Відповідь: Як правильно сказати/написати? а ви філолог? Це не для придирання, просто хочеться отримати дійсно кваліфіковану відповідь. Тому й прошу подавати правила з правопису і цитати.
Відповідь: Як правильно сказати/написати? нєєє, я не філолог) але мені таке треба знати п.с. після Вашого допису спеціально у правопис подивилась - то правильно, чесно-чесно
Відповідь: Як правильно сказати/написати? ех...дівчата..що за рідко???? рідко - то агрегатний стан речовини правильно - зрідка, іноді, інколи і т. п.
Відповідь: Як правильно сказати/написати? До речі, відноситься катет до гіпотенузи Людоньки, то як же буде правильно українською: пробка-корок-затор?
Відповідь: Як правильно сказати/написати? ЗАТОР - скупчення людей, транспорту і т.ін., що створює перешкоду рухові (Великий тлумачний словник суч.укр.мови )
Відповідь: Як правильно сказати/написати? О, ця гілочка якраз для мене, оскільки з правописом не дуже дружу. Як правильно писати на добраніч чи надобраніч? Думки розбіжались
Відповідь: Як правильно сказати/написати? також правильно http://rozum.org.ua/index.php?a=src...709c1226e45164&il=ru&p=1&visualtheme=gw_brand деякими дослідниками вважається суржиком але - академічний словник містить таке слово - поки не перепишуть словник, буде функціонувати цілком правомірно ще тут: http://www.slovnyk.net/?swrd=%F0%B3%E4%EA%EE&x=0&y=0 власне у таких висловах - "зрідка" не вживається в такому значенні - на зразок "зрідка де, зрідка коли і т.п." - не знайшла підтвердження
Відповідь: Як правильно сказати/написати? Є в компутерників словосполучення біжучий рядок (калька бежащая строка). Як правильно і лаконічно?
Відповідь: Як правильно сказати/написати? бегущая Стрічка/рядок, яка/який біжить... правильно, але довго вимовляти. Думаю, скоро з"явиться слово, позичене з англійської, або придумаємо своє.
Відповідь: Як правильно сказати/написати? Нещодавно теж шукала відповідь на це питання. Знайшла таке: джерело 1 джерело 2
Відповідь: незнання мови чи цілковита байдужість? ЧИтала,читала--надокучило....А слово "тапочки" в укр. мові є?А капці або пантофлі якою мовою?
Відповідь: Поради форумних філологів та просто небайдужих Будете сміятись, але моя мала правильніше говорить, ніж я. Сідаємо їсти і вона каже: Дай мені слинявчик (від слова "слина"), а я все говорила слюнявчик. А насправді як правильно?
Відповідь: Поради форумних філологів та просто небайдужих А в мене таке питання: сьогодні їхала в маршрутці і побачили вивіску "Західна регіональна гуртовня паркету". То як правильно : гуртівня чи гуртовня?
Відповідь: Які слова вживати? (як уникнути невластивих запозичень) По ідеї, правильно буде "гуртІвня". "о" у відкритому складі (гур-то-вий) чергується з "і", коли склад стає закритий – гур-тів-ня. Для порівняння: гуртови́й, гуртовик, але гуртівник. Правильно так, як ваша маша каже, бо "слина". Дівчатка, для питань краще цю гілку використовувати. Сусідня більше для нагадувань та зауважень. :shy:
Відповідь: Які слова вживати? (як уникнути невластивих запозичень) Газету на стіл покласти чи положити ? І ,взагалі,що кладуть а що ложать(ставлять) ?
Відповідь: Які слова вживати? (як уникнути невластивих запозичень) Ложити взагалі не треба вживати. Кладуть перевадно в горизонтальну позицію, а ставлять - відповідно у вертальну.