Як навчити чистити зубки?

Discussion in 'Немовлята' started by iriwa, Aug 10, 2010.

1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: Як навчити чистити зубки?

В мене Ромік зуби чистити не дає, але дуже давно з цікавістю спостерігає за тою процедурою в нашому з татком виконанні. Так от, купили ми йому щіточку, як починаю чистити собі зубки, то бере свою і проводить собі нею в ротику маніпуляції. То звичайно не чищення, яле я йому не заважаю. Ато пробувала показати декілька разів, допомогти, то щітка полетіла в мій бік з такою злістю, що думала охота до чищення пропала на довго:connie_pull-pigtail

2. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Так, метод наслідування найкращий. Тому ніколи не зачиняйте дверей у ванній коли чистите зуби. В нас чищення - спільний процес.
    у такому віці кращого чищення і не потрібно. Цілком вистачає схожих маніпуляцій двічі на день. Дитина робить все правильно - вона вчиться робите так, як роблять батьки. Якщо ви будете чистити поволі і демонстративно, то дитина запам'ятає рухи і копіюватиме їх.

3. snegok

snegok New Member

коли я починаю чистити зуби,доня дивиться і також просить зубну щітку(вона має свою) і починає за мною повторювати,звичайно не ідеально,але з кожним разом все краще!

4. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

А не думали про проблеми з харчуванням? Що їсть? Що в роті буває, крім їжі?
    Бо то є не нормально, в принципі...
    Нашій Мишці 1 рік і 3 міс. Ще зуби не чистили, але там повний порядок. Буленькі, гладенькі з правильним прикусом (для мене основне).
    Вже бачить, що ми робимо і щоранку біжить у ванну робити "мию-мию" і заодно я маю чистити зуби, а вона мліє.
    Планую найближчим часом "біг" покупку - щітку, але ще пораджуся з мамою, яка краще;)

5. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Ох, купила я щітку (з другого боку гризти можна)!!:girl_tender:
    Для Діанки - то святковий ритуал: Ідем, кажу, будем зуби чистити. Беру свою і її щітки. намочую, на свою даю пасти. Їй так вручаю. Не зразу, скажу, догадалася щітку в ротика запхати! Десь через 4-5 днів після ранньо-вечірніх процедур!
    Зате тепер Діанка чистить зуби як майстер! Ну ще би - 12 зубів! - попробуй усі вичистити;)

6. Fast

Fast Well-Known Member

А хто виробник?

7. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Власне кажучи, я збиралася Аквафрешівську купувати, але купляла НАН, а там у
    подарунок була щітка спеціально для дітей від 0 до 2, якогось німецького виробника, на жаль, не запам'ятала чия саме! От так, вбила двох зайців;):d23:
    мама каже, вона теж досить не погана, а так як діти "чистять" зуби, то на перший час цілком вистачить!;)

8. manka

manka Member

У нас інша проблема: як почистимо зубки пасту не випльовуємо, а ковтаємо.

9. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

От і у нас така сама проблема - не вміє випльовувати пасту і все. Зараз купила малому гель для чищення зубів від Веледа (нам порадила наш стоматолог), він йде без фтору, на травах, то ніби нічого як дитина його ковтатиме, але всеодно не дуже хочеться.

Чистимо взагалі-то гарненько, спочатку чистить сам, потім я дочищаю.

10. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

manka, а скільки дитині?
    До трьох років дітям бажано не давати чистити зуби з пастою - то є абсолютно без потреби і крім того паста (навіть дитяча) містить компоненти, які здатні руйнувати ще добре не сформовану емаль зубчиків (повірте, то є так!), тому краще дати пополоскати ротик відваром ромашки, рум"янку, і як його проковтне, то не буде ніякої шкоди;), а зубки чистить щіткою середньої або м"якої жорсткості - того буде достатньо до 3 років (Після 3 роківдитина вчиться плювати і з меншою імовірністю проковтнее пасту). Потім можна користуватися дитячими пастами - вони більш мякі і менш шкідливі.

11. talja

talja Member

От і у нас ця проблемка появилась як змінили пасту, і зробили висновок, що паста повинна бути без всяких смаків щоб дитя і не хотіло її ковтати. До того чоловік із Польщі привозив паста була без тих особливих смаків звичайна, така що малий чистив не погана, а тут купили, чомусь не звернули уваги на той смак, тепер приходиться довго пояснювати, що ковтати непотрібно а з таким смаком і не здивуєшся що дітям хочеться тому і ковтають!

12. Bobas

Bobas New Member

Від першого зубчика чистили чіковською пастою. А зараз нам майже 4 користуємось ельмекс. Купили електричну щітку і ще одну лакалут. І мама чисте дитині, бавимся в стоматолога... один зубчик застріблили і тому мала дуже зубки любить чистити, бо 1 чорний вже є, інших не хоче!!!

13. Holly

Holly Moderator

Почали чистити зуби, коли Яринку почала догодовувати. З пастою чимтим з року. Завжди купляю лакалут. Ніколи не ковтала, хоч смаки апетитні. Спершу щіткою бавилась, трішки гризла. Потім чистила, як хотіла. Тепер чистить "професійно". Головне не заставляти, а пояснювати

14. Valeria

Valeria New Member

Мала таку саму проблему,поки подружка не дала підставочку під умивальник,щоб дитинка добре до нього діставала.Тепер без проблем чистимо зубки,відкриваємо водичку в крані і вмиваємо личко.

15. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Кірюшку привчали чистити зубки з року десь .Чистить залюбки, коли тато чи мама починає чистити і собі просить. Наслідування - найкращий метод
    прищепити звичку до чищення зубів. А спочатку я, чи тато чистили синочку зуби і співали "АААААААА" і він з нами співав і розкривав ротика - так чистили. Коли почистили хвалили. Думаю всі діти люблять похвалу. Йому подобалось головне, без примусу все було. Результат - гарнесенькі білосніжні зубки:)

16. TUCR

TUCR Well-Known Member

Ми почали чистити зуби десь в 1 рік 3 міс, купила зубну пасту з саком малини то вона трохи ковтає трохи я їй вимиваю)))))))), але чистити любить!

17. Анютка

Анютка Well-Known Member

ми чистимо зубки десь з 1.3, спочатку силіконовою навчальною щіточкою, потім купили Oral-B, паста Лакалут. Чисти ти зубки нам подобається (правда більше чистить мама, мала кусає щіточку). Але мучить мене таке питання: як навчити полоскати рот і випльовувати? Ну ніяк не вдається нам то! Намагаюсь трохи повимивати ту пасту, та все ж вона її ковтає!!
    Паста була і малинова і м*ятна - результат одинаковий((

18. Supergirl

Supergirl Member

нам стоматолог казала, щоб з пастою чистити зуби лише з 2 років. Малому зараз 1рік 1місяць почали чистити без пасти, але це нам погано вдається. Матвій трохи покусає щітку, а потім вже йому не цікаво.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

А нам це з самого початку якраз добре "пішло".)) А от з чищенням зараз маємо таке- шур-шур як небудь, лиш би пошвидше воду до роту і давай полоскати, випльовувати. Процес полоскання йому бачу дуже подобається, а чищення ну так собі.)
    Мені інколи вдається відібрати щіточку і почистити йому зубки ретельно так як собі, але то дуже рідко, переважно сам.

20. Mawa

Mawa Member

а як привчити ,чистити дитину? нам 1,2 то вона більше гризе. З пастою рано ще, а нальот утворюється