як підготуватися вагітним до грудного вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Galyna555, 13 Лютий 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Привіт дівчата, а під час вагітності можна якось підготовлювати себе до ГВ? Під час першої вагітності нічого не робила (незнала тай ніхто не підсказав) і були проблеми, словом довше 2 міс не годувала. Може ви щось підскажете,,,!!!:)

Що треба знати - Правила успішного грудного вигодовування.

Останнє редагування модератором: 20 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 1
  2. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Знаєте, там багато чого треба відстоювати і до того треба готуватись заздалегідь. Треба читати розповіді про пологи, тему ,,не раджу..,, бо саме там описано те чого не варто допускати. Треба знати, хоч поверхнево, про все.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в мене після народження Вірусі через добу було біле "перехідне" молоко. Неонатологу я чесно зізналась, що годувала грудьми всю вагітність. І вона відповіла: "Ааа, ну тоді - ясно. бо зазвичай найскорше - через 3-4 дні молозиво замінюється на перехідне"

4. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Дівчатка, вагітні, я б до всього вищесказаного додала ще те, що мало того, що треба знати правила успішного ГВ, як прикласти, коли молоко прибуває, як не попасти в порочне коло з самого початку і т.п., так треба ще й морально підготуватись до того, що в ПБ з Вас намагатимуться зробити "дурних", і перекрутять все на світі, і, не дивлячись на те, що на кожному кроці висить плакат "Лікарня, дружня до дитини" з правилами ГВ, медперсонал Вас засипле чимось типу: так, гв то найкраще, ну але ж не з твоїми грудьми, так гв, але в тебе ж дитина дуже мала/велика народилась,так, молозива вистачає, тільки не в твому випадку, і буде від неонатолога на другий день "ой, молока ж нема!!!" а ще сусідки по палаті, швидше за все, додадуть до того своїх перлів. Тяжко морально тому протистояти, навіть, коли сильний в теорії, а коли ні....в мене, чесно кажучи, був шок від того всього в ПБ - я реально була в рожевих окулярах щодо ГВ, я думала, що всі знають, всі читають, так, я розуміла, що суміш будуть намагатись втюхати, ну але ж не до абсурдної наглості, коли на другий день після пологів вам ставлять "вирок", там дивляться на тебе як на динозавра, як на білу ворону, коли ти просиш догодувати зі шприца, і не тільки медперсонал, а й дівчата-сусідки. Єдиний мінус тої всьої ситуації, що реально настільки не довіряєш лікарям, що нема як відрізнити справжньої потреби догодувати за медичними показами, мені якраз такої інформації дуже бракувало. Короче кажучи, дівчата, готуйтесь відстоювати свій успішний старт ГВ в пологовому. Це окрім знань.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  5. Almariel

Almariel Well-Known Member

Я би починала читати про ГВ з тем про перли. А далі вже можна і правила почитати)) ну, я так робила.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  7. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

в мене був
    годую досі, головне бажання.

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  8. Orman

Orman Модератор-бомба

9. Afrika

Afrika Well-Known Member

Мене так всі розкритикували, наголошують на темах, які треба було прочитати.Я до пологів не знала, що таке ДП, а розказати що і як в пологовому, як себе поводити і не вестись на ті розводи, не було кому.То тепер я буду мудра, як заплануємо другу дитинку, то буде зовсі по-іншому.

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Epine

Epine Well-Known Member

Я теж:) тим, що планують і тим, що вже вагітні. Розумію, що якщо переконувати у важливості маминого молочка, то не факт, що поведуться (печалька). Тому починаю з того, що це дуже економно і одразу ж наводжу цифри скільки ШВ коштуватиме в місяць. Пізніше кажу, що зручно, бо не потрібно гріти серед ночі суміші і можна годувати де завгодно і коли завгодно. І лише потім кажу, що для дитинки дуже корисно саме грудне молочко:) Вобшем, важливість в порядку зростання:) але це та ситуація, коли головне результат, а не методи:)
    Погоджуюсь. Тут важливо озвучити помилки не лише для Afrika, але й для тих, хто просто перечитує тему. Я інколи заходжу на форум, щоб щось запитати, а потім знаходжу схожі дописи, просто перечитую і питання відпадають:)
    Щиро Вам кажу, що дякую:) Проблеми з ГВ мала один раз, коли дала себе вмовити на дурачок (подарований, сама б точно не купувала) десь в 1,5 місяці малому. Причому, що дурачок порадила лікарка, бо малий безперервно висів на грудях. Мало того, що малий менше набрав за 2-й місяць, так почав брати груди так, що вони мене боліли. Дурачок через 2 тижні користування полетів в смітник, до дільничої більше не ходила ні разу. Зараз вважаю це найбільшою помилкою, бо дурачок неприродно мені виглядав ще задовго до народження сина і пізнань про ГВ, але я все одно дала слабину. Тепер всіх відраджую посилаючись не на теорію, а на власний досвід:)
    --- дописи об"єднано, 10 Лютий 2015 ---
    Я Вам скажу, що до пологів читала і дізнавалась виключно про пологи. Про догляд за дитиною почала читати після народження малого. Добре, що найближча подруга прихильниця ГВ і нормально мене зомбувала:)

11. Orman

Orman Модератор-бомба

не варто думати, що все крутиться навколо вас.
    це був тонкий натяк форумлянкам не офтопити.
    не перестаю дивуватись. Я зараз без сарказму.

12. Epine

Epine Well-Known Member

тут знову ж таки в кожного по різному. Я параноїдально боялась вагітності і пологів задовго до того як завагітніла. І тут я ні на грам не перебільшую. Дитина була бажаною, але не зовсім плановою. Тому коли я дізналась, що вагітна, то злякалась і зраділа одночасно. Як результат - всю вагітність я зі страхом читала про пологи і чим більше читала тим більше боялась. Може і не правильно, але страх переміг здоровий глузд.

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

ой, та тут не одна мама з першою дитиною робила купу помилок, і про ДП не знала і взагалі
    суть в тому що ви свій досвід ніби захищаєте і "рекламуєте"
    ДП то не тільки місце де кожен виливає свій досвід, враження, думки, то не є "особистий сайт", сюди багато жінок приходять почитати як правильно зробити, тому неофіційно тут не місце дописам про те, що ГВ втримати нереально в ситуаціях, які були успішні для більшості
    багато хто писав, от в мене вийшло так і так, жаль, брак інфо, знань і ще чогось, і ніхто в їх сторону і слова не сказав
    а коли починаються розмови про те, що "а от в мене.." така виключна ситуація,ну що просто нереально, то не змовчать, щоб іншим дівчатам з таким же досвідом було зрозуміло як діяти далі
    --- дописи об"єднано, 10 Лютий 2015 ---
    шось подібне було, але десь певно ще до зачаття перестала боятися, і вагітною була в тому плані спокійна відносно, єдине що просто не вірила, що мені вдасться.. тобто була свідома того, що пологи можуть пройти контрольовано, але не думала що в мене будуть контрольовані))) ну і маю проблему з вивченням матеріалу не "біг пес через овес", можу поверхнево охопити уйму матеріалу, а от детально, то журбинка ще та, тому постійно дьоргала ту книжку про пологи

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. svoybox

svoybox Well-Known Member

Я десь до половини вагітності цілими днями сиділа в неті і вичитувала про внутрішньоутробний розвиток, пологи, харчування вагітних, шукала якісь неіснуючі хвороби. а потім в одній з тем прочитала допис форумлянки про її ретельну підготовку до пологів, курси, тренінги, дихання і т.д., але вона абсолютно не була готова до самої дитини. Для мене це був як копняк в д**у, далі вже було таке нецікаве ГВ, щеплення, пітнички і т.д.

• Подобається Подобається x 2
  15. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Дівчата, хотіла запитати про годування грудьми двійні. Вже багато чого прочитала, але про двійню нічого щось толком не знайшла. Щось мало у нас тут подвійних матусь:sad:
    Як підготуватися до годування двох діток? У пологовому і потім? Чи вистачить їм молозива? І взагалі як відбувається годування двох діток?
    Питань маю купу:)
    Може хтось має такий досвід чи досвід знайомих, була б дуже вдячна, якщо поділитеся інформацією;) або що почитати;) бо дуже хочу годувати своїх бегемотиків грудьми, але боюсь не справитися

16. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

• Оптимістично Оптимістично x 1
  17. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

перестати про таке навіть думати))) і все буде добре

18. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В нас на форумі точно має позитивний досвід Борсучок, здається Юкола. Дуже позитивний досвід має моя кума, діткам зараз рік і три місяці, були виключно на ГВ до майже 7 місяців, потім прикорм, годуються далі. Найбільш важливо для неї було мати допомогу по дому і щоб хтось вночі помагав, коли обоє малих вирішували їсти довго і одночасно. А решта як з однією дитиною - позитивний настрій мами і повиганяти тараканів з голови:)

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  19. Borsychok

ой, не дуже то Борсучок і спеціаліст, при тому, що старшу годувала грудьми.
    Інформації теж ніде знайти не змогла, знайомих і родичів теж не мала(
    Я дуже тяжко відходила від КР,дітей мені в перший день тільки показали, і принесли аж на наступний день.
    І весь цей час годували сумішшю(((((
    Коли мене перевели в загальну палату і дали дітей, в мене був шок -вони не могли взяти грудей (звичайно, два дні їсти з пляшки). Те, що пережив мій чоловік в той вечір, я можу тільки уявити ( я кожних 5 хв. дзвонила, щоб він мене звідси забрав, бо діти не беруть груди :girl_crazy:) На наступний день лікар порадив звернутись до акушерки чергової, каже, що вони вміють то якось впихнути :girl_crazy: І вона то якось впхнула, але тільки доці(((( А малий ну ніяк не хотів. Але ж якщо дуже захотіти, то получиться :) і в мене получилось аж вдома самій на сьомий день від народження. Зараз його від тої цицьки не відтягнеш:girl_haha:
    Але мені легше в тому плані, що мала в мене вночі не їсть.
    Так що досвід в мене не дуже позитивний, і сталось зовсім не так як планувалось(

взагалі, вважаю, якщо дійсно є бажання годувати, то ніякі малі груди, великі груди, великі соски, малі соски, забагато молока, замало молока не помішають.

Останнє редагування: 24 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 6
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Borsychok

доречі, я одночасно двох ніколи не годувала, один раз попробувала - дуже незручно було.

21. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Дуже дякую вам усім за відповідді. Вселили віру, що все у нас вийде. Вже надивилась на подушки для годування двійні. От думаю, чи мені таке треба. Бачила, що і на простих подушках годували, якщо двох одразу. Бо купувати наперед то ризиковано, бо ж не знаєш чи будуть вони їсти разом чи по черзі.

Статус теми:
Закрита.