як підготуватися вагітним до грудного вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Galyna555, 13 Лютий 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Привіт дівчата, а під час вагітності можна якось підготовлювати себе до ГВ? Під час першої вагітності нічого не робила (незнала тай ніхто не підсказав) і були проблеми, словом довше 2 міс не годувала. Може ви щось підскажете,,,!!!:)

Що треба знати - Правила успішного грудного вигодовування.

Останнє редагування модератором: 20 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 1
  2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: як підготуватися вагітним до грудного вигодовування

Туфелько, ви бачите те, що хочете бачити. І абсолютно не сприймаєте того, що вам кажуть. Звиняйте не втрималась.
    На ваші запитання неодноразово відповідали.
    Щодо молоковідсмоктувача. Чим більше цідите, тим більше розганяється лактація і маєте замкнене коло. Вам не зашкодило, а комусь зашкодить. Оскільки форум публічний, на то варто звертати увагу.
    На свіжому досвіді Чим більше п"ю, тим більше прибуває молоко. Мені то бджоли, але хто схильний до лактостазів може мати біду.
    Спец-харчування. Ще не чула, щоб ненатуральне було корисним.
    Готування грудей. Вам не шкодить, комусь може спровокувати тонус і т.д. Та і неприємна і необов"язкова та річ. Пр то варто казати, бо завжди треба мати повну картину.

Знаючи особисто ту "компанію старожилів" мушу сказати, що дуже сумніваюсь, щоб хтось тратив час і спеціально вишукував ваші дописи, щоб вас поштрикати. Але застерегти інших таки варто.Ну бо по граблях ходити боляче. Але якщо то свідомий вибір, то на здоров"я

3. invisible

invisible Well-Known Member

Дівчата, може трішки змінимо тему, не треба сваритися :)
    Я от щойно починаю опановувати "ази ГВ", і ніяк не можу дещо зрозуміти, може ви мені поясните зеленій-недосвідченій. У мене соски самі по собі плоскі, зовсім не виражені, досить маленькі, і таке враження ніби "рівно відрізані". При певному стимулюванні (дія води, холоду, механічне стимулювання) вони починають трохи виступати, але не сильно. То чи вважаються такі соски плоскими і чи це може спричинити якісь труднощі з ГВ? Такі соски потрібно якось готувати чи ні? Я не про розтирання, а про "витягування" (тут десь на початках теми про таке було). Чи те ж саме "витягування" також вважається стимуляцією і може спровокувати тонус?
    І ще. Не знаю чи то зовсім по темі. Чи в когось була мастопатія перед В і чи впливає вона якось на ГВ? Мене колись один старий мамолог залякав, що в мене така мастопатія, що я груддю взагалі годувати не зможу :sad:

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

5. natorella

natorella Well-Known Member

хм, а мені шось здається шо власне від годування вона може трохи пригальмувати, тобто розсмоктатись. але то я з точки зору того шо то таке

отут - http://lyalechka.livejournal.com/tag/плоские соски
    вибрала по тегу про плоскі соски зі спільноти від ЛаЛечеЛіги. почитайте різні історії і досвід мамусь

6. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Я власниця плоских сосків :)
    соски не готувала ніяк. як тут писали, готувала мозги (свої, ну і рідних :) )
    труднощі були трохи на початках, точніше десь і перший тиждень. доводилось "стимулювати" сосок перед кожним прикладанням. Але вже дуже швидко вони достньо витягнулись, та й дитина наловчилась добре захоплювати. Зараз то взагалі, можна сказати, навіть і не плоскі зовсім.

7. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Десь у темах по ГВ вже згадувалось, що навіть втягнуті соски не є перешкодою, просто треба привчати дитинку - і вона все повитягує. На жаль, я колись мала досвід лише із молоковідсмоктувачем , але в мене був один нормальний, а другий плоскіший сосок - то всього після тижня (!!!) вони обидвоє вже однакові.

Згадую, що десь писало, що при плоских чи втягнутих сосках треба ще більш уважно не допускати жодні інші види сосок - бо маля може відмовитись брати трошки незручний сосок. Ну і власне читала про те, що перед годуванням можна так трошки розминати сосок, а можна взагалі капельку молочка дитині "для затравки" на губки мазьнути.

8. invisible

Ех, дівчата, хоч термін в мене ще не дуже великий і часу багато досить до родів, але вже починаю відчувати, що легко мені з ГВ не буде. Вчора чоловікові сказала, що дурники не можна, то він мене розкритикував - мовляв як так, дитина має розвивати смоктальні рефлекси, чого ти віриш усьому, що в Неті написано і тд і тп. Впевнена на всі 200%, що його і моя мами будуть тієї ж думки.
    А ще сьогодні спілкувалася з однією молодою і на мою думкою прогресивною мамочкою. То вона теж прихильниця дурника, бо каже що ж інакшим чином нереально в разі чого заспокоїти дитину десь в громадському місці, недобре коли скажімо 1,5-річна дитина лізе до грудей прям посеред вулиці... І що в перші дні в пологовому догодовування - це обов'язково, бо молозива мало і дитині нема що їсти.
    Ой, і отак потроху закрадається черв'ячок сумніву - чи зможу я тому всьому протистояти, чи витримаю?

9. napoleona

napoleona Well-Known Member

якщо захочете, то зможете:)
    чи думаєте ніхто не має чоловіка і мами?:)

10. invisible

Буду робити все можливе! А що, у всіх чоловіки і мами теж "старої закалки"? :)
    Видно я просто ще не маю достатнього інформаційного багажу, щоб обґрунтовано їм це пояснити і перш за все на всі 100% переконати і себе у своїй правоті, значить як то кажуть треба активно "готувати мозги".
    А ще дуже боюся, що в пологовому не зможу протистояти і мені там дитину будуть догодовувати.

11. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Ну Оль, чоловіки і мами теж різні, мої мене у всьому підтримували, мама казала то твоя дитина, ти і вирішуй, скажаш дати те, вдіти те - зроблю, не скажеш - спитаю, і зроблю як скажеш. З цим мені пощастило.

Ось це, скажіть "прогресивній момочці" бздури. Бо дитина на вилиці бавиться, а якщо їй є чим зайнятись (дитині) то вона не буде потребувати/вимагати груди на вулиці. А зайняти дитину - то обов"язок мами. А коли вже малеча стомлена і потребує заспокоєння/відпочинку/їжі то тут можне не полінуватися і найти лавочку та погодуватись/заспокоїтись.

Не треба протистояти! Ви ж читаєте інфу по ГВ, дайте й чоловіку/мамі почитати, а головне самі вірте що у Вас все вийде, бо я впевненості у своїх думках та поглядах у Ваших словах не відчула, певно близькі теж то відчувають і тиснуть...можливо я не права...

12. Женічка

Женічка Well-Known Member

я на якомусь етапі зустрілась з негативною реакцією на моє "прочитала в інтернеті". Чоловік, впринципі, мене підтримує,а мами з деякими речами мирились важко. Тоді я навчилась мовчати :) начитаюсь і мовчу. Просто роблю те, що вважаю за потрібне ;)

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Капець. Троє дітей без дурників і без догодовування виховую.
    А, брешу, Меласю 1,5 дні догодовували сумішами в лікарні, бо в мене було молозиво, а в них були інструкції на мілілітри, які треба в дитину залити.
    Як на мене, то мої діти, і ніхто не має пхатися мені до того, як я їх виховую й доглядаю в перші роки життя, навіть чоловік. Якщо він обрав мене мамою своїх дітей, то має довіряти, що я в тому буду найкращою. І не тиснути стереотипами й тим, що інші зі своїми дітьми роблять.

І тут закалка мамів і чоловіка не має значення. Якщо покажете, що знаєте, що робите, то не потикнуться, а дасте собою керувати, тоді так, хробачок згризе наніц.

Емоційно пишу, бо лиш нещодавно з чоловіком мала розмову. Дорікнув мені саме тим, що я в деяких питаннях дуже емоційна (ГВ, щеплення, дурники, пляшки, ношення дитини, харчування з баночок тощо). Пояснила йому, що на мене в тому треба дивитися не як на диспутанта, а як на маму, яка в тих питаннях думає виключно з точки зору захисту своїх дітей і не інакше. Зрозумів і тепер сприймає спокійніше.

Останнє редагування: 5 Листопад 2012
  14. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

і успішно це робить біля циці, коли дитину в тому задовольняти, і на вимогу давати груди, не суть в тому їсти вона хоче, чи посмоктати, чи просто заспокоїтись, то все буде ок, і з дитиною, і з грудьми, і з молоком.
    мені сам лікар в пологовому сказав, що новонароджені діти мають дуже великий інстинкт самозбереження і можуть нормально перенести перерву взагалі без їжі біля 24 год. а молозиво - то найцінніша перша їжа малюка, не тільки для насичення, а й для захисту маленького організму.
    я не знаю, звідки той поширений стереотип, що то в обов"язковому порядку заставляють догодовувати, при чому багато хто пише, що приходиться протистояти ледь не під впливом екзекуцій. мені ніхто не заїкнувся навіть про якесь догодовування, повторюсь, ніхто не питав, чим я годую дитину, і не перевіряв, чи вистачає їй молозива/молока (цікаво ,як би то мало виглядати ))). ну і суміш з пляшкою за вас для вашого малюка за свої кошти ніхто не купить )).
    все реально, і навіть дуже. моя дитина взагалі не любитель їсти в громадських місцях, були моменти, коли подовгу гуляли, і я сама вже відчувала, що пора годувати малявку, то вона завжди відмовлялась, хіба коли дуже-дуже змучена і хоче спати, то може взяти цицю.
    ну і питання, а що такого в годуванні півторарічної дитини ?

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Деякі люди (мами в тому числі) сприймають груди, як холодильник. Поїв, закривай і нічого туди заглядати без потреби. :girl_impossible:

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Власне. Чим краща дитина з дурником в роті? Питання риторичне, відповідати не треба :)
    Мабуть, залежить від пологового. На Батальній мені теж ніхто не заїкнувся. Ну але і я була налаштована рішуче і впевнена у собі. Кажуть, на Мечнікова дуже розвинуте оце догодовування і тиск на маму. Краще подбати про це наперед - мати багаж знань про ГВ. А ще краще роздруковані протоколи МОЗ ;) І чоловіка поруч, який все за Вас доступно скаже мед.персоналу.

17. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

ну, якась доля правди в тому є - в неті такоооооого можна поназнаходити (купу бздурів, нісенітниць). Можу порекомендувати книгу "Вчимось годувати грудьми" З.Городенчук (гінеколог) і О.Шлемкевич (педіатр). Може думка двох кандидатів мед.наук буде авторитетною для вашого чоловіка, мами? А в книжці дуже детально описано все-все-все про гв - від перших хвилин до відлучення (включаючи можливі труднощі і способи їх усунути).

18. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

я, власне, на Мечнікова і народжувала :)

---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:53 ----------

ну це само собою. м"ягко кажучи, не розумно йти в пологовий не підготованою, з надією, що добрі акушери і лактологи всьому навчать і все покажуть )).

19. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

так і є. З першим я була налаштована на ГВ ,але не зовсім знала як це робити. Медсестри кричали, треба догодовувати, тому першу нашу ніч ми з малим проплакали разом,. Але ГВ налагодили, годувала до 1,5року.
    Меншу як родила, теж розказували, що треба суміш, бо дитина голодна, а я казала "добре" і просто насолоджувалася ГВ, і проведенням часу зі своїм Солодким Зернятком))

---------- Додано в 13:05 ---------- Попередній допис був написаний в 13:03 ----------

я просила покажіть як прикласти, вони казали нема в тебе молока, біжи по суміш

20. natorella

natorella Well-Known Member

в мене нещодавно була *мамська* консультація (ну так - просто бесіда) з майбутньою мамусею
    бо вона заплуталась в темі підготовки до післяпологового життя
    візочки, ліжечка, дурники і пляшки, одяг і підгузки
    чиділи з чоловіком і півгодини мали шок - а шо можна БЕЗ всього прожити
    кажу не без всього, але без більшості

21. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Це якась вічна тема. Якщо так хвилюєтесь, то для відбивання "нападів" (якщо будуть такі) - можна собі запам"ятати просто хоча б 4-5 пунктів про переваги, наприклад, молозива ну і причини, чого його є мало. а не багато. Щодо останнього, то, як на мене, відповіді про те, що дитинка і не потребує більше (ба, навіть не добре вливати в неї більший об"єм, який вона ще просто не може нормально переробити) є абсолютно достатньо :).

Щодо дурника, то також можна двома словами пояснити: дитинка ще замала, щоб свідомо розрізняти, яким типом смоктання смоктати дурник, соску та сосок. Тому не варто її заплутувати. А те, що спосіб смоктання є зовсім різний - це відомо. То ж нормальні аргументи.

Статус теми:
Закрита.