Як правильно морозити різні продукти...

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем irkazijka, 22 Вересень 2015.

  1. Luchik

    Luchik Well-Known Member

    Я також багато всього морожу: фрукти для компотів, моркву терту, буряк на борщик, гарбуз, на овочеві зупки підсмажую цибульку+моркву+помідор+перець і все порційно в пакетики. Хоч я все стараюсь розкласти окремо, м'ясо, фрукти, овочі в різні шухлядки, але чомусь фрукти втягують запах м’яса, чи ще чогось, ніби всі запахи перемішуються. Досі думала що в мене погана морозилка:girl_sad: але знайома сказала що фрукти і м’ясо, рибу треба в різні морозилки, по можливості. Хтось з таким стикався? І чим боротися з тим запахом? І скільки часу ви зберігаєте продукти в морозилці?
     
  2. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    Можливо ще від самої морозилки залежить.
     
  3. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я морожу морквяний жмих, який залишається після витискання соку в соковитискачі.
    Дівчатка колись писали, що їм засухий той жмих, а нам нормально
    Ну і терти не тре. :girl_crazy: Просто лайфхак для лінивих.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Strelka

    Strelka Member

    Дівчата, як ви морозите виноград Ізабелла з гілочкою чи без?
     
  5. Kucheriava

    Kucheriava Well-Known Member

    Я обриваю всі ягідки та розкладаю на піднос, не більше ніж в два ряди.
     
  6. Sunshiny

    Sunshiny New Member

    Цьогоріч наморозила помідори: перемолола блендером в кашку, розлила по формочкам і в морозилку. Робила не цілеспрямовано,а через те,що мала багато помідор зайвих,так би мовити)) Думаю,в супчик,чи до до рису,та чи в будь що, зимою добре піде))
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

  8. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    Я морозила сало зі спеціями, яке попередньо було трішки обварене, то нормальне.

    Отправлено с моего OZZY через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    А ми солене сало і зберігаємо лише в морозилці. Чи Ви маєте на увазі щось інше під "морозити"?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    та це ж сам циміс - сало в спеціях з морозилки, тоненько нарізане, і на чорний хліб:nyam2:
    сало з холодильника так тоненько ніколи не наріжеться
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ми теж. :girl_smile:
     
  12. Сало завертаю в фольгу,добре тоді зберігається і сторонніх запахів нема.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  13. irkazijka

    irkazijka Well-Known Member

    Ось це сказали мені.Так сала захтілось))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. vikitoria volyn

    vikitoria volyn Well-Known Member

    Піде точно, я вже кілька років так морожу- супчик як зі свіжими помідорами, я їх і навіть коли тушу овочі то замість томату кидаю такі кубики
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Притягнув вчора чоловік мамонта))), в результаті в морозилці маємо таке:
    -80 шт котлет
    -фрикадельки до зупи - на 6 разів
    -тефтелі - на 10 разів
    -голубці - 40 шт
    -стейки -30 шт
    -відбивні -10 шт
    -хінкалі - 1шт готова-порізана, 1 шт. сира, ще 1 штуку не морозили, а відразу з"ли:nyam2:
    - кусочки м"яса на гуляш/плов і т.д. - на 6 разів
    -цілі куски до запікання, вже замариновані - на 3 рази
    -частину м"яса відварила, буду сьогодні налисники з м"ясом і рисом морозити, кількості поки не знаю
    Вчора- сьогодні було так :hang1::ed4d70def841dc74b57, наступний місяць-два, в основному буде так :d23::girl_dance::popcorm1::smoke:
     
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
    • Креативно Креативно x 1
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

     
  17. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    чоловік був на *підтанцьовці*:girl_crazy:, типу почистити цибулю-часник, змолоти м"ясо
    Заготовки робила десь з 12 до 18, але це не через великий об"єм роботи, а тому що не було куди дошки з заморозкою ставити. Мусила чекати, поки заморозиться перша партія, складала то все в пакети і починала робити наступну
    Я ще працювала попри то:ed4d70def841dc74b57
    Налисники смажила вже сьогодні, вчора вже не мала настрою
    Ну і мене гріла думка, як я потім буду *готувати* їсти за 3 хв 3 страви:girl_in_love:
    просто ріжу куски однакової товщини, а коли планую готувати, то звечора перекладаю м"ясо з морозилки в холодильник, вони на ранок такі як треба
    Якщо треба вже-вже, то маю в духовці функцію розморозки, але раз пробувала, щось мені не дуже
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 20 Листопад 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 2
  19. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а ще напишіть, зі ск кг м"яса то все приблизно вишло. і рецепти, і на скільки то напівффабрикати, напр, голубці.
     
  20. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    було 11 кг м"яса, а в заморозку пішло, напевно, 8-9 кг, бо частину м"яса зразу запекла куском, малій на канапки, і ще в п"ятницю гості приходили на стейки

    я за рецептом тільки ханум робила, все решта *на око*

    Как приготовить узбекский ханум | Записная книжка рецептов Анюты
    Ханум один готовий заморозила, один сирий, я його морожу вперше, тому хочу подивитись, який буде кращий
    Голубці -рис трохи недоварений, морква-фарш сирі, тобто готую все так само, як не на заморозку
    Тефтелі -фарш+ трошки рису+багато цибулі
    Фрикадельки до зупи - фарш+цибуля
    Котлети роблю частину фарш+булка, частину фарш+запарені вівсяні пластівці, частину фарш+зблендерована капуста
    Відбивні скручую рулетами, після розморозки вони мені по структурі кращі
    М"ясо на запікання натираю спеціями, які подобаються, завертаю в фольгу, так щоб тільки вийняти з морозилки звечора і пекти
    В налисники даю відварене м"ясо (якісь не дуже симпатичні обрізки), цибуля, трохи рису
    Якось так
     
    Останнє редагування: 22 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Корисно Корисно x 2