Як навчити дитину їсти з пляшечки?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем dydik, 22 Червень 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Іруня

Іруня Well-Known Member

Відповідь: Як навчити дитину їсти з пляшечки?

Ну, для 10-ти місячної дитини це мало, але для 10-ти місячної грудної дитини цього цілком достатньо. Рідко коли дітки, які на ГВ з"їдають щось більше, ніж 3-5 ложок. А скільки дитина зараз важить?

2. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Я припустила проблеми з прикладанням через оці слова:
    Дійсно, про пляшечку, то не ви писали :)
    Я теж не зразу лежачи навчилась годувати. Тільки після 4-х місяців сидіння по ночах нарешті вийшло, але вчилася я вдень. Ви правильно мислите, варто пробувати прикладатись вдень лежачи і дивитись чому болить і як зробити так, щоб не боліло.

Останнє редагування: 26 Червень 2010
  3. Муська

Муська Well-Known Member

dydik Вам би почитати тему про догодовування http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=40755
    або про педагогічне догодовування http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=41882
    в цих темах якраз пишуть про те скільки дитина з"їдає,скільки п"є рідини в такому віці і старше.
    Щодо ваги при ГВ є тема "Вага дитини при ГВ"
    Там і задавайте питання ,бо ця тема робиться суцільним офтопом.
    Навряд чи привчання до пляшечки допоможе вам в тих питаннях,що вас турбують.

Останнє редагування: 26 Червень 2010
  4. amurka

amurka New Member

а ви думаєте,що якщо навчите дитину їсти з пляшечки,то вам буде легше??))
    коли в мене пропало молоко і я ше незнала що є такі сайти де все конкретно розписано що і до чого і чому непотрібно давати пляшечки і як буде краще,то дала малій пляшечку...як я плакала,бо хотіла щоб молочко вернулось і я так немучилась тими пляшками....ви собі представте:
    вночі 2год. проснулась мала плаче,бо хоче їсти...я мушу когось будити шоб побули з малою і заспокоїли поки я кашку зроблю,а воно плаче,бо хоче їсти і вже всі несплять...і поки я то все зроблю пройде неменше 15хв...а потім дитя знов просинається але вже в 5 і знов те саме...
    якщо хочете її годувати з бутилочки,то ж треба кожного разу свіжу робити,а не звечора замотати в рушник і термос і хай стоїть до 2 год. ночі!
    і коли молоко почало відновлюватись,я була сама щаслива))бо і малечі добре і мені легше...дитя встало почало плакати,я її до себе цицю в ротик і спати.....
    так що ви добре подумайте перед тим я починати привчати до пляшечки...

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ви не ображайтесь. Просто я не можу стриматись коли чую від мам:
    Як на мене це не схоже на запитання поради. Більшісь мам на ДП і я в тому числі за тривале ГВ, тому вважаю, що зарано ще відлучати...Але то звичайно Ваша справа...
    Я приєднуюсь до Муськи. Якщо справа лише в ваших переживаннях в наборі ваги, то почитайте відповідні темки. Можливо всі Ваші страхи розвіються, і Ви не будете позбавляти дитину того шо вона має наразі )))

6. KNadya

KNadya New Member

Після наших вчорашніх дискусій сьогодні вирішила працювати над цим питанням. Я вчора вночі розмірковувала і ніби знаю причину - я кладу її на подушечку біля себе, маленьку, але все ж підвищення. Швидше за все потрібно забрати у неї подушечку, а собі підставити. Попробую і дам знати, що з того вийшло.

---------- Додано в 13:54 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

7. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

ой прочила темку і перелякалась:girl_impossible:
    малому 8 міс їсть груди прикорм і взагалі не п`є ні з ложечки ні з горнятка( ХІБА БАВИТЬСЯ) з пляшечки не даю . То лякатись чи ні?
    п.с. направте кудись як не тут пишу:girl_blush2:

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Не лякатись Усьо у Вас нормально.

9. tancia

tancia New Member

хочеться думати, що dydik вже відмовилась від цієї, м"яко кажучи, не дуже мудрої ідеї з пляшечкою.

dydik, у вас все нормально з годуванням, не хочу повторюватись, але така к-ть їжі,
    -l для дитини на ГВ цілком достатня.

просто тут або ГВ, або пляшечка. Але ж ви не хочете позбавити свою дитинку найздоровішої, найціннішої, найкориснішої їжі бодай до 1,5 року (краще до 2-х, а ще краще до самовідлучення). Не переживайте, усю решту свого життя буде вона їсти оту тверду їжу, тому най хоч би тих перших два роки вона отримає той кайф від циці, який їй належиться. Скільки того є, якихось два роки (у вашому випадку вже і того менше, ще рік!) Дайте дитині класний здоровий старт, ви це зможете!

10. Yarmila

Yarmila New Member

трохи відхилюсь від теми... хочу з вами поділитись історією мого дитинства:girl_curtsey:
    От я практично на пляшечці і вигодувана. Оскільки мене грудью не годувала бо не було молока... та я з тою пляшечкою до 6 років спати лягала... ну ніяк мене не могли відівчити!
    от мені в школу пора, а я все з пляшечкою!:girl_cray:
    Я навіть дуже памятаю той момент, коли мама стоїть в дверях, а я її прошу щоб вона мені купиля ляльку))) а вона каже: -я тобі куплю, а ти перестанеш з пляшечки кашку їсти???? )))))))))) ну я звичайно сказала так! (сумніваючись) ну чого не скажеш в 6 років ради ляльки!!!))):girl_smile:

11. newlife

newlife New Member

Прошу наперід не сварити за запитання.

Поясню ситуацію: вагітна, серйозно планую самостійно годувати дитину (без пляшок і дурників), але вязвязку з раннім виходои на роботу (4-5тижнів після народження і до 2 міс життя дитини, далі буду з дитям ПОСТІЙНО!), тому прийдеться зціджуватись і вчити "доглядальників" годувати не так як вони привикли.

Переглядаючи молоковідсмоктувачі, звернула увагу на соску для грудного молока Medela Calma http://mamamag.com.ua/product_info.php/products_id/6056. Мене цікавить чи хтось нею користувався? Може це і є компромісний варіант поміж поколіннями мамів (бабусів і мамів)? Чи це 100% втрачене ГВ?

Дорогі форумлянки, мене цікавить ваша ОБЄКТИВНА думка щодо цієї соски. Давайте не будемо відповідати по тому питанню не розібравшись, так як ті люди, які не орієнтуючись в різниці між кенгуру і слінгом говорять, що мами вбивають своїх дітей (бо шия ломіється!)!

Сподіваюсь ви зрозуміли про що я.

12. Vika

Vika Well-Known Member

за цю соску не знаю.
    але як моя кума була змушена залишати дитину, то бабуся годувала пальцем і ось цим http://malakomaha.com.ua/medela-sns
    ніби задоволені були.

13. newlife

newlife New Member

Дякую. Може в когось є ще якісась інформація, чи просто роздуми?