як підготуватися вагітним до грудного вигодовування

Discussion in 'Харчування малюків' started by Galyna555, Feb 13, 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Привіт дівчата, а під час вагітності можна якось підготовлювати себе до ГВ? Під час першої вагітності нічого не робила (незнала тай ніхто не підсказав) і були проблеми, словом довше 2 міс не годувала. Може ви щось підскажете,,,!!!:)

Що треба знати - Правила успішного грудного вигодовування.

Last edited by a moderator: Oct 20, 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 1
  2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: як підготуватися вагітним до грудного вигодовування

В мене Ромчик зразу все гарно захоплював. З Даринкою ж трошки було інакше, через коротку вуздечку повністю захватити не вдавалось. Тому з тиждень помучились з тріщинами поки пристосувались.

3. Isa

Isa Well-Known Member

Та там ротик такий манюсінький був спочатку,хапало дитя тільки сосок і чуть ореоли,і язиком якраз по соску проходив,а тяга була огого,от і мала наслідок...захват був добрий(на скільки міг бути) - я всіх задовбали тим,основне було те,шо маю сестру,що мала успішне гв тривале,тут на посиденьках разом зуби з'їли ну і т.д...

А ще думаю просто чутливі спочатку груди були до такого...

Основне,мені здається,що спочатку є ті чи інакші незручності,але все треба пережити,бути впевненим у тому,що ти найкраща і т.д)))

4. Orman

Orman Модератор-бомба

в мене так було. Жодних тріщин, але дуже боліло.

але для підготовки або матчасть або проживаючий в хаті консультант

5. oksumoron

oksumoron Active Member

В мене таке ж було, перші місяці, та і зараз, що ареоли великі і всю він ніколи не захоплював! А сосок тут і направду дивно звучить!

6. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. napoleona

napoleona Well-Known Member

Ніна Зайченко про ГВ онлайн-консультація
    https://www.youtube.com/watch?v=M1NT33s6r2s#t=846

8. skai

skai Well-Known Member

Щоб годувати дитинку треба:
    1. не сумніватися жодної секунди, що Вам вдасться годувати;
    2. не жаліти себе - якщо дитя хоче висіти на циці, то інколи це корисно не лише для дитяти, адже у Вас прибуває молоко;
    3. якщо болісних відчуттів при годуванні немає - не чатайте далі. Якщо є - правду писали вище дівчата, що груди спочатку дуже чутливі, а потім звикають. Я з першою дитиною не мала такого болючого початку годування, як вдруге. На кожне годування тупо стискала ареолу, щоб менше чути біль, бо груди всі потріскали. При чому дитина добре захоплювала ареолу.
    4. після всіх приколів з надлишком/нестачею молока, які переживають більшіть мам, Ви дійсно згадаєте мої слова і відчуєте радість від годування дитини. Особливо, коли під час годування те маленьке чудо буде дивитися Вам прямісінько в очі.

• Подобається Подобається x 1
  9. Женічка

Женічка Well-Known Member

ареола ареолі рознь.
    у мене вони гіганські. тому на той показник зовсім не зважала. малий вчився прикладатись тижнів два точно. правда без тріщин взагалі. він досить легко брав цицю в ротик. я запросто могла витягнути без проблем і дати ще раз. не було відчуття маленького порохотяга.

10. Retaret

Retaret Well-Known Member

ну скажу так - я то налаштовуюся до ГВ, але ще ту тему не опрацювала як слід, тому ще певно не все знаю.
    І я так розумію, що бувають випадки, коли молоко з"являється не відразу (ну от коліжанка недавно народжувала, хоч і налаштовувалася на ГВ, але молоко в неї аж на 3й день прибуло) - і що тоді робити?

• Не подобається Не подобається x 1
  11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а ви хоч трохи читаєте про ГВ? Бо враження, що ні... От потім і виходить, суміш і пішло-поїхало... Молоко у всіх приходить не відразу, на 2ий, 3ій, а то й 5ий день. Але для того і є молозиво, якого є дуже мало, жінка навіть може не бачити того, але дитині того цілком вистарчає. Воно є дуже поживне, огортає шлуночок новонародженої дитини і готує до молока. Дівчата, та читайте про ГВ, ну ви ж на форумі сидите, де купа інфи, чесно, я в шоку.... Це ж здоров'я вашої дитини...

Last edited: Feb 5, 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  12. Retaret

13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

жаль, що ви то сприймаєте як образу, а не як пораду таки знайти зараз час аби добре то питання вивчити. Як народиться дитина-не буде коли, повірте. А питань буде кууупа, і страхів буде. Навіть якщо будете у курсі асього. Але принаймні якщо ви будете знати, які можуть бути складнощі, будете готові до того, то не будете догодовувати ,бо мало молока, нема молока, диина на грудях висить" і так далі. То ваша справа, мені що, впринципі всерівно, просто хотілось звернути увагу на очевидне..

Last edited: Feb 5, 2015
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

Не ображайтесь, але це в перли))) Та то не ВИПАДКИ а поголовно, уявляєте? Мабуть унікальним є той випадок, якщо у жінки-породіллі одразу молочко тече. В темі про ГВ хтось з форумлянок давав дуже корисну інформативну табличку, де зрозуміло яким за розміром є шлуночок дитиночки, в перший день об"єм приблизно з грецький горіх, з кожним днем шлуночок росте і розвивається. Природа все сама зробила і нема чого вигадувати і знущатись з дитинки пляшечками і сумішами. Я вам по-секрету скажу, що навіть в самий застійний совковий період приносили прикласти мамочці маля і отримати перше молозиво, яке заселяло поживними речовинами і корисними бактеріями організм дитинки. Налаштовуйтесь на близкість з малятком, не віддаляйтесь вже в думках, все у вас вийде! Бажаю вам впевненості і легких пологів!

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. zjomka

zjomka Well-Known Member

В мене молоко прибуло коли приїхала додому, то майже у всіх так, тому не піддавайтесь «порадам» медперсоналу і візьміть з собою в пологовий книжку Свічадо «Вчимося годувати грудьми».
    Я хоч і читала її ще вагітною, але багато до пологів забулось, перечитувала вже практикуючи :d25:

16. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Retaret проблеми з ГВ починаються саме з пологового, починайте читати вже, вам буде достатньо почитати хоча б мої дописи і мій досвідо_Оале дякувати дівчатам ми все таки на ГВ ,хоч ще й досі трапляються всякі ситуації.

17. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Я розумію вас, коли була вагітна, то перш за все думала про вагітність і пологи. Все складала списки, плани, навіть план пологів був. Теоретично до пологів була готова на всі сто. А от до ГВ і до того, що буде після пологів, якось не дуже. От пологи минули, а дитина з'явилась і зявилось стільки питань, що зараз думаю, краще б я так до гв і до інших важливих питань підготувалась, які так потрібні після народження малятка. Бо наробила стільки помилок, які потім вилазили боком, зараз би зовсім по-іншому все зробила б. Так що читайте, поки є ще час.
    Навіть тут в темках про малят і гв є дуже багато корисного. І я шкодую, що натрапила на ці теми вже після народження синочка.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  18. Retaret

Дівчата, всім дякую за напоумлення, я лише не розумію чого всі вирішили, що я не хочу годувати грудьми!
    Ну так, я ще не дійшла до читання літератури на ту тему, але думаю, що за 2 з копійками місяці ще встигну то опрацювати. Маю книжку Сірзів саме про те як поводитися з дитинкою , через розділ якраз дійду до ГВ. І свічадівську книжку також планую купити, але я їх купую по мірі актуальності і прочитання - спочатку брала про планування, потім ту що про народження, тижні за два піду брати про гв.
    Як наберуся базової теорії, то прийду в відповідну темку читати практичні ваші поради :)

Ви тільки не сваріться зі мною всі на купу так сильно, а то якось так геть неприємно стало :facepalm:хтось собі вирішив, що я не хочу займатися гв і всі решта пішли на мене бочки котити:cry:

• Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  19. Багіра

Багіра Well-Known Member

думаю тут ніхто не хотів вас образити
    просто якщо хочете все робити по мірі поступлення, то власне і готувати/купляти бутилочку варто вже після вивчення питання ГВ
    так само як і слухати поради тих, хто вже народив
    бо наслухатися можна таких бздур і перлів, і наробити купу помилок
    думаю це дівчат і схвилювало
    я теж багато ще чого не знала про ГВ як малий родився, бо я теж робила по мірі поступлення, перше народжу, а потім вже то ГВ, тому коли піднімалася рука до книжки то була швидше книжка про пологи, а не ГВ
    ну але мені найперше повезло зі становленням ГВ, + таки виходить були в мене знання, бо і Дп читала постійно і на курсах для вагітних багато почерпнула, але власне ситуативні технічні питання, типу тріщини забагато молока і тд, то бракувало знань, а щей як на практиці, йооой)
    ну тобто, можна все перечитати, але коли доходить до діла, то багато нюансів виникають, недарма консультанти по ГВ такі потрібні
    п.с. до речі, пропоную відновити тему Гв дар природи, вона позитивно впливала на засвоєння знань про ГВ

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Багіра

Багіра Well-Known Member

це точно)) в мене ще після пологів вони були більші+пігментація, навіть про половину ареоли не йшлося))

21. Retaret

щойно на днях писали про то в сусідній темі, що і таке було, і цідили своє молоко в пляшечку.
    бо є відчуття, що мене звинувачують в тому, чого я і в голові не мала.

Thread Status:
Not open for further replies.