Як наважитись на другу вагітність?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Сонечко, 26 Травень 2011.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Як наважитись на другу вагітність?

і школою, і гуртками, і малюками, і собою - і то так радісно.

2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

І я вже була б не проти ще раз завагітніти, але в нашому випадку і перша дитина була
    Не було ні роботи толкової в чоловіка, ні родичів у Львові, та ще й орендована квартира - а виявилося що якось можемо собі дати раду... Хоч іноді дуже не просто було, але тепер розумію що і з двома б впоралися. І хочеться не відкладати на потім, бо знаючи себе - якщо я вже вирвуся "на свободу" і піду на роботу, знову повернутися у той "памперсний" період буде набагато важче :)
    От уже і чоловік каже що не проти ще однієї дитини... Але трохи сумнівається як я впораюся з двома, якщо друга дитина "дістанеться" нам така ж активна як Влад (в якого енергії на трьох би вистачило :girl_haha:). Я його заспокоюю що по теорії імовірності друга дитина мала би бути абсолютним флегматиком, а він каже "не з нашим щастям, другий точно буде ще "вредніший", зате як їм разом весело буде" :girl_crazy:

• Подобається Подобається x 3
  3. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Щодо переживань стосовно школи, то, з власного досвiду, працюючи допомогти дитинi важко, про продовжену й не кажу.. В декретi простiше спланувати час на все, щоб нiкого не обдiлити.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  4. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

100% ! Мій муж хотів давно 2 дитинки, але як я вийшла на роботу, то асе годувала його "завтраками", що от, ще трохи й т.д. А насправді , чесно кажучи, я не дуже то й спішила..Бо мала хорошу роботу, хорошу зарплату й колектив. Але сталося так, як сталося, й тепер не уявляю життя без свого веселого чороноокого пестунчика-промінчика :).

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Melinda

Melinda Active Member

Ми наважились (старшому 10 років от-от). Я вже сама так хочу побавитись, давненько вже заглядаюся на вагітних. от зараз чекаємо результату нашої праці:girl_blush2:.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  6. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Для мене свобода то декрет. Так сумую за тими роками((((
    Мене та державна робота за фахом вибиває з колії, по перше я її не люблю, по друге - часу бракує...
    До другої вагітності була готова відразу, але дуже довго не було нормальних КД, хоча фізично я дуже швидко відновилась. Так хочеться знову все спочатку: полосаті тести, вагітність, пологи, активне ГВ.
    Хоча ми ще не перейшли на свої квадратні метри, але то не привід відкладати з вагітністю. Потроху закінчим там то все і перейдем.

• Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 1
  7. Akina

Я теж хотіла різницю між дітьми 2 роки, але моя ЛА, напевно, вирішила тривати до кінця нашого ГВ :girl_crazy: тому я ще раз впевнилася в тому що "все що робиться - на краще".
    Плани помінялися - тепер хочу 4 роки різниці між дітьми. :girl_smile:
    Вийти на рік-півтора на роботу "віддихатися" трохи і "на людей подивитися", а тоді можна знову в декрет іти.
    Я вже майже змирилася з тим що "свої" метри нам світять хіба в глухому селі на Поліссі. Тому планування дітей ніяк не пов"язую для себе з наявністю власного житла. Для мене немає різниці між орендованим житлом з одним чи двома дітьми. Яка різниця? Все одно б орендували так чи так, хіба переїжджати стане трохи важче.
    Я не так боюся другої дитини, як другої вагітності. Я, напевно, якась геть не правильна, але я не кайфувала взагалі від стану вагітності, не маю жодної "вагітної" фотографії і не розумію в чому "прекрасність" того стану. :girl_blush2:
    Хоч не було ні токсикозу страшного, ні якихось інших нюансів (хіба ноги трохи набрякали і Влад часто гикав в животі). Я льотала до останнього дня, але вагітність для мене то реально була як якась хвороба яку просто треба пережити. Вагітною я відчувала себе величезним незграбним бегемотом і рахувала дні до того часу коли вже народжу. І тепер мені трохи важко уявити як той величезний бегемот бігав би за малим поросятком. :girl_crazy:

Останнє редагування: 7 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. PanteraLviv

Я напевно більше боялась першої вагітності чим вагітніти вдруге. Бо не знала як буде справлятись мій організм (мала колись проблеми з нирками), боялась щоб все було добре, щоб дитинка родилась в термін. Але ні токсикозу, ні набряків нічого в мене такого не було. До 39 тиждня ходила дуже багато пішком. Найбільше я боялась кесаревого, бо я худа дуже, але родила легко і швидко сама без всяких втручань.
    Мені вагітність і декрет пішло тільки на користь, я заспокоїлась, в мене зникли нервові тики, почало густішати волосся. В мене взагалі була якась ейфорія поки я була в декреті.

• Подобається Подобається x 4
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • Баян Баян x 1
  9. Zaychenya

Zaychenya Пухнастик-гризун

Напевно, таки правду кажуть: потрібно одне за другим... бо чим довше чекати після першого - тим більше себе "жалієш": як то раду з двома, а фігура, а вільний час і тд. Про матеріальну сторону не хочу говорити, бо то найгірша відмазка яка тільки може бути. Казала моя мудра бабця: "дасть Бог дитину - дасть і на дитину". Вкотре в цьому переконуюсь.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  10. PanteraLviv

Якщо правильно харчуватись то фігурі нічого не буде -я як була до першої вагітності 42кг, такою і вийшла з родому, а на ГВ ще зійшло 2 кг, хоча ні в чому себе не обмежувала під час ГВ. Якщо діти шустрики - то вага скидається моментально. Ну і носіння на руках багато дає, накачуються біцепси, укріплюються м"язи спини і ніг - і фітнесу не треба:)

• Подобається Подобається x 2
  11. Zaychenya

В мене організм, що харчуйся-не харчуйся правильно, а він свої запаси робить (а потім на ГВ віддає). Але віддає до кінця першого року. А 42 кг в мене було, напевно, в класі 6-7-му :). З носінням на руках... то тоді тре б було переходити в "ой слаба я"... :)
    Але помимо того я все-рівно дуже хотіла друге малятко....

12. Orman

Orman Модератор-бомба

чи то я стара, чи що але спина мене болить від вагітностей-носіння-і спання в ГВ позі

це я не до того щоб другий (третій і т д) рази не вагітніти, але факти річ вперта

13. Raven

Raven Мама малятка

мої проблеми з спиною тільки усугубились, думала з слінгом троха підкачаюсь
    та де, ще гірше стало

14. Clementina

Clementina Well-Known Member

в мене теж саме. Але я перед першою і на перших тижнях другої В. пройшла курси масажів, тому що перша вагітність, що зараз, то спина не турбує. Але масажу мені хватає на рік, максимум на 1.5 і треба знову робити, бо потім проблеми тільки усугубляються, додаються ще й головні болі, безсоння і я роблюся злою і недоброю.
    Але, як казав мій стоматолог, за все в життя треба платити і це не найбільша плата за дар материнства.:girl_smile:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Orman

Orman Модератор-бомба

ну так мені остеопат казав і показував як воно все зміщується. Слінг помагає трохи розвантажити, але не до кінця.

16. Clementina

Clementina Well-Known Member

В мене от інша проблема, я щороку планово проходжу огляд в стоматолога і завжди все ок. А цього місяця мені поставили 9(!)пломб. :girl_cray:
    Що мій лікар, що я, обоє були просто в шоці, а він мене знає з 10 років. І то казав, перед родами показатися, чи нічого більше не вилізе.
    --- дописи об"єднано, 19 Червень 2015 ---
    Ой, щось я то все не туди написала. Бо дітей люблю, зважуватися, особливо не зважувалася. Захотіла і все. А виходить, що описую самі недоліки.

17. Zaychenya

18. Анута

Анута Well-Known Member

19. Akina

А кенгуру ніколи нікому для спини не допоможе, а якраз навпаки :girl_crazy:
    Теж маю проблеми зі спиною, але моїй спині 17 кг "гантеля" поки не сильно нашкодила (ну але і явно не допомогла...)

20. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

А я з кожною вагітністю все худну ))), не знаю, що там буде після 3 разу. П.с. тут люди думають, наважуються, а в мене все отако - Бог дає :), я жодну з вагітностей спеціально не планувала, колись взагалі боялася малих дітей - вони мені такі крикунці виглядали...Але людина думає одне, а ...получається друге.

• Подобається Подобається x 12
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1