Як навчити жувати? (гадання на кавовій гущі).

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем kucheryaska, 22 Січень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Як навчити жувати? (гадання на кавовій гущі).

дозволю собі продублювати запитання.

якщо ви реально хочете аби вам допомогли постарайтесь давати розгорнуті відповіді! не нам же з вас лещатами інформацію тягнути!

і взагалі, з вашої відповіді, як дитина могла втратити апетит якщо ви її годували

2. kucheryaska

kucheryaska миється в бані

грудьми до 3 міс. тоді вона відмовилась і більше не взяла.
    Бо в один день з"їдала 220г.суміші,а на другий-100г. І далі не їла сама,треба було з ложки заливати.І я не можу давати дитині куски,якшо вона і перетертим дуситься.тоді є ціль-бодай шось впхати,мовчу про куски.З чого ж воно тоі рости має,якшо за день в шлунку 1 кусочок,з боєм запханий.Менш травматично-дати 300-400г. зупи,але перетертої.Ось так і до тепер...

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Задам дещо варварське питання: Якщо дитина не хоче їсти і в неї не пхати, то що, вона не буде їсти день, другий, третій, і не захоче? І таке в вас почалося з 4-го місяця?

і все? Щойно дивилась на завалявшуюся на кухні банку НАНа.... так для дитини віком 5 міс згідно їх норм треба зїдати 5 раз по 210 мл. То Ваша дитина за сутки їла 1/5 денної норми їжі і все?

П.С. чесно кажучи вам тут задають наводящі питання, щоб ви найповніше розкрили ситуацію.... тільки тоді Вам зможуть чимось допомогти, а ви чомусь даєте дуже незмістовні відповіді, хоча мало б бути навпаки :confused:

4. Іриска

Іриска Well-Known Member

Я от прочитала слово "блендер" і хочу сказати - це перший ворог дітей, у мене всі знайомі, які з самого початку введення прикорму все блендирили - маю проблеми з дитячим жуванням і взагалі їжею, всі мають постійний рвотний рефлекс від попадання найменших кусочків, не хочуть навіть гречку їсти не збиту...В мене як постало питання про докорм, лікар зразу сказала - ніякого блендера. На сьогодні малому 8 місяців і він їсть злегка помняте п"юре з овочів де попадають доволі великі кусочки і нічого, гризе і їсть бублики, їсть дольки мандарин і не давиться, великі кусочки банана....Треба одразу привчати до грубої їжі!

5. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Мене дивує одна річ: обоє дітей не хочуть їсти шматочками і жувати. Але як я розумію апетит в 4 міс. втратила лише одна дитина? А перша дитина чому не їла і не жувала?

В моєї коліжанки малий до трьох років відмовлявся жувати,бо вона давала йому лише перетерту їжу. То може просто відмовитись від перетертої їжі взагалі? За кілька днів дитина захоче їсти в будь-якому випадку. А від того що дуситься є один дієвий метод - різко підтягнути дитину за ручки догори, шматочок вискочить.

6. Sonne

Sonne Well-Known Member

Маю враження, що ви своїм наполегливим намаганням нагодувати дитину, відбили їй будь-яку охоту до їжі, а заодно і до всього що з їжею пов"язано: жування, самостійне користування ложкою, пиття з чашки і т.д.
    Вдихніть глибше і розслабтеся. Проблеми в вас вже давно (місяців так з 3) і вирішуються вони не за один день. Найперше слід оцінити масштаб існуючих проблем. Скільки вашій дитині і скільки вона на даний момент важе? Можливо все не настільки погано і ви даремно панікуєте. Дитина не хворіла останнім часом, як переносила попередні зуби? Ходжу до церкви і плюю на вроки з високої "колокольні". Дайте дитині можливість самостійно вирішувати, що вона хоче їсти і в якій кількості(для цього покладіть в різні тарілки різні страви різної консистенції, дайте їі ложку і хай навіть після трапези доведеться мити кухню годину). Звичайно потрібно наглядати за процесом, але спробуйте не втручатися.
    Про блендер абсолютно згідна, маю 100% такий самий приклад. Дитина 1,5 року дуситься від відкушеного шматочка яблука. Мама рада старатися, закалапуцькала кашу, в пляшечку і жодних плям, прибирання і інших незручностей інебажання усвідомлювати, що робить дитині ведмежу послугу.
    І ще, моя дитина 400 г зупи не з"їдає за раз, а вона очевидно старша.

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ми від початку прикорму блендера не мали, і мьявши вилкою мала більше плювалась ніж їла, купили блендер, блендернуте їла на ура, тепер дещо блендерю, дещо мну, нічого не плює, нічим не давиться, яблука гризе так що мені аж страшно, а також бубліки, печенька, банани, мандаринки і апельсинки мало не цілими долками мусолить, жує а потім ковтає. Тут в кожному випадку індивідуально все.

8. Іриска

Іриска Well-Known Member

Я от прочитала слово "блендер" і хочу сказати - це перший ворог дітей, у мене всі знайомі, які з самого початку введення прикорму все блендирили - маю проблеми з дитячим жуванням і взагалі їжею, всі мають постійний рвотний рефлекс від попадання найменших кусочків, не хочуть навіть гречку їсти не збиту...В мене як постало питання про докорм, лікар зразу сказала - ніякого блендера. На сьогодні малому 8 місяців і він їсть злегка помняте п"юре з овочів де попадають доволі великі кусочки і нічого, гризе і їсть бублики, їсть дольки мандарин і не давиться, великі кусочки банана....Треба одразу привчати до грубої їжі!

9. Nata

Nata Well-Known Member

Знову-таки, терти через сито чи молоти на блендері - мабуть не так важливо, важливіше не перегинати палицю. Бо можна і яблуко з бананом на пюре молоти, а користі від того?
    Дитина повинна отримувати різну їжу і бублики гризти деснами теж корисно.

---------- Додано в 17:52 ---------- Попередній допис був написаний в 17:48 ----------

Цілком згідна. Бо складається враження, що дитину просто хочуть загодувати.

10. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ну чого так категорично. В 6 місяців вводила прикорм, перетирала каші, фрукти на блендері, чим далі тим менш ретельно перетирала. Згодом просто подрібнювала виделкою. Тепер малюк їсть все сам, от тільки коли прорізались кутні зуби більше нічого кошоподібного в рот не бере, все шматочками має бути. Найдрібніше, що їсть це гречка

11. Sonne

Sonne Well-Known Member

Ось у цьому і вся суть! Моя теж апетитом шаленим похвалитися не може(лікарі казали, що це через ГВ, ми 2 тижні як відлучилися, але на апетиті це ніяк не позначилося:girl_crazy:)і охочіше їла перетерту їжу, тож мусила балансувати, між тим, щоб добре нагодувати і дати їй можливість навчитися жуванню. Це дуже страшно бачити, як твоя дитина давиться шматком печива!

12. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Таке теж буває. Я зі слів моєї мама дуже погано їла, від грудей відмовилась в 6 міс., пляшечку не брала, мене довелось годувати з ложечки. Так от, мама раз вирішила не годувати мене, так я 2-3 доби взагалі не їла і їсти не хотіла.
    А мій старший син в рік теж відмовився від їжі. Це продовжувалась тиждень. За день міг з'їсти маленький шматочок яблучка і 1 печиво. Уявляєте? І та цілий тиждень. Схуд тоді майже на 1 кг. Тому я завжди кажу - всі дити різні. Є і такі випадки.

13. inchik

inchik New Member

а МИ "блендерною" їжею давилися...рвотний рефлекс спрацьовував, як намагалася мала ковтнути, а просто пом"яте виделкою - запроста
    а потім взагалі перейшли на куски :) варених овочів...так і суп ївся: все густе руками з тарілки вигрібалося до рота а я тим часом юшку з ложки :girl_wink:
    kucheryaska, а може малий відмовляється їсти, бо після їдження відчуває дискомфорт в животику? (ну як при дисбактеріозі, не обов"язково він, дисбактеріоз, проявлятися може поносом чи запором)....
    або дійсно, занадто наполегливо пропонуєте їсти, от така і реакція (нічого особистого, просто і в нас таке довший час було після того, як одного разу бабця намагалася в 6-місячну дитину впихнути полуницю з ложки і таки впихнула, зато декілька місяців по тому дитина просто не впускала ложки до рота,а ягоди червоного кольору досі не їсть)

14. kucheryaska

Напевне ніхто не мав справи з стафілококом.Бо якщо ваша дитина 6 раз на день рве,тотоді я не думаю,що хтось згадав би,що саме час вчити жувати,а думав би чи в ній шось залишилось за день взагалі.А час втрачено-я згідна,тому й питаю що робити зараз.Щодо того як я пишу,то майте совість-я ще чайник і погано володію клавіатурою:girl_flag_of_truce:Тому мені важко і довго,а взагалі я філолог,думки висловлювати вмію.

15. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Я думаю, що все одно Вам потрібно намагатись не пхати в дитину, щоб вона хоч трохи зацікавилась їжею. Може тоді запропонувати щось нове. Доречі, мене це як раз врятувало зі старшим сином. Я взагалі не пропонувала йому їжу, потім тихенько їла сама в його присутності, коли він побачив - не пропонувала, малий зацікавився ще більше, підійшов, попросив спробувати... Далі вже пішов процес. Але тиждень був шалений. А апетит то взагалі окрема тема.

16. Іриска

Іриска Well-Known Member

от про те й мова, що потрібно потроху привчати до більших кусків. Я зовсім не категорична, просто неправильно висловилась. Ворог тоді, коли лише таку їжу дають постійно, а потім раз дали щось з кусочками і одразу або давиться, а не хоче!

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

То добре що ви то розумієте. Як мабуть і розумієте те, що з цим потрібно боротись на даний момент лише радикальним способом (а саме повною відмовою від перетертої їжі), бо дитина вже досить велика. А щоб не було такого стресу для дитини то їжу можна гарно прикрашати - зайдіть на будь-який кулінарний сайт і почерпнете там багато ідей як з підручних матеріалів швидко прикрасити дитячу їжу. Повірте, за дві хвилини можна зробити такий шедевр! Крім того ваші дітки ще достатньо маленькі щоб їх таким можна було задурити. Хоча й дорослі їдять гарно подану їжу з набагато більшим апетитом!

18. Sonne

Sonne Well-Known Member

Розкажіть детальніше: коли і як виявили?, "рве щоденно по 6 раз" в якому віці?
    Рвотний рефлекс якраз і спрацьовує на попадання в горло дитини, не привченої до твердої їжі, шматочка чого-небудь і це немає нічого спільного з стафілококом...

19. kucheryaska

1.8року,вага 13.5кг-нормально.Але це спадкове,в чоловіка вдався. А от старша ледве дотягувала завжди до мінімальної норми.

До речі,церква вроки визнає,це забобони засуджуються-особисто питала в священника.
    От-от,в мене таке 6р. на день,тому й руки опускаються.

---------- Додано в 17:38 ---------- Попередній допис був написаний в 17:29 ----------

От за це дякую,особливо за овочі-хоча досі будь-який кусок випихається з рота язиком.І що робити?

20. levandivka

levandivka З яйцями...

То зробіть ласку (як пасувало зробити перед створенням теми), сформулюйте (в оффлайні?) свою історію. ДОКЛАДНО.
    Щоб можна було надати Вам (і людям з подібною проблемою) допомогу.

Нагадаю, що про прикорм є окрема гілка. Не варто ще й сюди дублювати прописні істини.

Статус теми:
Закрита.