як підготуватися вагітним до грудного вигодовування

Discussion in 'Харчування малюків' started by Galyna555, Feb 13, 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Привіт дівчата, а під час вагітності можна якось підготовлювати себе до ГВ? Під час першої вагітності нічого не робила (незнала тай ніхто не підсказав) і були проблеми, словом довше 2 міс не годувала. Може ви щось підскажете,,,!!!:)

Що треба знати - Правила успішного грудного вигодовування.

Last edited by a moderator: Oct 20, 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 1
  2. Radistka

Radistka Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  3. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

--- дописи об"єднано, Aug 24, 2015 ---

• Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  4. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Я не втрималась)))
    А вам не було бридко було в пологовому дитину народжувати? Там міліони жінок лежали, ригали і робили всякі нечисті справи.
    Читаю цю тему вже другий день і мені стає бридко. Зараз вимальвується образ молодої супемамочки, такої, як по вулиці толпами лазять і думають, що вони дуууже модні і прАдвінуть. Така вся супер-пупер, дитя(від народження) тіліпається в неї між ногами, лицем до світу( ну і шо? зато кЄнгуру за штуку гривень) пустушка, бутилка в супер модньому упакуванні, 100% авент(лудшеє дєтям) і дитя до 6років в памперсі(а шо? так вся Європа робить)
    Дівки, скажу, то за, що можу получити виговор: Ви або читайте матчасть або лузбайте сємкі на лавочці і діліться вЄліколЄпним досвідом поїння укропною водичкою з однодумцями. ДП, то інакше. Не псуйте форум.
    Шкода, що нема хом"яка(

• Подобається Подобається x 14
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
  5. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Може не втему, але... подружка народила місяць тому, звичайно зразу всі нарадили дурник купити в пб. Дитина на початку не хотіла брати, але та тримала на мус...бо буде спокійніша. Тепер ляля сає сосю. Недавно прийшли ми до неї в гості, дивлюсь як вона годує доцю: одна циця хвилин три, дає зразу другу тоже на такий же час і все, дитина плаче-розпинається бо ненаїлась. Я кажу їй, що маленька виссала тільки переднє молочко і ненаїлась, тримай довше на циці, і раджу зайти сюди на форум почитати про гв, у відповідь мені сказали що вона наїлась і просто плаче. Непройшло і тижня як її тепер догодовують сумішшю і після бутилочки вона не хоче цицю їсти взагалі. Думаю на тому їхнє гв закінчується. Тож дівчата вам добре радять перечитати теми про гв, там реально багато корисного. І ще з власного досвіду, чесно кажучи лєнь мені під час вагітності було читати про гв і в пб запхали нам суміш, бо малий втрачав вагу(тоді я не знала що так має бути), були ми на змішаному 2тижні і потім перейшли тільки на штучне харчування. Тепер перечитаючи ГВ тут на форумі бачу всі наші помилки і дуже мені шкода що ми так легко розпрощались з ГВ(

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 6
  6. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

• Подобається Подобається x 11
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Повірте, то щира правда. Послухайте дівчат. От я одна з тих, хто швидко здався, і хоч тягла як могла хоч змішане до 5 місяців, проте були і "вумні" поради, і застої, і "нічо вже не хочу, аби не плакав". От так все швидко і відбувається. Треба бути дуже свідомим свого вибору ГВ, не вестись на дурниці, і чітко знати, коли що і як. І не брати тих водичок-пустишок-бутилочок. То все повна фігня. Моя мама давала малому без нас дурника, щоб не плакав, ну от і відівчити спати без нього не можу дотепер. Дівчата тут поганого не порадять, можливо деколи трошки суворо, але багато хто потім дякує
    А, і вставка для ерго, то є фігня повна. Повірте, маю людину знайому, що закордоном з ерго працює. Це просто замануха, щоб купляли більше людей. Купіть слінг для такої манюні.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

• Інформативно Інформативно x 1
  8. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені то більше залежить від установки на годування... я от дуже хотіла годувати, і без дурника.. але таки думала - а раптом... ну так як дійсно, набір для кесарського на авось не купляла, то і з дурником не надумала
    в ПБ мені принесли подарунок родичі, дурник і бутилочку:girl_haha:ну то так і лежали вони
    мені якось і в голову не приходило їх давати, тим більше груди понабирали, Памела Андерсон, хіба би сама пустушила) для заспокоєння)))

я от не знаю що то говорити наперед... бутилочки, молоковідсмоктувачі, дурники.. та не всі діти їх візьмуть ще і не всі груди даються на зцідження, що руками, що купленими девайсами

мене після зціджування так груди боліли, що я на наважилася зробити це ще раз... не знаю як кому, але це жесть як неприємно було
    багато хто привчає до бутилочок, бо потім в старшому віці дитину так легше напоїти, ага, знов не кожну... в подруги малий часом їв з бутилочки до півроку, але в 10 місяців, коли треба було нагодувати сумішшю через екстренне згортання ГВ:girl_sad: по стану здоровя, то відмовлявся навідріз від того девайсу
    розказувати вагітною що будеш робити потім, то просто смішити Бога своїми планами
    не обовязково весілля будуть, чи ще походеньки всякі, хіба напридумати
    а в жек точно може хтось інших сходити

тут мені чітко стоїть проблема сепарації мами від дитини, вона навязана сидить в голові ще попередніми поколіннями і оточенням
    і оте сходити кудись.. тусуєшся, питають скільки твоїй малечі, ти кажеш 1-2-3 місяці і всі такі, ого, така маленька і дивляться на маму як на героїню, бо вона вилізла з пеленок намалювала губи і виглядає як звичайна жінка.. а ще як в мами гарно збереглася фігура і хороше самопочуття, то взагалі, голівудська зірка:connie_pull-pigtailнапевно та мама була б більше героїнею якби усвідомила що в дитина з народження є потреби комунікаціі і потреба мами, не з часу агукання чи коли скаже перше слово... що це нова людина, а не істота з обмеженими можливостями
    але я особисто агітую до одного - вивчіть питання! годування, розвиток дітей і тд... читайте авторитетні джерела, спілкуйтеся з відповідними людьми і приймайте спокійно рішення
    коли будете знати про дурник все-все, будете попереджені щодо всіх негативних наслідків, і захочете його - вперед
    ніхто не прийде і з рук не видре)))
    просто дівчатам, які встановили з дитиною сильний звязок завдяки правильному ГВ та іншим факторам дико чути такі плани і слова, ось і все

• Подобається Подобається x 15
  9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

@Radistka ,

10. Fast

Fast Well-Known Member

навіть більше бо моя дитина конче хоче купити соску, бо як буде плакати потрібно і пляшечку, також, обов'язково. І як не буде молочка то чим будемо годувати мілупою чи ще чимось, а ще треба памперси якоїсь там марки, бо отримаєш аж 1000 підгузків. Реклама в голову забивається жостко, а ще в парку кожна друга дитина з соскою, і з майже кожного візочка торчить пляшечка, а дитина зараз в кожний візочок заглядає. Так і сформувалась думка в 6-річної дитини про необхідні девайси. Добре, що хоч знає, що цицею годувати треба і знову ж але поки буде молочко.
    Дівчата які збираються в пологовий з пляшечками на всяк випадок, якщо вже конче потрібно буде ті пляшечки, то є не проблема купити хоч в день, хоч в ночі.

11. Kofeinka

Kofeinka Well-Known Member

Я також купила в ПБ і соску, і пляшечку, бо я не бачу тут криміналу. Мені з 1 вересня треба буде залишати малятко не на одну годину, бо ще останній курс довчитися треба!
    А на рахунок ГВ , то тут дуууже індивідуально. Моя кума годувала на вимогу (а це дитина місяць висіла на циці) врезультаті +100 г/ міс ! Нормально? Ні-ні , не треба догодовувати!!! В кожного є своя думка. Людина просто запитала, а ви тут її 4 сторінки парафіните! Так неможна, немаєте, що написати чи не признаєте такого, не пишіть, для чого так ображати?!

• Подобається Подобається x 2
  12. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

13. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

ой, дівчата......на нет - и суда нет(((

14. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Last edited: Aug 25, 2015
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  15. cjomcjomka

індивідуально. Приблизно настільки ж, наскільки індивідуально для людини і ходіння на ногах. Хтось справді не може ходити, але це не означає, що всім потрібно носити з собою милиці.

при бажанні вирішити це на користь ГВ без дурників і пляшечок - варіанти є.

Щиро ваш
    злобний тролль :)

Last edited: Aug 25, 2015
    • Подобається Подобається x 12
  16. Radistka

Radistka Well-Known Member

• Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Я свою маму попередила, щоб навіть не думала мені такого купувати - то мама побурчала трохи, що тепер всі такі мудрі, начитаються того інтернету, а свекрам навіть боюсь таке казати. Ну але направду купити таку річ можна в останній момент у разі потреби.

18. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Юля, то є справа в пріорітетах. Хто хоче знайти можливість, той знайде. І вчитись можна, і на весілля ходити, навіть на відпочинок з палатками поїхати. Все можливе для тих хто цього прагне.

19. cjomcjomka

@Radistka ,

• Подобається Подобається x 5
  20. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

• Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 2
  21. cjomcjomka

А з приводу платних консультацій

Thread Status:
Not open for further replies.