своєї (до моєї баби) тільки на "ви" казав, та ще й - мама казали, мама робили. Ну і ми так вже навчилися, навіть зараз коли згадуємо бабу то так говоримо.

6. vanilia

vanilia Miracles are real

Лише на "ти". І я і чоловік до батьків зверталися і звертаємося на "ти" і хочемо, щоби дітки наші теж до нас на "ти" зверталися.
    До речі, це дійсно зближує :)

7. nasturcia

nasturcia New Member

Я також підтримую думку, що треба звертатись на "ти". У мене б навіть гадки не було мамі, найріднішій своїй мамі сказати "Ви". На "Ви" говорять чужим людям, і не завжди це ознака лише поваги. А, з рештою, я й не уявляю, як це-спілкуватись з малям своїм і вимагати від нього , щоб кликав мене "Ви, мамо". Такий стиль спілкування, як на мене, стає анахронізмом.

8. tashyk

tashyk New Member

теж підтримую думку, що звертанням на Ви повагу в дітей до батьків не закладеш. не одноразово доводилось чути як на Ви батькам хамили і нецензурщиною лаялись ...

9. Donata

Donata Active Member

для мене теж, однозначно, лише звертання на "ти".
    Якось в дитинстві спробувала до дідуся звернутись на "Ви", бо так друзі до своїх звертались, виписав мені, сказав, що він мені не чужий і нема чого йому "викати". Я в цей момент відчула, що він мене сприймає на рівних, хочу цього і для своїх дітей.

10. Сонечко

Сонечко New Member

Наша донечка говорить до нас на "ти", вважаю, що у дитини немає ближчих людей ніж мама і тато,то ж і говорити вона з нами має як із рівними. А звертання на, як на мене, "ви"... не обов"язково свідчить про велику повагу, а скоріше про якийсь бар"єр, віддаленість. я от теж із батьками на "ти", і відносини у нас дуже дружні. а ще цікаво, що моя мала (їй 3,5 рочки) до моїх батьків говорить на "ти", а до батьків чоловіка на "ви", хоч ми її цьому не вчили.

11. solomka

solomka Active Member

мої теж так звертаються, але свекруха відразу вчила звертатись до неї на Ви.

12. Kosjana

Kosjana New Member

Мій синочок до всіх говорить на ти... і до нас - батьків, і до бабусь, дідусів... і до чужих людей..:o Основне що намагаюсь навчити, щоб до старших - чужих і родичів казав на "ви"... покищо через раз.. виходить...

---------- Додано в 12:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:24 ----------

До себе звертання "ви" не вчу і не хочу, щоб так звертався :).

13. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

я теж не вчу свого малого звертатись до мене на "ви". А останнім часом частіше кличе мене по імені)))) Татка копіює))
    до бабусь і дідусів каже на "ти", якщо чесно навіть не задумувалась над цим поки що
    Всіх своїх племінників, похресника прошу щоб до мене звертались на "ти" і по імені.

14. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А моя дитина після садка почала інколи казати до мене на "ви", типу допоможіть мені будьласка, то я її виправляю, що до мами і до тата треба казати на ти, бо ми її найрідніші і найближчі друзі, то вона так серйозно говорить "а, зрозуміла1" :)

15. Michelin

Michelin New Member

Я якось не звертала на це особливої уваги.
    Доця до мене і чоловіка звертається на "ти", до бабушок і дєдушок на "ти" і по імені (без приставок баба чи дідо). Вона так сама собі встановила.
    А ось до наших знайомих і друзів-дорослих деколи в неї проскакує "ви".
    З часом буде дорослішати і все стане на свої місця.

16. miraclen

miraclen New Member

Мій син говорить до всіх по імені і на ти.(дивись Танька,Петька...і т.д)Я кажу,що тьотя Таня а він нє Танька.

17. Fast

Fast Well-Known Member

і в мене так, але зараз вона вивчила як звати маму і тата, то почала кликати нас Таля і Дій (Наталя і Андрій), то ми поправляємо, що має бути мама і тато.
    Але поки до всіх кого знає по імені звертається.

18. Achat

Achat New Member

Я вчу щоб нам казав ти, а решту всім старшим Ви.
    Мені здається, що "Ви" так якби ставить між батьками і дітьми перегородку

19. Marakasik

Marakasik миється в бані

Ми і не вчили, доця сама почала говорити на "Ти" так і нас з чоловіком називає і бабусю з дідом. А от до чужи ми вчимо говорити на "Ви".
    P/S/ Колись почула на вулиці: " Ідіть Ви тато на х...." Прикра повага(

20. Lamara

Lamara Well-Known Member

Діти звертаються до нас не тільки на ти, а ще й буває по імені. Дітей вчу до старших і незнайомих звертатись на Ви, але щось нам тяжкувато в зв'язку з тим, що живемо в великій родині, в якій принято спілкуватись до всіх на ти. Мене це спочатку дуже дивувало, але зараз звикла.